Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

1η Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων ! Η εξομολόγηση ενός Πατρινού συνταξιούχου…

 

Κακιά Σκάλα ! 

Εδώ είχε στήσει ο Προκρούστης  το δόκανό του, κι΄ άλλους τούς κόνταινε κι΄άλλους τούς μάκραινε...

 

Το πράγμα έχει πιά στραβώσει και οί αρμόδιοι γκουβερναδόροι μας, πάνε από παραπάτημα σε παραπάτημα πέφτοντας από τον ένα λάκο στον άλλο και σοφιζόμενοι κάθε  πρωϊ ποιόν κλάδο θα αφαιμάξουνε, σε πόσο ποσοστό, και  πόσα θα λάβουνε…



Βλέπουνε τους ανθρώπους σαν αριθμούς  μη καταλαβαίνοντας τις οικογενειακές ανάγκες τού καθ΄ ενός,  κι αν έχει να πληρώσει το ενοίκιό του, το ρεύμα του, ή  το φαγητό του…

Αυτοί σε βλέπουν σαν αριθμό,σαν νούμερο προς επεξεργασία  στα κατάστιχά τους, ενώ  για τον εαυτό τους και τα παιδιά τους όλα είναι πληρωμένα, οί πόρτες ανοιχτές, και τα σκυλιά δεμένα…

Θυμίζουνε τον μυθικό Προσκρούστη πού ενέδρευε στην Κακιά Σκάλα κι΄ όποιος περνούσε τον λήστευε μετρώντας τον πάνω σ΄ ένα σιδερένιο κρεβάτι.

Αν ήταν κοντός ( φτωχός σήμερα) τον τέντωνε μέχρι να τον ξεκάνει !

Αν πάλι ήταν ψηλός ( πλούσιος) τον κόντυνε μέχρι να τον πεθάνει. 

Μας κάνανε την ζωή μια Κακιά σκάλα, αλλά μέχρι πότε άραγε;

Άραγε,  από έναν τέτοιο λαό δεν θα μας βγεί κι΄ ένας ηρωϊκός Θησέας να μας σώσει;


Τις μέρες αυτές,  μ΄ αυτή την τρομολαγνεία των αρμοδίων πού  μαζί  με τους φίλους τους τών Μέσων Μαζικής Αποβλάκωσης  έχουν εξαπολύσει, μας έχει  κυριολεκτικά ψυχοπλακώσει…


Σε λίγο, σαν περάσουμε τον κάβο κι΄ αυτής της τρικυμίας  της 6ης δόσης πού μας έχουν οί ίδιοι δημιουργήσει, θα αρχίσουν να φωνάζουν πάλι «για το τι έχουμε να πάθουμε αν δεν πάρουμε την 7η δόση…»  και εάν δεν  
 διώξουμε κι΄ άλλες 300.000 χιλιάδες  υπαλλήλους…

Μετά θα φωνάζουν για την 8η , την 9η, την 10η δόση «και το λουρί της μάνας…» ,  μέχρι να οδηγήσουν τον λαό σε απόγνωση και ίσως και σε Επανάσταση σαν του ΄21  και χειρότερη,  οπότε θα τρέχουν και οί ίδιοι να κρυφτούν γιατί  τα πάντα τότε θα είναι απρόβλεπτα και πέτρες και κοτρώνες θα πέφτουν πάνω στα κούφια κεφάλια τους…

-----------------------
Παγκόσμια ημέρα ηλικιωμένων η 1η Οκτωβρίου  λοιπόν, και δυό περιστατικά πού συνάντησα τις μέρες αυτές, ειδικώς το δεύτερο, μού έκαναν τρομερή εντύπωση.





«Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι με­τά από 40  

χρόνια σκληρής ερ­γασίας στην οικοδομή θα  

κατέ­ληγα σήμερα να μην μπορώ να πάρω τα  
φάρμακα μου και η σύνταξη μου να μου  

καλύπτει μόνον τις πρώτες 15 ημέρες του  

μήνα.


Τις υπόλοιπες 15 είμαι χωρίς χρήματα.

Βέβαια υπάρ­χουν κι άλλοι χειρότερα από  

μένα που από την πρώτη μέρα της σύνταξης  
μένουν δίχως ού­τε ένα ευρώ στην τσέπη  

τους».


Αυτά μας είπε ο Νίκος Τζαβάρας που είναι  μάλλον από  

τους τυχερούς των συνταξιούχων της περιοχής μας,  

καθώς  είναι ανάμεσα σε αυτούς που λαμ­βάνουν μία  

«αξιοπρεπή» σύ­νταξη.


Ωστόσο, τα 876 ευρώ που παίρ­νει δεν του αρκούν ούτε για  

την κάλυψη των βασικών του ανα­γκών.


«Εμείς οι ηλικιωμένοι παίρνουμε μία χούφτα χάπια την  

ημέρα. Τώρα που έβγαλαν 1.000 φάρμακα από τη λίστα  

του ΙΚΑ και αναγκαζόμαστε να τα πληρώσουμε θέλω  

περισ­σότερα από 100 ευρώ τον μήνα μόνον για τα  

φάρμακα




Επίσης ο τρόπος λειτουργίας των νοσοκομείων και των ια­τρείων του ΙΚΑ με τις πολύμη­νες λίστες αναμονής τον ανα­γκάζει να αναζητά λύση στο πρόβλημα του στον ιδιωτικό τομέα, τον οποίο όμως πληρώνει από την τσέπη του.

«Για να κάνω μία αίματος στο ΙΚΑ πρέπει να περιμένω ένα μήνα.
Για να με δει ένας γιατρός θα πε­ριμένω 40 με 45 ημέρες που σημαίνει ότι μπορεί να μην ζω όταν φτάσει η ώρα να ε­ξεταστώ.

Μόνον όποιος έχει χρήματα έχει και ιατροφαρ­μακευτική κάλυψη σήμερα και δεν πεθαίνει αβοήθη­τος».

Και σε όλα αυτά τα έξοδα διαβίωσης, που αν καθίσει κανείς και τα προσθέσει θα δει ότι ξε
περνούν τά  έσοδα του, ο κ. Τζαβάρας αισθάνεται την ανάγκη να συνδράμει και στα έξοδα
εκπαίδευσης
των εγγονιών του. «Βλέπετε φέτος έχουμε να πληρώνουμε και τις φωτοτυ­
πίες
για να κάνουν μάθημα τα παιδιά. Γυρίσαμε πολλά χρόνια πίσω σαν κοινωνία».
«Πελοπόννησος» --  1.10.11


ΕΝΑ  ΔΕΥΤΕΡΟ  ΤΡΑΓΙΚΟ  ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ…

 

Αυτό λοιπόν το παρακάτω  «περήφανο γηρατειό» τού αείμνηστου Ανδρέα, είχε κληρονομήσει ένα χρέος από  τον πεθαμένο αδελφό του, εδώ και 30 τέρμινα.

Το γερόντιο, δεν είχε να το πληρώσει. Αντιθέτως όμως το Ελληνικό Δημόσιο ήξερε καλά να το φουσκώσει, μια και αυτή είναι η τέχνη του και η ειδικότητά του… Το φούσκωμα κάθε χρέους!

Χρωστάς εσύ στην Εφορία, έστω και  ένα ευρώ; Θα στο τοκίσει, θα στο ξανατοκίσει, και θα σού βγάλει σε 30 χρόνια ένα φοβερό  χρέος ικανό να σού πάρει το σπίτι σου, ή και το κεφάλι σου!

Αντιθέτως τώρα:


Σού χρωστάει η Εφορία ένα Ευρώ;

Λοιπόν τότε, ή  στο διαγράφει γιατί …«μικρό είναι καημένε, τι να το κάνεις τώρα εσύ αυτό;» , ή σού κάνει συμψηφισμό, ή στο στέλνει έπειτα από 6 μήνες για να το εισπράξεις. Και φυσικά χωρίς τόκους,  μια και το προνόμιο αυτό τόχει μόνο η Εφορία και το βάζει σ΄ αυτούς  πού της χρωστάνε!


Άς δούμε τώρα παρακάτω τι έπαθε αυτό το περήφανο γηρατειό…
Αυτό λοιπόν το σημερινό «περήφανο γηρατειό» τού αείμνηστου Ανδρέα, είχε κληρονομήσει ένα χρέος από  τον πεθαμένο αδελφό του, εδώ και 30 τέρμινα. Το γερόντιο, δεν είχε να το πληρώσει. Αντιθέτως όμως το Ελληνικό Δημόσιο ήξερε καλά να το φουσκώσει, μια και αυτή είναι η τέχνη του και η ειδικότητά του… Το φούσκωμα κάθε χρέους!










865.733,67 ευρώ χρέος !!!


 «Όταν μπεις στις δαγκάνες του Ελληνικού κράτους, δεν γλιτώνεις. Θα σε φάνε».


Αυτά τα λόγια ανήκουν στον 85χρονο κ. Παύλο Καρδάση, από τον οποίο το ελληνικό Δημόσιο ζητάει το ποσό των 865.733,67 ευρώ και μάλιστα για χρέη που κληρονόμησε από τον αδελφό του.

Λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη του Newsbomb ο κ. Παύλος Καρδάσης υπέστη σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο και λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή του. 

Ο άνθρωπος που συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο με τους έξι χιλιάδες μεγαλο-οφειλέτες του Δημοσίου δεν έπεσε μόνο από τα σύννεφα όταν έμαθε πως οφείλει σχεδόν ένα εκατομμύριο ευρώ! Έπεσε και στο κρεβάτι δημόσιου νοσοκομείου με βαρύ εγκεφαλικό αφού δεν μπόρεσε να πιστέψει τι τον βρήκε.

Απαρηγόρητος και μόνος

Αυτή τη στιγμή, ο 85χρονος κ. Παύλος Καρδάσης νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων. Επικοινωνεί με το περιβάλλον και δεν κρύβει την απόγνωσή του. Τον βρήκαμε λίγο μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο,απαρηγόρητο και μόνο…

«Έχει παραλύσει το αριστερό μου πόδι και το αριστερό μου χέρι. Στεναχωρήθηκα πάρα πολύ, όταν είδα το όνομά μου στη λίστα του υπουργείου Οικονομικών. Έπαθα εγκεφαλικό στον ύπνο μου. Κάλεσα το ΕΚΑΒ και ήρθε ένα ασθενοφόρο στο σπίτι και με πήρε», δηλώνει ο κ. Καρδάσης από το δωμάτιο «270» του νοσοκομείου. Όπως καταγγέλλει, βρέθηκε στο κρεβάτι του πόνου εξαιτίας της αναλγησίας και της επιπολαιότητας του ελληνικού κράτους.

Με απίστευτη προχειρότητα τοποθέτησαν το όνομά του στη λίστα και την έδωσαν στη δημοσιότητα, όπως καταγγέλλει στο “Newsbomb”, πριν ψάξουν εξονυχιστικά την περίπτωσή του.

Τον πίεζαν αφόρητα να πληρώσει τα χρέη του αδελφού του, που κληρονόμησε πριν από περίπου 30 χρόνια.Οφειλές που δεν μπόρεσε να αποφύγει τότε μέσω μίας απλής αποποίησης κληρονομιάς, επειδή είχε υποστεί έμφραγμα. Και σήμερα, στα 85 του χρόνια, πρέπει να συνεχίσει να ζει όντας παράλυτος από την αριστερή πλευρά του σώματός του, εξαιτίας ενός ακόμη χτυπήματος της μοίρας, ενός εγκεφαλικού επεισοδίου.

«Οι γιατροί δεν μπορούν να μου πουν, αν θα γίνω καλά. Έκαναν ό,τι μπορούσαν και τώρα μου λένε, ότι πρέπει να φύγω από το νοσοκομείο, διότι δεν έχουν να μου προσφέρουν κάτι άλλο», λέει.

Η άλλη όψη μιας τραγωδίας
Όμως, ποιος θα φροντίζει τον 85χρονο;
Η γυναίκα του σκοτώθηκε στο σεισμό του 1999, όταν κατέρρευσε η μοιραία πολυκατοικία στη Ν.Φιλαδέλφεια. Η παντρεμένη κόρη του ξενητεύτηκε στην Αγγλία.




Σήμερα ο ηλικιωμένος είναι καθηλωμένος σε ένα κρεβάτι και δεν έχει χρήματα ούτε για αποκλειστική νοσοκόμα, αφού το μόνο εισόδημά του είναι μία σύνταξη του ΟΓΑ μόλις 345 ευρώ. «Έχασα τη γυναίκα μου, το κράτος με κυνηγά για να πληρώσω ένα απίστευτο ποσό και τώρα είμαι παράλυτος. Τι να την κάνω τέτοια ζωή;» αναρωτιέται ο κ. Καρδάσης.
Μάλιστα, κινδυνεύει να χάσει ακόμη και το σπίτι του, αν το υπουργείο Οικονομικών προχωρήσει σε κατάσχεση για το χρέος των 865.733,67 ευρώ. «Τουλάχιστον, τώρα θα μου σβήσουν το χρέος;» ήταν τα τελευταία λόγια του 85χρονου στη σύντομη συνομιλίας μας…
Κάπως έτσι φαντάζονται τα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης, όπως ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, πώς θα πρέπει να καλύψουν τα χρέη που προκάλεσε η αναλγησία, η αναποτελεσματικότητα και η ανυπαρξία των πολιτικών ηγεσίων που πέρασαν από το πολιτικό προσκήνιο τα τελευταία χρόνια. Έτσι μεταρρυθμίζει το ΠΑΣΟΚ την Ελλάδα.
Συγχαρητήρια, λοιπόν!
Πηγή: www.newsbomb.gr


------------
Η περιπέτεια για τον κ.Καρδάση ξεκίνησε πριν από περίπου 30 χρόνια.
«Ήμουν συνδιαχειριστής με τον αδελφό μου σε μία εταιρεία που έφτιαχνε παπούτσια στην οδό Κωνσταντινουπόλεως 12 στο Περιστέρι. Το 1983 ο αδελφός μου αποφάσισε να συνεργαστεί με Βούλγαρους και να πουλά παπούτσια στο ανατολικό μπλοκ. Όμως, η δουλειά δεν πήγε καλά με αποτέλεσμα η εταιρεία να πτωχεύσει το 1986. Στο μεταξύ εγώ είχα αποχωρήσει και ήμουν απλό μέλος», δηλώνει στο newsbomb ο κ.Καρδάσης. Λίγο καιρό μετά ο αδελφός του πέθανε από τη στεναχώρια του.
Ο κ.Παύλος Καρδάσης δεν έκανε αποποίηση της κληρονομιάς, με αποτέλεσμα να κληρονομήσει τα χρέη του αδελφού του.
«Εκείνη την περίοδο είχα υποστεί έμφραγμα και ήταν αδύνατο να ασχοληθώ», δηλώνει ο άνδρας.
Στη διάρκεια των ετών το χρέος γιγάντωνε εξαιτίας των υψηλών τόκων και των εξοντωτικών προστίμων που επιβλήθηκαν. Είναι χαρακτηριστικό, ότι το 2002 η οφειλή ανερχόταν σε περίπου 77.000 ευρώ, ενώ σήμερα φτάνει τις 865.000 ευρώ.




«Χρωστάω αυτά τα χρήματα ως εγγυητής και όχι ως οφειλέτης», διευκρινίζει ο κ.Καρδάσης, ενώ καταγγέλλει, ότι ουδέποτε η αρμόδια ΔΟΥ δέχθηκε να εξετάσει σοβαρά την περίπτωσή του, ενώ η συμπεριφορά που αντιμετώπισε από ορισμένους κρατικούς λειτουργούς ήταν έως και προσβλητική. Μάλιστα, τα όσα προγράμματα πλειστηριασμού έχουν βγει, ποτέ δεν πραγματοποιήθηκαν, καθώς με αυτόν το τρικ, διατηρείται «ζωντανή» στα χαρτιά η οφειλή και μάλιστα αυξάνεται.
Η ζωή έπαιξε άσχημο παιχνίδι στον κ. Παύλο Καρδάση. Το 1999 έχασε τη γυναίκα του, όταν από το σεισμό κατέρρευσε η μοιραία πολυκατοικία στη Ν. Φιλαδέλφεια. Τότε, έχασε και τη γη κάτω από τα πόδια του. Παρουσίασε σοβαρά προβλήματα υγείας, υπεβλήθη σε τριπλό μπάι πας, ενώ σήμερα ζει με μοναδικό εισόδημα μία σύνταξη του ΟΓΑ ύψους 345 ευρώ.

Από αυτόν τον άνδρα το ελληνικό Δημόσιο ζητά 865.733,67 ευρώ!

Ένας στόχος του υπουργείου Οικονομικών που δεν είναι ρεαλιστικός και που δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα για τη μη ύπαρξη ενός μηχανισμού, προκειμένου να μην αναγράφονται στον προϋπολογισμό χρέη που δεν μπορούν να εισπραχθούν, δημιουργώντας ψεύτικες προσδοκίες. Μάλιστα, στη συγκεκριμένη περίπτωση, διαπομπεύεται ένας 85χρονος, καθώς το όνομά του δημοσιεύεται στη λίστα της ντροπής. Και η ντροπής ανήκει όχι μόνο στους πραγματικούς μεγαλοοφειλέτες και φοροφυγάδες, αλλά και σε εκείνους που εξίσωσαν τον 85χρονο με εκείνους που κατέκλεβαν το κράτος…

Βουλευτές ζητούν να διαγραφεί το «χρέος» του 85χρονου

===================================================


«…Νέες αντιδράσεις στις τάξεις των βουλευτών προκαλεί το δράμα του 85χρονου Παύλου Καρδάση, που υπέστη εγκεφαλικό, όταν είδε, όπως λέει, το όνομά του δημοσιευμένο στη λίστα του υπουργείου Οικονομικών με τους μεγαλοοφειλέτες του ελληνικού δημοσίου. Όπως αποκάλυψε το newsbomb, ο ηλικιωμένος κληρονόμησε ένα χρέος από τον αδελφό του πριν από περίπου 30 χρόνια, το οποίο με την πάροδο των ετών γιγάντωσε, με αποτέλεσμα σήμερα να ανέρχεται στις 865.773,67 ευρώ! Όμως, ο 85χρονος όχι μόνο αδυνατεί, όπως είναι λογικό, να πληρώσει αυτό το ποσό, αλλά ακόμη και μία αποκλειστική νοσοκόμα.  

«Με βρίσκετε στο κρεβάτι του πόνου. Οι γιατροί έκαναν ό,τι μπορούσαν. Μου είπαν, ότι θα χρειαστεί χρόνος προκειμένου να μπορέσω και πάλι να κινήσω το αριστερό μου πόδι και χέρι. Δεν μπορώ ούτε στο ψυγείο να σηκωθώ να πάω, για πιω ένα ποτήρι νερό. Χρειάζομαι αποκλειστική νοσοκόμα. Πώς θα την πληρώσω, όμως, με τη σύνταξη των 345 ευρώ που παίρνω από τον ΟΓΑ;» δηλώνει ο 85χρονος.

Η υπόθεση του 85χρονου έχει προκαλέσει την ευαισθησία βουλευτών από διαφορετικές πολιτικές παρατάξεις. Καταγγέλλουν την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για τη δημοσιοποίηση ονομάτων ελαφρά την καρδία και χωρίς να έχει γίνει η απαιτούμενη έρευνα για κάθε περίπτωση ξεχωριστά, ενώ κάποιοι θέτουν ευθέως θέμα ρύθμισης και διαγραφής του χρέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: