Κυριακή 27 Απριλίου 2008

Χριστός Ανέστη -- Αληθώς Ανέστη ! Ένας διαχρονικός χαιρετισμός πίστεως καί ομολογίας από την αρχαία εποχή μέχρι σήμερα...






Χριστός Ανέστη !










Τό Άγιο Φώς δίνεται μόνο στούς Ορθοδόξους Χριστιανούς καί είναι μία "διευκρίνηση" τού Χριστού πρός κάθε άλλο θρήσκευμα, γιά το πού ακριβώς βρίσκεται ο Αληθινός Θεός καί η εκ τούτου μεταθανάτια σωτηρία μας...


Πώς βγαίνει τό Άγιο Φώς -- Όσα δέν λένε, καί όσα κρύβουν τά ΜΜΕ...


Ιερουσαλήμ

Κάτω από πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας που έλαβαν οι ισραηλινές αρχές , λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος βγήκε από τον Πανάγιο Τάφο κρατώντας το Άγιο Φώς.

Χιλιάδες πιστοί βρέθηκαν στην ιερή πόλη ελπίζοντας σε μια θέση εντός του Ναού, ωστόσο λίγοι τα κατάφεραν. Και αυτή τη φορά δεν έλειψαν οι εντάσεις αλλά ουσιαστικά επεισόδια δεν έγιναν.

Το ευχάριστο ήταν πως οι φόβοι για ένταση με τους Αρμένιους δεν επιβεβαιώθηκαν.

Η τελετή ξεκίνησε στις 13:00 με την κάθοδο του Έλληνα Πατριάρχη στον Πανάγιο Τάφο όπου οι εκπρόσωποι των υπολοίπων χριστιανικών δογμάτων υπέβαλλαν τα σέβη τους σύμφωνα με το πρωτόκολλο αναγνωρίζοντας το προνόμιο του.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, μόλις ο Πατριάρχης Θεόφιλος στάθηκε μπροστά στο ιερό κουβούκλιο διάκονοι του έβγαλαν τα άμφια και μπήκε μέσα στον Πανάγιο Τάφο μόνο με ένα λευκό στιχάριο.

Λίγα λεπτά αργότερα, αστραπές κατέκλυσαν το ναό, το Αγιο Φως είχε και πάλι έρθει στη γη, ενώ το πλήθος των προσκυνητών αλάλαζε.

Χιλιάδες φλας άστραψαν και όταν βγήκε ο Πατριάρχης με τις δάδες όλοι έσπευσαν να πάρουν το φως από τα χέρια του.

Λίγο αργότερα, ο Πατριάρχης Θεόφιλος παραδίδοντας το Άγιο Φως στην εθνική αντιπροσωπεία αλλά και στους εκπροσώπους της Εκκλησίας της Ελλάδος, τόνισε ότι σκοπός της Ανάστασης είναι να φωτίζει όλους τους κυβερνώντες του κόσμου υπέρ της ειρήνης και της ευημερίας. Ιδιαιτέρως να φωτίζει τους κυβερνώντες της χώρας μας ώστε να εργάζονται και αυτοί για την ευημερία του γένους.

Την ελληνική επίσημη αντιπροσωπεία αποτελούσαν, ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης ο υφυπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Κασίμης, ο υφυπουργός Παιδείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο υφυπουργός Εσωτερικών Χρήστος Ζώης, βουλευτές, εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

RNN.gr

Πώς βγαίνει τό Άγιο Φώς -- Όσα δέν λένε, καί όσα κρύβουν τά ΜΜΕ...

Δευτέρα 21 Απριλίου 2008

Η Μεγάλη Εβδομάδα φέρνει πάντα τήν Ανάσταση! Φέτος, άς είναι η χρονιά τής δικής μας προσωπικής καί πνευματικής Ανάστασης...Δέν θα χάσουμε !


Στόν δρόμο γιά τα Ιεροσόλυμα...


ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ....

Καιρός για προσευχή καί περισυλλογή....

Καιρός για συμμετοχή στις μακρές αλλά και τόσο κατανυκτικές ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος.

Καιρός για περισυλλογή και επιστροφή στον εαυτό μας.

Καιρός για μετάνοια και προσέλευση στο ιερό Μυστήριο της Εξομολογήσεως. Όσοι αμέλησαν, ας σπεύσουν έστω και τώρα.

Καιρός για συμφιλίωση με τους αδελφούς μας, μέσα και έξω από το σπίτι μας.

Καιρός για ανανέωση των αποφάσεών μας.

Καιρός για ανασύνδεση της ψυχής μας με τον Σωτήρα Χριστό.

Καιρός για να σκεφθούμε: η αμαρτία είναι τόσο μεγάλο έγκλημα, ώστε χρειάσθηκε η σταυρική θυσία του Σωτήρος Χριστού! Έτσι και μόνον έτσι εξαλείφθηκε η ενοχή του ανθρώπου για την αποστασία του από τα κελεύσματα του Θεού.

Καιρός για να εγκαινιάσουμε μια νέα αναγεννητική πορεία: να αγαπήσουμε τον Κύριο «εξ όλης καρδίας».

Καιρός για να προσέλθουμε στο Μυστήριο της θείας Ευχαριστίας.

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ, ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ
-- ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ! ( από ένα φιλικό ιστολόγιο...)

Έρχονται οί κάδοι - ρομπότ ! Προσοχή μήπως δαγκώνουν...





-- Κάδε, κάδε, είσαι εδώ;

-- Όχι, λείπω στό χωριό..


Ένα ρομπότ αρχαίας τεχνολογίας ! Τού λείπει μόνο η κεραία επικοινωνίας με δορυφόρους, καί η βάση εκτόξευσης. Αυτά θα τα προσθέσει η τοπική Δημαρχία !


ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ

Μέχρι τις αρχές της εβδομάδας θα έχουν οριστικοποιηθεί οι προτάσεις της κατασκευάστριας εταιρείας σχετικά με την έναρξη χρήσης των ρομποτικών κάδων από πλευράς του Δήμου Πατρέων. Αυτή ήταν και η απόφαση που ελήφθη μετά από την συνάντηση μεταξύ του Αντιδημάρχου Καθαριότητας Σπύρου Τυροδήμου και του εκπροσώπου της εταιρείας, Κωνσταντίνος Σούκος.

Αναλυτικότερα, ο κ. Τυροδήμος υπέδειξε κατ’ αρχάς στον κ. Σούκο τα σημεία στα οποία έχει καταλήξει ο ίδιος και το επιτελείο του σχετικά με την πρώτη τοποθέτηση των εν λόγω ρομποτικών κάδων, στους οποίους μάλιστα έκανε αυτοψία και φωτογράφισε στην συνέχεια και ο ίδιος ο επιχειρηματίας. Παράλληλα, έγινε αναφορά σε τεχνικά σημεία, ούτως ώστε να δοθεί η δυνατότητα διαχείρισης κομβικών ζητημάτων και στην Αντιδημαρχία Καθαριότητας, ενώ έγινε και μια ουσιώδης συζήτηση για το κόστος του εγχειρήματος, χωρίς όμως οι δυο πλευρές να έχουν καταλήξει οριστικά σχετικά με το ποσό.

Με τις προτάσεις ανά χείρας και ξεκάθαρη εικόνα για τις προθέσεις του Δήμου Πατρέων, ο Κωνσταντίνος Σούκος αναχώρησε για την Λάρισα και σε λίγες ημέρες αναμένεται να στείλει στον Δήμο Πατρέων την τελική του πρόταση τόσο για τους χώρους τοποθέτησης των κάδων όσο και για το θέμα της τελικής αγοράς τους. Οι προτάσεις αυτές θα αξιολογηθούν από πλευράς της Αντιδημαρχίας, προκειμένου να προχωρήσει η έναρξη πιλοτικής εφαρμογής του προγράμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα σημεία στα οποία έχει καταλήξει η Δημοτική Αρχή αφορούν κυρίως πλατείες, ενώ, εκτός από την περιοχή του κέντρου, υπάρχει και σχεδιασμός τοποθέτησης ρομποτικών κάδων και σε πολυσύχναστα σημεία συνοικιών της Πάτρας. ( ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ )

-------------------------------------------

Σχολιάζοντας την επικαιρότητα...

Νομίζω, ότι προσπαθούμε απεγνωσμένα να μιμηθούμε κάποιες ευνομούμενες Πολιτείες τού εξωτερικού μέ υψηλό δείκτη παιδείας απέναντι σε θέματα περιβάλλοντος...

Νομίζω, ότι δεν μάς φταίνε οί παλαιοί κάδοι, αλλά ο παλαιός κακός εαυτός μας, καί οί κακές μας συνήθειες...

Ρομποτικοί κάδοι;

Μήπως θέλουμε να πρωτοτυπήσουμε πρός τα έξω, ότι ντέ καί καλά είμαστε πιό σύγχρονοι από κάτι άλλους; Δέν βλέπουμε τα γενικά χάλια μας σε όλα τα επίπεδα, τα ρομπότ μάς έλλειπαν;

Καί καλά ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος ώς παλαιός ΟΤΕτζής βλέπει τα πράγματα λίγο...ηλεκτρονικά, αλλά οί άλλοι συναρμόδιοι πού θα εγκρίνουν την τεράστια δαπάνη είς βάρος τών οικονομικών τού Δήμου καί τών συμπολιτών τους, τί λένε;

Τό εξέτασαν λεπτομερώς τό θέμα; ή αβάντι μαέστρο καί "εγκρίνεται ! "

Αλλά πέραν τούτου, κανείς δεν μάς πληροφόρησε λεπτομερώς τί νούμερα, τί σούζες, καί τί σκέρτσα θα κάνουν αυτοί οί κάδοι;

Δηλαδή πώς θα λειτουργούν; Θά έχουμε καμιά κάρτα γιά ν΄ ανοίγουν αυτόματα καί θα χρεωνόμαστε " άνοιξε βράχε νά διαβώ..." καί μόνον τότε θα ρίχνουμε πάλι τα σκουπίδια μέσα;

Θά τα παίρνουν καί θα τα συμπιέζουν;

Θά κινδυνεύουμε να μάς αρπάξουν καί κανένα χέρι μαζί με την σακούλα καί να μάς το φάνε;

ή θά κάθονται παρκαρισμένοι στίς γωνίες καί θα τούς φωνάζουμε μέ κάποια ονόματα να έρχονται γιά...τάϊσμα !

Πάντως, άν κάποιος ξέρει κάτι περισσότερο γι΄ αυτούς τούς μυστηριώδεις ρομποτικούς κάδους, ευπρόσδεκτος είναι να μάς πεί καί κάτι περισσότερο...

Πέμπτη 10 Απριλίου 2008

Έργο, ενός κωφού συμπολίτη Αγιογράφου, δωρεά στήν Βουλή τών Ελλήνων....


Ο κ. Μαντέλης, κωφός μέν αλλά σπουδαίος αγιογράφος, επί το έργον της δωρεάς...



κ.κ. Βουλευτές, ο Άγιος Νικόδημος, βουλευτής κι΄ αυτός, άς είναι βοήθειά σας, καί καλό μυαλό...


"Τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Δημήτρη Σιούφα επισκέφθηκε ο κωφός αγιογράφος κ. Χαράλαμπος Μαντέλης προκειμένου να δωρίσει στη Βουλή αγιογραφία με θέμα «Ο άγιος Νικόδημος, ο βουλευτής, προστάτης των βουλευτών».

Η πρωτοβουλία ανήκει στη βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Δήμητρα Αράπογλου (που είναι επίσης κωφή) η οποία συνόδευσε τον καλλιτέχνη.

Ο Πρόεδρος της Βουλής ευχαρίστησε τόσο τον κ. Μαντέλη όσο και την κ. Αράπογλου και δέχθηκε με χαρά και συγκίνηση το έργο του καλλιτέχνη, το οποίο, όπως είπε, θα εμπλουτίσει τη Συλλογή Έργων Τέχνης της Βουλής.

Κατά την παραλαβή της αγιογραφίας, ο κ. Σιούφας ανέφερε: «Τα άτομα με αναπηρία είναι άνθρωποι με ειδικές, ιδιαίτερες ικανότητες και αυτό θέλω να αναδείξω προς την ελληνική κοινωνία. Η Βουλή των Ελλήνων, όλοι οι βουλευτές, όλες οι πτέρυγες της Βουλής στεκόμαστε δίπλα τους, για να κάνουμε τους όρους διαβίωσής τους τους καλύτερους δυνατούς, ώστε να αξιοποιήσουν ό,τι τους έχει στερήσει η φύση και να δείξουν τα χαρίσματα εκείνα που η ίδια η φύση τους έχει δώσει.

Συγχαίρω τόσο τον Πρόεδρο του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, κ. Καρατζαφέρη, όσο και τη συνάδελφο βουλευτή της κοινοβουλευτικής ομάδας του, κυρία Αράπογλου, που πήρε αυτή τη συγκινητική πρωτοβουλία για να έχουμε σήμερα μαζί μας τον καλλιτέχνη αυτής της αγιογραφίας που θα κοσμήσει τη Συλλογή Έργων Τέχνης της Βουλής των Ελλήνων».


Φασουλής
:
έγινε μία δωρεά, θαρρώ πολύ σπουδαία,

πίναξ μεστός θρησκευτικός, εδόθη είς τόν Σιούφα,

λόγια πολλά ηκούσθησαν, πλήν όμως για τούς λίγους,

μακάρι πράξη να γεννούν, κι΄ όχι γιά τούς κολλήγους...


Περικλέτος:
είναι άξιος ο φίλος μας, γνωστός αγιογράφος,

Μαντέλης με τό όνομα, καί με σπουδές στό Άθως...

κι΄ ο έτερος ο φίλος μας, τού ΛΑΟΣ ο αστέρας,

κι΄ αυτός τα συχαρίκια μας, ώς τών κωφών πατέρας....

Όταν οί διενέξεις τού Εμπορικού συλλόγου γίνονται σωσίβιο στα ΜΜΕ τών "τοπικών ειδήσεων"...




Εδώ, στό κτίριο αυτό, δόθηκαν καί δίνονται οί "σπουδαιότερες μάχες" τής τοπικής Ιστορίας !


Η έλλειψη εύρεσης καί αναφοράς σπουδαίων θεμάτων πού αφορούν την τοπική κοινωνία μας, γίνεται εύκολη καταφυγή γιά άντληση ειδήσεων από τίς σχεδόν καθημερινές διαφωνίες τού Εμπορικού Συλλόγου Πατρών....Άραγε, δέν υπάρχουν άλλα σπουδαιότερα θέματα μέσα στήν δύστυχη πολιτεία μας;


"Ξεπέρασαν κάθε όριο οι αντιμαχόμενες παρατάξεις στον Εμπορικό σύλλογο της Πάτρας, καταρρακώνοντας στο κύρος του, θέτοντας και ζητήματα που θα μπορούσαν να απασχολήσουν ακόμα και αυτεπάγγελτα τη Δικαιοσύνη.

Το τελευταίο επεισόδιο του σήριαλ έχει να κάνει με τη μίσθωση του κτηρίου όπου στεγάζεται η Τράπεζα MARFIN.

Πέραν των γνωστών αντεγκλήσεων που αφορούν τη μεταβολή του ύψους του τιμήματος και την «εν κρυπτώ» όπως καταγγέλλει η μία πλευρά, της άλλης πλευράς με την Τράπεζα, ετέθη και θέμα… παραποίησης εγγράφου που αφορούσε σε απόφαση του Δ.Σ.

Το θέμα ανέκυψε κατά τη διάρκεια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων το Σάββατο στον τηλεοπτικό σταθμό TELE TIME..." ( ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ )


Κι΄ εδώ, ένα σωσίβιο κολύμβησης καί σωτηρίας πού χρησιμοποιείται τακτικά από κάποιους δημοσιογράφους, όταν υπάρχει έλλειψη τοπικών ειδήσεων...



Φασουλής: δέν τάμαθες βρέ Περικλή, σειέται ο κόσμος όλος,

καυγάς μεγάλος άρχισε, κι΄ έγινε λάβρος ντόρος...


Περικλέτος:
τί είναι βρέ φίλε μου καλέ, γιατί πάλι φωνάζεις,

τί σούφταιξε τώρα κοντά, καί βαριαναστενάζεις;


Φασουλής
:
έχουμε σύλλογο παλιό, Εμπορικό τόν λένε,

δέν έμαθες, δέν άκουσες, τα θέματα πού καίνε;


Περικλέτος:
δηλαδή, θές να πείς ότι γίνονται σπουδαία πράγματα εκεί μέσα;


Φασουλής
:
Ού...ού..., πολύ σπουδαία !


Περικλέτος:
Καί καλά βρέ Φασουλή τόσα χρόνια ήξερε κανείς τόν Εμπορικό Σύλλογο, εκτός από εκείνους πού μαζεύονταν εκεί μέσα, πίνανε τα ούζα τους ( πιθανόν ), καί τα λέγανε; Καί τί σπουδαίο τέλος πάντων έγινε τώρα, ώστε ολόκληρες φυλλάδες να αφιερώνονται καί νά γράφουν σχεδόν καθημερινά με το τί έγινε χθές βράδυ στόν Εμπορικό, λές καί συνέβει καμιά Σύνοδος τού ΝΑΤΟ στήν πόλη μας; Κι΄ ότι ο Γιάννης είπε εκείνο, ο δε Κώστας τού απάντησε τό άλλο, ότι κάνανε εκλογές καί είχαμε πατιρντί, καί γενικά δηλαδή, ποιός έβηξε, ποιός τρόμαξε, ποιός πήρε τό ντουφέκι....


Φασουλής
:
Υπερβάλεις, υπερβάλεις, όπως πάντα βιαστικός,
ίδιος σκέτος, οπλισμένος αστακός...


Περικλέτος:
Τί προβλήματα τέλος πάντων λύθηκαν για το καλό τής πόλης μας; Μήπως ότι συμφώνησαν πχ. να κλείνουν τα μαγαζιά στίς 8.30, καί στίς γιορτές στίς 9, είναι τόσο μεγάλο θέμα πού χρειάζεται να το διατυμπανίζουμε τόσο πολύ;

Όμως νομίζω ότι όλη αυτή την παραδιαφήμιση του Εμπορικού καί τό.... "Πατρινοί, τρεχάτε, ακούστε..." κλπ , τήν κάνουν κάποιοι δημοσιογράφοι, πού μή έχοντας τί να γράψουν καί ξύνοντας το κεφάλι τους θυμούνται καί τόν καημένο τόν " Εμπορικό"...

Κι΄ έτσι γεμίζουν ανέξοδα τίς σελίδες τους, όπως περίπου κάνουν το ίδιο γεμίζοντας με 30 τόσες σελίδες Αθλητικά τίς φυλλάδες, λές καί τόν περισσότερο κόσμο τον ενδιαφέρει τί έκανε ο Πανκουκουτσιακός καί νίκησε τόν Ελέφαντα Άρτας ! Αμάν πιά... Έχω άδικο μήπως;


Φασουλής
:
θά έλεγα ότι είχες άδικο, άν είχες δίκιο...Αλλά επειδή ούτε άδικο έχεις, ούτε το δίκιο σου θα βρείς, φεύγω γιά άλλα μέρη, όπου είναι πάντα καλοκαίρι...

Παρασκευή 4 Απριλίου 2008

Αφύσικες γαϊδουροπαντριές καί τρομάρα στά μπατζάκια μας ! Μιλάμε γιά μεγάλη "πρόοδο"...



Μήπως το δούμε κι΄ αυτό; Γάϊδαρος υποψήφιος "γαμπρός" είς το Δημαρχείο...



" Ανοίγει ο δρόμος για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στούς ομοφυλόφιλους !!!! . Το υπουργείο Δικαιοσύνης αποφάσισε να συστήσει επιτροπή, που θα μελετήσει όλες τις όψεις του ζητήματος, τη διεθνή πρακτική και το υφιστάμενο εγχώριο νομικό και κοινωνικό πλαίσιο.

Όπως αναφέρεται στον Τύπο του Σαββάτου, ο υπουργός Σωτήρης Χατζηγάκης αποδέχθηκε σχετική πρόταση του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, τον οποίο διαβεβαίωσε εγγράφως πως θα συστήσει ομάδα εργασίας για τη διερεύνηση όλων των πτυχών του πολυδιάστατου αυτού ζητήματος....

( από τίς ειδήσεις )

--------------------------------------------------

Φασουλής και Περικλέτος, κι΄ ο καθένας νέτος σκέτος…

συζήτηση αρχίζουνε καί δευτερολογίες,

πάνω σε θέματα καυτά, καί όχι αηδίες...


Φασουλής
:
άκουσα φίλε μου καλά, ή με γελούν τ΄ αυτιά μου;

τόπαν στα ραδιόφωνα, τόπε καί η πεθερά μου,

λεβέντισσα πού έζησε, πολλάκις τρικυμίες,


είδε πολέμους, συμφορές, μέχρι δικτατορίες,

όμως αυτό δεν τό ξερε, πού ήλθε εξ΄ Αγγλίας,

αυτήν τήν μαύρη συμφορά, τής μπλέ ασυδοσίας...


Περικλέτος:
τ΄ άκουσα είναι όπως τα λές, δέν κουδουνάν τ΄ αυτιά σου,

κάποιοι μάς θέλουν Σόδομα, καί Γόμορα επίσης,

άκουσαν γιά "συμβίωση" καί βγήκαν σάν μπομπόλια,

πού μόλις πέφτει μιά βροχή, τρέχουν στά περιβόλια,


κι΄ αυτούς πού λέγαμε παλιά, "τοιούτους" κι΄ αποδαύτους,

φλώρους, λειψούς, καί φ...ούστηδες, σιχάματα καί φάκους,

τώρα τούς λένε γκέϊδες, τρανσέξουαλ, καί τάκους,


πάνε τα χρόνια τα παλιά πούπεφτε η σφαλιάρα,

τώρα το παίζουν ανοιχτά, σαν την λωβή γουμάρα...

Τό λένε "ιδιαίτερο", το βρώμικο το χούκι,

καί "δεδομένο" το θωρούν, μέχρι στο Κριεκούκι...


Άλλαξε πιά η Ελλάδα μας; γενίκαμε ξεφτίλα;

μήπως άν γίνει πόλεμος, πάθουμε καμιάν νίλα;

Κι΄ αντί να κρύβουν την πομπή, τής κάθε ασχημίας,

τώρα την λέν΄ " περήφανη", κάθε ακαθαρσίας,


βγαίνουνε στά κανάλια τους, λένε τα μυστικά τους,

καλέσαν καί το BBC, γιά τα καμώματά τους,

άλλοι ζητάν καί απειλούν, θέλουν "ελευθερία",

ουδείς καί νά τούς ενοχλεί, παίζοντας την "κυρία"...


Φασουλής
:
χάσαμε τα πασχάλια μας, δέν είν΄ αυτή ζωή,

κοιτάς δεξιά βλέπεις γκρεμούς, στά ίσα βλέπεις δράκους,

απάνω βλέπεις σύννεφα, καί κάτω βλέπεις λάκκους...


Βλέπω φωτιά απ΄ τόν Θεό, νά πέφτει καί να καίει,

είτε σάν μαύρο πόλεμο, είτε σάν χάρου χέρι,

αρώστιες καί θανατικά, μπορεί κι΄ επιδημίες,

θά γίνει ισοπέδωμα, σεισμοί καί τρικυμίες...


Οί πάγοι λιώνουν στόν Βορά, θά έχουμε πλημμύρες,

μά το δικό μας το μυαλό, μετράει μόνο λίρες,

κάναμ΄ το χρήμα γιά Θεό, ουδείς σέ υπολογίζει,

κι΄ άν δεν τον έχεις τον παρά, σε βλέπουν σάν σκουπίδι...


Ζούμε σε μαύρες εποχές, βλέπω πώς θα πληθύνουν,

θα δούμε "γάμους" με σκυλιά, γελάδες, μαύρους τράγους,

θά δούμε καί νεκρόφιλους, καί ζόμπι σαλτιμπάγκους...


Θά κάνουν όλοι σύλλογους, όπως στήν Ολλανδία,

θάχουν δικούς τους βουλευτές, μεγάλη ελευθερία,

έρχεται πιά το τέλος μας, είναι προφητευμένο,

το λέει η Αποκάλυψη, είν΄ στό χαρτί γραμμένο....


μά όσοι τους αλλάξουνε, κι΄ αφήσουνε τό χούκι,

κι΄ αγώνισμα πιά δυνατό, κάνουν γιά την ψυχή τους,

τούς συγχωράει ο Θεός, καί όλοι οί δικοί τους,

μπορεί να γίνουν Άγιοι, αυτό κανείς δέν ξέρει,

στό χέρι τους είναι να σωθούν, κι΄ η Κόλαση άς μένει...


Περικλέτος:
λίγο περίεργα όλα αυτά, βρέ Φασουλή μου τώρα,

μήπως το παραξήλωσες, καί έφερες καί την μπόρα;


Όμως εγώ έτσι κι΄ αλλιώς, λέω να περιμένω,

με γκλίτσα μαύρη στήν γωνιά, κι΄ όποιον χτυπώ κερδαίνω...

Τρίτη 1 Απριλίου 2008

Άφθονο χρήμα, πολύ χρήμα, σκορπάει η Κυβέρνηση γιά έργα στήν Πάτρα ! ( αλλά, μόνο στα χαρτιά... )

Εδώ, ο τοίχος, από τον οποίο η Κυβέρνηση θα κόψει χρήμα, για τα έργα τής Πάτρας !


Ούτε ευρώ δεν έχει λάβει ο Δήμος της Πάτρας για τα έργα της Πολιτιστικής, τα οποία βαλτώνουν επικίνδυνα. Παρέμβαση Ν. Τσούκαλη για το έλος της Αγυιάς. Στην Αθήνα ο Δήμαρχος για συνάντηση με τον Υπουργό Πολιτισμού.

Με χρήματα στα… χαρτιά το Υπουργείο Πολιτισμού καταβαραθρώνει έργα υποδομής της Πάτρας τα οποία μάλιστα υποτίθεται ότι θα ήταν έτοιμα από το… 2006! Σε αυτή την θλιβερή παραδοχή προχώρησε η Αντιδήμαρχος Έργων Ελπίδα Βασιλοπούλου, τονίζοντας ότι την συγκεκριμένη χρονική στιγμή ο Δήμος δεν έχει χρήματα ούτε καν να εγκρίνει τις μελέτες για έργα τα οποία κάποτε θεωρούνταν δεδομένα.

«Τα χρήματα τα οποία μας έταξε η Κυβέρνηση προς το παρόν είναι μόνο στα χαρτιά και, υπό αυτές τις συνθήκες, ο Δήμος δεν μπορεί να κάνει απολύτως τίποτα. Πρόκειται για έργα όπως το Έλος της Αγυιάς, το Ανοικτό Θέατρο, τα πεζοδρόμια, οι αποθήκες του ΑΣΟ και το Παλαιό Νοσοκομείο τα οποία, σας υπενθυμίζω, ήταν έργα ενταγμένα στο πρόγραμμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας», δηλώνει εμφανώς προβληματισμένη η Αντιδήμαρχος Ελπίδα Βασιλοπούλου.


Φασουλής: άφθονο χρήμα καί ζεστό, είδαμε είς τόν τύπο,

πάει ένας χρόνος τώρα δά, καί είμαστε σε ύπνο,

καί τώρα πού ξυπνήσαμε, πρώτος ο Δήμαρχός μας,

βρήκαμε μέσα ποντικό, καί τον κακό καιρό μας...


Περικλέτος: θέλουμε έργα στήν Αγυιά, θέλουμε καί στόν βάλτο,

νά παίζουμε τα τένις μας, να κάνουμε σουλάτσο,

να γίνουν πεζοδρόμια, σωστά καί καθώς πρέπει,

νάχουμε νέα θέατρα, καί σκάλες του Μιλάνο,

νά τρέχουνε κι΄ οί ποντικοί, καί να βαράν το πιάνο...


Φασουλής: σήμερα όλοι τάζουνε, καί θέλουν το καλό μας,

μά μόλις ρθεί η πληρωμή, ζητάνε το κακό μας,

μάθαμε τώρα απ΄ αυτά, ξέρουμε τό νιονιό τους,

άχ ! καί να ρθούν οί εκλογές, να βρούν τον δάσκαλό τους...

Κρίσεις Αντιδημάρχων ! Από Αύγουστο χειμώνα, κι΄ από Μάρτη καλοκαίρι...






Η μυστηριώδης σκούπα τής εσωτερικής πράσινης κάθαρσης...


"Με τον Τομέα της Διοίκησης να περνάει από την Αντιδημαρχία Οικονομικών στην Αντιδημαρχία Προγραμματισμού ολοκληρώθηκαν οι σημαντικότερες αλλαγές αρμοδιοτήτων στις Αντιδημαρχίες, όπως είχε προαναγγελθεί από πλευράς της Δημοτικής Αρχής πριν από δυο εβδομάδες.

Όπως αναμενόταν, ο Δήμαρχος Πατρέων Ανδρέας Φούρας δεν προχώρησε σε καμία αλλαγή σε πρόσωπα, καθώς αποφασίστηκε η θητεία των παρόντων Αντιδημάρχων και Βοηθών Δημάρχων να παραταθεί μέχρι το τέλος του 2008, ούτως ώστε να κριθούν σε βάθος διετίας..." ( από τίς τοπικές ειδήσεις... )


Φασουλής και Περικλέτος, κι΄ ο καθένας νέτος σκέτος…

συζήτηση αρχίζουνε καί δευτερολογίες,

πάνω σε θέματα καυτά καί όχι αηδίες...


Φασουλής: Πάρε τήν σκούπα Δήμαρχε, καί φρόντισε την πόλη,

κι΄ άσε τούς συναισθηματισμούς, καί τίς παλιές φιλίες,

ουδείς αναντικατάστατος, στίς Αντιδημαρχίες,

απ΄ τον Γενάρη τόλεγες, πώς κάποιους θές ν΄ αλλάξεις,

γιατί τίς πάς Δεκέμβριο, τίς νέες μετατάξεις ;


Περικλέτος: δύσκολα φίλε Φασουλή, αλλάζουνε τα πόστα,

γιατί άν τραβήξεις το σκοινί, σού χάλασαν τήν μόστρα,

καί ώς εκ τούτου κίνδυνος, μεγάλος ενυπάρχει,

θέλει μαστόρεμα η δουλειά, κι΄ όχι χαμός έν τάχει....