Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Παράνομες πινακίδες Γκαράζ ! Ο κόσμος βοά για την παρανομία, και κάποιοι πάνε «αργά τα ζά μου» και «άς τους να λένε…»














Ωραίος ο… μικρός !

Έβαζε καρέκλες για ταμπούρι, για να παρκάρει άνετα. Μετά, θύμωσε κι΄ όλας…

Οί πονηρίες μερικών όμως, δεν έχουν τέλος!

Κάποιοι λοιπόν, πάνε και βάζουνε την βαρειά μηχανή τους «ξαπλωμένη» παράλληλα ( και όχι κάθετα) με το πεζοδρόμιο, ώστε κανείς άλλος να μη μπορεί να παρκάρει αυτοκίνητο.

Άλλοι πάλι, τι κάνουν;

Έχουνε 2-3 παλιά μηχανάκια – σαράβαλα δεμένα μεταξύ τους με κλειδωμένες αλυσίδες, χωρίς φυσικά αριθμούς κυκλοφορίας, και πάνε και τα αράζουνε παραλλήλως μεταξύ τους στον υπό κατάληψη χώρο, εξασφαλίζοντας έτσι την ανάλογη θέση!


Στην εποχή μας, υπάρχουν πολλοί πονηροί εξουσιαστές ανθρώπων και πραγμάτων, πού θεωρούν τον εαυτό τους έξυπνο και τους άλλους, τούς φιλήσυχους πολίτες, ως βόϊδια !

Συγχωρείστε με για την λαϊκή αυτή διατύπωση, αλλά μερικά πράγματα πρέπει να λέγονται στην λαϊκή καθομιλουμένη, για να καταλαβαινόμαστε…





++++++++++++++

Πρό ημερών λοιπόν, βρήκαμε μία διαμαρτυρία ενός συμπολίτη στις εφημερίδα «Πελοπόννησο», και μετά από κάποιες ημέρες, ένα άλλο σχετικό άρθρο διαμαρτυρίας πολιτών, για τις παράνομες πινακίδες «GARAZ - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ» πού κάποιοι ντόπιοι πονηροί έχουν βάλει στις πόρτες τους και στις πολυκατοικίες τους, χωρίς φυσικά άδεια, στερώντας έτσι και τους υπόλοιπους από μία ελεύθερη θέση πάρκινγκ…

Το αστείο όμως αυτής της υπόθεσης, όπως καταγράφεται στην επιστολή, είναι ότι αυτοί οί πονηροί πλαστογράφοι καλούνε την Αστυνομία ή και την Τροχαία ανάλογα, διαμαρτυρόμενοι ( φωνάζει ο κλέφτης δηλαδή) : ότι , « έχουν παρκάρει μπροστά στο γκαράζ μου» . 

Καί έρχεται η ΑΦΕΛΗΣ (;) «Προστασία του Πολίτη» και γράφει, όχι τον πλαστογράφο ως έπρεπε πού είχε το θράσος να καλέσει και την Αστυνομία, αλλά γράφει τον πολίτη πού δικαίως πάρκαρε μπροστά σε μια παράνομη πινακίδα άνευ ουδεμιάς τιμής και αξίας!

Ερωτηθέντες ωστόσο υπό του επιστολογράφου, για το παράξενο του πράγματος , ο μέν πρώτος απέφυγε μέχρι σήμερα να πάρει διευκρινιστική θέση παρ΄ όλο υποτίθεται ότι η Υπη-ρεσία του ανήκει στην «Προστασία του Πολίτη»( ; ), 

ο δε δεύτερος υπεσχέθη ότι θα ξεκινήσει ξεκαθάρισμα των πινακίδων στην ταλαίπωρη πολιτεία μας, πράγμα πού και άλλη φορά μας έχει πεί, ( γράφοντάς μας εν συνεχεία στα παλαιότερα των υποδημάτων του, ή, στις Ελληνικές καλένδες επί το ευγενέστερον)

Βλέπουμε τώρα τήν χθεσινή είδηση, και ακολουθούν και τα δύο δημοσιεύματα!

"....Παράνομη θέση πάρκινγκ… έξω από το σπίτι του

Στο αστυνομικό τμήμα οδηγήθηκε ένας 70χρονος από την Αλεξανδρούπολη, με την κατηγορία της αντίστασης κατά της Αρχής.

Ο λόγος;

Ο 70χρονος τοποθετούσε καθημερινά καρέκλες στον δρόμο, κρατώντας μία θέση στάθμευσης για το αυτοκίνητό του και μάλιστα έξω από την οικία του…

Τον ηλικιωμένο κατήγγειλαν οι γείτονές του, καθώς είχαν εξαγριωθεί. Όταν έφτασαν στο σημείο οι αστυνομικοί, ο 70χρονος φέρεται να τους επιτέθηκε, με σκοπό να τους εμποδίσει να α-πομακρύνουν τις καρέκλες…

Πηγή:Εφημ. Μακεδονία

-------------------------------------

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ…

« Διαβάζοντας το εύστοχο άρθρο της εφημερίδας σας « Βάλε μια πινακίδα και…καθάρισες» θεώρησα αναγκαίο να στείλω αυτή την επιστολή διαμαρτυρίας γι΄ αυ-τή την παρανομία πού συμβαίνει κυρίως στην Πάτρα, όπως έχω συζητήσει και με άλ-λους ομοιοπαθείς φίλους και γνωστούς διαφορετικών πόλεων.

Και πού έν τούτοις καμία Δημόσια Αρχή, καμία «Προστασία του πολίτη» ( πού δεν φαί-νεται όμως και νά μας προστατεύει …), καμία Δημοτική Αστυνομία, αλλά και σύλλογος θιγομένων πολιτών ( αν υπάρχει τέτοιος) δεν κινούνται για να αποκαταστήσουν την αταξία πού γίνεται είς βάρος τών πολιτών.

Οί παράνομες πινακίδες είναι εκατοντάδες, πρόκειται για σκάνδαλο πλαστογραφίας αδείας πάρκινγκ εκτεταμένο, και ουδείς Εισαγγελέας και καμία διωκτική Αρχή δεν φαί-νεται να έχουν διάθεση να λύσουν το πρόβλημα.

Γιατί άραγε;

Το δε αστείο είναι, ότι εάν παρκάρεις μπροστά σε παράνομη πινακίδα «Γκαράζ» καλούν την Τροχαία η την Αστυνομία, η οποία σού κάνει και μήνυση, επιβραβεύοντας έτσι την παρανομία τους !!!

Ερωτώνται λοιπόν δημοσίως τόσο ο κ. Διοικητής τής Τροχαίας όσο και η Αστυνομική Διεύθυνση, και άς απαντήσουν διευκρινιστικά:

Μπορεί να μηνυθεί οδηγός πού έβαλε το αυτοκίνητό του μπροστά σε παράνομη πινα-κίδα, και εάν ναι, βάσει ποίου Νόμου;

Από την άλλη πλευρά τώρα, η αρμόδια Δημοτική Αστυνομία αλλά και η Πολεοδομία ( ως προς την παράνομη τοποθέτηση στύλων ), δεν ξεκαθαρίζει ποιές πινακίδες δεν έ-χουν άδεια, αν και εκ πρώτης όψεως φαίνονται οι παράνομες μια και δεν έχουν αριθμό απόφασης της άδειας επάνω τους.

Άς ελπίσουμε πώς αυτή η διαμαρτυρία για το πρόβλημα αυτό θα βρεί από κάποιον υπεύθυνο κατανόηση και πώς θα οδηγηθεί στην λύση του.
Ευχαριστώ

Ν. Δ.

=================

Δεν υπάρχουν σχόλια: