Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Θέλουμε γάτο Δήμαρχο ! ( ίσως μας βγεί και καλλίτερος…)





 
Αλάσκα, πολιτεία Talkeetna, καί ο γιά 15 χρόνια Δήμαρχός της, ο cat  Stubbs.



( Μήπως θα ήτανε καλλίτερα να είχαμε κι΄ εμείς εδώ, έναν γάτο παρόμοιο; )

======================================= 

Τά όσα παρακάτω θα ειπωθούνε  μέ χιούμορ αλλά καί μέ πολύ πόνο, δεν έχουν μέσα τους ούτε ένα πολιτικό μικρόβιο όπως κάποιοι μπορεί νά υποθέσουν. Αλλά είναι μία ακόμη διαμαρτυρία μήπως καί διορθωθεί κάτι σ΄ αυτή τήν παραμελημένη από μάς τούς ίδιους Πολιτεία μας...


Βλέποντας λοιπόν την γενική εικόνα της άτυχης σαν μουτζωμένης Πολιτείας μας, πού σε κανένα θέμα δεν πηγαίνει μπροστά,  από καιρό τώρα σκεπτόμαστε πώς αυτή η  έλλειψη ενός Δήμαρχου δυναμικού  ( κι΄ όχι βαθειά κομματικοποιημένου πού απ΄ το κόμμα προβιβάζεται γιά Δήμαρχος ), είναι υπόθεση πού από χρόνια τώρα μας βασανίζει...

Καί πού δεν πάει άλλο πιά, και ότι κάτι επιτέλους πρέπει να γίνει...

Τό άριστο θά ήταν βέβαια ο Δήμαρχός μας καταννοώντας τήν αδυναμία του επί τών Δημαρχιακών πραγμάτων να ήθελε μέ γενναιότητα καί από μόνος του να μας προσφέρει αυτό τό ύψιστο δώρο τής παραίτησής του, αλλά δεν βλέπουμε ( πρός το παρόν; )  να το κάνει...

Και το λέμε αυτό, γιατί δεν υπάρχει θέμα πού αυτή η Δημαρχιακή Αρχή  να ασχολήθηκε και να το έφερε σωστά σε αίσιο τέλος.

Πού με αγωνία να το κυνήγησε, πού με ενδιαφέρον να το προχώρησε …

Παρατηρημένο βέβαια είναι, ότι τις όποιες ελλείψεις και ευθύνες της Δημαρχιακής μηχανής τις φορτώνεται ο επικεφαλής Δήμαρχος πού σε τελευταία ανάλυση ( και άς πούμε "και για του στραβού το δίκιο"), μπορεί και να μη φταίει 100% ο ίδιος για όλα τα θέματα, φταίει όμως τόσο για την επιλογή των όποιων συνεργατών του, όσο και για τον κακό συντονισμό τους για μια σωστή απόδοση..

Δεν θα μιλήσουμε για θέματα καθαριότητας, κυκλοφορίας, εμπορίου, σχολείων, ύδρευσης, κολυμβητηρίων, χώρων περιπάτου για τους πολίτες, ποδηλατοδρομίων, άντε και Νεκροταφείων αλλά θα αναφερθούμε μόνο σε μια περίπτωση πού εν τούτοις δείχνει «από τον όνυχα, τον υπάρχοντα παρακοιμώμενο Δημαρχιακό λέοντα» !




Έτσι λοιπόν  μικρό δείγμα αυτής της αδιαφορίας για τον πολίτη πού παραπάνω λέγαμε φαίνεται και μέσα από μια μικρή επιστολή πού πήραμε από φίλο του μπλόγκ για ένα θέμα πού και το pelop.gr είχε πρό καιρού επισημάνει.

Πρόκειται εκείνο το «απορριματοφόρο πύραυλος» πού ακούγεται να σφυρίζει κάθε βράδυ στις 12 σαν οβίδα  στις γειτονιές της μπύρας του Μαράτου, ( το Δ.Π.53 απορριματοφόρο με αριθμ. Κυκλοφορίας ΚΗΗ 4855 , αν κάποιος τής Δημαρχίας ενδιαφέρεται) και το οποίο 2 μήνες τώρα συνεχίζει να ξυπνάει τον κόσμο, και να κλαίνε μικρά παιδιά όπως το ακούνε, σάν δράκο πού έρχεται να τους ταράξει τον ήσυχο παιδικό ύπνο τους…

Και εν τούτοις ο αρμόδιος  Αντιδήμαρχος κ. Σιγαλός να βγαίνει καί να λέει ότι «θα πρέπει οί Πατρινοί να συνηθίσουν να ακούνε τους θορύβους από τα απορριματοφόρα τις μεταμεσονύκτιες ώρες…» και ότι ο θόρυβος πού κάνει ( για ποιόν θορυβάκο μιλάς Αντιδήμαρχέ μου, πού αυτός είναι σαν νά πέφτει όλμος επί 10 λεπτά συνεχώς), γίνεται μόνο «όταν συμπιέζονται τα σκουπίδια.»







 Ένα παρόμοιο χάρβαλο πού αναστατώνει μιά περιοχή...










Προφανώς ο κ. Αντιδήμαρχος έδωσε μια εντολή προς εκτέλεση, και μετά γύρισε πλευρό και κοιμήθηκε, ήσυχος πιά ότι απέναντι των διαμαρτυρομένων συμπολιτών του εξετέλεσε το καθήκον του.Άμ, δέ...

Να πούμε τώρα ότι λάθος τον διαβεβαίωσαν οί υφιστάμενοί του «ότι έτσι κάνουν αυτά τα χάρβαλα;» ( μια και σε άλλα παρόμοια απορριματοφόρα δεν παρατηρούνται αυτά )

Να πούμε ότι και ο ίδιος δεν ενδιαφέρθηκε να δεί επιτέλους το αυτοκίνητο και σε κίνηση στους δρόμους και όχι μόνο σε συμπίεση, ώστε να καταλάβει προσωπικά, γιατί φωνάζει ο κόσμος;

Ότι και να πούμε στα χαμένα θα πάει, αλλά γεγονός είναι Αντιδήμαρχέ μου ότι το ΔΠ53 της Αντιδημαρχίας σου δεν σκούζει εκκωφαντικά μόνο όταν συμπιέζει ( όπως σού είπαν) αλλά και όταν «περπατάει» στους δρόμους με αποτέλεσμα να ακούγεται πολλά τετράγωνα πρίν εμφανιστεί στην μπύρα Μαράτου, όπως μας επισημαίνει και ο φίλος της στήλης…






Τρισευτυχισμένος ώς Los Campaleros !

Οί Πατρινοί, πόσο "τρισευτυχισμένοι" άραγε μπορεί να είναι μαζί του ;








Και τώρα ρωτάμε εμείς οί αφελείς:

Εάν ένα ΔΠ53 δεν μπορείτε να φτιάξετε σωστά εκεί στην Δημαρχία σας, κατά πόσον άραγε είσαστε άξιοι εμπιστοσύνης όχι μόνο να σας ψηφίσουμε πάλι εμείς σαν πολίτες της Πάτρας, αλλά και να σας εμπιστευτούνε και κάποιοι άλλοι Κυβερνητικοί υπεύθυνοι, Επιχειρηματίες,  κλπ  για να φτιάξουν μαζί σας έργα πνοής  εδώ στην Πολιτεία  μας;

Και τώρα τί άλλο μας μένει;

Κατόπιν λοιπόν όλων αυτών πού επισημάνθηκαν, (και ετέρων άλλων πολλών πού δεν γράφτηκαν), δεν θα ήταν άσχημο να φέρουμε για Δήμαρχο κι΄ εμείς εδώ πέρα έναν γάτο, μήπως και ξυπνήσουμε από τα νιαουρίσματά του, ή τέλος πάντων μήπως δούμε σαν Πατρινοί το φώς μας, όπως εκείνοι τής Αλάσκας !

Κάπως έτσι σκέφθηκαν φαίνεται και κάποιοι άλλοι παρακάτω πού υπέφεραν από τον Δήμαρχό τους, και τον αντάλλαξαν για 15 χρόνια τώρα, βάζοντας στην Δημαρχία τους έναν γάτο !

=============================


Εκλέγουν εδώ και 15 χρόνια Δήμαρχο της πόλης τους... ένα γάτο !

=============================

Ο κ. Stubbs ( άς το μεταφράσουμε « ΣΤΟΥΜΠΟΣ» ) είναι ο δήμαρχος της πόλης Talkeetna στην Αλάσκα τα τελευταία 15 χρόνια, δηλαδή το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του... αφού ο Stubbs είναι γάτος!




Εδώ, ανάμεσα στίς ελιές καί στά κουτιά...






Ο συμπαθής γάτος εξελέγη για πρώτη φορά Δήμαρχος λίγο μετά τη γέννησή του. 

Μια εκλογή που προέκυψε από τη δυσαρέσκεια πολλών κατοίκων με τους τότε υποψήφιους. Έτσι έπεισαν μια μεγάλη μερίδα ψηφοφόρων να ψηφίσει τον Stubbs.

Οι ντόπιοι της μικρής πόλης που «διοικεί» τον αποκαλούν «Δήμαρχο Stubbs» και το ακόμη καλύτερο είναι ότι ο Δήμαρχος προωθεί τον τουρισμό, αφού πάρα πολλοί τον επισκέπτονται στο μαγαζί τουρίστες Nagley, που συχνάζει!

Τουλάχιστον 30 με 40 άτομα επισκέπτονται το μαγαζί για να δουν από κοντά τον διάσημο γάτο Stubbs και οι ντόπιοι δηλώνουν τρισευτυχισμένοι που ο τετράποδος Δήμαρχος προωθεί τον τουρισμό!

Τώρα τι θα γίνει όταν απεβιώσει ο ηλικιωμένος σήμερα γάτος, είναι άγνωστο...

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2012/10/15_13.html








Δεν υπάρχουν σχόλια: