Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Εσκεμμένοι οι εμπρησμοί ! Καιρός να ψάξουν για ΕΝΟΧΟΥΣ !





Εκείνο πού παρατηρώ, μέρες τώρα  πού μαίνονταν οι φωτιές, σε Σανταμέρι ( κατ΄επαλάληψη και πολλάκις…), Άρλα, Μονή Μαρίτσας, Ελαιοχώρι, Ζησιμαίϊκα, Άνω Αχαγιά, κλπ-κλπ, είναι ότι όλοι σχεδόν οι δημοσιογράφοι, αλλά και οι υπεύθυνοι της πολιτικής προστασίας αποφεύγουν να μιλήσουν ξεκάθαρα για «εσκεμμένους εμπρησμούς» !
Μήπως όμως
μ΄ αυτό, κάνουν συνάμα κι΄ ένα «δώρο» στους εμπρηστές «ασφαλίζοντάς τους» ότι ουδείς τους παίρνει χαμπάρι και λοιπόν μπορούν να συνεχίζουν έτσι την «εργασία» τους, δηλαδή την κτηνωδία τους; Γιατί άραγε δεν το λένε; 
Το μήνυμα «έ, τώρα, τι να κάνουμε, κάτι από υψηλές θερμοκρασίες, κάτι από τα καλώδια της ΔΕΗ πιάνουνε και φωτιές καί από…μόνες τους!» είναι νομίζουμε εδώ ξεπερασμένο... Κι΄έτσι αντί να πάρουν το θέμα σοβαρά και σοβαρότατα και να βγούνε και να ζητήσουν από την Κυβέρνηση να αναλάβει την υπόθεση η ΕΥΠ  και οι υπηρεσίες Κρατικής Ασφάλειας μιάς και πρόκειται πιά για Εθνικό έγκλημα, το έχουν αφήσει το ζήτημα στην Πυροσβεστική και την Αστυνομία…Τι να σού κάνουν όμως αυτές; 
Εδώ θέλει άλλο, εξειδικευμένο τρόπο εξιχνίασης αυτών των εμπρησμών από δίκτυο πληροφοριών όχι μόνο από τα δείγματα φωτιάς και τα εναπομείναντα στοιχεία…Γιατί περί εμπρησμών πρόκειται, κι΄όχι γιατί «από ένα μπουκάλι στον ήλιο έπιασε η φωτιά…», ή ακόμη «γιατί έσκασε η κουκουνάρα και γεμίσαμε φωτιές…» , λές και ντρέπονται να πούνε την επίμαχη φράση « Είναι εσκεμμένοι εμπρησμοί – και ψάχνουμε για εμπρηστές !», ώστε ο κάθε φαντομάς να παίρνει καί το μήνυμά του, κι΄ όχι να κοιμάται ήσυχος ότι ουδείς τον κατάλαβε…. « Ο φόβος φυλάει τα έρημα...» λέει κάποια λαϊκή παροιμία πού νομίζουμε ότι και σ΄αυτές τις περιπτώσεις παίζει τον αποτρεπτικό ρόλο του…



 





Ο Αντιδήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Θανάσης Ραυτακόπουλος αναφέρει ότι οι φλόγες αφήνουν πίσω τους κρανίου τόπο με ποιμνιοστάσια, δασική έκταση και καλλιέργειες και κυρίως λιοστάσια να έχουν γίνει στάχτη.

"Και δεν είναι μόνο αυτό. 'Ερχεται χειμώνας και θα έχουμε πλημμύρες". Ο κ. Ραυτακόπουλος μιλά για εμπρηστική ενέργεια μια ακόμα φορά το Σανταμέρι βρέθηκε στις φλόγες.

Χθες στην περιοχή φυσούσαν άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ, ωστόσο όπως επισημαίνει και ο κ. Ραυτακόπουλος η πυροσβεστική κατάφερε να σώσεις ανθρώπινες ζωές που κινδύνευσαν και απεγκλώβισε κατοίκους οικισμών που είχαν κυκλωθεί από φλόγες ενώ κάποιοι δεν ήθελαν να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους.
10.20 Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, «οι πυροσβέστες έδωσαν κυριολεκτικά μάχη όλη τη νύχτα, προκειμένου να προστατεύσουν τα σπίτια στις κοινότητες 'Αρλα, Τζάιλο και Ελαιοχώρι», για να προσθέσει ότι «τις προσπάθειες αυτές βοήθησε και το γεγονός ότι μειώθηκε η ένταση των ανέμων που έπνεαν στην περιοχή».
Όμως, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, «από σήμερα το πρωί οι άνεμοι αλλάζουν συνεχώς κατευθύνσεις» και αυτό, όπως είπε, «είναι κάτι που μας προβληματίζει».
Σχετικά με τις ζημιές που έχει προκαλέσει η φωτιά, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, έχει καεί ένα σπίτι, καθώς και ποιμνιοστάσια.
Επίσης, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, έχουν προκληθεί ζημιές σε καλλιέργειες, ενώ έχουν καεί και αρκετά στρέμματα δασικής έκτασης.
http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/456231

http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/456162




1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...


ΕΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ για « βαριά λόγια » του Μητροπολίτη εναντίον των εμπρηστών πού ειπώθηκαν στην Κάτω Αχαγιά. Εδώ φαίνεται και μια εμμεση απειλή του Αρχιερέα, μάλλον προς «ΑΦΟΡΙΣΜΟ» του εμπρηστού, ή των εμπρηστών, πού όχι από λάθος αλλά από πρόθεση κατέστρεψαν 6 – 7 χωριά μέσα στον χειμώνα που έρχεται.Και μπορεί η Πυροσβεστική και η Αστυνομία να μη ξέρει ποιός – ποιοί κάνανε την «βρώμικη» δουλειά, αλλά ο Θεός από πάνω ΕΙΔΕ και ΞΕΡΕΙ ποιός-ποιοί είναι, και πού μένουνε…Είναι να μη γίνει αφορισμός ( τυμπανιαίοι και άλιωτοι είτε πιστεύουν είτε δεν πιστεύουν στον Θεό) , και ούτε ψύλλος στον κόρφο τους αν αρχίσουν αφορισμοί Αρχιερέων…

---Οργή του Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου για τις πυρκαγιές που κατέκαψαν τη Δυτική Αχαΐα.Ο κ Χρυσόστομος χοροστάτησε στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Κάτω Αχαΐας, για την σημερινή εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.
«Οι εμπρηστές είναι επικίνδυνοι και άμυαλοι. Δεν θέλω όμως να μιλήσω παραπάνω διότι δεν πρέπει να βγουν βαριά λόγια από το στόμα του Μητροπολίτη Πατρών», είπε χαρακτηριστικά.
Επισήμανε πως όταν πληροφορήθηκε πως η φωτιά απειλούσε την Ιερά Μονή Αγίας Μαρίνας Μαρίτσας, βρισκόταν στους Αγίους Τόπους. Η πρώτη του σκέψη ήταν να γυρίσει στην Πάτρα, όμως προτίμησε να παραμείνει εκεί και να προσευχηθεί πάνω στον Πανάγιο Τάφο του Χριστού !---

Θάνος