Τρίτη 6 Μαΐου 2008

Στά Τρίκαλα βγαίνει ο Αυγερινός, καί το λαμπρό φεγγάρι...


Τοπίο τών Τρικάλων !









Οργάνωση Διαμαρτυρίας Πεζών,
αλλά δυστυχώς μόνο στα Τρίκαλα !


Πάτρα, πάντοτε καί στά πάντα, τελευταία...


Με κεντρικό σύνθημα «να πάρουμε την πόλη μας πίσω» το ερχόμενο Σάββατο, οι πολίτες των Τρικάλων κατεβαίνουν σε κινητοποίηση, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, με κάθε είδους καροτσάκια, σε μια πρωτότυπη διαμαρτυρία την οποία οργανώνουν από κοινού το ηλεκτρονικό περιοδικό «Αγαπώ την Πόλη», οι Φίλοι του Ποδηλάτου και η κίνηση για την προστασία των δικαιωμάτων των πεζών «ΠΕΖΗ».

Οι διοργανωτές καλούν τους Τρικαλινούς να βγουν με τα καροτσάκια των παιδιών, με καροτσάκια αναπηρικά, με τα καροτσάκια για ψώνια αλλά και χωρίς καροτσάκια, πεζοί, σημειώνοντας: «έχουμε το δικαίωμα να περπατάμε σαν άνθρωποι».

Αναλύοντας το σκεπτικό της κινητοποίησης τους αναφέρουν ότι προχωρούν στην διαμαρτυρία αυτή:

«Γιατί μας έχουν καταργήσει τα πεζοδρόμια.

Όπου υπάρχουν, είναι στενά και μόνιμα κατειλημμένα από τραπεζοκαθίσματα, σκουπίδια, εμπορεύματα, αυτοκίνητα και μηχανές.

Γιατί όταν γίνονται έργα η πρόσβαση των πεζών αποκλείεται.

Γιατί μια ολόκληρη πολιτική και κυκλοφοριακή αγωγή ενισχύει τη χρήση των αυτοκινήτων η οποία συνδυάζεται με τη βία κατά των πεζών.

Γιατί καταργούνται οι διαβάσεις, μειώνεται παράνομα ο χώρος των πεζών για να εξυπηρετηθεί η μηχανοκίνητη κυκλοφορία και άλλα συμφέροντα.

Γιατί οι χώροι πρασίνου και περιπάτου καταλαμβάνονται και υποβαθμίζονται συνεχώς.

Γιατί οι πεζόδρομοι έχουν μεταβληθεί σε παρκόδρομους.

Γιατί η διαφύλαξη των χώρων των πεζών από την εισβολή παντός είδους τροχοφόρων από το Δήμο είναι πλημμελής.

Γιατί η πρόσβαση και η κίνηση των πεζών στη πόλη είναι πια αδύνατη».

«Αντισταθείτε στην καταπάτηση των στοιχειωδών δικαιωμάτων κίνησης των πεζών, των υπερηλίκων, των παιδιών, των γονιών με καροτσάκια, των συμπολιτών μας με ειδικά προβλήματα», καταλήγουν στο κάλεσμα τους οι διοργανωτές.

( ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ )

Δεν υπάρχουν σχόλια: