Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

Ε.Ε. προς Ελληνίδα εργαζόμενη: «Σού στέλνω χαιρετίσματα και μια μαγκούρα για να πηγαίνεις στην δουλειά σου…»





Μία σειρά από μαγκούρες πού στέλνει η Ευρωπαϊκή Ένωση στις εργαζόμενες της Ελλάδας...

Μπορούν να διαλέξουν όποια θέλουν...




Να την πάρουν λοιπόν αυτή την μαγκούρα ( βακτηρία κατά την Αρχαία μας γλώσσα ), και να «χαιρετίσουν» μ΄ αυτήν «Ελληνικά» και όπως πρέπει, κατ΄ αρχάς αυτούς πού βάλανε την Ελλάδα στην τότε ΕΟΚ, και κατά δεύτερο λόγο τις πάλαι ποτέ πράσινες «Αίγες» πού φαγώθηκαν από το 1982 για την ισότητα των γυναικών…


---------------


Πού φαγώθηκαν για τις εκτρώσεις…

Πού επίσης φαγώθηκαν να μας λένε, και τόβαλαν και σε Νομοθεσία πρωτοστατούσης της τότε πράσινης Μαργαρίτας πού ελέω τότε Προέδρου ανεβοκατέβαζε και Νόμους ( μέχρι πού ήλθε η Μιμή και την ανεβοκατέβασε κι΄ αυτήν…), ότι το «σώμα μας είναι δικό μας και, ότι θέλουμε το κάνουμε…», λές και το κυοφορούμενο δεν έχει δική του καρδιά και δεν είναι άλλο πρόσωπο…




26 Μαϊου 1986, μεσάνυκτα στήν Βουλή καί με αδειανά έδρανα !

Αυτές οί κυρίες Αίγες, άλλες θλιμμένες, άλλες νυσταγμένες, καί μία να μασάει τα νύχια της ( άραγε από τό κακό της; ) επέβαλλαν τόν νόμο-φόνο γιά τίς εκτρώσεις, πιέζοντας μέ την ισχνή παρουσία τους τούς άλλους βουλευτές γιά την ψήφισή του...





Έτσι δυστυχώς μπαίνουν κάτι νόμοι στήν χώρα μας, νύκτα καί την ώρα τού Ιούδα καί τού σκότους, νόμοι πού αφορούν τήν ίδια την σύσταση καί την διατήρησή μας σάν Έθνος !

Σήμερα, μετά τίς χιλιάδες εκτρώσεων πού γίνονται πιά δημοσία δαπάνη καί ίσα φόρα, κάναμε τούς τρίτεκνους πολύτεκνους για να δώσουμε κίνητρα γεννήσεων...
Όμως άν δεν καταργηθεί ο Νόμος καί εάν δεν δώσει τό Κράτος σταθερή εργασία καί υψηλές αμοιβές σέ όσους έχουν ήδη καί όσους κάνουν παιδιά το κακό δεν θα σταματήσει...

Και ναι μέν οί κυρίες αυτές, οί 100-200 πράσινες Αίγες, έκαναν να περάσει ο Νόμος νύκτα στην Βουλή «περί ισότητας και άλλων τινών…» , και ναι μέν αυτές βολεύτηκαν σε κυβερνητικά αξιώματα με μισθούς, εφάπαξ, και Συντάξεις, οί άλλες όμως Ελληνίδες πληρώνουν τώρα, μετά 30 περίπου χρόνια αυτών των γυναικών τις «προοδευτικές» ψευτοπαληκαριές και κουταμάρες…

Τότε δεν μίλαγαν βέβαια οί περισσότερες, αλλά και όσες μίλαγαν οί φωνές τους πνίγονταν από τίς «προοδευτικές δυνάμεις…»





Γιαγιά, υπάλληλος "Αγροτικής παραγωγής" ( χωρίς πτυχίο ΤΕΙ ), πηγαίνοντας στήν εργασία της...








Κι΄ έτσι κατάντησαν την γυναίκα δυό, τρείς, και πέντε φορές δούλα:

Μία σαν σύζυγο.

Δεύτερη σαν μαγείρισσα.

Τρίτη να πλένει και να σιδερώνει τον άνδρα και τα παιδιά του.

Τέταρτη να γεννά παιδιά, και…

Πέμπτη να δουλεύει μέχρι τα 65 και τά 67 !

Έκτη δουλεία δεν υπάρχει πλήν «εκτάκτου ανάγκης…» για εγγόνια ακόμη και δισέγγονα...

Θέλατε λοιπόν ισότητα;

Πάρτε την !

και καθήστε να υπηρετήσετε στις δουλειές σας από 5 μέχρι 17 χρόνια ακόμη, δηλαδή μέχρι να ξεψυχήσετε…





Μιά δεύτερη ιστορική φωτογραφία τήν ώρα πού ο Κωνσταντίνος Καραμανλής υπογράφει στό Ζάπειο τήν ένταξη τής Ελλάδος στήν ΕΟΚ...



Κατάντησαν την γυναίκα «Super Puma και Apache παντός καιρού» και απορίας άξιον είναι, πώς ακόμη δεν βγήκαν στους δρόμους για μια επανάσταση να μη μείνει τζέντζερης και λαμπόγυαλο…

Αυτά δυστυχώς είναι τα επίχειρα εκείνης της άφρονης τακτικής και πολιτικής…


Και η Ελλάδα σήμερα είναι υποχρεωμένη να συμφωνήσει με τον Νόμο της Ε. Ένωσης επί απειλή δυσβάστακτου προστίμου !

Και τώρα κύριε Υψηλότατε πρωθυπουργέ, τι δέον γενέσθαι και τι θα κάνετε μ΄ αυτό το «Τελεγράφημα; »

Πώς σκέπτεστε να κάνετε την απαγγελία;

ή μήπως θ΄ αφήσετε το πικρό ποτήρι να το πιούνε οί πράσινοι διάδοχοί σας, μιά και υπήρξαν κι΄ αυτοί συνένοχοι σ΄ αυτή την Νομοθετημένη ισότητα;


=================================

Από τις Ειδήσεις…


ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ…

Ότι ξέρατε, ξεχάστε το…

Ανατροπή στα σχέδια ζωής δεκάδων χιλιάδων γυναικών, υπαλλήλων του Δημοσίου, φέρνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες, να πει «όχι» στο ελληνικό αίτημα για δεκαετή περίοδο σταδιακής εξίσωσης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών.

Την αρνητική αυτή στάση διεμήνυσε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή στην κυβέρνηση, που καλείται τώρα να ψηφίσει σχετική νομοθετική ρύθμιση, ώστε η χώρα να προσαρμοστεί στην κοινοτική νομοθεσία και στη σχετική καταδικαστική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου του περασμένου Μαρτίου.

Αυτό σημαίνει ότι το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης για πάνω από 100.000 γυναίκες θα αυξηθεί κατά 5 έως 17 χρόνια.


Η απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα κοινοποιηθεί στην κυβέρνηση επίσημα σε λίγες ημέρες.

Τα μόνα περιθώρια διαπραγμάτευσης που απομένουν πλέον στην Ελλάδα, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, αφορούν μια πενταετή περίοδο σταδιακής προσαρμογής για κάποιες ειδικές κατηγορίες γυναικών που θίγονται περισσότερο από όλες. Ειδικότερα αναφέρονται όσες έχουν τρία παιδιά ή και περισσότερα και όσες έχουν σύζυγο με αναπηρία άνω του 67%.

Ποιες θίγονται;

Η απόφαση της Κομισιόν, συνέχεια της καταδικαστικής απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου του περασμένου Μαρτίου, θίγει τις γυναίκες οι οποίες προσελήφθησαν στο Δημόσιο μετά το 1983.

Ειδικότερα θίγονται οι εξής κατηγορίες:


● Οι γυναίκες που προσδοκούσαν να λάβουν μειωμένη σύνταξη στα 55 έτη με 25ετία, οι οποίες θα χρειαστεί να δουλέψουν άλλα 5 χρόνια και να βγουν στη σύνταξη στα 60 τους όπως και οι άντρες.

● Οι μητέρες ανήλικων παιδιών που λογάριαζαν να συνταξιοδοτηθούν στα 50 με μειωμένη σύνταξη ή στα 55 με πλήρη, οι οποίες θα δουλέψουν 10 χρόνια επιπλέον.

Να σημειωθεί ότι το κανονικό όριο ηλικίας συνταξιοδότησης στο Δημόσιο είναι τα 65 χρόνια για τους άνδρες και τα 60 για τις γυναίκες. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκρινε ότι η διαφοροποίηση αυτή είναι αντίθετη στο κοινοτικό δίκαιο και ειδικότερα στο άρθρο της Συνθήκης που απαγορεύει τις διακρίσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Όπως και με την Ιταλία…

Τον περασμένο μήνα η κυβέρνηση ζήτησε να γίνει δεκτή σταδιακή προσαρμογή σε ορίζοντα δεκαετίας.

Όμως η Επιτροπή, η οποία είχε απορρίψει ανάλογο αίτημα της Ιταλίας και μάλιστα για πενταετή προσαρμογή, έκρινε ότι δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει την Ελλάδα με πιο επιεική τρόπο και απέρριψε και το ελληνικό αίτημα.


Σε περίπτωση που η Ελλάδα αποφασίσει να αψηφήσει την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και να μην εφαρμόσει την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, θα ασκηθεί για δεύτερη φορά προσφυγή εναντίον της, με απειλή μεγάλου προστίμου.

Αυτό θα αποφασιστεί από την Επιτροπή στο τέλος Σεπτεμβρίου.


Πάντως, το πιθανότερο είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα θελήσει να έρθει σε αντιπαράθεση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύει, με την οικονομία της να έχει εκτροχιασθεί, να βρίσκεται σε επιτήρηση και να ζητά παράταση στην προθεσμία μείωσης του ελλείμματός της.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=3&artId=4532356

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

Στάχτη και μπούρμπερη, φωτιά και τσιμέντο, και οί εμπρηστές ελεύθεροι…





Πιλότοι σκοτώνονται για να σβήσουν φωτιές, τεράστιες καταστροφές απειλούνε τήν χώρα, δάση καί σπίτια καίγονται, καί ουδείς συλλαμβάνεται !

Αλλά καί όταν συλληφθεί, αφήνεται ελεύθερος!


Ω΄, Ελλάς χώρα τής μπανανίας καί τής φαιδράς πορτοκαλέας !

Ω΄, Ελλάς πότε επιτέλους θα ανανήψεις καί θά ξυπνήσεις από την νάρκη σου....

==================================

«Δελτίον εμπρησμών για το 2009 »


Το πρώτο ημίχρονο εμπρησμών και «δασικών καταστροφών» στο ετήσιο πρόγραμμα « νήψης και καύσης» έληξε !

Εγγεγραμμένα 3.000.000 στρέμματα δασών. Κάηκαν τά 320.000 χιλιάδες. Άκυρα μηδέν. Αναδασωτέα τα καμμένα ( και προετοιμαζόμενα για νέα καύση μόλις μεγαλώσουν… )

Οί πιλότοι και ιπτάμενοι Canadair , PZL, etc , καθώς και η Πυροσβεστική με την ΕΜΑΚ και όσους εθελοντές έλαβον:

Άριστα και με τόνο για τις υπεράνθρωπες προσπάθειές τους ακόμη και με κίνδυνο της ζωής τους, για την διάσωση ανθρώπων και περιουσιών , πάνω από το ωράριο εργασίας τους…

Οί αρμόδιοι για τον σχεδιασμό αντιμετώπισης έλαβον:

Δυό ανάποδα παράσημα ( ΑΝΑΠΑ ) για τον κακό αεροσυντονισμό τών επιχειρήσεων.

Πέντε ΑΝΑΠΑ για ανοργανωσιά και για το, «καίγεται η ανατολή και στέλνουμε αεροπλάνα στην δύση…» , και άλλα,

Δέκα για τον Δασάρχη πού δεν άφηνε την διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών από τους 80 υλοτόμους πού είχαν αποσταλεί από την Βόρεια Ελλάδα, σύν ένα ΑΝΑΠΑ μαζί με το καπέλο του Ρώσου πιλότου πού συνέλαβαν στο αεροδρόμιο και δεν τον άφηναν να πάει να σβύσει τις φωτιές γιατί χρωστούσε 600 ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο!!!

Γενικό σύνολο είσπραξης παρασήμων για το κυβερνητικό έργο κατάσβεσης: δεκαεπτά, και μία του πιλότου δεκαοχτώ και κάτι ψιλές…

Επίσης ευλαβώς αναφέρομεν ότι:

***************




Άπαντες οί εμπρηστές διέφυγον και είναι άφαντοι ( όπως πάντοτε ), και ουδείς συνελήφθη, πλήν ενός και μάλιστα επ΄ αυτοφώρω, στο Καλούσι Πατρών, με σπίρτα και εφημερίδες προσανάματος στην αγκάλη του έτοιμος για το χούγι του, και ο οποίος αφέθηκε από τον Ανακριτή ή τον Εισαγγελέα ( δεν διευκρινίζεται ) ελεύθερος ( ο καημενούλης μας ), ενώ ο ένας δικαστικός ζητούσε την προφυλάκισή του !

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

++++++++++++++++++




Τά πράσα μέσα στά οποία είχε κρυφτεί ο "αφεθείς ελεύθερος..."











ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:


«Πυρομανής στα πράσα…


Ελεύθερος αφέθηκε χθες μετά από διαφωνία εισαγγελέα και ανακριτή αχαιός που συνελήφθη το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας από πυροσβέστες και μάλιστα επ’ αυτοφώρω, να βάζει φωτιά σε δασική έκταση στο Καλούσι.

Ο δράστης που, ας σημειωθεί, παραδέχθηκε ότι έβαζε φωτιά γιατί όπως ομολόγησε στα στελέχη του ανακριτικού της Πυροσβεστικής, τού άρεσε να βλέπει κινητοποίηση πυροσβεστικών και πύρινα μέτωπα… πιάστηκε με εφημερίδα και σπίρτα επί το έργον.

Τον εντόπισαν κάτοικοι και τον συνέλαβαν άνδρες της Πυροσβεστικής, οδηγώντας τον στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές για τα περαιτέρω. Ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος…


«Ο εμπρηστής παραδέχθηκε τις πράξεις του αφού δεν μπορούσε άλλωστε να κάνει διαφορετικά. Τα στοιχεία ήταν αδιάσειστα και επιπλέον υπήρχαν πολλές μαρτυρίες. Εμείς, τί άλλο να κάνουμε.

Πιάσαμε τον εμπρηστή επ' αυτοφώρω και τώρα κυκλοφορεί πάλι ελεύθερος»
δήλωσε χθες στην «Π» ο προϊστάμενος του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής, Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος.


Η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκεται μια ανάσα από την εξιχνίαση σημαντικών υπoθέσεων έχοντας εξετάσει μεγάλο αριθμό υπόπτων για ορισμένους εκ των οποίων υπάρχουν ικανά στοιχεία ώστε να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.”


+++++++++++++++++++++













Αυτά γράφουν οί εφημερίδες πυρομανής ήταν ο άνθρωπος δεν ήταν…εμπρηστής, δεν ήταν βοσκός και οικοπεδοφάγος ( άλλα παραμύθια αυτά ), και ως εκ τούτου δεν τον πιάνει φαίνεται ο Νόμος, όπως δεν πρέπει να πιάνει και κάθε άλλον πού θέλει να κάψει, να ανατινάξει, και να ισοπεδώσει ότι του αρέσει

Σ΄ αυτή δηλαδή την τρελλοχώρα μας μπορεί ο κάθε αρμόδιος δικαστικός να γίνεται Βεζύρης Αλή Πασάς και να αφήνει να κυκλοφορεί ελεύθερος όποιος είναι πυρομανής, τοξικομανής, μονομανής, τρελομανής έστω κι΄ αν καταστρέφει οχήματα και περιουσίες ανθρώπων πού με χίλια ζόρια τις απέκτησαν, πού πληρώνουν δόσεις για περιουσίες πού τώρα δεν έχουν, και πού ουσιαστικά καταστράφηκαν…

Εάν όμως ο πυρομανής αυτός, ή κάθε άλλος έκαιγε ιδιοκτησία παρόμοιων δικαστικών, τότε, ώ,…. τότε, θα τον συνελάμβαναν πάραυτα και θα τον έκλειναν στο Γεντί Κουλέ ως πού να πείς κύμινο !

Γιατί, φίλοι μου αγαπητοί, όπως ασφαλώς θα έχετε καταλάβει, θα είμασταν αθεράπευτα αφελείς εάν πιστεύαμε ότι απέναντι των Νόμων είμαστε όλοι ίσοι !

Τιμούμε και ευλαβούμεθα την Ελληνική Δικαιοσύνη και τους Δικαστικούς λειτουργούς της, πού ως επί το πλείστον τιμούν με τις αποφάσεις τους τον εαυτό τους και τό λειτούργημά τους.

Όμως… όμως, βλέποντας κάποια παράταιρα να συμβαίνουν δεν μπορεί, ελεύθεροι πολίτες είμαστε, έχουμε υποχρέωση να εκφράσουμε ευγενικά καί δημοκρατικά την διαφωνία μας…

Σαν πολίτες λοιπόν παρακολουθώντας όλη αυτή την τρελλή πορεία τέτοιων αποφάσεων, απορούμε πώς ακόμη δεν επενέβει ένας Ανώτατος λειτουργός του Αρείου Πάγου να βάλει φρένο σε τέτοιες δικαστικές αποφάσεις, και να αναστέλνει τέτοιες απελευθερώσεις…

Άραγε, διερωτώμεθα, υπάρχει άνωθεν έλεγχος, ή όχι !

Κατόπιν τούτου διαβάσαμε στην σημερινή Πελοπόννησο ( 27.8.09 ) ότι ο διοικητής Πυροσβεστικής διαμαρτυρήθηκε έμεσα γι΄ αυτές τις απελευθερώσεις…

Με κάτι τέτοια - και τέτοια λοιπόν, «έξω πάμε καλά, αλλά μέσα πάμε για φούντο…» φτιάχνεται η Νέα Ελλάδα !

Η Νέα Ελλάδα των εμπρηστών και των καταστροφών πίνοντας μερικοί και « είς υγείαν κάποιων Δικαστών…»

Μεταξύ αστείου και σοβαρού λοιπόν, επαναλήφθηκε εκείνο το κακό του 2007 το οποίο και τότε με αερολογίες ξορκάγαμε…

Και λέγανε τότε οί «αρμόδιοι», ότι «τώρα πού πάθαμε… μάθαμε», ότι θα προμηθευθούμε δορυφορικά συστήματα επιτήρησης δασών πού θα αναγγέλουν σε συντονιστικό κέντρο κάθε έναρξη πυρκαγιάς όπως στις ΗΠΑ, ότι θα κάνουμε και θα ράνουμε και άλλα παρεμφερή «θα-θάκια» με αποτέλεσμα να μη έχουνε κάνει τίποτα οί κυβερνήτες μας μέχρι σήμερα, έχοντας προφανώς συνηθίσει στην ιδέα της καμμένης γής και στο «περπατώντας η δόξα μονάχη στών Ψαρών την ολόμαυρη ( από τις φωτιές των τότε Τούρκων ), ράχη…»

Επειδή όμως αυτές οί φωτιές πού είναι στην ουσία εμπρησμοί, έχουνε και κάποια άλλη διάσταση, θα μιλήσουμε και γι΄ αυτήν, έστω και εάν κάποιοι φίλοι μάς δώσουνε φάουλ…

Αλλά εκτός τούτων υπάρχει και ένας φόβος μήπως βρισκόμαστε ήδη μπροστά σε μία άλλη, «μυστική παράμετρο…»

ΦΟΒΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ "ΜΥΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟ..."

Αυτοί λοιπόν οί πρωτοφανείς και αλεπάλληλοι εμπρησμοί πού τις τελευταίες κυρίως 10ετίες συμβαίνουν σε Παγκόσμια κλίμακα, μήπως ανήκουν σ΄ εκείνα τά προφητευμένα σημάδια του επικείμενου τέλους του κόσμου πού περιμένουμε;

Στην αρχαία Χριστιανική γραμματεία, έχουν καταχωρηθεί ότι όταν πλησιάζουν οί «ημέρες του τέλους» τότε μαζί με κάποια άλλα φοβερά σημεία πού θα συμβαίνουν ( όπως τά «φόβητρα» στους ουρανούς –σημερινά UFO και ATIA… ), θα παρατηρείται μία κλιματική αλλαγή εποχών, θερμοκρασιών, θεομηνειών, κλπ και ανάμεσά τους πρωτεύοντα ρόλο θα έχουν και οί : «εμπρησμοί αδόκητοι» !

Ποιοί είναι όμως αυτοί οί « αδόκητοι εμπρησμοί » ;

Θα ξεπηδούν δηλαδή ξαφνικές φωτιές πού θα τις βλέπουμε να παρουσιάζονται από εκεί πού κανείς δεν τις περίμενε…

Το από πού μπήκαν, ποιός τις έβαλε, τι και γιατί, αυτό θα είναι μία συνάρτηση με την αναρχία των τότε ανθρώπων πού θα μισούνε τα δάση, δηλαδή των ανθρώπων της εποχής μας…


«Θα έλθει η εποχή πού οί άνθρωποι θα μισούν και θα καταστρέφουν τά δάση» προφητεύει γύρω στα 1750 ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, ο Πατροκοσμάς της Ελλάδας μας…

Άς δούμε όμως και ένα τμήμα αυτής της Προφητείας για τους « αδόκητους εμπρησμούς » …

ΕΔΑΦΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΔΕΙΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΒΟΥΝ

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ…



Την εποχή εκείνη τέτοια θλίψη και στενοχώρια θα υπάρχει, όσο ποτέ άλλοτε δε θα έχει παρουσιαστεί επι της γης… (Ματθ. κδ' 21).

Εκείνοι οί Χριστιανοί πού δεν θα έχουν πάρει το χάραγμα του Αντίχριστου ( 666 ), θα διώκονται συνεχώς και με μένος, προσπαθώντας παράλληλα να βρουν τρόπο επιβίωσης, αφού και τα ίδια τα στοιχεία της φύσεως θα έχουν αλλοιωθεί.

Οι έχοντες το σφράγισμα του Αντιχρίστου (χάραγμα το οποίο θα τους επέτρεπε να έχουν δικαίωμα αγοραπωλησίας ) θα μετανιώσουν πικρά για την επιλογή τους αυτή...

Άνθρωποι θα πεθαίνουν απο την πείνα και τις αρρώστιες στους δρόμους και τις πλατειες. Και εάν δε συντομευε ο Αγιος Τριαδικος Θεος εκεινες τις ημερες της κακίας, δε θα έμενε κανείς πού να μη πρόδιδε την πίστη του…



"Και τι μιλώ για ανθρωπους, οπου και αυτα τα στοιχεία της φυσεως θα απαρνηθουν την φυσικην τους κατάσταση.

Τότε, θα συμβαίνουν συχνά σεισμοί σε καθε πολιτεία, λοιμωδεις ασθενειες και επιδημίες σε καθε χωρα, κεραυνοί ασυνηθιστοι και φοβερες αστραπές, σπίτια και χωράφια θά κατακαιονται…

Θα συμβαίνουν ακόμη φοβερές καταιγίδες ανεμων, οι οποιες θα διαταρασσουν χωρις ορια την ξηρα και την θαλασσα, ακαρπίες της γης, σάλος καί βουητό απο τη θαλασσα και σαλος αφορητος απο την απωλεια χιλιάδων ψυχων ανθρωπων….

Θα βλέπουμε σημαδιακες μεταβολες στον ηλιο και στη σεληνη, εκτροπές αστρων απο τη θεση τους, συγκρουσεις εθνων και πολέμους, καταστρεπτικοι ανεμοι, βολιδες χαλαζης επι του προσωπου της γης, χειμώνες ατακτοι και ασυνηθιστοι ( από μεγάλη κλιματική αλλαγή ), παγετοί μεγαλοι, καύσωνες ανυποφοροι, κεραυνοί αιφνίδιοι, εμπρησμοί αδόκητοι και μη αναμενόμενοι…

Θα υπάρχει δε ένας γενικός θρήνος και οδυρμός επί όλης της γης, χωρίς καμία και από πουθενά παρηγοριά…»

Αγίου Ιππολύτου, P.G. 10, 912 B - ΒΕΠΕΣ 6, 278


« Την εποχή εκείνη όσοι ανθρωποι λαβουν τη σφραγιδα του Αντιχριστου ( 666 ) και δεν θα βρίσκουν τροφες ουτε νερο, θα προσερχονται προς αυτον με οδυνηράν φωνην και θα λενε,

«Δώσε μας λοιπόν να φάμε και να πιουμε, γιατι αλλιως ολοι θα πεθανουμε απο την πεινα και απο καθε αναγκη, διεταξε τον ουρανον να μας δωσει νερο, και διώξε τα ανθρωποφαγα θηρια πού μας κατατρώγουν…»

Τοτε ο Αντίχριστος θα απαντησει εμπαιζοντας αυτους με πολλη απανθρωπια και θα τους λεει :


«Ο ουρανος δεν θελει να δωσει βροχη. Η γη παλιν δεν βλασταινει τα φυτα της, απο που να σας δωσω εγω τροφες ; »

Τότε αφου ακουσουν τα λογια του δολιου τουτου οι αθλιοι, θα καταλαβουν οτι αυτος ειναι ο πονηρος διαβολος ( και ότι δεν είναι Θεός όπως νόμιζαν ), και θα θρηνησουν με πονο και θα κλαυσουν πολυ και θα κτυπησουν το προσωπο τους με τα χερια τους, και θα εκριζωσουν τα μαλλια τους και με τα νυχια τους θα ξεσκιζουν τα μαγουλα τους λεγοντας ο ενας προς τον αλλον :

«Ω΄, της συμφορας μας, Ώ του φοβερου πραγματος, Ώ της δολιας συναλλαγης πού κάναμε με τον Αντίχριστο και πήραμε το χάραγμά του, Ώ, της φοβερης πτώσεώς μας. Πως πλανηθηκαμε απο τον πλάνο; Πως προσφερθηκαμε σε αυτον; Πως συλληφθηκαμε μέσα στα δικτυα του; Πως πιασθηκαμε στη μιαρα του σαγηνη;

Πως ενω ακουγαμε τις Γραφες πού μας προειδοποιούσανε για όλα αυτά, εμείς δεν τους δίναμε σημασία; »

Αγίου Ιππολύτου, P.G. 10, 933 D - 936 A


Αυτά σημειώνει ο Άγιος Ιπόλυτος Πατριάρχης Ρώμης, πρίν την εποχή του διαχωρισμού των Εκκλησιών, και καλό είναι να έχουμε και λίγο τον νού μας μήπως και βρισκόμαστε σ΄ αυτή την εποχή, ή λίγο πρίν απ΄ αυτή !


Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

Δεν πέταξε Ρωσικό ελικόπτερο βοήθειας γιατί… συλλάβαμε τον πιλότο για χρέος 600 ευρώ!






Διεθνές Αεροδρόμιο Ρόδου !

Εμπάργκο στόν πιλότο για μόλις 600 ευρώ !

Η Δημόσια Διοίκηση είναι πραγματικά γιά κλάμματα...


Δεν σ΄ αφήνω να σβύσεις φωτιές γιατί χρωστάς στο Δημόσιο !

Επιτέλους,

Μήπως κάποιοι έχουν καβαλήσει το καλάμι της Εξουσίας αδιαφορώντας για το σύνολο;


Μήπως κάποιοι υποσκάπτουν το έργο της Κυβέρνησης δυϊλίζοντας το κουνούπι και αφήνοντας να περνούν οί ελέφαντες;


Τελικά μήπως κάποιοι πρέπει να περάσουν πάλι από επιμορφωτικά σεμινάρια Δημοσίου και διακριτού συμφέροντος ώστε να μάθουν να ξεχωρίζουν τις ώρες και τις περιστάσεις;


Η μήπως τελικά κάποιοι είναι για δέσιμο;


Η παρακάτω είδηση πού βρήκαμε στο zougla.gr λέει από μόνη της, πολύ περισσότερα…


================ ========= ========




ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Ο κόσμος καίγεται στην κυριολεξία και οι γραφειοκράτες -κατά κυριολεξία- χτενίζονται. Η υπόθεση που αποκαλύπτει η «zougla.gr» συνέβη το απόγευμα της Κυριακής 23 Αυγούστου, την ώρα που η Αττική είχε γίνει παρανάλωμα του πυρός.


Μετά από συνεννόηση των αρμοδίων Aρχών, η Κύπρος απέστειλε ειδικό ελικόπτερο πυρόσβεσης, μισθωμένο από τη Ρωσία, προκειμένου να συνδράμει στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Κατά τις 10:45 το πρωί το ελικόπτερο απογειώθηκε από την Κύπρο, με κατεύθυνση τη Ρόδο, όπου και θα ανεφοδιαζόταν. Στη Ρόδο προσγειώθηκε στις 13:00 μετά το μεσημέρι.

Οι Αρχές του αεροδρομίου, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων του πληρώματος, ανακάλυψαν πως ο συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου -με ρωσικό διαβατήριο- χρωστούσε στο Ελληνικό Δημόσιο το υπέρογκο ποσό των... 600 ευρώ και τον συνέλαβαν!


Αυτό θα πει ζήλος γραφειοκράτη και μάλιστα όταν η πρωτεύουσα της χώρας βρίσκεται υπό πύρινη πολιορκία.







Δώσε πρώτα τα 600 ευρώ και μετα πήγαινε για φωτιές!

Άμ δε, πού θα σ΄ αφήσω να μού φύγεις έτσι…



Βεβαίως, το ελικόπτερο δεν μπορούσε να συνεχίσει την αποστολή του χωρίς συγκυβερνήτη.

Πληροφορούμενος τα καθέκαστα ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου, Λουκάς Λουκά, και αντιλαμβανόμενος το εύρος της ανοησίας των ημετέρων δημοσίων υπαλλήλων, έσπευσε να ενημερώσει τον αναπληρωτή υπουργό εσωτερικών Χρήστο Μαρκογιαννάκη.


Ο ημέτερος υπουργός κατόπιν τούτου έδωσε εντολή στους γραφειοκράτες του Δημοσίου στη Ρόδο να αφεθεί ελεύθερος ο συγκυβερνήτης, ώστε να συνεχίσει την αποστολή του. Όπερ και εγένετο.

Βεβαίως, το διάστημα των 5 ωρών που το ελικόπτερο έμεινε καθηλωμένο στο αεροδρόμιο της Ρόδου ήταν κρισιμότατο για την εξέλιξη των πυρκαγιών. Πέραν τούτου, μετά τις 19:00 , έπεσε και η νύκτα και ως γνωστόν τα εναέρια μέσα δεν επιχειρούν μετά τη δύση του ήλιου.

Με λίγα λόγια, το ελικόπτερο που θα μπορούσε να έχει μπει στη μάχη από το μεσημέρι, τελικά θα πετάξει την επομένη. Ενδεχομένως μερικά σπίτια να είχαν γλυτώσει και μερικά δένδρα να είχαν σωθεί, εάν δεν μεσολαβούσε αυτή η καθυστέρηση στην έλευση του ελικοπτέρου.

Σύμφωνα με την κυπριακή εφημερίδα Φιλελεύθερος, το πυροσβεστικό ελικόπτερο Kamov, μισθωμένο από τη Ρωσία, προσγειώθηκε στη Ρόδο για ανεφοδιασμό, οπότε οι αρχές του αεροδρομίου διαπίστωσαν ότι ο συγκυβερνήτης είχε εκκρεμότητες με την ελληνική Δικαιοσύνη.

Πριν από δύο χρόνια, είχε εργαστεί στην Ελλάδα για τέσσερις μήνες, ενώ είχε άδεια παραμονής μόνο για τρεις. Δεν πλήρωσε το πρόστιμο των 600 ευρώ, οπότε εκδόθηκε εις βάρος του ένταλμα σύλληψης.


Το περίεργο με αυτήν την ιστορία δεν είναι το τελικό αποτέλεσμα, αλλά η νοοτροπία εκείνων που νομίζουν ότι έχουν τις τύχες της χώρας στα χέρια τους. Ένας γραφειοκράτης αποφάσισε -προφανώς για να καλύψει τα νώτα του- πως θα έπρεπε να συλλάβει έναν πιλότο που είχε ως αποστολή να βοηθήσει στην κατάσβεση των πυρκαγιών -και όλα αυτά για 600 ευρώ!

Το ζήτημα είναι τυπικά γελοίο και ουσιαστικά βλακώδες. Αποτελεί ύμνο στην παραφροσύνη του Δημοσίου. Για μία ακόμη φορά, η λογική σταμάτησε εκεί που άρχισε το Ελληνικό Δημόσιο.

Συγχαρητήρια στον γραφειοκράτη και συλλυπητήρια στους αρμοδίους.


http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=58798&cid=4



Κυριακή 23 Αυγούστου 2009

Έχουμε πίστη και θρησκεία αληθινή! Τά φιδάκια της Παναγίας…





Παναγία η φιδούσα, ένα ζωντανό θαύμα !


Κεφαλονιά- Μαρκόπουλο 2009











Στο βιβλίο «Κεφαλλονίτικη Λατρεία 1946), ο καθηγητής Δημ.Σ. Λουκάτος συντάκτης τότε του Λαογραφικού Αρχείου, του σημερινού Κέντρου Ερεύνης Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, αφιέρωσε ιδιαίτερο κεφάλαιο για…

«Τα φίδια στο Μαρκόπουλο», χωριό στα ΝΑ του νησιού,όπου, αφηγούμενος παιδικές αναμνήσεις, περιγράφει ένα εντυπωσιακό λατρευτικό φαινόμενο: την εμφάνιση μικρών φιδιών κατά την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου στην εορτάζουσα Εκκλησία της Κοιμήσεως του χωριού αυτού. Γράφει εισαγωγικά:

«Είναι κάτι απίστευτο, που όμως συμβαίνει κάθε 15Αύγουστο σ’ένα χωριό της Κεφαλονιάς στο Μαρκόπουλο.

Μέσα στην Εκκλησία, τις ώρες της ακολουθίας του πανηγυριού, σ’όλες τις γωνιές, στα έπιπλα και στα στασίδια, περιπατάνε φίδια , φίδια Ζωντανά, είκοσι και τριάντα πολλές φορές, που ανεβαίνουν στο τέμπλο, στο θρόνο, στους ανθρώπους με όλη τους την άνεση, ξεθαρρεμένα , ακίνδυνα , υποταχτικά…


Ακολουθεί γλαφυρή περιγραφή του φαινομένου από αυτοψία (1923), με πολλές παρατηρήσεις όχι μόνο λαογραφικές αλά και ψυχολογικές.

Ιδιαίτερα μάλιστα εντυπωσιακή ήταν η μαρτυρία ότι «στα 1924- που έγινε η αλλαγή του ημερολογίου, ο κόσμος περίμενε να κανονίσει τη θέση του από τα φίδια.


Εκείνα βγήκαν με τις νέες ημερομηνίες, κι έτσι δεν έμεινε κανείς Παλαιοημερολογίτης στην περιοχή»


Η περιγραφή αυτή προκάλεσε ζωηρό ενδιαφέρον, αφού βιβλιογραφικά αποτελούσε την πρώτη γνωριμία με το φαινόμενο τούτο.

Αρκετοί δικοί μας και ξένοι ερευνητές επισκέφθηκαν το Μαρκόπουλο για διαπίστωση του παράδοξου φαινομένου, το οποίο γνώρισε έτσι ευρύτερη δημοσιότητα.
Νεότερη έρευνα μου έδειξε (αυτοψία το 1988), ότι εμφάνιση φιδιών στο διάστημα του Δεκαπενταύγουστου γίνεται εκτός από το Μαρκόπουλο και στα Αργίνια, ένα μικρό, γειτονικό στο Μαρκόπουλο, ημιορεινό χωριό (ύψους 544).

Οι κάτοικοι του μάλιστα διεκδικούν την προτεραιότητα του φαινομένου και με εντυπωσιακό αεροπανό, που αναρτούν κάθε χρόνο το Δεκαπενταύγουστο στο σημείο όπου διασταυρώνεται ο δρόμος από το Αργοστόλι προς Μαρκόπουλο και Αργίνια προτρέπουν τους περαστικούς και τους προσκυνητάς να επισκεφθούν (και) το δικό τους χωριό:


ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ/ ΤΑ ΦΙΔΑΚΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ/ ΑΡΓΙΝΙΑ.
Άλλη επιγραφή στο δρόμο (κεφαλαιογράμματη, όπως και η προηγούμενη) επισημαίνει επίσης και προτρέπει:

ΠΡΟΣ ΑΡΓΙΝΙΑ ΧΛΜ. 4/ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ/ ΤΑ ΦΙΔΑΚΙΑ/ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ/ ΑΠΟ 4.8 ΕΩΣ 16.8.
Όμοια ενημερωτική επιγραφή, δίγλωσση, υπάρχει και στο Μαρκόπουλο, στον τοίχο του κωδωνοστασίου:

ΦΙΔΑΚΙΑ ΠΑΝΑΓΙΑΣ / ΕΔΩ ΕΚ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΣ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ / ΤΑ ΦΙΔΑΚΙΑ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΟΔΑΣ / ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΚΩΔΩΝΟΣΤΑΣΙΟΥ / ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ 6.8, ΕΩΣ 15..8, / ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΝΥΧΤΑ.


VIRGIN MARYS SNAKES / FOR CENTTYURIES NOW THESE SNAKES / APPEARAT AT THE FOOT OF THE PLD / BELL STEEPLE FROM 6TH / TO THE /15TH AYGOYST.


To καμπαναριό στο Μαρκόπουλο είναι ο χώρος όπου εμφανίζονται τα φίδια και από κει μεταφέρονται στην Εκκλησία. Στέκει μακριά από την Εκκλησία, πάνω στην όχθη μιας ρεματιάς, κολλητά στο δρόμο.

Το παλιό κωδωνοστάσιο, δυτικό-ηπειρωτικού τύπου, ράγισε από τους σεισμούς το 1953- και κατεδαφίστηκε, διασώζονται .ομως εμφανή τα ίχνη του στη βάση του σημερινού.


Ας προστεθεί ότι η Εκκλησία στο Μαρκόπουλο κάηκε το Σεπτέμβριο του 1946. τότε καταστράφηκαν, όπως λέγεται, τα αφιερώματα που υπήρχαν στην εικόνα της Κοιμήσεως.


Μεταξύ των αφιερωμάτων αυτών υπήρχαν ασημένια ¨η χρυσαλειφωμένα ξύλινα ομοιώματα φιδιών, τα οποία πρόσφεραν ως τάματα στην Παναγία, για εξιλασμό, οι καροτσέρηδες του νησιού, όταν τύχαινε να πατήσουν κανένα ιερό φιδάκι.


Ασχέτως προς το που πράγματι παρουσιάσθηκαν για πρώτη φορά τα φίδια , είναι γεγονός ότι η μέχρι πρότινος οδική απομόνωση των Αργινίων και η δημοσιότητα που έχει πάρει το φαινόμενο στο Μαρκόπουλο κράτησαν σε αφάνεια την περίπτωση του μικρότερου αυτού χωριού.

Διηγούνται οι κάτοικοι των Αργινίων: Η Εκκλησία , η παλιά, ήταν λίγο έξω από το χωριό, ανατολικά .
Φίδια βγαίνουν από την ημέρα της Σωτήρος μέχρι της Παναγίας, στις δεκαπέντε. Τα πιάνουμε νύχτα και τα πηγαίνουμε στην Εκκλησία.

Αυτά γυρίζουν όλη την Εκκλησία, πάνω στις εικόνες. Τα ξέρουμε εδώ, το θαύμα της Παναγίας είναι τα φίδια αυτά.






Άνθρωπος και φίδι...







Όταν π.χ. ήρθανε οι Τούρκοι στην Ελλάδα, δε βγαίνανε τα φίδια. Όταν δε βγουν, κάτι θα συμβεί.


Έχουν Σταυρό στο κεφάλι και στην πλάτη.
Μετά τις δεκαπέντε Αυγούστου εξαφανίζονται...

Τα φέρνουμε στο ίδιο σημείο που τα βρήκαμε, και, μετά, αυτά εξαφανίζονται και την ερχόμενη χρονιά ξαναπαρουσιάζονται. Εκεί που βγαίνουν, ήταν παλιά η Εκκλησία. Έχει και πηγή και πλατάνια και καρυδιές».


Για την εμφάνιση εξάλλου των φιδιών στο Μαρκόπουλο, υπάρχει η αιτιολογική παράδοση ( θρύλος βέβαια ) ότι:

Στο Μαρκόπουλο, λέγανε ψηλά στο βουνό που ήταν η Εκκλησία πολύ πριν από τους σεισμούς, ήτανε όλο καλόγριες και όταν ακούσανε ότι πάνε οι Σαρακηνοί φοβηθήκανε. Τρέξανε οι καλόγριες στην ηγουμένη και της λένε:

Αγία Ηγουμένη, τι θα γίνει;
Έρχονται οι Σαρακηνοί. Τους λέει; Μη φοβάστε και δεν πρόκειται να μας πειράξουν, κανείς. Λένε: Μα έχουν κυκλώσει το μοναστήρι.

Λέει : Θα γίνουμε φίδια, θα παρουσιαστούμε φίδια και δεν πρόκειται να γίνει τίποτε.
Πραγματικά όλες οι καλόγριες έγιναν φίδια. Λοιπόν μπήκανε αυτοί μέσα, χάσανε τις καλόγριες, είδανε όλο φίδια, και τους πνίξανε, σου λέει, τα φίδια, και από τότε, γιατί ξημέρωνε, λέει, η μέρα της Παναγίας, έχει μείνει και βγαίνουν τα φίδια, που είναι οι καλόγριες.

Πρωτοπαρουσιάζονται πάνω στην Αγία Τράπεζα, μετά πηγαίνουν στην εικόνα, και από κει παντού.



















Η φωλιά βρίσκεται μέσα στο παλιό καμπαναριό».
Η παραπάνω παράδοση ( θρύλος βέβαια ) μπορεί να έχει ενταχθεί στη λαϊκή ερμηνεία του τόπου μεταγενέστερα, αφού το μοτίβο της μεταμόρφωσης κυνηγημένων ανθρώπων σε άλλα όντα είναι κοινό στους θρύλους και στα αίτια» παράδοξων φαινομένων και καταγωγών…

(Του ΓΕΩΡΓ.Ν.ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΙΔΗ
Ερευνητή Α’-Βαθμίδος του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Αγιογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών)

Από ένα forum…
από Marjory την Δευτ Ιούλ 20, 2009 10:44 am

"Είναι ένα πραγματικά εντυπωσιακό φαινόμενο...


Είχα πάει το καλοκαίρι του 2004 για διακοπές στην Κεφαλλονιά και το βράδυ της παραμονής της Κοίμησης της Θεοτόκου βρισκόμουν στην εκκλησία αυτή στο Μαρκόπουλο.


Όντως τα φιδάκια κάθονταν πάνω στην εικόνα της Παναγίας και κάποια τα είχε στο χέρι του ο επίτροπος της εκκλησίας.

Ζήτησα να μου δώσει ένα τα το πιάσω στα χέρια μου. Πράγματι μου έδωσε ένα φιδάκι. Δεν φοβήθηκα καθόλου. Ούτε κι αυτό με πείραξε.


Μπορώ να σας πω ότι δεν αισθάνθηκα ότι είχα φίδι στα χέρια μου, δεν ήταν καθόλου μα καθόλου αποκρουστικό ούτε το θέαμα, αλλ'ούτε και η αίσθηση.

Είναι μαυριδερά και έχουν ένα σταυρό στο κεφαλάκι τους. Πραγματικά περίεργα, όπως περίεργο είναι και το φαινόμενο αυτό.

Την επομένη του Δεκαπενταύγουστου είχαν εξαφανιστεί όλα...


http://forum.christian-orthodox.gr/viewtopic.php?f=10&t=455


Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

Ιστορίες Αστυνομικής τρέλας… «Σας έσκισε ο κακοποιός τις στολές; Να τις πληρώστε από μόνοι σας…».





Al capone…

Πάλι καλά ! Την γλίτωσαν με δυό σκισμένες στολές.

Εάν έλεγχαν τούτον εδώ, θα τους είχε γεμίσει κουμπότρυπες…



Όταν ένα Κράτος, μια οργανωμένη κοινωνία, ένα Σύστημα, είναι υποχρεωμένο να προσφέρει στους πολίτες του ασφάλεια, πρέπει αυτό να το κάνει χωρίς τσιγκουνιές, κοψοχρονιές, παζάρια, και εκπτώσεις…

Όταν αυτό το Κράτος στέλνει τά όργανά του σε περιπολία για να προστατεύσουν το μέγιστο αγαθό της ασφάλειας τών πολιτών, και αυτά από επαγγελματική ευσυνειδησία δεν περνούν δίπλα από τον εγκληματία κάνοντας πώς δεν τον βλέπουν ( όπως μπορεί άλλοι να κάνουν ) αλλά τον σταματούν, τον ελέγχουν, και συμπλέκονται θανάσιμα μαζί του κινδυνεύοντας και την ζωή τους, τότε αυτό το Κράτος οφείλει αυτούς τους αστυνομικούς να τους δοξάσει και να τους βραβεύσει.

Και με λόγια, αλλά κυρίως με έργα !

Γιατί είναι αδιανόητο, εσύ να κινδυνεύεις να βρεθείς την άλλη μέρα μέσα στην κάσα για την κηδεία σου, να κινδυνεύεις ν΄ αφήσεις ορφανά παιδιά και χήρα γυναίκα απροστάτευτη πίσω για το καθήκον σου, καί να υπάρχει ένας απηρχαιωμένος αστυνομικός κανονισμός αγκύλωσης πού να μη σού αποζημιώνει ούτε την στολή σου ( επειδή τώρα γλίτωσες ), ούτε «τά ρούχα της εργασίας σου» όπως ευφυώς ( ; ) κάποια άλλη παράγραφος του κανονισμού τα αναφέρει…



Με ποιό κουράγιο λοιπόν τώρα, και με ποιά ψυχική δύναμη αυτό το αστυνομικό όργανο πού έκανε σωστά το καθήκον του, θα επέμβει σε μια επόμενη περίπτωση για να ελέγξει κακοποιό, όταν θα ξέρει ότι η υπηρεσία του δεν θα του αναγνωρίσει ούτε τα «ρούχα εργασίας» πού οί κακοποιοί του σκίσανε; Και πώς θα παταχθεί έτσι η εγκληματικότητα πού κι΄ εδώ στην Αχαϊα θερίζει, σύμφωνα με τελευταία δημοσιεύματα, όταν με κάτι τέτοια περιστατικά δημιουργείται μία οδυνηρή αβεβαιότητα…

Και τώρα τι να πούμε, τι να σκεφθούμε, και τι να υποθέσουμε διαβάζοντας την παρακάτω είδηση;

=============================

ΤΑ «ΡΟΥΧΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ» ΔΕΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΟΝΤΑΙ, ΝΑ ΤΑ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΕΞΟΔΑ…


Δεν τους άλλαξαν ούτε τις στολές!

Πάλεψαν με έναν επικίνδυνο δραπέτη που κουβαλούσε πάνω του πιστόλι και… δεκάδες ληστείες και κλοπές.

Κατάφεραν να τον βγάλουν off, να του περάσουν χειροπέδες και να τον οδηγήσουν στην Ασφάλεια έχοντας όμως κάποιες απώλειες, αφού ο λυσσασμένος κακοποιός πάνω στην άγρια συμπλοκή τους έσκισε τις στολές τους.


Και ενώ όλοι θα περίμεναν τουλάχιστον να τους αντικαταστήσουν τις στολές που …έπεσαν στο καθήκον, τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, απέρριψαν την αίτηση του προϊστάμενου τους, «διατάζοντας» τους να αγοράσουν μόνοι τους τα «ρούχα της δουλειάς».






Είναι καιρός κάποια πράγματα ν΄ αλλάξουν στήν ΕΛΑΣ εάν θέλουμε πράγματι να δείχνουν καί οί αστυνομικοί τον καλλίτερο εαυτό τους...





Η ιστορία, δεν είναι φανταστική ούτε κινηματογραφική...

Διαδραματίστηκε πριν μερικές ημέρες στο κέντρο της Αθήνας και είναι ενδεικτική της νοοτροπίας και της λογικής με την οποία λειτουργεί η Ελληνική Αστυνομία.

Αντί η φυσική και πολιτική ηγεσία να δώσει κίνητρα στους μάχιμους αστυνομικούς να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους, με τέτοιου είδους κινήσεις τους αποτρέπει, καθώς κινδυνεύουν να βρεθούν στην καλύτερη χωρίς στολή και στη χειρότερη κατηγορούμενοι…


Η υπόθεση με τους δύο νεαρούς αστυφύλακες της Άμεσης Δράσης, όπως καταγγέλλουν στο «ΘΕΜΑ» συνδικαλιστές δεν είναι η μοναδική.


«Υπάρχουν δεκάδες περιπτώσεις συναδέλφων που αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους αλλά και σοβαρότερα προβλήματα. Δυστυχώς, όμως οι εντολές που έχουν πάρει, αλλά και πολύ περισσότερο οι προσωπικές φιλοδοξίες κάποιων αξιωματικών, που θέλουν να δείξουν ότι περιορίζουν κατά πολύ τις δαπάνες, οδηγούν σε τέτοιου είδους ευτράπελα γεγονότα» τονίζουν στο «ΘΕΜΑ» συνδικαλιστές της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής και προσθέτουν


«Επιτέλους πρέπει να σταματήσουν αυτές οι λογικές και κάποιοι να αφήσουν να εκσυγχρονιστεί το Σώμα όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη».


Η μάχη της Συγγρού και οι σχισμένες στολές…


Ήταν αρχές Ιουλίου όταν ένα περιπολικό της Άμεσης Δράσης στο οποίο επέβαιναν δύο νεαροί αστυφύλακες, κινείται στη λεωφόρο Συγγρού.

Ξαφνικά στον παράδρομο βλέπουν έναν άνδρα να περιφέρεται ύποπτα… Αποφασίζουν να τον πλησιάσουν και να τον ελέγξουν αν πρόκειται για κάποιο καταζητούμενο, ληστή ή πορτοφολά.


Το ένστικτο τους δεν έκανε λάθος αφού ο ύποπτος μόλις τους είδε να πλησιάζουν έχωσε το χέρι στο τσαντάκι του και έπιασε το «σιδερικό» των 9 χιλιοστών που κουβαλούσε παράνομα πάνω του.

Οι νεαροί αστυφύλακες δεν χάνουν την ψυχραιμία τους και του ζητούν να παραδοθεί. Εκείνος αρνείται και αυτοί χωρίς να χάσουν χρόνο, ορμούν σαν ελατήρια πάνω του και ακολουθεί συμπλοκή.

Αφού πάλεψαν σώμα με σώμα καταφέρνουν να τον εξουδετερώσουν και να του περάσουν χειροπέδες.

Από τον ασύρματο πληροφορήθηκαν πως ο κουμπουροφόρος ήταν δραπέτης κατηγορείτο για 38 κλοπές και 6 ληστείες ενώ ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνος.


Η επιχείρηση είχε αίσιο αποτέλεσμα αλλά και κάποιες όμως υλικές ζημιές αφού οι στολές των δύο αστυφυλάκων είχαν σχιστεί και ουσιαστικά καταστραφεί. Ωστόσο δεν υπήρξε τραυματισμός που σε περιπτώσεις άγριων συμπλοκών είναι και το πιο σημαντικό.


«Να τις αγοράσετε μόνοι σας!»


Ο προϊστάμενος των δύο αστυνομικών, με έγγραφο του προς τη διοίκηση, ζήτησε από τη μία να απονεμηθεί εύφημος μνεία στους αστυφύλακες που πάλεψαν και κατάφεραν να πιάσουν τον επικίνδυνο δραπέτη και από την άλλη μια υλική αμοιβή ύψους περίπου 100 ευρώ προκειμένου να αγοράσουν νέες στολές.

Αφού περνούσαν οι ημέρες και δεν έπαιρναν καμία απάντηση, τελικά πριν λίγες ημέρες ενημερώθηκαν πως το αίτημα του αστυνόμου δεν έγινε δεκτό.


«Ουσιαστικά είπαν στους δύο αστυνομικούς «πηγαίνετε να τις αγοράσετε μόνοι σας και άλλη φορά να είστε πιο προσεκτικοί στις μάχες με τους κακοποιούς» λέει συνδικαλιστής και συνεχίζει «Πραγματικά, δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψει κανείς αυτές τις ενέργειές.

Είναι πρωτοφανή περιστατικά που αποτρέπουν ουσιαστικά τους μάχιμους αστυνομικούς από τις επικίνδυνες αποστολές και αφήνουν το Σώμα πολλά χρόνια πίσω.

Και όλα αυτά αν σκεφτεί κανείς ότι το πουκάμισό αξίζει περίπου 30 ευρώ, ενώ το παντελόνι όχι πάνω από 40».


http://www.protothema.gr/content.php?id=41749


Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009

Και Σέ μεσίτριαν έχω προς τον φιλάνθρωπο Θεό...




Ισραήλ - 2008. Ο τάφος τής Θεοτόκου στό υπόγειο σπήλαιο τού χωρίου Γεθσημανή...





Μας αξίωσε ο Καλός Θεός, να φθάσουμε κι΄ εφέτος στις μέρες της Αυγουστιάτικης μεγάλης εορτής, της Κοίμησης της Θεοτόκου…


Η Μονή του Γηροκομείου, το Γεροκομειό όπως το λέμε οί περισσότεροι, θα συγκεντρώσει και πάλι τις μέρες αυτές χιλιάδες λαού, πού είτε ανυπόδητοι, ξυπόλητοι, και με τα πόδια, είτε γονατιστοί και μπουσουλώντας (κυρίως οί γυναίκες σαν πιο θεοσεβείς) , αλλά είτε και εποχούμενοι, θα προσέλθουμε να εναποθέσουμε στην Άγια εικόνα Της, δηλαδή στο εικονιζόμενο Θεομητερικό Πρόσωπό Της, τις όποιες ευχαριστίες μας…


Ευχαριστίες για κάποιο καλό πού είδαμε, για αιτήματα παλιά πού μείνανε αναπάντητα , αλλά και για νέα πού οί περιστάσεις του βίου ανέδειξαν…


Ευχαριστίες ναί, αλλά και κάποια παράπονά μας…


Για ιστορικούς , θρησκευτικούς, αλλά και… στατιστικούς λόγους, θα αναφερθούμε τώρα σε κάποιες σκόρπιες φράσεις πού κατά καιρούς πήρανε τ΄ αυτιά μας περιμένοντας κι΄ εμείς για προσκύνημα.

Αξίζει να τούς αναφέρουμε, σε ελεύθερη κάπως μετάφραση…


1) « Παναγία μου, σε παρακαλώ κάνε με καλά γιατί σε αρκετούς γιατρούς πήγα, φάρμακα πολλά μού δώσανε, αλλά δυστυχώς ο πόνος παραμένει πόνος και μάλιστα ώρες-ώρες μού έρχεται να λιποθυμήσω…»


2) «Βοήθησε Παναγία μου τον πατέρα μου πού μεθαύριο μπαίνει στο χειρουργείο, και φώτισε τούς γιατρούς στην εγχείρηση μη κάνουνε καμιά στραβωμάρα και μού τον πεθάνουνε, όπως τον θείο μου πέρυσι… κι΄ εγώ μία λαμπάδα θα σού φέρω η ανάξια…»

3) « Σ΄ ευχαριστώ Παναγία μου πού έκανες καλά τό παιδί μου πού το είχανε οί γιατροί ξεγραμμένο ! Σούφερα και την λαμπάδα πού έταξα…»



4) « Πάντρεψε Παναγία μου την Ελενίτσα μου μ΄ ένα καλό και ευλογημένο παιδί πού εσύ θα του βάλεις σκέψεις και θα μού στείλεις…
Κι΄ αν δεν προλαβαίνεις εσύ Παναγία μου, γιατί σε καλούν από διάφορα μέρη του κόσμου, το καταλαβαίνω, στείλε μου σε παρακαλώ μ΄ έναν άγγελο, βοήθεια στο πρόβλημά μου…»

( αυτό ήταν, και το πιό πνευματικό απ΄ όσα έχουμε ακούσει…)

5) «Βοήθησε Μεγαλόχαρη τον Κωστάκη μου να περάσει στο ΑΣΕΠ για δάσκαλος…»


Άλλα τώρα αιτήματα, πού δείχνουν και την ενυπάρχουσα πνευματική σύγχυση περί θρησκείας και αμαρτίας, πού έχει αρκετός κόσμος σήμερα:


6) « Ήλθα και πέρσι Παναγία μου, αλλά απάντηση δεν πήρα. Γιατί με ξέχασες Παναγία μου; Εγώ όμως το κεράκι πού σού έταξα στο έφερα…»


7) « Φώτισε Παναγία μου τον Γιάννη να χωρίσει την γυναίκα του και επιτέλους να με παντρευτεί, γιατί αρκετά πιά κράτησε αυτός ο δεσμός, κι΄ εγώ θα σού φέρω μια λαμπάδα ίσαμε το μπόϊ μου…»


( Αυτό κι΄ αν ήτανε! Αυτή πού τά ψιθύριζε, ( φορούσε μάλιστα και βέρα παντρεμμένη ήταν κι΄ η ίδια; Ανύπαντρη ήταν, με εικονική βέρα υπόσχεσης από τον Γιάννο; δεν μπόρεσα να καταλάβω…) ζητούσε να βοηθήσει η Παναγία στην μοιχεία πού έκανε με τον Γιάννη…

Κατάσταση δηλαδή απίστευτη!


8) «Παναγία μου, όπως καίγεται αυτό το κερί, να καούν και οί εχθροί μου, και να μη σώσουν να ξημερώσουν…» ( άλλη απίστευτη πράγματι «ευχοκατάρα» πού δείχνει όμως και την θρησκευτική σύγχυση πού υπάρχει σε ορισμένα, θρησκόληπτα ( και όχι θρησκευόμενα ) πρόσωπα, επάνω σε βασικά θέματα της Ορθόδοξης πίστης, όπως είναι η αγάπη και η συγχωρητικότητα…


Λέμε «θρησκόληπτα» πρόσωπα γιατί ανακατεύουν θρησκεία με κατάρες, με αναθέματα, με δοξασίες και μοιρολατρίες, ακόμη και με μαγείες. Αυτοί λέγονται «θρησκόληπτοι!


Αλλά ο πολύς κόσμος δεν ξέρει τις διαφορές και όταν βλέπει έναν σωστό χριστιανό θρησκευόμενο, τον ονομάζει «θρησκόληπτο». Λάθος μέγα πού δείχνει παντελή άγνοια των εννοιών για τα οποία εκφέρει γνώμη.


Άλλο λοιπόν οί «θρησκευόμενοι», και άλλο οί «θρησκόληπτοι», γιατί είναι δυό πράγματα εντελώς αντίθετα !


Δυστυχώς, αυτά και πολλά άλλα ακούγονται (ψιθυριστά συνήθως αλλά πάντως ακούγονται…), σε κάποια, ελάχιστα βέβαια, χριστιανικά «τάματα», ταξίματα, και παρακάλια, πού δείχνουν όμως ότι κάποιοι και κάποιες έχουνε βαθειά μεσάνυκτα σ΄ αυτό πού λένε ότι πιστεύουνε!




Ισραήλ - 2008. Μιά δεύτερη φωτογραφία από τόν τάφο τής Παναγίας μας στό υπόγειο σπήλαιο τού χωρίου Γεθσημανή...



ΕΝΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ…

Η Ιερά Μονή Γηροκομείου είναι μία από τις αρχαιότερες Μονές της Ελλάδος. Ιδρύθηκε γύρω στον 10ο αιώνα , τότε δηλαδή που εμφανίστηκε ο Μοναχισμός στην κυρίως Ελλάδα.


Η ονομασία της οφείλεται στο ότι, στο χώρο που ιδρύθηκε η Μονή, προϋπήρχε γηροκομείο που διέθετε και Ναό, ή κατ' άλλους στο ότι, όταν οι Μοναχοί ίδρυσαν το Μοναστήρι έκτισαν ταυτόχρονα και συντηρούσαν Γηροκομείο, πράγμα άλλωστε όχι άγνωστο για τα Μοναστήρια της Βυζαντινής εποχής.

Μία όμως παλιά παράδοση, που δέχεται και ο ιστορικός Θωμόπουλος, συνδέει την ίδρυση και το όνομα της Μονής με τον Άγιο Αρτέμιο, τη μεταφορά του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Ανδρέου στην Κωνσταντινούπολη και το υδραγωγείο της πόλεως.


Στον τόπο που είναι κτισμένη η Ι. Μονή κατά την προχριστιανική εποχή υπήρχε ειδωλολατρικός ναός πιθανόν της θεάς Αρτέμιδος.

Στον τοίχο της βόρειας πτέρυγος της Μονής (έξω από τα κελλιά των μοναχών) υπάρχει εντοιχισμένο τμήμα από κιονόκρανο ιωνικού ρυθμού του προχριστιανικού ναού.


Το 1204, έτος κατά το οποίο καταλήφθηκε η Πάτρα από τους Φράγκους, βρισκόταν σε μεγάλη ακμή, γι' αυτό και τα διάφορα ιεροπολεμικά τάγματα της Δύσεως διαπληκτίσθηκαν για την κατάληψή της.

Οι Πατέρες της Ι. Μονής εξηναγκάσθησαν υπό των κατακτητών Φράγκων να επιλέξουν μεταξύ της υπακοής στον Πάπα της Ρώμης και της εξορίας.

Προτίμησαν αξιεπαίνως το δεύτερο.


Η Μονή υπήρξε για ένα χρονικό διάστημα και Βασιλική. Υπήγετο στον Βασιλέα Δεσπότη του Δεσποτάτου του Μυστρά Παλαιολόγον.


Η Μονή πυρπολήθηκε από τους Τουρκαλβανούς την Μ. Παρασκευή του 1770 (13 Απριλίου) κατά τα Ορλωφικά και την Κυριακή των Βαΐων του 1821 (3 Απριλίου). Στην περίοδο της Εθνεγερσίας έγινε θέατρο πολλών μαχών.

Κρίσιμη για την έκβαση του Αγώνα του '21 ήταν η μάχη που κερδήθηκε στην περιοχή της Μονής, την 9η Μαρτίου 1822, από τον Θ. Κολοκοτρώνη, που δίκαια αποδόθηκε σε θαύμα της Παναγίας της Γηροκομήτισσας.

Η Μονή υπήρξε για πολύ καιρό Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή.

Το 1943 οι Μοναχοί εκδιώχθηκαν από τη Μονή και έφυγαν εξόριστοι για ένα χρόνο στο Παλιομονάστηρο, (Μονή Μπάλα) όπου μετέφεραν με συγκίνηση την Ιερά Εικόνα της Γηροκομήτισσας και τα Ιερά Λείψανα των Αγίων.















2009 - Παναγία η Γηροκομίτισσα !

Παραμονή εορτής τό απόγευμα, κατά την έξοδο τής Εικόνας καί την τοποθέτησή της γιά προσκύνημα...

Στο Ναό φυλάσσεται ο πάνσεπτος θησαυρός της Μονής, η θαυματουργός εικόνα της Παναγίας της Γηροκομητίσης, σε επιβλητικό μαρμάρινο θρόνο, καθώς και η αξιόλογης τέχνης εικόνα της Παναγίας, που φέρει την επιγραφή "Μήτηρ Θεού, η Αληθινή" (η μόνη διασωζομένη εικόνα με την ονομασία αυτή), η οποία είναι έργο του 14ου αιώνα, καθαρίσθηκε δε και συντηρήθηκε επιμελώς από το Χριστιανικό και Βυζαντινό Μουσείο Αθηνών το 1988-1989.

Η Ι. Μονή από τη φθορά του χρόνου και κυρίως λόγω του καταστρεπτικού σεισμού του έτους 1993 υπέστη μεγάλες ζημιές. Ανακαινίστηκε κατά τα έτη 1995 - 1999.

Η Ιερά Μονή Γηροκομείου πανηγυρίζει το Δεκαπενταύγουστο, δευτερευόντως δε την Τρίτη του Πάσχα και την 23ην Αυγούστου.


http://www.i-m-patron.gr/mones/girokomeiou/girokomeiou.html


++++++++++++++++++++++++


Η Παναγία των θρύλων και των παραδόσεων...


Το όνομα της " Παρθένου Μαρίας", το ιερότερο ίσως πρόσωπο της Ορθοδοξίας, συνοδεύεται από ένα μεγάλο αριθμό προσωνυμιών που της έχουν δοθεί, λόγω των ιδιοτήτων της, του χρόνου που γιορτάζει, της θέσης που βρέθηκε η εικόνα της, και της τοποθεσίας που βρίσκεται η εκκλησία της.


Μέσα στους βράχους, δίπλα στη θάλασσα υπάρχει η Παναγία η Καβουριανή, στη Λέρο.

Λόγω τη τοποθεσίας που βρέθηκε η εικόνα της, ή όπου υπάρχει ο ναός της, της δίδονται επίθετα όπως, Παναγία η Σουμελά (στο όρος Μελά), Παναγία η Μελικαρού (στη Σκύρο), Παναγία η Φοδελιώτισσα (στο Φόδελε Ηρακλείου), Παναγία η Θαλασσινή, (στην Ανδρο, σε βράχο μέσα στη θάλασσα), Παναγία η Ανέμη, (στη Σαμοθράκη, επειδή φυσά δυνατός άνεμος στο ξωκλήσι της)…

Στα Δωδεκάνησα πιο γνωστή είναι η Παναγία η Καβουριανή, στη Λέρο. Βρίσκεται κοντά στον οικισμό Ξηρόκαμπος.

Το γραφικό εκκλησάκι ονομάζεται και της Καβουράδαινας, διότι στη θέση που είναι, κατά την παράδοση, ένας ψαράς που έψαχνε για καβούρια βρήκε μέσα σε σχισμή την εικόνα της Παναγίας. Επίσης, στη Λέρο μέσα στο Κάστρο βρίσκεται το μοναστήρι της Παναγιάς Κυράς.


Για τη μοναδικότητά της ξεχωρίζει η Παναγία του Χάρου στους Λειψούς. Είναι η μοναδική εικόνα της Παναγίας που δεν κρατά το Θείο Βρέφος, αλλά τον Εσταυρωμένο Χριστό. Όσο και αν ακούγεται παράξενο το όνομά της, εδώ και εκατοντάδες χρόνια, ευλογεί το πεντάμορφο νησί. Η Παναγία του Χάρου πήρε το όνομά της, από το γεγονός ότι ο νεκρός Χριστός στον σταυρό του μαρτυρίου και ο Χάρος σχετίζονται μεταξύ τους εννοιολογικά.


Το μοναστήρι της Παναγίας βρίσκεται ένα χιλιόμετρο έξω από το βασικό οικισμό των Λειψών. Τόσο το εξωμονάστηρο, όσο και η εικόνα χρονολογούνται από το 1600 μ.Χ., όταν έφτασαν στο νησί δύο μοναχοί από την Πάτμο.


Η Παναγία του Χάρου γιορτάζει στις 23 Αυγούστου (εννιάμερα της Παναγίας) και στους Λειψούς στήνεται μεγάλο πανηγύρι. Από το 1943 μέχρι σήμερα τη θαυματουργή εικόνα κοσμούν τα περιώνυμα "κρινάκια της Παναγίας". Τα λουλούδια τοποθετούνται στην εικόνα την Άνοιξη, στη συνέχεια ξεραίνονται και στη γιορτή της, κατακαλόκαιρο, ανθίζουν βγάζοντας μοσχομυριστά μπουμπούκια!


Στη Νίσυρο μέσα στο κάστρο των Ιπποτών αναγέρθηκε η Παναγία η Σπηλιανή.

Το όνομα έλαβε εξαιτίας του φυσικού χώρου του σπηλαίου στο οποίο βρίσκεται από το 1600 μ.Χ. Η Μονή επί τουρκοκρατίας κυκλοφόρησε χάρτινα νομίσματα με ελληνικά γράμματα για τις συναλλαγές των κατοίκων. Ναυτικοί, κάτοικοι του νησιού, προσκυνητές έχουν κάτι να διηγηθούν για τη βοήθεια που έλαβαν από τη Μεγαλόχαρη.

Ένα παλιό έθιμο που διατηρείται είναι το «τάξιμο» στην Παναγία. Γυναίκες, οι λεγόμενες «Νιαμερίτισσες», από τη Νίσυρο κι αλλού, πηγαίνουν στο Μοναστήρι, 6 Αυγούστου (Μεταμόρφωση του Σωτήρος) ντύνονται στα μαύρα, τρώνε άλαδα φαγητά και κάνουν ημερησίως 300 μετάνοιες.


Επιστρέφουν στα σπίτια τους ανήμερα της Παναγίας, 15 Αυγούστου...