Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019

Την νύκτα πού ήλθαν οι Ιαβέρηδες στο χωριό μου…




Άδειες οι καρέκλες μετά την επιδρομή των σωτήρων τών δημοσίων εσόδων !
Με μια μόνο επίσκεψη κατόρθωσαν να ερημώσουν τον τόπο και το χωριό σαν την απόβαση του Ιμπραήμ στην Πελοπόννησο! Νά τούς χαιρόμαστε !

Ούτε καφεδάκι λοιπόν, ούτε ουζάκι, ούτε και πατάτες τηγανητές. Άς όψεται ο Έφορος ! Ερήμωση στα πάντα, στάχτη και μπούρμπερη ! 
Εν τώ μεταξύ οι μεγάλοι οφειλέτες χρυσοκάνθαροι μπορούν και πετάνε ελεύθεροι σχίζοντας τον ιστό της αράχνης…

Καλό μήνα να έχουμε, αν και με τέτοια πρόστιμα δεν το βλέπω καθόλου καλά να πηγαίνουμε... 
Μέ  βαριές κατηγορίες λοιπόν ότι «καθάριζες πατάτες στον καφενέ χωρίς άδεια…», ότι « δεν έχεις στον πίνακα προσωπικού την μάνα σου και την πεθερά σου…», και άλλα τέτοια υπερβολικά και παρόμοια γδάρανε το μικρό καφενείο νομίζοντας ότι βρίσκονται στην Μύκονο. 
Περιστατικά εκτός τόπου, μυαλού, και χρόνου ( πιθανόν από κάποιο «κάρφωμα» όπως συνήθως γίνεται…) πού όμως δείχνουν το μέγεθος της πνευματικής αλλοίωσης του μέσου Έλληνα του έχοντος δημοσιονομική εξουσία και ανεμίζοντας το φραγγέλιον του επί δικαίων και αδίκων ώστε να έχουμε επιτέλους ανάπτυξη !

Ελεγκτές ανάλγητοι και απάνθρωποι πού ισοπεδώνουν τα πάντα για να παρουσιάσουν στους προϊσταμένους τους «έργο» ! 
Μια πικρή ιστορία ενός μικρού καφενείου από τα ελάχιστα πού μείνανε στα ορεινά και μαζεύουν λίγο κόσμο να ξεκουραστεί, θυμίζοντάς του το χωριό του και τα παιδικά τους χρόνια , και πού όμως δείχνει το μέγεθος παρανόησης εντολών ελέγχου κάποιων καρεκλοκένταυρων του Ελληνικού δημοσίου. 
Και τώρα πού το κλείσανε τι κατάλαβαν;



Έτσι λοιπόν:

Πρόστιμο για ανασφάλιστη εργασία ύψους 21.000 ευρώ επέβαλε κλιμάκιο του ΕΦΚΑ σε ιδιοκτήτη καφενείου στο ορεινό χωριό Ραβενή, στη Μουργκάνα Θεσπρωτίας. 
Οι ελεγκτές, όπως λέει ο ιδιοκτήτης Βαγγέλης Τζώρτζης, έφτασαν στο μοναδικό καφενείο του χωριού όταν εκείνος απουσίαζε, και, όπως συνηθίζεται στην επαρχία, τους εξυπηρέτησε ο αδερφός του που βρισκόταν στη Ραβενή για ολιγοήμερες διακοπές. Τον μεζέ για το ούζο τον ετοίμασε η πεθερά του ιδιοκτήτη.


Αναμενόμενα, οι δύο συγγενείς, όπως αναφέρει, δεν έχουν προσληφθεί ως υπάλληλοι, ούτε και ασφαλίζονται ως τέτοιοι.

«Ο αδελφός μου με την οικογένειά του είχαν έρθει για διακοπές και είπαν να έρχονται τα βράδια να βάζουν ένα χεράκι να σερβίρουμε τα τραπέζια. Έτυχε μια από αυτές τις ημέρες, στις 19 Αυγούστου, να έρθει 12:30 τη νύχτα ο έλεγχος. 
Ο αδελφός μου τους έλεγε “να σας εξηγήσω, εμείς είμαστε συγγενείς, ένα χεράκι έβαλα”.  
Τίποτα αυτοί ζητούσαν τον πίνακα προσωπικού. Εγώ τους εξήγησα ότι πίνακα προσωπικού δεν έχω γιατί δουλεύω με τη μάνα μου, αλλά αυτοί συνέχισαν αμείλικτοι να μας ζητούν να υπογράψουμε», δήλωσε ο Βαγγέλης Τζώρτζης στο κανάλι ONETV.


Δημοσίευμα του epiruspost.gr. αναφέρει ότι ο Βαγγέλης Τζώρτζης σκέφτεται να κλείσει το καφενείο, καθώς αδυνατεί να πληρώσει το πρόστιμο που ξεπερνά κατά πολύ τα έσοδα τριών ετών. 

Πρόβλημα αντιμετωπίζει και ο αδελφός του, καθώς είναι μακροχρόνια άνεργος και πλέον κινδυνεύει να χάσει τα σχετικά επιδόματα.






1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Φούρναρης στην Ηλεία, καλείται να πληρώσει πρόστιμο 500 ευρώ, για ένα κουλούρι, που όπως υποστηρίζει έδωσε στη μητέρα του, χωρίς να κόψει απόδειξη.

Ο ιδιοκτήτης του φούρνου υποστήριξε ότι η πελάτισσα ήταν η μητέρα του και ότι της χάρισε το κουλούρι και για αυτό δεν είχε εκδώσει απόδειξη.

Ο ελεγκτές ζήτησαν τότε από τον καταστηματάρχη τη μνήμη της ταμειακής μηχανής που έδειξε ότι εκείνη την ημέρα είχε εκδώσει αρκετές αποδείξεις με τη συνολική αξία τους να είναι περίπου 70 ευρώ.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, οι ελεγκτές θεώρησαν ότι ο τζίρος για τον οποίο κόπηκαν αποδείξεις είναι λίγος και ότι ο ιδιοκτήτης του φούρνου δεν εκδίδει όλες τις αποδείξεις με αποτέλεσμα να του επιβάλλουν το πρόστιμο των 500 ευρώ με αφορμή τη μη έκδοση απόδειξης για το κουλούρι.

the best