Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2008

Βρέθηκε τό δαχτυλίδι ! Στό Δρέπανο ο πρώτος λαχνός πού κερδίζει τό...σπίτι !  

HTML clipboard








Ένα τέτοιο καράβι έξω από τον κυματοθραύστη πολύ πιθανόν νά έλυνε τό πρόβλημα !

Σάν να τό ξέραμε κι΄ εμείς, όταν μιλούσαμε παλιά για τούς υποθαλάσιους μυστηριώδεις σεισμούς τού Δρεπάνου...(

" Μυστηριώδεις, καί αιφνίδιοι υποθαλάσσιοι κυματισμοί στην περιοχή του Δρεπάνου, πού ζητούν απάντηση…)


Καί τώρα, τί δέον γενέσθαι; Καί ποιός θά εγγυηθεί γιά την ασφάλεια τών εκεί κατοίκων;

Αλλά θα πάνε, ή ού...

Μήπως θα ήταν καλύτερο κ.Παυλόπουλε να τούς βάζατε σ΄ ένα παροπλισμένο καράβι καί να το παρκάρετε αρόδο έξω από τον κυματοθραύστη, ώστε κι΄ αυτοί να βλέπουν θάλασσα καί να έχουνε καί τίς όποιες ελπίδες τους, κι΄ εμείς να βρούμε την ησυχία μας;

=======================

Με μια αιφνιδιαστική ανακοίνωση επιβεβαίωσε το Υπουργείο Εσωτερικών τις μέχρι προχθές επικρατέστερες πληροφορίες σχετικά με την κατασκευή του Σταθμού Υποδοχής προσφύγων.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο το βράδυ, ανακοινώθηκε επίσημα πως ο χώρος όπου θα φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες που σήμερα διαμένουν παράνομα στην Ηρώων Πολυτεχνείου και ανοργάνωτα σε διάφορες περιοχές της Πάτρας θα είναι αυτός του Δρεπάνου στον Δήμο Ρίου.

Η είδηση έπιασε στον ύπνο ακόμη και τον ίδιο τον Δήμαρχο Ρίου, Χρήστο Λιακόπουλο, ο οποίος εκείνη την στιγμή βρισκόταν σε έναν γάμο, μακριά δηλαδή από τα καθήκοντά του, όταν δέχθηκε τηλεφώνημα από δημοσιογράφους που του ζητούσαν αντιδράσεις για την τελική απόφαση. Ο κ. Λιακόπουλος, εμφανώς αιφνιδιασμένος, επιχείρησε να διασταυρώσει την είδηση, αντιλαμβανόμενος ότι πλέον βρισκόταν προ τετελεσμένου γεγονότος.

“Δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο για τον οποίο το Υπουργείο Εσωτερικών επέλεξε να ανακοινώσει την τοποθεσία βράδυ Σαββάτου. Αυτό ας το κρίνει ο καθένας από εμάς. Εγώ από την πλευρά μου, από την Δευτέρα κιόλας θα έχω επαφές με το Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να ενημερωθώ και στην συνέχεια θα συγκαλέσω έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να πάρουμε τις αποφάσεις μας. Θα συντονίσουμε τους κατοίκους, οι οποίοι είναι αναστατωμένοι και να είστε σίγουροι πως θα αντιδράσουν”, δήλωσε εμφανώς προβληματισμένος ο κ. Λιακόπουλος.

Στην αντίπερα όχθη, έντονες είναι οι αντιδράσεις από πλευράς των κατοίκων της περιοχής, που δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε έντονες κινητοποιήσεις προκειμένου να αποτρέψουν αυτό που για την Πολιτεία πλέον θεωρείται δεδομένο.

Από την πλευρά του μάλιστα ο ίδιος ο Δήμαρχος κάνει λόγο και για άλλες κινήσεις που θα μπλοκάρουν την κατασκευή του σταθμού, όπως είναι η προσφυγή στην Δικαιοσύνη.

Στην ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει πως η περιοχή επελέγη καθώς πληροί τις προϋποθέσεις ενώ βρίσκεται αρκετά μακριά τόσο από την τελευταία κατοικημένη περιοχή του Δρεπάνου όσο και από την ίδια την Πάτρα. Μάλιστα, γίνεται λόγος για διαδικασίες που πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα, προκειμένου να εγκατασταθούν γρήγορα στον σταθμό οι πρώτοι μετανάστες.

“Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει γίνει, ξεκινάει άμεσα η δημιουργία των απαραίτητων εγκαταστάσεων, ώστε, το συντομότερο δυνατό, το Κέντρο ν αρχίσει να υποδέχεται τους πρώτους μετανάστες.

Πρόκειται για έκταση 40 περίπου στρεμμάτων, η οποία απέχει αρκετά από την πλησιέστερη κατοικημένη περιοχή του Δήμου Ρίου και 15 περίπου χιλιόμετρα από την Πάτρα. Είναι η μεγαλύτερη από τις προτεινόμενες εκτάσεις, μπορεί να συνδεθεί άμεσα με τα δίκτυα ύδρευσης και ηλεκτρικού ρεύματος της περιοχής, ενώ είναι κατάλληλη να φιλοξενήσει περίπου 1.000 άτομα...

http://www.patranews.gr/news.asp?ID=10645

Δεν υπάρχουν σχόλια: