Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

«Φωνή βοώντος εν τη ερήμω», πρώτα από τον Ναύαρχο Νίκο Παππά του «ΒΕΛΟΣ», από μια Ελληνίδα επίσης αλλά και μιά Γερμανίδα πού κι΄ αυτή διαμαρτύρεται στην Μπούντεσταγκ…Πράγματι: «είμαστε όλοι Έλληνες !»


 

Νίκος Παππάς, αντιστασιακός πού τόλεγε η καρδιά του !



Πρίν δυό μέρες είδα στο διαδίκτυο μια ακόμη διαμαρτυρία για το Ελληνικό πρόβλημα πού ως γνωστόν  μας το άφησε προίκα ο αοίδημος πιά Γιωργάκης…


Είναι από τον Ναύαρχο Νίκο Παππά, γνωστότατο αξιωματικό του Ναυτικού και υποπλοίαρχο του αντιτορπιλικού «ΒΕΛΟΣ» πού την εποχή της Χούντας είχε καταφύγει στην Ιταλία ( μαζί με το πλοίο εννοείται αλλά και το πλήρωμα ολόκληρο ! )

Μια πράξη πραγματικής αντίστασης κι΄ όχι ιμιτασιόν κουρελαπλάδας, απ΄ αυτές πού μας έκαναν κάποιοι πολιτικοί δήθεν αντιστασιακοί από το Κολωνάκι,  αλλά και εκφωνήτριες ( τάχαμ…τάχαμ΄…δηλαδή) όπως  του αείμνηστου «εδώ Πολυτεχνείο» πού γίνανε και βουλευτίνες και ευρωβουλευτίνες μάλιστα, ελέω τού γνωστού παραμυθιού «ΕΟΚ  και ΝΑΤΟ  το ίδιο Συνδικάτο…».

Αυτά να τα βλέπει ο κουτο - λαός μας βέβαια, μήπως ξυπνήσει κάποτε επιτέλους, αν δεν τον πεθάνουνε τώρα από την πείνα οπότε καί  δέν θά ξυπνήσει ποτέ...





Ανοιχτή Επιστολή καταπέλτης, του Ναυάρχου Νίκου Παππά, Επίτιμου Αρχηγού ΓΕΝ, προς την πολιτική ηγεσία!!
==================================== 
 






 "ΒΕΛΟΣ" , τό πλοίο τής ανταρσίας !




Ναύαρχος Νίκος Παππάς, Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΝ

Επτανήσου 44, Κυψέλη 11361, Τηλ:2108213810
Αθήνα, 16 Φεβρουαρίου 2012

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
 

Προς: Τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας

Τους Προέδρους των Ελληνικών πολιτικών κομμάτων

Τους 300 βουλευτές

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Κυβέρνησης,

Αξιότιμοι κύριοι Πρόεδροι των Κομμάτων,

Αξιότιμοι αντιπρόσωποι του ελληνικού λαού

Στον θαλασσινό πολιτισμό που.....βίωσα σε όλη τη διάρκεια των 82 μου χρόνων, το πρώτο αξίωμα που ενστερνιστήκαμε ήταν αυτό, τού «ουδέν μορφώνει όσο το παράδειγμα».

Και το υπηρετήσαμε με ήθος και ανιδιοτέλεια στα οποία μας γαλούχησαν άξιοι γονείς και ακαδημαϊκοί και επαγγελματικοί δάσκαλοι.

«Διανύω ήδη τον 82ο χρόνο της ζωής μου. Γόνος εμποροκαπετανέων, πέρασα τα παιδικά και εφηβικά μου χρόνια ξεκινώντας σαν μούτσος στα καράβια που καπετάνευε ο πατέρας μου.

Στη σταδιοδρομία μου στο Πολεμικό Ναυτικό κυβέρνησα κάθε τύπο πολεμικού πλοίου.

Κατά τη αυτοεξορία μου, μετά την «ανταρσία» του ΒΕΛΟΣ, ταξίδεψα ως καπετάνιος πετρελαιοφόρων πλοίων.

Ευτύχησα να είμαι αρχηγός του ΓΕΝ για πέντε χρόνια, υπηρεσιακός Υπουργός Ναυτιλίας επί των Υπηρεσιακής και Οικουμενικής κυβερνήσεων και Πρόεδρος του Ελληνικού Νηογνώμονα για 12 χρόνια.

Η θαλασσινή ζωή μου είναι γεμάτη εμπειρίες και φιλίες ζωής με πλήθος θαλασσινών, από απλούς ναυτικούς, καπεταναίους και εφοπλιστές.

Δίδαξα τη θαλασσινή επιστήμη σε πολλούς και διδάχτηκα από πολλούς.

Έζησα από κοντά τα προβλήματα, τον μόχθο και τον αγώνα των εργατών της θάλασσας, διαπίστωσα τη διαχρονική δύναμή της και προσφορά προς την πατρίδα….

Η σημερινή κρίση της πατρίδας μας, πέρα από οικονομική, χαρακτηρίζεται και από την κοινωνική αποσύνθεση, κατάσταση που οδηγεί, αν και σφόδρα απεύχομαι, σε τραγικά αδιέξοδα και εθνική καταστροφή.

Κύριος παράγοντας στην επικίνδυνη αυτή φάση του Ελληνισμού είναι και η διαχείριση της ηγεσίας σε όλα τα επίπεδα.

Η κοινωνία μας έχει ανάγκη ηγετών- ινδαλμάτων, που να δείχνουν στην πράξη ότι συμμερίζονται και συμμετέχουν έμπρακτα στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο λαός του οποίου ηγούνται.

Η ασυλία και η ατιμωρησία των ηγητόρων που ενήργησαν ιδιοτελώς, η διατήρηση προνομίων, απολαβών και προκλητικών περιουσιών, εξοργίζουν τους πολίτες, που βλέπουν τις δικές τους περιουσίες να εξαϋλώνονται και υποσκάπτουν την εμπιστοσύνη προς τους ηγέτες, οδηγώντας τους μαζικά, ιδίως τους νέους χωρίς μέλλον, προς την αναρχία και την αυτοδικία.
 
Είναι καιρός να ενστερνιστείτε κι εσείς το «ουδέν μορφώνει όσο το παράδειγμα».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την παραίτησή του από την Προεδρική αποζημίωση ας είναι φωτεινό παράδειγμα για όλους σας.

Πάρτε σκληρά μέτρα και για εσάς...

Εφαρμόστε άμεσα τη δυνατότητα που σας δίνει το Σύνταγμα ώστε η επόμενη Βουλή να έχει 200 μόνο Βουλευτές. 

Μειώστε τις υπουργικές και βουλευτικές αποζημιώσεις σας στον μέσο όρο μισθοδοσίας του Δημοσίου.

Καταργείστε τις βουλευτικές συντάξεις και θεωρείστε τον βουλευτικό χρόνο αντίστοιχο του επαγγέλματος ενός εκάστου Βουλευτή με τις ανάλογες κρατήσεις για την επαγγελματική και μόνο σύνταξή του.

Περιορίστε τους υπουργούς σε 15.

Είναι τραγικός εμπαιγμός να κόβετε τις συντάξεις των πολιτών και να διατηρείτε 4 Υπουργούς Εθνικής Άμυνας!

Περιορίστε τις στρατιές των αυλικών, συμβούλων και φυλάκων σας.

Καταργείστε επιτέλους τους Γενικούς Γραμματείς, Διευθυντές και Διοικητές που διορίζονται στις θέσεις αυτές με μόνο κριτήριο την αποτυχία τους να εκλεγούν βουλευτές και διορίστε Μόνιμους Γενικούς Γραμματείς με αξιοκρατικά κριτήρια και ευρεία κοινοβουλευτική στήριξη.

Μόνο από αυτά τα μέτρα θα εξοικονομούσατε περισσότερα από τα 300 εκατομμύρια που ψάχνετε ευτελίζοντάς μας στην παγκόσμια κοινότητα.

Τιμωρείστε επιτέλους τούς ανάμεσά σας ευρισκόμενους ιδιοτελείς εκμεταλλευτές του δημόσιου χρήματος.

Μόνον έτσι έχετε ελπίδα να καταστείτε ηγήτορες που θα εμπνέουν τον θαυμασμό και την αγάπη, κυρίως δε την εμπιστοσύνη των πολιτών που σας ακολουθούν.

Αγάθων έφη: 

« Ο άρχων τριών δει μέμνησθαι:

Πρώτον, ότι ανθρώπων άρχει,

Δεύτερον
ότι κατά Νόμον άρχει, και

Τρίτον
, ότι ουκ αεί άρχει...»

=====================================

Heike Hänsel: Wir sind alle Griechen! Είμαστε όλοι Έλληνες!

«Είμαστε όλοι Έλληνες» είπε και… καταψήφισε!






Η Γερμανίδα βουλευτής κατηγόρησε την κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ, λέγοντας ότι εκείνη φταίει για το γεγονός ότι ένας στους τρεις Έλληνες ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ πρόσθεσε ότι τα χρήματα αυτά δεν θα πάνε στη χώρα αλλά στους δανειστές.

«Σέβομαι τους ανθρώπους που κατεβαίνουν και διαδηλώνουν, ενώ δεν θεωρώ τυχαίο ότι ο Μίκης Θεοδωράκης στην ηλικία των 86 ετών κατέβηκε στο δρόμο να .....
υπερασπιστεί τα δικαιώματα του Ελληνικού λαού.» είπε η βουλευτής ενώ σημείωσε ότι βρίσκεται στο πλευρό των Ελλήνων που υπεραμύνονται της πατρίδας τους.

«Ξεκαθαρίζω τη θέση μου διότι δεν θέλω να μπω στο ίδιο τσουβάλι με τη Bild που το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να υβρίζει την Ελλάδα» πρόσθεσε.

Τέλος, η βουλευτής έκλεισε την ομιλία της αναφερόμενη στα κινήματα συμπαράστασης που έχουν δημιουργηθεί και είπε σε άπταιστα ελληνικά: Είμαστε όλοι Έλληνες!!!



====================================

Μιά βουλευτής διαμαρτύρεται... 





 


καί μιά άγνωστη Ελληνίδα γράφει:


" Δουλεύω 25 χρόνια κι έχω πληρώσει το ταμείο μου μέχρι τη τελευταία δεκάρα που όφειλα.

Εχω πληρώσει από το μισθό μου ανελειπώς ότι όφειλα.

Το ίδιο κι οι γονείς μου που ζουν με μια φτωχοσύνταξη.

Δεν έκλεψα, δεν πήρα ποτέ μίζα ή φακελλάκι για τίποτα, δεν μπήκα σε καμιά δουλειά με μέσον. Δούλεψα σαν το σκυλί για να τα βγάλω πέρα.

Δεν έφαγα από καμιά πίτα και δεν ευνοήθηκα ποτέ από ένα κράτος που δεν ξέρει καν την.....ύπαρξή μου εκτός από όταν μου ζητάει λεφτά.

Δεν πήρα άδεια με μέσον, δεν έχτισα αυθαίρετα, δεν λάδωσα καμιά πολεοδομία, εφορία, γιατρούς, δικηγόρους και λοιπές ευγενείς κατηγορίες.

Μένω με νοίκι και το πληρώνω στην ώρα μου, θυσίασα κάθε μικρή χαρά για να πληρώνω λογαριασμούς και για να είμαι μόνιμα έντιμη και με το κούτελο καθαρό.

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ

ΔΕΝ ΕΚΛΕΨΑ ΚΑΝΕΝΑΝ


ΔΕΝ ΕΥΝΟΗΘΗΚΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ.


Και όσες φορές χρειάστηκα περίθαλψη, πρόνοια, βοήθεια, το κράτος ήταν απών.

Τα παιδιά μου σπούδασαν στα δήθεν δωρεάν σχολεία σας και για να περάσουν στο πανεπιστήμιο πλήρωνα τη παραπαιδεία σας.

Οι γονείς μου πλήρωναν 40 χρόνια ασφάλιστρα και όταν αρρώστησαν δεν βρήκαν κρεβάτι τσάμπα. Όταν έχανα τη δουλειά μου έπαιρνα ένα επίδομα ντροπής και βίωνα μόνη το Γολγοθά μου.

Δεν ξέρω αν άλλοι ξυπνάνε τώρα, αν άλλοι χάνουν τώρα τα κεκτημένα, αν άλλοι χόρτασαν και τώρα άρχισαν να πεινάνε αλλά εγώ και κάποιες άλλες χιλιάδες απλών φτωχών ανθρώπων δεν είχαμε κεκτημένα ποτέ, δεν χορτάσαμε ποτέ, δεν ζήσαμε με άνεση ποτέ.

Δεν υπάρχει υπομονή πλέον. Μέχρι εδώ.
 
ΠΡΟΣΕΞΤΕ !  γιατί το μυαλό μου ( όπως καί άλλων Ελλήνων...),  αρχίζει και στρίβει επικίνδυνα...

Δεν υπάρχει αντοχή για άλλη κοροϊδία, για άλλη κλεψιά, για άλλη μιζέρια.

Και δεν υπάρχει πλέον ΕΥΓΕΝΕΙΑ.

Δεν μπορεί κανένας άνθρωπος να δεχτεί έτσι ήσυχα και υποτακτικά τη σφαγή του.

Δεν είμαστε ντροπιασμένοι, δεν είμαστε δουλικά, δεν είμαστε σκουπίδια.

Υπήρξε μια περίοδος που ήμασταν όλοι σαστισμένοι, πολλοί δεν ήξεραν που πάει το βιολί, δεν ήξεραν αν έπρεπε να περιμένουν λίγο ακόμα ή να ξεσπάσουν.

Από χτες αποδεικνύεται πλέον πέραν κάθε αμφιβολίας πως ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΣ.

Η μάνα μου, που παίρνει μια παλιο σύνταξη δεν πρόκειται να σας πληρώσει φόρο.

Τα παιδιά μου δεν θα τα αφήσω να δουλεύουν με 400 ευρώ 12 και 14 ώρες και μάθουν να είναι υποτακτικά και αναξιοπρεπή.

Θα τα παροτρύνω να βγουν στο δρόμο, να πεινάσουν, να μην ανεχτούν άλλο τέτοια ντροπή.

Θα πεινάσω, μπορεί να κόψω το ηλεκτρικό και να έχω ένα κερί, μπορεί να φτάσω στο τελευταίο σκαλί μιζέριας, να μείνω στο δρόμο, να ζήσω σαν αγρίμι, αλλά δεν θα πάω πλέον με το πρόγραμμά σας.

Υπάρχουμε εμείς που δεν ήμασταν του «τα φάγαμε όλοι μαζί», δεν πήραμε τίποτα από τη πίτα, δεν καταδεχτήκαμε να γλύψουμε, να ταπεινωθούμε, να ξεπουληθούμε.

Ο παππούς μου κι ο πατέρας μου κι εγώ δουλέψαμε, ιδρώσαμε, πονέσαμε, βασανιστήκαμε.

Δεν σας χρωστάμε ούτε μια δεκάρα.

Δεν έχουμε καμιά υποχρέωση να ανεχτούμε τις τιμωρίες και τις υποδείξεις εκείνων που δεν έχουν καμιά σχέση με τη ζωή μας, τα βάσανά μας, τα όνειρά μας.

Μας χρωστάτε όσα μας κρατήσατε από τη δουλειά μας, όσα σας δώσαμε πληρώνοντας συνέχεια, ασταμάτητα για να τα κλέβετε και να κάνετε λογαριασμούς και βίλες.

Με όσους τα φάγατε μαζί να μοιραστείτε τα χρέη και να ξεπουλήσετε τις περιουσίες σας και τις δικές τους, για να βρείτε λεφτά αν δεν έχετε.

Με τους εκβιαστές εσείς έχετε αλισβερίσια, μαζί τα κανονίζετε χρόνια τώρα, άντε λοιπόν να κάνετε ξεκαθάρισμα λογαριασμών όπως κάνουν οι μαφιόζοι...

Είναι μεγάλη ντροπή με τη χορτασμένη κοιλάρα σας να κλέβετε από τη σύνταξη που έχει ένα γεροντάκι των 400 ευρώ...

Να κλέβετε από τη ζωή των νέων.

Να κλέβετε από τη ζωή των απλών φτωχών ανθρώπων που παλεύουν για ένα ψευτο μεροκάματο .

Να κλέβετε από την υγεία, από τη παιδεία, από τη πρόνοια του λαού για να γεμίσετε τα άδεια ταμεία που εσείς αδειάσατε.

Κι όχι μόνο.

Να ξεπουλάτε σε τιμή ευκαιρίας, χωρίς κανένα έλεγχο, χωρίς να λογοδοτήσετε σε κανέναν, ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟ.

Δεν μας εγγυάται κανείς πλέον πως δεν θα μας πουλήσετε όλους κοψοχρονιά σαν σκλάβους στις νέες αποικίες.

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΔΕΚΑΡΑ.

Οι ζωές μας θα γίνουν ελεύθεροι σκοπευτές πάνω στην ασυδοσία σας.

Μας θίξατε. Μας προσβάλλατε πολύ άγρια. Μας πίνετε το αίμα.

ΠΡΟΣΕΞΤΕ !  γιατί τα ψέματα πιά τέλειωσαν...

ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ….


Δεν υπάρχουν σχόλια: