Τρίτη 26 Μαΐου 2009

Όποιος κόβει και πληγώνει, πρέπει πάντα (στον Δήμο) να πληρώνει…













« Νικήτας ! μονομαχία στο Έλ Πάσο μόνο με αλυσσοπρίονο “nikita” …»


Πρόστιμα που κυμαίνονται από 150 έως 3.000 ευρώ για την κοπή δένδρων χωρίς άδεια του δήμου προβλέπει ο κανονισμός για την προστασία του πρασίνου, ο οποίος ψηφίστηκε χθες κατά πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων (με 23 ψήφους υπέρ και 7 κατά)—( ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ.)

Δουλειά δεν είχανε, δουλειά βρήκανε φαίνεται κάποιοι δημαρχιακοί στην Αθήνα και ανοίξανε δρόμο για να κάνουνε τρελές εισπράξεις με τά δένδρα… Και ανοίξανε δρόμο αλλά και όρεξη κάποιων άλλων, ( ελπίζουμε όχι και του κ. Φούρα…)

Όταν έχεις άδεια κόβεις δένδρο με 25 ευρώ, όταν δεν έχεις άδεια με 250 ευρώ !

Γιατί Κακλαμανάκο μου ακριβαίνεις το ίδιο δένδρο και το «πουλάς» μέσω προστίμου μέχρι και 1000% επάνω;

Τράπεζα δενδροκομίας θ΄ ανοίξεις;

Και γιατί πρέπει να πληρώσει στον Δήμο ο πολίτης 25 ευρώ για να κόψει ένα δένδρο και μάλιστα φυτρωμένο μέσα στο δικό του χωράφι;

( εδώ σ΄ εμάς περίπτωση Δρέπανου, πού έχουν φυτρώσει δεκάδες τζέρα καί πλατάνια μόνα τους και δεν τους αφήνουνε να τα κόψουνε να ξεκαθαρίσουνε την ιδιοκτησία τους…)


=================================














« Είς το βουνό εκεί ψηλά, φτιάχνουνε φίνα κακαβιά…»



Άς δούμε τώρα και τον κανονισμό, ελπίζοντας ότι δεν θα τον δεί και ο δικός μας Δήμαρχος και ζηλέψει τον Αθηναίο…

«Όποιος "πληγώνει" το πράσινο, πρέπει να πληρώνει…», είναι η αρχή που διέπει τον εν λόγω κανονισμό, σύμφωνα με τον οποίο:

* Δεν επιτρέπεται χωρίς γραπτή άδεια του δήμου η κοπή, αφαίρεση, καταστροφή, μεταφύτευση, κλάδεμα, φθορά ή ρύπανση παντός φυτικού οργανισμού, ενώ προβλέπεται μέχρι και αφαίρεση άδειας λειτουργίας καταστήματος ή επιχείρησης για αυθαίρετη καταστροφή πρασίνου.


Σε περίπτωση κοπής δένδρων ή θάμνων κατόπιν αδείας του δήμου, ο ενδιαφερόμενος υποχρεούται να καταβάλει στον Δήμο Αθηναίων αποζημίωση που κυμαίνεται από 25 έως και 240 ευρώ


Ενδεικτικά παραθέτουμε τις χρηματικές ποινές που προβλέπονται κατά περίπτωση από τον κανονισμό πρασίνου:


* Πρόστιμο 3.000 ευρώ για κοπή δένδρου από εργολάβο οικοδομής, χωρίς άδεια του δήμου.


( Αν πληρώσει ο εργολάβος τότε πάει και η προστασία του πρασίνου πάει και η οικολογία, και το πράγμα αλλάζει…)


* Πρόστιμο 6.000 ευρώ ανά κυβικό μέτρο για εγκατάλειψη ή απόρριψη αντικειμένων ή μπάζων, από εργολάβους ή κάθε είδους επαγγελματίες.

( Αυτό είναι σωστό…)

* Πρόστιμο 50 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο για την καταστροφή χλοοτάπητα και 80 ευρώ (ανά m2) για την καταστροφή εποχικών φυτών.


( Άντε να βρείς τώρα ποιός έκλεψε το βράδυ τα άνθη, ή τον ιδιοκτήτη του σκύλου πού ρύπανε. Εκτός εάν ξεποδαριαστείς και τον παρακολουθήσεις και δείς πού θα πάει να κοιμηθεί το βράδυ…

Έχουμε όμως τέτοιους υπαλλήλους και πληρώνει ο Δήμος υπερωρίες για ντέτεκτιβ σκύλων; Ιδού η απορία ! )


* Για την τοποθέτηση αγωγών ή καλωδίων και πινακίδων σήμανσης πάνω σε δένδρα επιβάλλεται πρόστιμο 100 ευρώ ανά δένδρο.


* Πρόστιμο 50 ευρώ για πλύσιμο οχημάτων ή μηχανημάτων σε χώρους πρασίνου.


* Πρόστιμο 50 ευρώ για δίκυκλα, 150 ευρώ για Ι.Χ. και 300 ευρώ για φορτηγά που κυκλοφορούν ή παρκάρουν σε πάρκα, άλση και άλλους χώρους πρασίνου, χωρίς ειδική άδεια.

( Άμα βγάλεις άδεια και πληρώσεις, τότε δεν ρυπαίνεις ! )

* Πρόστιμο 50 ευρώ για την είσοδο και ελεύθερη κυκλοφορία σκύλων σε πάρκο, όταν υπάρχει πινακίδα απαγόρευσης.

( Τά είπαμε παραπάνω, να μη τα ξαναλέμε τώρα και γινόμαστε και βαρετοί…)

* Για εγκατάλειψη οχήματος επιβάλλεται πρόστιμο 500 ευρώ για Ι.Χ. και τρέιλερ, 300 ευρώ για μοτοσικλέτες και 1.500 έως 5.000 ευρώ για μεγάλα οχήματα.


( Σωστό ! Τι αφήνεις το αμάξι σου αδελφέ μου 15 χρόνια μπροστά στο σπίτι σου περιμένοντας την …απόσυρση, και πιάνοντας τον χώρο παρκαρίσματος; Κι΄ έχεις και το καινούργιο αμάξι σου, σύνολον δύο !)


Πολύ δεν πάει;

Περίμενες ένα χρόνο, περίμενες δύο, τώρα δεν καταλαβαίνεις ότι με τέτοια δυσκολία για πάρκινγκ πού υπάρχει κάτι πρέπει να κάνεις κι΄ εσύ, έτσι από φιλότιμο; )


* Για τη ρύπανση δημόσιων ή δημοτικών χώρων πρασίνου οι οποίοι χρησιμοποιούνται από φορείς για εκδηλώσεις επιβάλλεται πρόστιμο από 500 έως 1.000 ευρώ.


* Για τη μερική ή ολική καταστροφή εξοπλισμού χώρων πρασίνου (παγκάκια, κάδοι κ.λπ.) επιβάλλεται πρόστιμο 600 ευρώ ανά τεμάχιο.


* Πρόστιμο 500 ευρώ την ημέρα για κατάληψη δημόσιου ή δημοτικού χώρου πρασίνου από κάδους μπάζων (σκάφες).


* Πρόστιμο 50 ευρώ για ανάρτηση απορριμμάτων σε δένδρα.


* Για το άναμμα και τη διατήρηση φωτιάς επιβάλλεται πρόστιμο 1.000 ευρώ, συν το κόστος για την αποκατάσταση των καταστροφών.


( Ωραίο, αλλά εάν πιάσουν ποτέ κανέναν εμπρηστή σφύριξέ μας.

Συνήθως τους αθωώνουν οί Ανακριτές και τά Δικαστήρια, γι΄ αυτό και πολλοί Αστυνομικοί αλλά και Δικαστικοί βλέποντας τέτοιες αθωώσεις ( όπως στα Μάλια προχθές μ΄ εκείνα τά αίσχη πού τους αθωώσανε), λένε:


« βρέ θα τρέξω εγώ να βρώ τον εγκληματία, θα κινδυνέψω να με σκοτώσουν και ν΄ αφήσω γυναίκα και παιδιά στούς πέντε δρόμους, για να έλθει μετά το Δικαστήριο να τον αθωώσει, καί μετά να κυκλοφορεί ελεύθερος γιά να ξανακάνει πάλι τά ίδια;

Τότε γιατί να τρέχω;

Κι΄ έχουνε δίκιο οί άνθρωποι αλλά πού να το βρούνε; Μήπως στα δικαστήρια; Αλλά με τέτοια και με τέτοια καλλιεργείται ένα κλίμα πού αυξάνει την εγκληματικότητα, ή κάνουμε λάθος;)


* Πρόστιμο 80 ευρώ το μέτρο για την καταστροφή σιδερένιου προστατευτικού κιγκλιδώματος χώρων πρασίνου.


http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=47942


( με πράσινο τά σχόλια είναι δικά μας)




Δεν υπάρχουν σχόλια: