Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Φορτωμένο το «σαμάρι» της Αστυνομίας από όλο το υπόλοιπο «Δημόσιο τέρας…»




Καλημέρα σας παιδιά και Καλή Χρονιά!
Γιά καμμιά μήνυση ήλθατε;


Φορτωμένο λοιπόν το «σαμάρι» της Αστυνομίας από όλο το υπόλοιπο «Δημόσιο τέρας…»

Καιρός να το ξεφορτώσουν από έργα και υπηρεσίες πού ανήκουν σε άλλους…
Ο αστυφύλακας της γειτονιάς χάθηκε πρίν τον δούμε. Υπάρχει όμως στα χαρτιά και στο Google ( εικόνες ) για όποιον θέλει να τον δεί, ( όπως παραπάνω βλέπουμε κι΄εμείς, καί βοήθειά  μας…)
 
Άς κουνήσουν λοιπόν και κάποιες άλλες υπηρεσίες το χεράκι τους για την εξυπηρέτηση του πολίτη, μη τα φορτώνουν καί τα περιμένουν όλα από την Αστυνομία ! Δέν είναι  Super Puma παντός καιρού. 

Γιατί αναγκαστικά, παρ΄όλη την φιλότιμη διάθεση των στελεχών της, υποβαθμίζεται και η ασφάλεια των πολιτών, μια και δεν είναι εναέρια πνεύματα να τρέχουν και να επεμβαίνουν παντού « SOS από εδώ, και SOS από εκεί». 
Η παρακάτω διαμαρτυρία πού διαβάσαμε είναι ενδεικτική του φορτίου πού το Υπουργείο έχει εναποθέσει στην Αστυνομία και μάλιστα σε χαμηλά αμειβόμενους υπαλλήλους για το έργο πού κάνουν και ειδικά σε μάχιμες υπηρεσίες…
Με κοινοποίηση στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτ. Ελλάδας, τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας, τις γ. Υπηρεσίες Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων – ΠΟΑΣΥ αλλά και τους Βουλευτές της Αχαΐας, η ένωση αστυνομικών υπαλλήλων, απέστειλε ερώτημα στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. και αναζητά τον αστυνομικό στους δρόμους και γενικότερα την υπηρεσία του πολίτη.

Πιο συγκεκριμένα στην επιστολή τους οι αστυνομικοί -εκτός των άλλων- αναφέρουν τα πάρεργα που τους εγκλωβίζουν ακόμη και σήμερα και ζητούν ενισχύσεις.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥΣ...






"Τα πάρεργα της Ελληνικής Αστυνομίας συνεχίζουν. ̈Κύριε Αρχηγέ,Αν και ο περασμένος χρόνος ήταν το έτος της αναδιάρθρωσης του οργανισμού της Ελληνικής Αστυνομίας, κανείς πολίτης δεν είδε τα πολυπόθητα αποτελέσματα αυτήςστον δρόμο. 
Και αυτό διότι ενώ υπηρεσίες συμπτύχθηκαν, το αντικείμενο που καλούνται οι Αστυνομικοί να περαιώσουν παραμένει το ίδιο.
Δεκάδες πάρεργα τα οποία αναλώνουν το ελλιπές ανθρώπινο Αστυνομικό δυναμικό σε αλλότριες εργασίες, συνεχίζουν κανονικά να εκτελούνται.
Όταν λοιπόν ο Πολίτης αναρωτιέται που είναι ο Αστυνομικός, δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι να απαντήσουμε ότι:  

α. Συνεχίζει να μεταγάγει κρατούμενους από τα Καταστήματα Κράτησης προςΝοσηλευτικά Ιδρύματα και λοιπές υπηρεσίες, σύμφωνα δυστυχώς και με την αδιανόητηνέα παράταση που δόθηκε πρόσφατα, έργο των υπαλλήλων της Υπηρεσίας ΕξωτερικήςΦύλαξης Καταστημάτων Κράτησης (ΥΦΕΚΚ), παρά και τις κατά καιρούς δεκάδεςπαρεμβάσεις μας.   

β. Συνεχίζει να μεταγάγει ασθενείς με ψυχικές διαταραχές ως κρατουμένους σεεφαρμογή των αναχρονιστικών και απάνθρωπων διατάξεων περί ακούσιας νοσηλείας,έργο που έπρεπε να έχει ανατεθεί σε εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
γ. Συνεχίζει να διανέμει εκατομμύρια δικαστικά, στρατιωτικά, κ.α. έγγραφα, έργο τωνδικαστικών επιμελητών ή και σε κάποιες περιπτώσεις ταχυδρομικών υπαλλήλων. Ίσως κάποια στιγμή τα έγγραφα αυτά πρέπει να επιδίδονται μέσω email το οποίο διαθέτουν  όλοι οι πολίτες μέσω ΥΠΟΙΚ. 

δ. Συνεχίζει να εκδίδει έγγραφα βεβαιώσεις κλπ και να θεωρεί άλλα, έργο τωναρμοδίων διοικητικών υπηρεσιών του κράτους.      

ε. Συνεχίζει να ελέγχει καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και πολεοδομικά θέματα, για τα οποία βέβαια είναι τελείως ανεκπαίδευτος και άπτονται των αρμοδιοτήτωντων οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης της πολεοδομίας.

στ. Συνεχίζει να συνοδεύει υπαλλήλους άλλων υπηρεσιών για την εκτέλεση του έργου τους.

ζ. Συνεχίζει να αναλώνεται, παρόλη την απαρχαιωμένη βέβαια μηχανογράφηση, σεσυλλογή στατιστικών και λοιπή εκτεταμένη γραφειοκρατία.

η. Συνεχίζει να προσφέρει, αμισθί για το κράτος, υπηρεσίες προς ανώνυμες εταιρίεςόπως οι αθλητικές ΠΑΕ και ΚΑΕ.
 
Ο Αστυνομικός πρέπει απερίσπαστος να ασχολείται με το έργο του. Αυτό της πρόληψης και καταστολής της εγκληματικότητας.
Όλα αυτά τα πάρεργα που καλείται να αντιμετωπίσει καθημερινά τον αποσπούν και τον απομακρύνουν από το αντικείμενο του.
Καλούμε λοιπόν για άλλη μια φορά την ηγεσία μας να προβεί σε άμεσες ενέργειεςώστε τα κάθε είδους πάρεργα να ανατεθούν οριστικά στους αρμόδιους υπαλλήλους του Κράτους.
Η Αστυνομία δεν μπορεί να παραμείνει η πανάκεια για κάθε πρόβλημα του διοικητικού μηχανισμού", καταλήγουν στην επιστολή - διαμαρτυρία τους οι αστυνομικοί υπάλληλοι της Αχαΐας.




Δεν υπάρχουν σχόλια: