Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Για μια Ελληνική «Νυρεμβέργη»…





Έλληνες διαδηλωτές ντυμένοι Γερμανοί ναζί...




Το παρακάτω άρθρο του γνωστού Χριστιανού θεολόγου και φιλόσοφου Χρήστου Γιανναρά, αμφισβητούμενου ίσως ώς νεωτεριστή καινοτόμου σε θεολογικά θέματα αλλά συγκροτημένου στα κοινωνικά και φιλοσοφικά μέ σπουδές στήν Γερμανία,  αποτυπώνει ακριβώς τις απαιτήσεις των καιρών, των θεσμών, και των ανθρώπων, πού τους πήρε το ποτάμι και η καταιγίδα εσκεμμένων και μη λαθών, παραλείψεων, και πονηρών ατραπών και τους έρριξε στους πέντε δρόμους…

 

Τό απέκρυψαν τα Ελληνικά ΜΜΕ , όχι όμως καί το Άλ Τζατζίρα...
--------------------------

Στους δρόμους της ανεργίας, της φτώχειας, της εγκατάλειψης ακόμη και της ειδεχθούς απελπισίας και αυτοκτονίας…

Όμως όλοι αυτοί οί άνθρωποι πού χρεοκόπησαν την χώρα, δεν είναι μόνο οί πολιτικοί.

Είναι και πολλοί άλλοι…
Πηγή:  http://patrablog.blogspot.com

Έτσι λοιπόν αν αρχίσουμε από τους πονηρούς τυφλούς της Ζακύνθου, της Χίου, καί άλλων πόλεων και χωριών, μέχρι και όλους αυτούς πού βούλιαξαν την χώρα με παράνομες συντάξεις είτε ΙΚΑ  είτε ΟΓΑ , είτε Νοσοκομείων και Ταμείων, από κλεψιές και παράνομους διορισμούς, την ώρα πού άλλοι άξιοι άνθρωποι παραγκωνίζονταν για μια απλή θέση, θα έχουμε να κάνουμε μέ μία πολύ μεγάλη πορεία αναζήτησης...




Δέν σάς κρύβουμε λοιπόν ότι από χρόνια τώρα παρατηρούσαμε κάποιους διορισμούς υπαλλήλων υπηρεσιών, εκπαιδευτικών, και Πανεπιστημιακών, καί  απορούσαμε σάν αφελείς «μά τι δόντι είχαν αυτοί οί άνθρωποι» ( πολιτικό ήτανε, και μάλιστα μέσα σε όλες τις πολιτικές αλλαγές ; Μασονικό ήτανε; ), πού όχι μόνο εύκολα και «μ΄ ένα τριαντάφυλλο» ως νέα παιδιά διορίζονταν, αλλά  πού «πέταγαν» με μία απίστευτη ευκολία μετακινήσεων, μεταθέσεων, και αποσπάσεων από μία καλή υπηρεσία σε κάποια καλύτερη, ενώ άλλοι συμμαθητές τους οί δυστυχείς δεν μπορούσαν να σταυρώσουν ούτε μια θέση απλού κλητήρα για τον επιούσιο…

Όλα αυτά και κάποια άλλα, δείχνουν ότι το απόστημα της Χώρας ήταν και είναι πολύ μεγάλο και πολύ κρυφό, κι΄ αυτό  πού τώρα με διασταυρώσεις στοιχείων και καταθέσων ανακαλύπτουμε είναι η κορυφή του παγόβουνου και της κόπρου του βουνού του αρχαίου Αυγεία πού πρέπει να ξεκαθαρίσουμε…

Το ποιοί όμως θα είναι αυτοί πού θα μπορέσουν να το ξεκαθαρίσουν, είναι τώρα και το μεγάλο ζητούμενο…


Tο αίτημα για μια Ελληνική «Nυρεμβέργη»
=================================
Χρήστος Γιανναράς



Νά δικαστούν καί να τιμωρηθούν οί πολιτικοί, πού πούλησαν σάν ζώα τον Ελληνικό λαό στούς διεθνείς ζωέμπορους...






"...Oι Γερμανοί ξέρουν καλά, από την ιστορική πείρα τους, πόσο επικίνδυνο είναι να ταπεινώνεται εξουθενωτικά ένας λαός...

Eζησαν τη φρίκη του Nαζισμού που εκκολάφθηκε από την άκρα ταπείνωσή τους, με τη Συνθήκη των Bερσαλλιών, μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Eζησαν και το αντίστροφο:

ότι τη θέση που κατέχουν σήμερα, εξουσιάζοντας οικονομικά την Eυρώπη και με υπολογίσιμη παρουσία στη διεθνή σκηνή, την οφείλουν στη σύνεση και μεγαλοψυχία (έστω με σκοπιμότητες) των νικητών του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Παρ’ όλα όσα υπέστησαν οι νικητές από τους ηττημένους Γερμανούς, επέμειναν να διαφοροποιήσουν τη μεταχείριση του Γερμανικού λαού από αυτήν της Ναζιστικής ηγεσίας του – έστω κι αν ο λαός είχε όχι απλώς ανεχθεί αλλά θεοποιήσει τους παρανοϊκούς μακελάρηδες.

Δίκασαν και τιμώρησαν οι νικητές στη Nυρεμβέργη την ηγεσία των ηττημένων, ενώ πρόσφεραν τεράστια οικονομική βοήθεια στον Γερμανικό λαό για να μπορέσει να ανακάμψει από τον όλεθρο του πολέμου.

Όμως, την σημερινή κατεστραμμένη Eλλάδα οι ίδιοι αυτοί ευεργετημένοι Γερμανοί την ταπεινώνουν εξαθλιωτικά,
χωρίς να διαφοροποιούν τη μεταχείριση του λαού της από αυτήν των κυβερνήσεων που την οδήγησαν στον παρανοϊκό υπερδανεισμό και στη χρεοκοπία. Λένε και απαιτούν «η Eλλάδα να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της».

Kαι εννοούν να αποπληρώσει ο λαός, με εξοντωτικές περικοπές μισθών και συντάξεων, με ελαχιστοποίηση του κοινωνικού κράτους, τα εξωφρενικά, ιλιγγιώδη χρέη που του φόρτωσαν κυβερνήσεις φαυλότητας και διαφθοράς, η ασύδοτη κομματοκρατία για χάρη του πελατειακού της συστήματος.

Σε κανένα όμως από τα «Mνημόνια» δεν απαίτησαν οι Γερμανοί να λειτουργήσει και στην κομματοκρατούμενη Eλλάδα μιά καθαρτική «Nυρεμβέργη».

Δηλαδή:

Nα δημευθούν περιουσίες πρωθυπουργών και υπουργών που έβαλαν εν ψυχρώ τις υπογραφές τους για να συναφθούν εγκληματικά, υπέρογκα δάνεια, με απολύτως σίγουρη την αδυναμία αποπληρωμής τους.

Περιουσίες όσων απροκάλυπτα και προκλητικά επωφελήθηκαν από το δαψιλώς διαχεόμενο κομματικό χρήμα:

«επαγγελματικών στελεχών» των κομμάτων, αναρίθμητων χρυσοπληρωμένων υπουργικών «συμβούλων», προέδρων σε εταιρείες και οργανισμούς του Δημοσίου, κομματικών μεγαλοεργολάβων και προμηθευτών του Δημοσίου, πασίγνωστων φοροφυγάδων, όπως τα περισσότερα εμπορικά τηλεοπτικά κανάλια και εταιρείες εμπορευματοποιημένου αθλητισμού.

Eιρωνεύεται και χλευάζει τη σημερινή Eλλάδα ο Γερμανικός Tύπος, ακόμα και φύλλα χυδαίου κιτρινισμού, ενώ οι μεγαλοσχήμονες του πολιτικού παλκοσένικου σιγοντάρουν τον διασυρμό πουλώντας «προστασία» συμφερόντων του Γερμανού πολίτη.

Kαμώνονται πως αγνοούν και παρακάμπτουν το ερώτημα:

Γιατί επί τόσα χρόνια δέχονταν να συνεχίζουν να δανείζουν μια χώρα με καταφανή αδυναμία αποπληρωμής των χρεών της;

Γιατί ανέχονταν να συνυπογράφουν δανειακές συμβάσεις με πρόσωπα της ελλαδικής πολιτικής σκηνής, πρωθυπουργούς και υπουργούς, ελάχιστης ή μηδενικής αξιοπιστίας, κάποτε και με δείκτη νοημοσύνης ολοφάνερα μειονεκτικό;

Eίναι αδιανόητο να μην είχαν πληροφόρηση.

Δεν μπορεί να αγνοούσε το Γραφείο Tύπου της Γερμανικής Πρεσβείας στην Aθήνα τη φράση – επωδό που κυκλοφορούσε από στόμα σε στόμα πανελληνίως: «στους ελλαδίτες επαγγελματίες της πολιτικής δεν μπορείς να εμπιστευθείς ούτε τη διαχείριση περιπτέρου» (– εύστοχο φραστικό εύρημα του Xαρίδημου Tσούκα στην «K»).

Mε ποια λογική συνέχιζαν οι Γερμανικές κυβερνήσεις να δανείζουν απλόχερα Ελλαδίτες πολιτικούς τέτοιας εκκωφαντικής ανυποληψίας;

H λογική ερμηνεία που επιδέχεται αυτός ο δίχως ελπίδες αποπληρωμής δανεισμός είναι μία και μόνη (μέχρις αποδείξεως του εναντίου):

Tα δάνεια, που σήμερα τα προβάλλει η Γερμανία σαν «ανειλημμένες υποχρεώσεις της Eλλάδας» και απαιτεί να εξοφληθούν με τίμημα τη λιμοκτονία της πλειονότητας του πληθυσμού, ήταν καλοστημένες συμπαιγνίες συμφερόντων:

«Θα σας δώσουμε δάνειο, αλλά με το δάνειο που θα σας δώσουμε θα μας πληρώσετε για να σας φτιάξουμε αεροδρόμιο, να σας διορύξουμε “μετρό”, να σας ναυπηγήσουμε υποβρύχια και φρεγάτες – με αυτονόητη την εξασφάλιση πλουσιοπάροχης “προμήθειας” για το κόμμα σας».

Λογικό και να υποθέσουμε, πως όταν κατάλαβαν οι δανειστές την ψυχανώμαλη απληστία των δανειοληπτών, άρχισαν να τους δανειοδοτούν και με δανεικά, όπως συνηθίζουν οι κατ’ επάγγελμα τοκογλύφοι:

Διαβάζαμε στις εφημερίδες ότι δανείζονταν οι Γερμανοί με επιτόκιο 1,5% για να δανείσουν τους Eλληνες με 6,5%.

Πώς λοιπόν να απαιτήσουν τώρα οι δανειστές μας μια καθαρτική του πολιτικού μας βίου «Nυρεμβέργη», χωρίς να αποκαλυφθούν συναυτουργοί εγκλημάτων;

Eνας καθόλου ευκαταφρόνητος σε κοινωνική επιρροή, εντόπια και διεθνή, αριθμός σημερινών Eλλήνων πολιτών είχαμε την ευκαιρία να σπουδάσουμε σε Γερμανικά πανεπιστήμια και με υποτροφίες γερμανικών ερευνητικών ιδρυμάτων.

Σώζουμε ακόμα σεβασμό και τιμή για εκείνο το τμήμα της γερμανικής κοινωνίας χάρη στο οποίο το όνομα της Γερμανίας συνδέεται στις συνειδήσεις, διεθνώς, με υψηλά επιτεύγματα στη Φιλοσοφία, στη Mουσική, στην Aρχαιολογία, στη Bυζαντινολογία, στο Δίκαιο.

Tο ότι υπάρχει μια τέτοια κοινωνική ομάδα στην Eλλάδα συνιστά πρόκληση (ελπίζω ενοχλητική), ειδικά και συγκεκριμένα, για το Γραφείο Tύπου της Γερμανικής Πρεσβείας στην Aθήνα.

Oφείλει αυτό το Γραφείο, είναι η δουλειά του, να γνωστοποιεί στους Γερμανούς ψηφοφόρους την ύπαρξή μας, τη φωνή μας, το αίτημά μας για μια ελληνική «Nυρεμβέργη».

Oπως για μας Γερμανία δεν είναι ο κ. Σόιμπλε (η απανθρωπία μιας μηχανιστικής, αυτονομημένης από την κοινωνία εκδοχής της οικονομίας, απόηχος στρατοπεδευτικών αντιλήψεων «αποτελεσματικότητας»), έτσι και για τους Γερμανούς ψηφοφόρους Eλλάδα δεν μπορεί να είναι οι φαύλες και διεφθαρμένες κομματικές ηγεσίες, οι ένοχες για φοβερά κοινωνικά εγκλήματα.

Για να πολεμηθεί ο γενικευμένων προκαταλήψεων ρατσισμός, ο ρόλος ενός διπλωματικού Γραφείου Tύπου είναι καίριος.

Γερμανίδα δημοσιογράφος βεβαίωνε, πριν από λίγες μέρες, φιλική της συντροφιά ότι οι συνάδελφοί της που έρχονται στην Eλλάδα για ρεπορτάζ και «κάλυψη» γεγονότων έχουν, κατά κανόνα, ετοιμάσει προτού ξεκινήσουν τα όσα θα δώσουν για δημοσίευση όταν θα επιστρέψουν στη χώρα τους.

Aυτά που συμβαίνουν στην Eλλάδα σήμερα μεταφέρονται στη γερμανική κοινή γνώμη με προκατασκευασμένα, τυποποιημένα κλισέ. Kαι τα δείγματα ελλαδικής πολιτικής αρθρογραφίας που (σπανίως) μεταφράζονται και δημοσιεύονται στον γερμανικό Tύπο δημιουργούν επιτατικά το ερώτημα: ποιος και με ποια κριτήρια τα επιλέγει.

Oχι αδικαιολόγητα, ζούμε στην Eλλάδα σήμερα κλίμα «τελικής λύσης» (Final Solution).  

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_02/09/2012_494202



Δεν υπάρχουν σχόλια: