Σάββατο 23 Μαΐου 2009

Οί ουρανοί είναι δικοί μας ! Τά νέα F-16 τέταρτης γενιάς ήλθαν στον Άραξο !
















Αυτά τα αεροπλάνα είναι η «προκαταβολή» των 30 συνολικώς αεροπλάνων διθέσιων και μονοθέσιων από την Λόκχηντ του Τέξας.


Θα έρχονταν και μερικά άλλα, την τελευταία όμως στιγμή διαπιστώθηκε υγρασία από συγκέντρωση ύδατος σε μία από τις μονάδες LUR στο σύστημα αυτοπροστασίας ASPIS II και έτσι παρέμειναν για επιδιόρθωση…

Αμερικάνοι, φτιάξτε τα καλά, αν θέλετε να είμαστε φίλοι…


==============================

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ…

«Από σήμερα έχετε στα χέρια σας το ισχυρότερο και δυνατότερο επιχειρησιακό βέλος της φαρέτρας της Πολεμικής Αεροπορίας, πιστεύουμε ότι θα το αξιοποιήσετε με τον καλύτερο τρόπο . Σας εύχομαι καλές προσγειώσεις».

Με τα λόγια αυτά ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχος (Ι) Βασίλειος Κλόκοζας έκλεισε τον σύντομο χαιρετισμό του καλωσορίζοντας στην Ελλάδα τα τέσσερα πρώτα F16 Block52+ ADV, μαχητικά αεροπλάνα τέταρτης Γενιάς που θα αποτελούν από εδώ και πέρα την αιχμή του δόρατος της Πολεμικής Αεροπορίας και θα ενισχύσουν την αμυντική και αποτρεπτική ικανότητα της χώρας» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Η ατμόσφαιρα χθες το απόγευμα στο Αεροδρόμιο του Αράξου ήταν γιορτινή.

Δεν θύμιζε μια απλή καθημερινή ημέρα. Μολονότι το ωράριο πολλών είχε από ώρα τελειώσει εν τούτοις κανένας δεν έφευγε για το σπίτι.

Όλοι περίμεναν με αδημονία , με κρυφή περιέργεια αλλά και χαρά να αντικρίσουν τα τέσσερα πρώτα F16 Block 52+ ADV που αναμένονταν στις 4.00 ακριβώς να προσγειωθούν στον αεροδιάδρομο ολοκληρώνοντας μια πτήση που διήρκεσε 13,5 ώρες , από το Τέξας όπου το εργοστάσιο της Λόκχηντ Μάρτιν στον Άραξο, με μια ενδιάμεση στάση για ανάπαυση και ανεφοδιασμό στις Αζόρες.

Στην γιορτινή ατμόσφαιρα συνέβαλε και η παρουσία πολλών συζύγων και παιδιών των αξιωματικών και υπαξιωματικών της 116 Πτέρυγας Μάχης , που συμμετείχαν σε αυτή την ξεχωριστή –«ιστορική» την χαρακτήρισε ο Διοικητής της Σμήναρχος (Ι) Κωνσταντίνος Βούζιος , ημέρα για τον Άραξο.

http://www.peloponnisos.com.gr/?c=117





1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Φοβήθηκαν τώρα οι Αμερικάνοι...Είναι δυνατόν να ρισκάρουν να χάσουν την φιλία μας????
θα την βγάλουν την υγρασία...άλλωστε στο Texas φημίζονται για την "υγρασία" που έχουν!!! Ενώ στον Αραξο...σκέτη Ερημος...