Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2008

Όποιος φτύνει να πληρώνει ! Μία νέα Κρητική μέθοδος πού καλό θα είναι να εφαρμοστεί καί στήν πεντακάθαρη Πολιτεία μας...


HTML clipboard




STOP στό φτού !




Εδώ όμως έχουμε μία ιδιαιτερότητα !

Μιά καί όπου να στρίψεις το βλέμμα σου θα δείς τό "κατάλληλο θέαμα..." από το οποίο θα εμπνευσθείς, καί πολύ πιθανόν, σάν εκφόρτιση, να φτύσεις !

Πρέπει όμως καί να συλληφθής;

Τί λέτε κύριε Δήμαρχέ μου; Θά εκδίδατε ποτέ εσείς διάταγμα τέτοιων συλλήψεων στήν όζουσα Πολιτεία μας;

===================================

100 ευρώ πρόστιμο για το φτύσιμο...

Αυστηρός κανονισμός που απαγορεύει και την παραμικρή ρύπανση σε δημόσιους χώρους, θα ισχύει από τις 15 Οκτωβρίου στο Ηράκλειο Κρήτης.

Όσοι έχουν τη συνήθεια του «πτύειν» δημοσίως, όσοι ρίχνουν αποτσίγαρα στον δρόμο, αναμμένα τσιγάρα σε κάδους ή όσοι πετούν σκουπίδια εκτός κάδων απορριμμάτων, κινδυνεύουν να πληρώσουν πρόστιμο ύψους 100 ευρώ.

Επίσης όσοι έχουν κατοικίδια, θα πρέπει να μαζεύουν τα περιττώματα των ζώων τους από το δρόμο, αν δεν θέλουν να το πληρώσουν ακριβά!

Ακόμη και οι νοικοκυρές θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές στην επιλογή των απορρυπαντικών και να πλένουν πεζοδρόμια, αυλές και μπαλκόνια με απορρυπαντικά που δεν κάνουν αφρό.

Τα πρόστιμα όμως, μπορεί να αγγίξουν μέχρι και το …ιλιγγιώδες ποσό των 3000 ευρώ, όταν πρόκειται για σοβαρότερες παραβάσεις, όπως η ρύπανση μνημείων και τοίχων με διαφημίσεις ή αναγραφή συνθημάτων με σπρέι, η ρίψη μπαζών σε αυτοσχέδιες χωματερές, νοσοκομειακών αποβλήτων σε μη προβλεπόμενους χώρους κ.ά.

Για τους παραβάτες που θα συλληφθούν να υποτροπιάζουν προβλέπεται διπλασιασμός των προστίμων αλλά και διοικητικές ποινές, όπου αυτό είναι δυνατόν.

Ωστόσο ο κ. Κώστας Καμπανός, αντιδήμαρχος Καθαριότητας, διευκρίνισε ότι πριν ο νέος κανονισμός τεθεί σε ισχύ θα προηγηθεί εκστρατεία ενημέρωσης των δημοτών και εκφράζει την πεποίθησή του ότι τα αυστηρά αυτά μέτρα θα συμβάλλουν στην ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: