Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Όταν οί Δήμαρχοι θυσιάζονται για τους δημότες τους ! Ο δικός μας Δήμος τί κάνει;



Ο "Λευκός Οίκος" τής Πάτρας θά καλέσει άραγε σέ αντίσταση τούς πολίτες για το χαράτσι τής ΔΕΗ  όπως κάνουν κάποιοι άλλοι Δήμοι;


Λοιπόν, καιρό τώρα είχα ν΄ ακούσω Δήμαρχο να πάρει τα όπλα ! 

Όχι βέβαια ντουφέκια, γκράδες, φυσεκλίκια, και καλάσνικωφ, αλλά τα όπλα τα Δημοκρατικά, τα νόμιμα, και τα  ορίτζιναλ Αντιστασιακά, κι΄ όχι απ΄ αυτά τά ιμιτασιόν πού βγάλανε σύνταξη αντιστασιακού γιατί πολέμησαν λέει στα 11 και στα 15 χρόνια τους όπως τελευταίως μας υπενθύμισε και ο κύρ Πρόεδρος των 1.000 ευρώ, παρακαλώ, ημερησίως !

Πού αυτός μέν, δεν πήρε σύνταξη Αντιστασιακού γιατί από τους  δύο μισθούς θάπρεπε να διαλέξει τον ένα, ( ή τουλάχιστον κανένα…), αλλά υπερισχύοντας η εγνωσμένη μετριοφροσύνη του, άφησε εκείνη την μικρή και ταπεινή Αντιστασιακή, ( εκείνο το κόκαλο θα λέγαμε…), για τους φτωχούς και ανήμπορους «συμπολεμιστές» του, και απέδρασε προς τάς αγκάλας του μισθού  του κυρίου Προέδρου...


 =======================
Δέν καλοτρώει, δέν καλοπίνει, δέν ευφραίνεται σε πολυτελή διαμερίσματα περιστοιχισμένος καί από την αλαζονεία τής Εξουσίας ! 

Καί φυσικά δέν παίρνει ούτε 1000 ευρώ, όχι τήν ημέρα, αλλά ούτε στόν αιώνα τον άπαντα...

Είναι ο άνεργος τής διπλανής πόρτας μας...






Εκτός εάν η σύνταξη – μισθός του Αντιστασιακού δεν λαμβάνεται υπ΄ όψη γι΄ αυτή την μέτρηση…

Αλλά αυτό είναι άλλη παράγραφος…

Άς είναι…
















Λέγαμε λοιπόν για  θυσιαζόμενους Δημάρχους,  πράγμα πολύ δυσεύρετο στην εποχή μας, και ειδικώς εδώ στην άθλια Πολιτεία μας, όπου μόλις πού στέκεται ο κύριος Δήμαρχος στον θώκο του, πόσο μάλλον τώρα να του ζητάμε και Αντιστασιακές θυσίες και υπερασπίσεις δημοτών απέναντι του αδηφάγου Κράτους…

Να του ζητάμε τώρα να αναλάβει ο Δήμος την Νομική εκπροσώπηση των ανέργων, των φτωχών, και εκείνων πού αμύνονται τέλος πάντων σ΄ αυτόν τον ιταμό και αναίσχυντο εκβιασμό , «ή πληρώνεις το χαράτσι, ή σού κόβω το ρεύμα και σ΄ αφήνω χειμωνιάτικα στό σκοτάδι καί άς γίνεις καί κατεψυγμένος…» 

Η βαρβαρότητα καί η αναλγησία στό έπακρον !

Μας έγραφε πρό ημερών ένας μακρινός φίλος από τον Καναδά, και μεταφέρω εδώ, ακριβώς τα παρακάτω λόγια του :

«Σκέψου δηλαδή, αυτή η συνταγή του Γκάπ - Γκούπ και του Βενιζέλου, να εφαρμοζότανε εδώ στον Καναδά πού σας γράφω τώρα. Εδώ θα πεθαίναμε από το κρύο  σε  θερμοκρασίες μείον – 20…, πού εάν δεν έχεις θέρμανση πέθανες ! 

Αυτά πού γίνονται σ΄ εσάς στην Ελλάδα είναι πρωτόγνωρα πράγματα, πού ούτε η χούντα του Παπαδόπουλου δεν τόλμησε να τα κάνει ! »

Μη στενοχωριέσαι φίλε του γράψαμε, ( θέλοντας με μια νότα χιούμορ να απαλύνουμε τις εντυπώσεις του), γιατί θα ερχόταν μετά ο Βενιζέλος πού είναι και βαθύφωνος ψάλτης όπως έχουμε  ακούσει ( και διορθώστε με αν κάνω λάθος ) να σας ψάλλει τον επικήδειο…

Θα ερχότανε όμως;

Άς δούμε όμως τι έκανε ο Δήμαρχος της Νέας Ιωνίας Αττικής μαζί με την συγκροτημένη και όχι διαλυμένη, καλή μας ώρα, δημοτική του ομάδα !

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ , ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ !  ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΜΟΝΟ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ! ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΑ…
=======================================





Όλγα Κατημερτζή, αντιδήμαρχος:  

" Εμείς δεν καταλαβαίνουμε από απειλές. Θα αγωνιστούμε μαζί με τους πολίτες μας.





Σε ομαδική αντίσταση απέναντι στα χαράτσια καλεί ο Δήμος Νέας Ιωνίας Αττικής τους δημότες του, βγαίνοντας μπροστά και αναλαμβάνοντας ο ίδιος τη διαχείριση της κατάστασης με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, προτείνοντας στους Ιωνιώτες τον τρόπο με τον οποίο η τοπική κοινωνία έχει τη δυνατότητα να αντιδράσει μαζικά.

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Όλγα Κατημερτζή, τη Δευτέρα το πρωί στον ALTER, στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, κάλεσε και από εκεί όσους δημότες δεν μπορούν ή δεν θέλουν να πληρώσουν το νέο χαράτσι να καταβάλουν σε ΑΤΜ τράπεζας το ποσό του λογαριασμού, χωρίς το τέλος ακινήτων και να καταθέσουν την απόδειξη στο Δήμο, ώστε αυτός να προχωρήσει σε ομαδικό εξώδικο προς τη ΔΕΗ.

Μετά την εκπομπή, έσπασαν τα τηλέφωνα στο Δήμο Νέας Ιωνίας για να συγχαρούν το δήμαρχο Ηρακλή Γκότση για την πρωτοβουλία αυτή του Δήμου, ενώ οργανώσεις πολιτών από όλη τη χώρα ζητούσαν να επικοινωνήσουν με την Αντιδήμαρχο για λεπτομέρειες για τη διαδικασία που ακολουθεί η Νέα Ιωνία.

Με την κ. Κατημερτζή μίλησε και μέλος της Επιτροπής Αγώνα Νότιας Καρυστίας, στο οποίο η Αντιδήμαρχος είπε ότι το παν σ αυτήν την προσπάθεια είναι η μαζική συμμετοχή, ενώ σε δήλωσή της στο karystiapress είπε: «δεν μπορεί η αυτοδιοίκηση να κάθεται απαθής και να μοιρολογεί για το “κακό που μας βρήκε”. 

Έχουμε υποχρέωση να είμαστε μαζί με τον πολίτη που δεν αντέχει να πληρώνει παράνομα και αντισυνταγματικά χαράτσια.  

Δεν έχουμε εκλεγεί για να υπηρετούμε ένα κράτος που εξαθλιώνει τους πολίτες του και δεν θα το κάνουμε στο όνομα καμίας απειλής, που κάποιοι με αυτές προσπαθούν να μας αποθαρρύνουν.

Καλώ όλους τους συναδέλφους μου της Αυτοδιοίκησης όχι απλά να σταθούν δίπλα στην κοινωνία, αλλά να βγουν μπροστά από αυτή και να στηρίξουν και να καλύψουν τους συμπολίτες τους στην προσπάθεια για επιβίωση, γιατί εκεί μας έχουνε φτάσει

Ο Δήμος της Νέας Ιωνίας θα στηρίξει πρακτικά και νομικά τους κατοίκους, και δεν είναι μόνος του. 

Είναι μαζί και Σωματεία και Σύλλογοι και Φορείς και θα το κάνουμε με όποια μέσα χρειαστεί. 

Να ξέρουν πάντως όλοι ότι τη Νέα Ιωνία δεν θα αφήσουμε να τη βυθίσουν στο σκοτάδι».

       

Δεν υπάρχουν σχόλια: