Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

– «Θα πάμε και εμείς μαμά; »






Αυτή η παρακάτω αληθινή ιστορία απεικονίζει το κλίμα των ημερών πού ζούμε αλλά και της χώρας γενικότερα .
Έτσι λοιπόν, αφού οι πολιτικοί μας τόσα χρόνια παραπατώντας σαν τους τυφλούς δεν μπόρεσαν να φέρουν ανάπτυξη, τόριξαν τελευταία στο χορό, στις φιέστες, στο γιο-γιό, και τα τραγούδια, με αποκορύφωμα την υποστήριξη μιάς μειοψηφίας απόλυτης παρακμής στις μεγάλες πόλεις της χώρας…


Και αντί να ζητήσουν  συγγνώμη από τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους εργάτες, τους πεινασμένους των κάδων και των κοινωνικών συσσιτίων ζήτησαν συγγνώμη από τους… ομοφυλόφιλους!

Αυτούς θεώρησε ο πρωθυπουργός μας ως περισσότερο άξιους απ΄ όλους τους προηγούμενους αναγκεμένους  συμπολίτες μας!

Βρήκαν λοιπόν οι πολιτικοί μας την αιτία γιατί η χώρα τόσα χρόνια πήγαινε ανάποδα σαν τον κάβουρα . Μας έλειπε η συγγνώμη στους ομοφυλόφιλους καί η ανάδειξή τους σε σπουδαία πρόσωπα, τά βλέπουμε άλλωστε και στίς φωτογραφίες τους! Τώρα να δείς ανάπτυξη…
Και ήδη παίρνουμε μια γεύση με την φόρα πού έχουν πάρει  Γραμματείς , Φαρισαίοι, και  Υπουργοί , να θέλουν  να μας αλλάξουν  τα φώτα ( του πολιτισμού ), και γενικώς τα πάντα, μέχρι και το φύλο, άνδρας – γυναίκα! 


Νοιώθουν εσωτερικά φαίνεται ότι γίνανε κι΄αυτοί σκέτοι Θεοί – Δημιουργοί  και κρίμα πού τόσα χρόνια τέτοιοι λαμπροί άνθρωποι ( βοήθειά μας…)  ήσαν στην αφάνεια. 
 
Κι΄έτσι πράγματα πού ούτε ο Νέρων, ο Καλιγούλας, ο Σαρδανάπαλος, κι΄ εκείνος ο Ηλιογάβαλος δεν είχανε προωθήσει , τά βρήκανε αυτοί και τα κάναν και Νόμους μάλιστα !


Κι΄ακόμα,  να αλλάξουν βιβλία και νοοτροπία μέχρι  και οι μικροί μαθητές στα σχολεία,  αρχίζοντας έτσι από τον σπόρο για να πάνε μετά και στο θέρισμα σύριζα…Κόψιμο δηλαδή κάτω – κάτω και σύριζα, όπως έκοβαν τα χορτάρια οι στρατιώτες του Ιμπραήμ  κάτω στην Πελοπόννησο για να μη ξαναφυτρώσει τίποτα. Το αποτέλεσμα όμως ήταν οικτρό και άλλο απ΄αυτό πού περίμεναν, και το είδαμε…Κι΄ έτσι σήμερα , έχουμε μια ελάχιστη μειοψηφία παρδαλών και «υπερήφανων» με την υποστήριξη τοιούτων πολιτικών  πού θέλουν να αλλάξουν την κοινωνική σταθερότητα αιώνων είς βάρος της πλειοψηφίας  μιάς ανθρώπινης συνετής και δημιουργικής κοινωνίας.
Το ποιός φταίει, και τι φταίει για όλη αυτή την παρακμή ίσως να δίνει απάντηση η παρακάτω αληθινή ιστορία…
=============================


«…Είχα καιρό να μετακινηθώ με το μετρό. Τι το ’θελα και δεν πήγα με τα πόδια; Σε κάθε σταθμό αναρτημένη η ίδια εντυπωσιακή αφίσα με τη λεζάντα «υπάρχει παιδεία».
Στην αρχή δεν πολυκατάλαβα τι εννοούσε, κάτι περνούσε από το μυαλό μου και άρχισαν να με ζώνουν τα φίδια….




Όταν κατέβηκα από το μετρό έψαξα να βρω την αφίσα για να μου λυθούν οι απορίες. Και τη βρήκα, μπροστά της στέκονταν μια μητέρα με το παιδάκι της.

Το αγοράκι κοιτούσε με ορθάνοιχτα τα ματάκια του την πολύχρωμη αφίσα και η μητέρα του, του εξηγούσε πως:

– Θα γίνει μια παρέλαση, σαν μια γιορτή, όπως η 28η Οκτωβρίου και η 25η Μαρτίου, θυμάσαι που πήγαμε και κρατούσες και το σημαιάκι;

– Ναι και τι γιορτάζουμε μαμά;

– Είναι μια γιορτή υπερηφάνειας και θα παρελάσουν κάποιοι άνθρωποι που…

– Και τι σημαίες θα κρατάνε μαμά; Την διέκοψε το μικρό αγοράκι.

– Πολύχρωμες και χαρούμενες…

– Θα πάμε και εμείς μαμά;

Δεν άντεξα να ακούσω την απάντηση της μαμάς, μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι.

– Συγγνώμη κυρία μου γιατί δεν παίρνετε το παιδάκι σας μακριά από αυτήν την αφίσα;

Η κυρία πάγωσε, κάτι πήγε να μου πει αλλά κρατήθηκε, όχι από ευγένεια, προφανώς θα έβλεπε τους πυκνούς καπνούς που μου έβγαιναν από τα αυτιά.

– Δεν σας καταλαβαίνω κυρία μου, ψέλλισε ενοχλημένη.

– Είναι δυνατόν να συγκρίνετε τις εθνικές μας παρελάσεις με αυτή τη «γιορτή υπερηφάνειας;», γιατί φαρμακώνεται το αθώο μυαλουδάκι του παιδιού σας και μαυρίζεται την ψυχούλα του με άχρηστες πληροφορίες;

Άρπαξε το παιδί της από το χέρι, και σχεδόν το’ βαλε στα πόδια.

Με έπιασε θλίψη και απογοήτευση. Τα παιδιά μας τι φταίνε να βλέπουν ασχήμιες γύρω τους και να χάνουν την αθωότητά τους τόσο βίαια;

Και οι γονείς τι κάνουν για να τα προφυλάξουν; ΤΙΠΟΤΑ!

Πήγα στον προϊστάμενο του σταθμού για να παραπονεθώ.

Ευγενέστατος αλλά, εντολή εκ των άνωθεν να πληροφορηθεί το κοινό την ημερομηνία της παρέλασης και κυρίως για να ευαισθητοποιηθεί «κυρία μου δεν κοιτάμε πίσω, η ζωή μας άλλαξε, προχωράμε μπροστά» μου απάντησε με ποιητικό στόμφο.

Μάλιστα! Είπα να μην του απαντήσω γιατί το εγκεφαλικό δεν θα το γλύτωνα.Επέστρεψα κάποια στιγμή στο σπίτι μου και άρχισα την έρευνα.

Η επιτροπή διοργάνωσης του Athens Pride 2017 με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση ανακοίνωσε ότι «το ΕΣΡ έκανε αποδεκτό το αίτημά μας για την προβολή του τηλεοπτικού μας σποτ ως κοινωνικό μήνυμα».

Δηλαδή όλοι οι τηλεοπτικοί και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας θα προβάλουν το φετινό «κοινωνικό μήνυμα» του Athens Pride 2017 ««Θέμα Παιδείας».

13 χρόνια Athens Pride κι αυτή την φορά θα φιλοξενηθεί στην πλατεία Συντάγματος στην καρδιά της πόλης!Μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις!!Διπλωμάτες από 29 χώρες στηρίζουν το Athens Pride 2017

Αλλά και εμείς δεν πάμε πίσω, «προχωράμε μπροστά!»

Η πρώτη διοργάνωση gay pride στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε το 1980 στην Αθήνα, το 1982 στο χώρο του Ζαππείου, το 1992, 1994, 1995 στον Λόφο Στρέφη,το 1993, 1996 στο Πεδίον του Άρεως, το 1998 και 1999 σε κλειστούς χώρους…

… και το 2005 πραγματοποιήθηκε με την επίσημη υποστήριξη της τότε δημάρχου Αθηναίων Ντόρας Μπακογιάννη, όμως ο διάδοχός της Νικήτας Κακλαμάνης είχε αρνηθεί να το θέσει υπό την αιγίδα του.

Το 2011 απέσπασε και πάλι την υποστήριξη του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη. Από τότε η παρέλαση «υπερηφάνειας» διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Αθήνα.



Το 2012 πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη υπό την αιγίδα του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη.

Το 2015 πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο. Όταν ο δήμος Ρεθύμνου αρνήθηκε να επιτρέψει την διεξαγωγή του για την επόμενη χρονιά, κατηγορήθηκε για ομοφοβική στάση.

Το 2016 πραγματοποιήθηκε και στην Πάτρα.

Το φετινό πρόγραμμα όπως ανακοινώθηκε (το μεταφέρω επ’ ακριβώς) θα περιλαμβάνει χορό και ξεσάλωμα, Face and Body Painting με τα χρώματα ουράνιου τόξου, παρότρυνση «Φτιάξε το δικό σου πλακάτ και εκφράσου με το θέμα που σε καίει».

Και όλα αυτά μπροστά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη!!

Τι κατάντια Θεέ μου, τι κατρακύλα!! Τι άλλο εδώ να πώ, παρά…

«Ρίξε Θεέ μου φωτιά και κάψε μας τους ανάξιους… μήπως και  ξεβρωμίσει αυτός ο τόπος»!!




1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Βγηκαν μεσα σε κεντρικους δρομους της πατρας ολοκληρες ορδες ξεπουπουλισμενων ανθρωπων, υπόθεση για γελια και για κλαματα…και εχουμε και καποιους δημοσιογραφους που γραφουνε «ωραια ηταν, να φερουμε ετσι και τουρισμο» ! να μαθουμε και τα παιδακια μας λοιπόν ετσι, να τα «καλαφατέβουνε» και να τα εκπαιδευουνε οι «τοιούτοι» για να οικονομαμε και χρημα απο τους τουριστες, οπως η Ταϊλανδη, Φιλιπίνες, κλπ-κλπ. Και η τοπική Εκκλησία σε υπνο βαθύ, ουτε μια διαμαρτυρία δεν έβγαλε. Μόνο για χορούς, γλέντια, Πανηγύρια, Παραδοσιακούς χορούς απ΄αυτά ξέρουμε πολλά, είμαστε πρώτοι.Μετά ζητάμε να μας φυλάει και ο αγιος Αντρέας, γιατί «είμαστε η πόλη του Αγίου». Για να δούμε, για να δούμε, σε ποια χαράδρα καμιά μέρα με κανέναν σεισμό θα καταλήξουμε…

Ηλίας