Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

Χάσαμε τον «αθλητή του αίματος !» Λίγα λόγια στην κοίμηση του παπα-Γιάννη Σταυρόπουλου …





Έπειτα από μακρόχρονη παραμονή στο Νοσοκομείο του Ρίου μετά από μία πτώση από σκάλα στό σπίτι του, ευρισκόμενος πάντα μεταξύ ζωής και θανάτου ο φάκελος του Θεού για τον παπα-Γιάννη έκλεισε σήμερα!

Έκλεισε, με καλές όμως ελπίδες για την άλλη ζωή πού είναι και το κυριότερο για κάθε άνθρωπο και ειδικά για τους «εν πίστει τελειωθέντας». 

Δυστυχώς δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το όριο, κόπηκε επάνω στο νήμα και κυριολεκτικά μας τον πήρε όχι ο Χάρος, αλλά ο Θεός και ο Παράδεισος!






παπα-Γιάννη, πρωτοστάτη και αθλητά της συγκέντρωσης  αίματος και βοήθειας για κάθε αναξιοπαθούντα  Πατρινό πολίτη, και όχι μόνο, πού σε βλέπαμε πάντα με το χαμόγελο στα χείλη να μοιράζεις μπαλόνια κόκκινα στην πλατεία Γεωργίου στην προσπάθειά σου να ευαισθητοποιήσεις τους πολίτες, άς σε έχει ο Ιησούς Χριστός στα δεξιά Του και άς πρεσβεύεις και για εμάς, τους εδώ εναπομείναντες, στον αιώνα τούτο τον απατεώνα…


παπα-Γιάννη Σταυρόπουλε, άς είναι αιωνία η μνήμη σου!





εδώ, από Λειτουργία στό Άσυλο Ανιάτων Πατρών





Παρακάτω οί εφημερίδες έγραψαν :




"ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ"

«…Στις 12:00 το μεσημέρι, αύριο Τρίτη, 1η Οκτωβρίου, από τον Ιερό Ναό του Παντοκράτορος των Πατρών όπου υπηρέτησε για 41 ολόκληρα χρόνια, έως και της τελευτής του, θα δοθεί το ύστατο χαίρε στον πρωτοπρεσβύτερο π.Ιωάννη Σταυρόπουλο.

Η εξόδιος ακολουθία του πολυαγαπητού παπα-Γιάννη θα τελεσθεί χοροσταντούντος του Μητροπολίτου Πατρών κ.κ.Χρυσοστόμου.

Νωρίτερα το πρωί αύριο στις 7:00 στον ναό θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία κατά τη διάρκεια της οποίας θα τεθεί το σκήνωμα του εκλιπόντος σε λαϊκό προσκύνημα.

Ο π.Ιωάννης Σταυρόπουλος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών μετά από πολύμηνη και αξιοπρεπή μάχη με ανίατο νόσο.

Βαθύτατη η θλίψη για την οικογένειά του, την πρεσβυτέρα Αικατερίνη, τα παιδιά του Γιώργο, Σοφία και Αγγελική και τα δύο του εγγόνια.



ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Εφυγε από τη ζωή μετά από πολύμηνη νοσηλεία στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο "Παναγία η Βοήθεια", ο πρωτοπρεσβύτερος του Ναού Παντοκράτορος και των Αγ. Αναργύρων Ιωάννης Σταυρόπουλος. 
Ο εκλιπών εδώ και πολλά χρόνια αθόρυβα επιτελούσε σημαντικότατο φιλανθρωπικό έργο με την συλλογή τροφίμων, ενδυμάτων και χρημάτων που χρησιμοποιούνται για την αγορά φαρμάκων, ειδών πρώτης ανάγκης, πληρωμής των ενοικίων, της ΔΕΗ και της ΔΕΥΑΠ συμπολιτών που δεν έχουν χρήματα να ανταποκριθούν. 
Στόχος του ήταν να φροντίζει όχι μόνον για εκείνους που φθάνουν ως την Εκκλησία, ζητώντας βοήθεια, όσο κυρίως εκείνους που η αξιοπρέπειά τους και η προηγούμενη κατάστασή τους δεν τους αφήνουν να απλώσουν το χέρι. 
Πριν από μερικά χρόνια ο Μητροπολίτης κ.Χρυσόστομος του ανέθεσε την ευθύνη για την κεντρική αιμοδοσία της Μητροπόλεως.

______________________________


Υπέκυψε το πρωί της Δευτέρας μετά από τη σοβαρή περιπέτεια που είχε την υγεία του και την τρίμηνη περίπου νοσηλεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών ο πρωτοπρεσβύτερος του Ιερού Ναού Παντοκράτορος και των Αγίων Αναργύρων της Πάτρας, π. Ιωάννης Σταυρόπουλος.
 Ο  αγαπητός ιερέας της Πάτρας ήταν η «ψυχή» της εθελοντικής αιμοδοσίας της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών. Εκανε αγώνα για τη διάδοση της εθελοντικής αιμοδοσίας και η μορφή του ήταν χαρακτηριστική στην πλατεία Γεωργίου όταν φορώντας το μπλουζάκι της αιμοδοσίας καλούσε τους εθελοντές να απλώσουν το χέρι τους και να δώσουν στους πάσχοντες συνανθρώπους του το πολυτιμότερο δώρο ζωής, το αίμα τους.
Η αναγγελία της εκδημίας του σκόρπισε βαθιά θλίψη στην τοπική Εκκλησία και στην πατραϊκή κοινωνία.


HTAN O ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΑΔΥΝΑΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ
Συγκινητική ήταν και η ανάρτηση της δημοσιογράφου Γωγώς Καραλή, για την προσφορά του αγαπητού ιερέα:
"Από σήμερα το πρωί οδεύει στην αγκαλιά του Χριστού που τόσο αγάπησε και με ζήλο πολύ υπηρέτησε για πενήντα και πλέον χρόνια ο παπα Γιάννης μας.
Ο αγαπημένος μας εφημέριος του Παντοκράτορα, ο προστάτης των αδυνάμων, των φτωχών, των εμπεριστάτων, των εξαρτημένων από ουσίες, όλων όσων είχαν πέσει και προσπαθούσαν να σηκωθούν.
Ο ιεραπόστολος της ιδέας της αιμοδοσίας.
Ο γλυκός και μειλήχιος, ο χαμογελαστός, ο Άνθρωπος όπως τον ήθελε και τον δίδαξε ο Χριστός. Άλλωστε τις δικές Του εντολές εφάρμοσε μέχρι κεραίας.
Έχοντας βιώσει από τα νεανικά του Χρόνια την ορφάνια από μάννα, τα οικονομικά προβλήματα, την αδυναμία των οικογενειών μετά την πτώχευση ήθελε και αγωνιζόταν να μην ζήσει κάνεις τις περιπέτειες της δικής του οικογένειας, και σε μεγάλο βαθμό το κατόρθωσε.
Αγαπούσε την ενορία μας, νοθαζοταν για κάθε έναν από μας ξεχωριστα, ήθελε όλοι μαζί ενωμένοι να εργαστούμε για το κοινό καλό και πρόσφερε απλόχερα την αγάπη του σε όλους μας.
Από τις 19 Ιουνίου έδωσε την μάχη στην εντατική του Πανεπιστημιακοί νοσοκομείου. Μια μάχη που κατέπληξε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, που δεν μπορούσαν να πιστέψουν την μακρόχρονη επιβίωση του. "Ο παπα Γιάννης συνομιλεί απ ευθείας με τον Θεό, έχει φύγει από την δική μας δικαιοδοσία" έλεγαν με θαυμασμό.
Και είναι αλήθεια ότι ήταν έτοιμος από καιρό. Ανήμερα της Αγίας Τριαδος, τρεις ημέρες πριν την πτώση του, που αποδείχθηκε μοιραία, μας αποχαιρέτησε - τότε δεν το ξέραμε, σήμερα το κατανοούμε - στο πνευματικό κέντρο του Παντοκράτορα, όπου τίμησε τις εκλεκτές κυρίες, και στενές του συνεργάτιδες στο Φιλόπτωχο ταμείο της ενορίας, έκανε κλήρωση και μοίρασε τα δώρα της τελευταίας του λαχειοφόρου αγάπης και έδωσε σε όλους μας την τεράστια αγάπη του.
Έτσι θα τον θυμόμαστε και θα τον μνημονεύουμε πάντα. Ως τον Άγγελο της Αγάπης, της φιλαλληλίας, της προσφοράς.
Χάσαμε σήμερα το πρωί έναν επίγειο Αγγελο και κερδίσαμε έναν επουράνιο Αγγελο δίπλα στον Χριστό.
Ο Παντοκράτορας δεν θα είναι ίδιος από εδώ και πέρα. Θα μας λείπει αλλά πιστεύουμε πως θα δέεται για εμάς όλους.Καλή Ανάσταση αγαπημένε μας παπα Γιάννη"  εφημερ. "Γνώμη"

====================

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ "Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ"


===============================
Με ανακοίνωσή του, το Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» αποχαιρέτησε τον π. Ιωάννη Σταυρόπουλο, που έφυγε για το τελευταίο ταξίδι του...

«Θα μείνει στη μνήμη όλων μας ως ένας υπέροχος άνθρωπος με ήθος, δυναμισμό, πίστη στο Θεό & στους ανθρώπους», αναφέρει η ανακοίνωση του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» που υπογράφουν ο Διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος Θεόδωρος Σερεμέτης και η διευθύντρια Ελένη Θεοδωρή και το προσωπικό της Ν. Υ. Αιμοδοσίας: 
Η μετάσταση του πατρός Ιωάννη Σταυρόπουλου προκάλεσε βαθιά οδύνη και συγκίνηση στην τοπική κοινωνία. Το Νοσοκομείο μας και η Νοσηλευτική Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Γ. Ν. Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» στερείται έναν πολύτιμο συνεργάτη και ένα φλογερό εθελοντή. 
Ο μακαριστός πατέρας Ιωάννης θα μείνει στη μνήμη όλων μας, ως ένας υπέροχος άνθρωπος με ήθος, ανιδιοτέλεια, ακεραιότητα χαρακτήρα, δυναμισμό, πίστη στο Θεό και στους ανθρώπους».

Αιωνία σου η μνήμη αοίδιμε πάτερ.



*Η κηδεία του π. Ιωάννη Σταυρόπουλου που εκοιμήθη στα 81 του χρόνια, τελέστηκε στον ιερό ναό Παντοκράτορος στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης και ακολούθησε η ταφή του στο κοιμητήριο Προαστίου Πατρών.




 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...


Δέν υπήρξε περίπτωση που ανθρωπος ευρισκόμενος σε ανάγκη οικονομική, ιατρική, αγοράς φαρμάκων, αίματος για εγχείρηση που ο παπα-Γιάννης να μη βοηθήσει. Άντε να βρούνε τώρα οι Πατρινοί άλλον παπα-Γιάννη !

Θανάσης