Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

Όταν καίγονται όλα γύρω σου…Μικρές ιστορίες με μεγάλη θλίψη…


Η διάσημη Υψίφωνος σε Ελλάδα και εξωτερικό Τζίνα Πούλου...
Ο παπα Σπύρος έμεινε ώς το τέλος με τόν κόσμο, δεν θέλησε να φύγει νωρίτερα για να γλιτώσει μόνο τον εαυτό του !

"Είμαι συγκλονισμένη,όπως όλοι, από όσα συνέβησαν... Μόλις πληροφορήθηκα πως απανθρακώθηκε ο παπα-Σπύρος, ο λατρεμένος μου παππούλης που λειτουργούσε στην Εκκλησία του Αγ.Νικολάου στο Χαλάνδρι. Ήταν στην Ταβέρνα μαζί με τα 26 άτομα που βρέθηκαν σε διπλανό χωράφι... διάβασα πως αυτά τα άτομα βρέθηκαν αγκαλιασμένα κ είμαι σίγουρη πως ήταν μαζί τους κ προσεύχονταν... δεν μπορώ να συνέλθω από τη θλίψη! 
Ήταν Άγιος παππούλης κ τον είχα και με είχε πολύ κοντά του.... Ο Θεός να αναπαύσει όλες αυτές τις ψυχούλες που έφυγαν τόσο άδικα..."

Αυτά ήταν τα λόγια σε μήνυμα της διάσημης Υψίφωνου σε Ελλάδα και εξωτερικό Τζίνας Πούλου, όταν πληροφορήθηκε ότι ο Πάπα Σπύρος ο αγαπημένος Ιερέας του Χαλανδρίου κάηκε μαζί με τόσο κόσμο.
Το μήνυμα απευθύνθηκε σε φίλη της δημοσιογράφο και της ζητούσε πληροφορίες και μπορούνε να πούμε ότι κάπως έτσι όλη η Αθήνα ζητούσε πληροφορίες για δικούς και συγγενείς. 
Η ιστορία του Παπά Σπύρου όπως και τόσων συνανθρώπων μας συγκλόνισε το Πανελλήνιο. Η αγαπημένη καλλιτέχνης τηλεφώνησε στη γυναίκα του για να μάθει πληροφορίες και συνέχισε να ρωτά για περισσότερα στοιχεία «Το έμαθες για τον παπα Σπυρο;;; Έχεις άλλες πληροφορίες;;;
Ο παπα-Σπύρος είπε στη γυναίκα του να φύγει, καί εκείνος έμεινε μαζί  με τους υπόλοιπους.... η γυναίκα του σώθηκε!!! Έφτασαν τελικά με τη γυναίκα του στη θάλασσα αλλά ήταν ήδη σχεδόν νεκρός από τις αναθυμιάσεις καί με το που έπεσε στο νερό απλώς επέπλεε νεκρός. Τον βρήκε ο Νίκος ένα παλληκάρι από το Λιμενικό. Τον πάνε τώρα στο νεκροτομείο κ μετά θα τον φέρουν για Λαϊκό προσκύνημα στον Ναό... μάλλον θα ταφεί στο Αγρίνιο δίπλα στον πατέρα του...»


 


=====================
VIDEOS -- SOK



Πυρκαγιές  2007, πυρκαγιές σε Κινέτα- Μάτι με 79 νεκρούς, καί θεωρίες συνομωσίας…

«Λέτε επί Ερντογάν οι Τούρκοι πράκτορες να έμειναν χωρίς δουλειά, στην ανεργία;»

 Η πυρκαγιά στην Κινέτα έχει όλα τα χαρακτηριστικά των πυρκαγιών του 2007. Σε γειτνίαση με μεγάλες μονάδες επεξεργασίας και αποθήκευσης υγρών – πτητικών καυσίμων με οριογραμμή την Εθνική οδό προς Κόρινθο.
Ασύμμετρες Απειλές και μαζί έρχονται Παράλληλες Απειλές.
Λίγο καιρό μετά αφού εισήλθαμε στα μνημόνια το 2011 βρέθηκε ο Τούρκος να κομπορρημονεί.
«Φωτιές» αντίστοιχες με εκείνες των Ελληνικών δασών ανάβουν οι δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ, ο οποίος αποκάλυψε πως πολλές από τις πυρκαγιές στα ελληνικά δάση την περίοδο 1995-1997, ήταν αποτέλεσμα εμπρησμών Τούρκων πρακτόρων της ΜΙΤ...





Ο Μεσούτ Γιλμάζ μιλώντας στην εφημερίδα Μπιργκιούν (Birgun) της Τουρκίας, μίλησε για μυστικά κονδύλια τα οποία χρησιμοποιούνται από το τουρκικό κράτος, και αποκαλύπτονται από κάθε απερχόμενο πρωθυπουργό μόνον στο επόμενο.»  Μεσούτ Γιλμάζ: Τούρκοι πράκτορες έκαιγαν τα Ελληνικά δάση
ΚΑΙ φυσικά οι Τούρκοι πράκτορες δεν έμειναν δίχως δουλειά…
Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας: «Η πυρκαγιά έχει χαρακτηριστικά των πυρκαγιών του 2007»

« Εν τω μεταξύ, χαρακτηριστικά των πυρκαγιών του 2007 αλλά με χαμηλότερες θερμοκρασίες έχει η πυρκαγιά στην Κινέτα σύμφωνα με τον Γενικό Γ Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη. «Αυτή η πυρκαγιά είναι από τα χειρότερα σενάρια που απευχόμασταν να αντιμετωπίσουμε φέτος» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Καπάκης και συμπλήρωσε:
«Πρόκειται για μία από τις πιο δύσκολες πυρκαγιές καθώς οι ισχυροί άνεμοι σε συνδυασμό με την πυκνή καύσιμη ύλη συνεργούν στην ταχύτατη εξέλιξή της. Καταβάλλονται τεράστιες προσπάθειες για τον περιορισμό των συνεπειών αλλά οι καταβατικοί άνεμοι έχουν εξαπλώσει τις φλόγες και δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών».
Ανεξέλεγκτες οι φωτιές σε Κινέτα-Πεντέλη -Εκκενώνονται οικισμοί, κατασκηνώσεις [εικόνες & βίντεο]

Μια που την επικαιρότητα σήμερα την απασχολούν διαδρομές ενεργειακών αγωγών και πεδία εξορύξεων στο ΑΙΓΑΙΟ και στην Κύπρο, μήπως βιώνουμε πάλι καλοκαίρι ασύμμετρων ΑΠΕΙΛΩΝ;
« Γιατί το πύρινο έγκλημα του 2007 που σάρωσε την χώρα εκείνο το καλοκαίρι, με τόσους νεκρούς συμπολίτες μας, τόση μεγάλη καταστροφή σε περιουσίες αλλά και στον εθνικό φυσικό πλούτο, έγραψε μια τρομακτική σελίδα στην νεώτερη ιστορία της πατρίδας μας. Οι πυρκαγιές που κατέκαψαν την πατρίδα μας, ξεπέρασαν την στενή «επιχειρησιακή» αντιμετώπισή τους, ως απλή απειλή της πολιτικής προστασίας της χώρας και αναδείχθηκαν σε μείζονα απειλή κατά της ίδιας της προστασίας της πολιτικοκοινωνικής συνοχής της πατρίδας μας και της ασφάλειας της. Γεγονότα και αναλύσεις, που την ώρα της καταστροφής δύσκολα μπορείς να αναγνώσεις.
Σήμερα όμως χρόνια μετά, μελετώντας απλά και μόνο τις ανοικτές πηγές, και αυτό κάναμε με το Ν.Διαμαντή στο βιβλίο μας, εντοπίσαμε σημεία προβληματισμού για να συντεθεί από τον ιστορικό του μέλλοντος το παζλ της μεγάλης εκείνης τραγωδίας.
Σήμερα πλέον, με την ασφάλεια του χρονικής απόστασης, μπορούμε να ξαναδιαβάσουμε, π.χ. εκείνο το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Το ΒΗΜΑ», όπου πάνω από τον κεντρικό τίτλο «Η Αθήνα σε κλοιό φωτιάς και καπνού» υπάρχει μια άλλη είδηση με μικρότερα γράμματα «Αμερικάνικη δυσφορία για τον νέο αγωγό αερίου».
Επανέρχονται οι θεωρίες συνωμοσίας για τις πυρκαγιές του 2007
  

Τα παραπάνω ακούστηκαν κατά την παρουσίαση του βιβλίου «Οι Ασύμμετρες Πυρκαγιές του 2007, στην Ελλάδα», με συγγραφείς τον αξιωματικό του Πυροσβεστικού Σώματος Ιωάννη Σταμούλη και τον απόστρατο αξιωματικό και πραγματογνώμονα Ν. Διαμαντή
ΣΉΜΕΡΑ οι δυσφορίες είναι ποικίλες από συμφέροντα πάσης φύσεως σε Ανατολή και Δύση.
Καημένη και κατακαμένη Πατρίδα

Ασύμμετρες Απειλές και μαζί έρχονται Παράλληλες Απειλές
Η Τουρκία ετοιμάζεται για την πρώτη της γεώτρηση στη Μεσόγειο. Όλα δείχνουν ότι αυτό θα γίνει μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥ Κύπρου, “η σύμβαση για υπεργολαβίες που έκλεισε η Τουρκική Ανώνυμη Εταιρεία Πετρελαίου (ΤΡΑΟ) που διαχειρίζεται το γεωτρύπανο «Fatih» (Πορθητής) για υπεράκτια υποστήριξη της γεώτρησης, είναι με μεγάλη νορβηγική εταιρεία. Πρόκειται για πλοιοκτήτρια εταιρεία που έχει εμπλοκή και σημαντικά συμφέροντα στην Κύπρο”.

 
Όπως γράφει η εφημερίδα “το βράδυ της Τετάρτης, έφτασε στο λιμάνι της Ατάλειας, όπου βρίσκεται δεμένο για περισσότερο από ένα μήνα και το γεωτρύπανο «Fatih», το υπό Νορβηγική σημαία πλοίο υπεράκτιας υποστήριξης γεωτρήσεων που θα συνοδεύει και εξυπηρετεί το τουρκικό γεωτρύπανο στην πρώτη γεώτρηση.
Το σημείο της γεώτρησης προσδιορίζεται από την έκδοση Navtex των Τούρκων που φθάνει μέχρι 20 ναυτικά μίλια από τον Ακάμα.
Στην περιοχή το βάθος της θάλασσας είναι περίπου 2.600 μέτρα, που συμπίπτει και με τις αναφορές του πρώην υπουργού ενέργειας της Τουρκίας ότι η πρώτη γεώτρηση θα γίνει σε αυτό το θαλάσσιο βάθος. Ο δεύτερος στόχος, ο «Φοινίκη 1» βρίσκεται σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά από το Καστελλόριζο» .
Η Τουρκία έτοιμη να κάνει γεώτρηση τις επόμενες εβδομάδες

Μυρίζει «μπαρούτι» στην κυπριακή ΑΟΖ: Τουρκικά πολεμικά πλοία κοντά στο Οικόπεδο 11
Επικίνδυνα παιχνίδια των Τούρκων – Έστειλαν δύο φρεγάτες κι ένα υποβρύχιο να παρακολουθεί το γεωτρύπανο West Capella

Σκηνικό θερμού επεισοδίου επιχειρεί να στήσει η Άγκυρα στη θαλάσσια περιοχή, όπου βρίσκεται η κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), δημιουργώντας ένα άκρως επικίνδυνο και «εκρηκτικό» κλίμα, με φόντο τις εργασίες εξόρυξης υδρογονανθράκων που ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει η γαλλοϊταλική κοινοπραξία TOTAL – ENI στο κοίτασμα «Ονησίφορος».

Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, οι Τούρκοι έστειλαν αρχικά τη φρεγάτα Gökçeada (Ίμβρος) πολύ κοντά στο σημείο, όπου βρίσκεται το πλωτό γεωτρύπανο «West Capella», ενώ στη συνέχεια ενίσχυσε τις δυνάμεις, με άλλη μία φρεγάτα κι ένα υποβρύχιο.

«(Η φρεγάτα) εκπληρώνει το καθήκον της στην ανατολική Μεσόγειο παρακολουθώντας το West Capella, το οποίο εκτιμάται ότι μπορεί να πραγματοποιήσει δραστηριότητες γεώτρησης», αναφέρεται στην ανακοίνωση του τουρκικού στρατού.
Μάλιστα, προχωρώντας σε ένα παιχνίδι φτηνού εντυπωσιασμού και ανούσιας επίδειξης πυγμής, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ισχυρίζονται στην ανακοίνωσή τους ότι η ανάπτυξη των πολεμικών πλοίων στην νοτιοανατολική Μεσόγειο γίνεται, «για να εγγυηθούν την ασφάλεια της μεταφοράς πετρελαίου».

Μυρίζει «μπαρούτι» στην Κυπριακή ΑΟΖ: Τουρκικά πολεμικά πλοία κοντά στο Οικόπεδο 11


Ότι και να κάνουν τούρκοι – τοκογλύφοι δεν πρόκειται να μας απαλλοτριώσουν ούτε την Ιστορία μας, ούτε τα ιερά και τα όσια ,ούτε τις ζωές μας ,ούτε τα θησαυρισμένα ενεργειακά πλούτη σε αυτή την γη.
Ήδη ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ αλλάζει το κλίμα αυτού του Ελληνικού καλοκαιριού και συνέχεια βρέχει.
Που να δούμε και τις άλλες ΒΡΟΧΕΣ…


Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Originalpress




Δεν υπάρχουν σχόλια: