Κυριακή 26 Ιουνίου 2022

Ζηλεύουν καί φθονούν τώρα και οι Αρχιερείς ; Στό στόχαστρο και ο άγιος παπάς των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβητού!


Agioi Isidoroi



Ζηλεύουν και οι Αρχιερείς ;

Δεν μπορούν να ησυχάσουν κάποιοι άνθρωποι βλέποντας την άνθηση και το έργο

του ιερέως του Λυκαβητού καί είναι σαν να λένε: " Γιατί σ΄ αυτόν τόσος κόσμος, καί όχι σέ μάς;"…

Δεν γνωρίζουμε τον π.Δημήτριο,γνωρίζουμε όμως την δολιότητα και την

πνευματική αφασία των κατηγόρων του...

Τουλάχιστον όσοι είστε στην Αθήνα, κάντε τον κόπο να πάτε για ένα διάστημα στο ευλογημένο

μέρος των Αγίων Ισιδώρων και θα αποκτήσετε προσωπική πείρα για το ποιός είναι, καί τι...

Και μετά πάτε και στα μέρη όσων τον βρίζουν!

Και επιτέλους με Σταυρό τους σταυρώνει όχι με κανένα… μαντζούνι, όπως είχε πει κάποτε

ο μακαριστός Χριστόδουλος στους κατηγόρους του π. Δημητρίου που από τότε τον κυνηγούσαν και τον διέβαλαν!


 
https://www.agioi-isidoroi.gr


Τι  μου είπε ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος όταν του πήγα τον Τίμιο Σταυρό πού μού ζήτησε…

 

π. Δημήτριος: Δεν τους ξέρω τους κατηγόρους μου - Τι πρέπει να κάνω δηλαδή

όταν έρχεται ένας άρρωστος ; Νά τον διώχνω;


ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Για ποιό λόγο ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος επιτέθηκε στον π Δημήτριο και την Εκκλησία των Αγίων Ισιδώρων, η οποία ανήκει στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών


“Υπάρχει μια μεγάλη πληγή ( !!! )  που λέγεται Άγιοι Ισίδωροι του Λυκαβηττού και εκεί μαζεύεται πολύς κόσμος, ότι δήθεν γίνονται θαύματα” αναφέρει ειδικότερα ο Μητροπολίτης Αργολίδας, κ.κ. Νεκτάριος μιλώντας σήμερα στην εκπομπή “Εδώ Πελοπόννησος” και στον Βασίλη Ζώη με αφορμή την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου “που τάραξε τα νερά” και διαβάστηκε χθες στις Εκκλησίες.

Υπάρχει πλάνη και εκμετάλλευση – Υπήρξε άνωθεν παρέμβαση να μην προχωρήσει η διερεύνηση

“ Έχουν γίνει τρεις ανακρίσεις για την περίπτωση αυτή, είναι όλες καταπέλτης αλλά μπήκαν στο συρτάρι γιατί επεμβαίνουν και πολιτικά πρόσωπα…Δεν μπορώ να κρύψω την αλήθεια… Υπάρχει ποινική διάσταση…Γιατί η Πολιτεία επεμβαίνει σε θέματα καθαρά εκκλησιαστικά;…Πρόκειται για απάτη ολκής…Από την στιγμή που υπάρχει διαφήμιση υπάρχει αγυρτεία δεν υπάρχει αγιότητα” αναφέρει μεταξύ άλλων δηλώνοντας “αγανακτισμένος” ο Μητροπολίτης Αργολίδας.

Τις προθέσεις αρκετών Ιεραρχών έδειξε η χθεσινή στάση του Σεβ Μητροπολίτου Αργολίδος Νεκταρίου ο οποίος ξιφουλκεί εναντίον του λαοφιλούς εφημέριου των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού, π Δημήτριου.

 

++++++++++++++++++++++++++++


Άς δούμε όμως καί κάτι Αρχιερατικώς παρόμοιο στίς " Πράξεις τών Αποστόλων "

«…Στέφανος δὲ πλήρης πίστεως καὶ δυνάμεως ἐποίει τέρατα καὶ σημεῖα μεγάλα ἐν τῷ λαῷ… καὶ οὐκ ἴσχυον ἀντιστῆναι τῇ σοφίᾳ καὶ τῷ πνεύματι ᾧ ἐλάλει…συνεκίνησάν τε τὸν λαὸν καὶ τοὺς πρεσβυτέρους καὶ τοὺς γραμματεῖς, καὶ ἐπιστάντες συνήρπασαν αὐτὸν καὶ ἤγαγον εἰς τὸ Συνέδριον…

( και είπε ο Στέφανος : )

«Σκληροτράχηλοι καὶ ἀπερίτμητοι τῇ καρδίᾳ καὶ τοῖς ὠσίν, ὑμεῖς ἀεὶ τῷ Πνεύματι τῷ Ἁγίῳ ἀντιπίπτετε, ὡς οἱ πατέρες ὑμῶν καὶ ὑμεῖς… τίνα τῶν προφητῶν οὐκ ἐδίωξαν οἱ πατέρες ὑμῶν; καὶ ἀπέκτειναν τοὺς προκαταγγείλαντας περὶ τῆς ἐλεύσεως τοῦ δικαίου, οὗ νῦν ὑμεῖς προδόται καὶ φονεῖς γεγένησθε…

Εἶπε δὲ ὁ Αρχιερεύς· εἰ ἄρα ταῦτα οὕτως ἔχει;

Ἀκούοντες δὲ ταῦτα διεπρίοντο ταῖς καρδίαις αὐτῶν καὶ ἔβρυχον τοὺς ὀδόντας ἐπ᾿ αὐτόν ( έτριζαν από φθόνο τα δόντια τους εναντίον τού Στεφάνου... ), κράξαντες δὲ φωνῇ μεγάλῃ συνέσχον τὰ ὦτα αὐτῶν ( βούλωσαν τα αυτιά τους μήπως μολυνθούν από τα λόγια τού Στεφάνου...) καὶ ὥρμησαν ὁμοθυμαδὸν ἐπ᾿ αὐτόν… καὶ ἐκβαλόντες ἔξω τῆς πόλεως ἐλιθοβόλουν τὸν Στέφανον…( εδώ "ελιθοβόλουν" τον π. Δημήτριο )

( Πράξεις  Αποστόλων από Κεφ.6…)

========================

Η Εκκλησία πέρασε μια αρκετά δύσκολή περίοδο μέσα στην πανδημία σε όλους τους τομείς.

Κράτησε όμως υπεύθυνη στάση και συνέβαλε τα μέγιστα στο να αντιμετωπίσουμε όλοι μας την πρωτοφανή αυτή κατάσταση.

Η Εκκλησία των Αγίων Ισιδώρων είναι ίσως το πιο δημοφιλές και γνωστό προσκύνημα της Ορθοδοξίας στην Ελλάδα. Καθημερινά προσέρχονται χιλιάδες πιστοί από κάθε γωνιά της χώρας, τα Σαββατοκύριακα και τις γιορτές ο αριθμός των πιστών ζαλίζει. Μιλάμε για δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους οι οποίοι αναζητούν τον παρηγορητικό λόγο και την ευλογία του χαρισματικού Ιερέα π Δημήτριου, πνευματικού τέκνου του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου.

Την ώρα που οι Ναοί έχουν στραφεί στην τεχνολογία και οι Ιερείς έχουν εξελιχθεί σε Youtubers, υπάρχει μια άτυπη κόντρα ΚΑΙ για το θέμα επιρροής στο ιντερνετικό κοινό. Σε ένα κοινό το οποίο στην μεγαλύτερη πλειοψηφία του ακολουθεί τους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού.

Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα έχουμε το εξής παράδοξο.

Προχθές για παράδειγμα , κατά την εορτή των Αγίων Πάντων, σε μια κεντρική Εκκλησια των Αθηνών που γιόρταζε, οι πιστοί ήταν δεν ήταν 250- 300 ( καί μάλιστα καί ) παρουσία 3 ΑΡΧΙΕΡΕΩΝ.

Την ίδια στιγμή στους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού, δεν έχει ΠΑΤΗΣΕΙ ποτέ σε καμία γιορτή κανένας Αρχιερέας παρόλο που ανήκει στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, και μόνος του ο π Δημήτριος ΄΄μάζεψε΄΄ 30.000 με 40.000 χιλιάδες πιστούς.

Τα νούμερα και η διαφορά είναι ΧΑΟΤΙΚΗ.

Έτσι εξηγούνται πολλές γκρίνιες και χτυπήματα κάτω από τη μέση, χωρίς καμία βάση.

Ο π Δημήτριος ΔΕΝ είναι απατεώνας, ΔΕΝ κοροιδεύει τους πιστούς, ΔΕΝ προφητεύει δήθεν γεγονότα, ΔΕΝ ισχυρίζεται ότι κάνει θαύματα.

Ασκεί απλώς τα λειτουργικά του καθήκοντα ως οφείλει σαν Ορθόδοξος Ιερέας, πληρώνει τις υποχρεώσεις του σαν Ναός της Αρχιεπισκοπής , μνημονεύει κανονικά τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Είναι πάντοτε με το χαμόγελο, πάντοτε έτοιμος να βοηθήσει και να συνδράμει.

ΔΕΝ κοιμάται για 3 μέρες σερί όταν προσέρχονται πολλοί συνάνθρωποι μας γιατί θέλει να τους ευλογήσει, να τους μιλήσει, να τους ανακουφίσει ΕΝΑΝ ΠΡΟΣ ΕΝΑΝ.

Εδώ λοιπόν έχουμε το εξής πρόβλημα:

Τι γίνεται όταν ορισμένοι Ιεράρχες πιέζουν να εκδιωχθεί ένας Ιερέας από τον πιο δημοφιλή Ναό της Ελλάδος;

Προσδοκούν ίσως πως αν πάει σε κανέναν άλλο ναό θα σταματήσουν όλα αυτά που τους ενοχλούν....

Έχοντας ζήσει από κοντά το έργο του π Δημήτριου μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως ακόμη και σε ΥΠΟΓΕΙΟ να τον βάλουν, ακόμη και τον Σταυρό να του πάρουν, ακόμη και τα ρούχα να του αφαιρέσουν, ακόμη και την αξιοπρέπεια και το φρόνημα να του λυγίσουν, πάλι δεκάδες χιλιάδες θα μαζεύονται έξω από το ΥΠΟΓΕΙΟ ΤΟΥ.

Ας επικρατήσουν οι φωνές της λογικής και της σύνεσης, ας απομονωθούν οι ακραίες κραυγές.

Μέσα σε τόσο δύσκολες καταστάσεις που περνά το Έθνος μας, το τελευταίο που χρειαζόμαστε είναι ένα ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΣΧΙΣΜΑ στην Εκκλησία της Ελλάδος.

π. Γ. Ξ.

ΥΓ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕ ΣΩΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΡΕΑΛΙΣΜΟ, ΣΥΝΕΣΗ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ.

ΠΑΡΑΚΑΤΩ: Οι επιθέσεις και η ΑΛΗΘΕΙΑ για τους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού

https://youtu.be/xkU8mqBaWzg


Δεν υπάρχουν σχόλια: