Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Με 400 ευρώ πρόστιμο όσοι νομίζουν ότι όλοι οι δρόμοι είναι δικοί τους…






Φεύγα από εδώ, μπροστά απ΄  το μαγαζί μου ! Άντε παρά πέρα…



Τέλος στο… Ελληνικό κακό συνήθειο να δεσμεύουμε την θέση στάθμευσης έξω από το σπίτι ή το κατάστημά μας τοποθετώντας καρέκλες, κουτιά, σκαμπό και ο,τι δήποτε  άλλο, βάζει τώρα ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας που προβλέπει τσουχτερά πρόστιμα ύψους 400 ευρώ στην περίπτωση που διαπιστωθεί κάτι ανάλογο.
Ειδικότερα στο άρθρο 48 του νέου Κ.Ο.Κ. για την κατάληψη τμήματoς oδoύ και πεζόδρoμoυ αναφέρει χαρακτηριστικά: (παρακάτω ολόκληρη η είδηση )
-------------------------
Διαβάσαμε κι΄ εμείς την είδηση «περί επιβολής προστίμων 400 ευρώ » για την καταπάτηση δρόμων  αλλά έχοντας άλλα κακά προηγούμενα από παλαιότερες αποφάσεις πολύ αμφιβάλουμε για την εφαρμογή του Νόμου. Να το δούμε και να μη το πιστεύουμε ! Άν ποτέ δηλαδή εφαρμοστεί μονίμως και στην πράξη!

Και πρώτα πρώτα να αρχίσουν από τα περίπτερα πού έχουν βάλει  στην πίσω πόρτα τους και στο μπροστινό παράθυρό τους ότι μπορεί να φανταστεί ο καθένας ώστε κανείς να μη τολμά να παρκάρει πάνω στην  «ιδιοκτησία» τους !

Διαφημιστικά παγωτών πού γυρίζουν με τον αέρα, διαφημιστικά για πατατάκια, για τσίπς, γαριδάκια, ξυραφάκια, τηλεκάρτες,  και αν τους πείς και τίποτα έχουμε απειλές και φασαρίες…
Άλλα μαγαζιά πάλι βάζουν ξεφούσκωτα ποδήλατα, παλιά σκουριασμένα μηχανάκια δεμένα με αλυσίδες, κασέλες, χαρτόκουτα, τελάρα μανάβηδων, κι΄ ότι άλλη αντιαισθητική αηδία μπορείς να φανταστείς μόνο και μόνο για να μη πιαστεί η θέση ! 

Κάποιος είχε βάλει και μια παλιά βάρκα με ένα κουπί. Το άλλο προφανώς του το είχαν βουτήξει για να κάνουν σκί στον Χελμό…

Κάποιοι άλλοι πονηροί  πάλι, πού θέλουν τον εαυτούλη τους να καλοπερνάει και άσε τους άλλους να τραβολογιούνται για να βρούνε θέση  βάζουν την μηχανή τους, ή το μηχανάκι τους, το καρότσι τους, ή τίποτα τσιμεντόπλιθες ( το είδαμε κι΄ αυτό ), σε τέτοια θέση, ώστε να μη μπορεί να παρκάρει άλλος παρά μόνον αυτοί σαν φέρουν εκεί το αυτοκίνητό τους !
Κι΄ όπως μας έλεγε ο φίλος ο Θανασάκης ο δάσκαλος, ότι ειδικώς αυτοί οι πονηροί  «είναι  σκέτα «γκατζόλια» των χωριών, όπως τα λένε εκεί πάνω στην Θράκη πού είχε υπηρετήσει σαν δάσκαλος, πού κατέβηκαν από τα χωριά τους κι΄ έφεραν την χωριάτικη κουτοπονηρία τους και μέσα στις πολιτείες…».  

Τώρα το πώς ερμηνεύεται αυτή η λέξη «γκατζόλια», δεν την βρήκαμε σε κάποια λεξικά τοπικών ιδιωματισμών πού ψάξαμε, αλλά αρκεστήκαμε στο ότι για να το λέει ο δάσκαλος κάτι θα ξέρει παραπάνω πού ταιριάζει με την περίπτωση…




Τό φορτηγό  μονίμως παρκαρισμένο κι΄όποιος έρχεται από δεξιά να μπεί στην ταχείας κυκλοφορίας Τριών Ναυάρχων δεν βλέπει τίποτα, πρός τα κάτω, πλήν την κουκούλα του φορτηγού!Εδώ σε ώρα μικρής κίνησης...






Αλλά την μεγαλύτερη ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ  ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ  πού έχουμε συναντήσει εδώ στην Πάτρα είναι αυτή πού έχει κάνει η ΓΕΝΙΚΗ  ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ  στο κάτω μέρος της Τριών Ναυάρχων και στην συμβολή με την οδό Μπουμπουλίνας. 

Έχει βάλει ένα μεγάλο κλειστό φορτηγό γεμάτο μέσα με συρμάτινες κλούβες με δέματα για να τα ξεφορτώνει και να τα πηγαίνει στο απέναντι  μαγαζί τους, ανοίγοντας στην ουσία δηλαδή ένα δεύτερο  μαγαζί πάνω σε δημόσιο χώρο με παράνομη καταπάτηση της ασφάλτου.

Έχουμε κινδυνεύσει αρκετές φορές από την κακή ορατότητα στο σημείο αυτό, και γι΄αυτό ακριβώς επανερχόμεθα θίγοντάς το !



Το φορτηγό αυτό είναι μόνιμο και σε τέτοια θέση στην Τριών Ναυάρχων πού όποιος βγαίνει από την οδό Μπουμπουλίνας για να περάσει απέναντι, δεν έχει ΟΥΔΕΜΙΑ  ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ από τα αυτοκίνητα πού έρχονται με μεγάλη ταχύτητα κάτω από την παραλιακή,  για να μπούνε στην Αγίου Ανδρέου !

Το φορτηγό αυτό για το οποίο έχουμε αναφερθεί και παλαιότερα, είναι εκεί επί 24ώρου βάσεως κάθε μέρα, πλήν  λίγων ωρών την εβδομάδα πού φεύγει προφανώς για φόρτωση δεμάτων. Δηλαδή  ένας δρόμος με ΚΛΕΙΣΤΗ  ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ σε επικίνδυνη στροφή και αυτό δυστυχώς δεν το έχει αντιληφθεί μέχρι σήμερα ούτε η Τροχαία, ούτε η Αστυνομία, ούτε η Δημοτική Αστυνομία, αν υπάρχει ακόμη…

Φαίνεται δεν περνάνε από εκεί… Και λοιπόν τί; Είναι μήπως αόρατο το φορτηγό, ή κάποια υπηρεσία εξ΄ όλων αυτών, κάποιοι άνθρωποι  δηλαδή κάνουν πώς δεν το βλέπουν και κάνουν τα στραβά μάτια σε μια παράβαση εξόφθαλμη και ουσιώδη για την ασφάλεια των οδηγών και των πολιτών γενικότερα; 

Αλλά και κάτι ακόμη πού και παλαιότερα έχουμε σημειώσει: 



Να γίνει επιτέλους έλεγχος «μία προς μία»,  εάν είναι νόμιμες οί υπάρχουσες πινακίδες «ΝΟ PARKING» , « ΕΞΟΔΟΣ GARAZ» και  «ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ» πού κατά εκατοντάδες υπάρχουν σπαρμένες σ΄ όλη την Πολιτεία !

 
 
Από παλαιότερη δημοσίευση στην "Πελοπόννησο"

--------------------




Ο καθένας βάζει μια πινακίδα από το εμπόριο, ή την φτιάχνει και μόνος του κι΄ από εδώ αρχίζει κάθε καταπάτηση … Και εάν τολμήσει και παρκάρει κάποιος μπροστά, τότε καλεί καί την Τροχαία!!

Κι΄ αντί η Τροχαία, ή το 100 , να ελέγξουν εάν έχει νόμιμη άδεια η πινακίδα αυτή ( και σε αντίθετη περίπτωση να τον μηνύσουν για πλαστογραφία ), αυτοί πάνε και γράφουν τον νομίμως παρκαρισμένο και ο πλαστογράφος δικαιώνεται και από πάνω !!!

ΟΔΗΓΟΙ ΞΥΠΝΗΣΤΕ  ΚΑΙ  ΠΡΟΣΕΞΤΕ !

Κάθε νόμιμη πινακίδα πρέπει νά έχει αριθμό απόφασης τής άδειας.
Εάν δέν έχει, τότε 99% είναι μαϊμού καί τσίτα !
Εάν ποτέ βρεθείτε σε παρόμοια περίπτωση, ζητείστε από τον Αστυνομικό να ελέγξει εάν η πινακίδα είναι νόμιμη ! Γιατί κανείς παράνομος δεν μπορεί να καλεί τον Νόμο για υποστήριξη της παρανομίας του!

ΑΠΟ  ΤΙΣ  ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
=====================
Τέλος στο… Ελληνικό κακό συνήθειο να δεσμεύουμε την θέση στάθμευσης έξω από το σπίτι ή το κατάστημά μας τοποθετώντας καρέκλες, κουτιά, σκαμπό και ο,τι δήποτε  άλλο, βάζει τώρα ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας που προβλέπει τσουχτερά πρόστιμα ύψους 400 ευρώ στην περίπτωση που διαπιστωθεί κάτι ανάλογο.
Ειδικότερα στο άρθρο 48 του νέου Κ.Ο.Κ. για την κατάληψη τμήματoς oδoύ και πεζόδρoμoυ αναφέρει χαρακτηριστικά:

1. H πρoσωρινή ή διαρκής κατάληψη τμήματoς τoυ oδoστρώματoς με εγκαταστάσεις ή εμπόδια απαγoρεύεται, ιδιαίτερα αν με αυτά παρεμπoδίζεται η κυκλoφoρία, η επιτρεπόμενη στάση ή στάθμευση oχημάτων ή περιoρίζεται η oρατότητα αυτών πoυ χρησιμoπoιoύν τις oδoύς.

2. Kατ' εξαίρεση της διάταξης της πρoηγoύμενης παραγράφoυ, μπoρεί να επιτραπεί σε έκτακτες περιπτώσεις ή ζώνες μικρής κυκλοφορίας εντός κατοικημένων περιοχών, αν υπάρχει αρκετός χώρoς γι' αυτό, η κατάληψη τμήματoς oδoύ με πρoσωρινές εγκαταστάσεις ή εμπόδια ύστερα από άδεια των Δημoτικών ή Koινoτικών Aρχών μετά γνώμη των αρμόδιων Aστυνoμικών Aρχών.

3. Aυτoί πoυ ανεγείρoυν oικoδoμές μέσα σε κατoικημένες περιoχές ή εκτελoύν άλλα έργα και καταλαμβάνoυν oλόκληρo τo πεζoδρόμιo μπρoστά από την oικoδoμή ή τo έργo, υπoχρεoύνται να κατασκευάσoυν πρόσθετo πεζoδρόμιo ή να πάρoυν άλλα κατάλληλα μέτρα για την ασφαλή διέλευση των πεζών. Mε απόφαση τoυ Yπoυργoύ Περιβάλλoντoς, Χωρoταξίας και Δημόσιων Έργων καθoρίζoνται oι λεπτoμέρειες για την εφαρμoγή της διάταξης αυτής.
4. Όταν επιτρέπεται, όπως πιo πάνω, η κατάληψη τμήματoς oδoύ πρέπει αυτό να επισημαίνεται υπoχρεωτικά από αυτόν πoυ τo κατέλαβε κατά τις διατάξεις τoυ άρθρoυ 9 τoυ παρόντoς Kώδικα.

5. H κατάληψη επιφάνειας πεζόδρoμoυ για oπoιαδήπoτε άλλη χρήση, εκτός γι' αυτήν πoυ έχει κατασκευαστεί, απαγoρεύεται, εφόσoν παρεμπoδίζεται η κυκλoφoρία των πεζών, ως και η είσoδoς - έξoδoς oχημάτων άμεσης ανάγκης ή εξυπηρέτησης των παρoδίων.
6. Αυτός που παραβαίνει τις διατάξεις του άρθρου αυτού τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο τετρακοσίων (400,00) ευρώ.».







Δεν υπάρχουν σχόλια: