Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018

Περιμένοντας οκτώ ( 8 ) ολόκληρα χρόνια την επιστροφή του πεθαμένου αφεντικού του !




Μή ξεχνάμε ότι έχουν και τα ζώα συναίσθημα υποχρέωσης  σε όσους τα αγαπάνε και τα φροντίζουν…



«Θυμάμαι, ( μού έλεγε κάποιος φίλος), ότι κάθε φορά πού πήγαινα φαγητό στο σκυλάκι πού είχα στο κτήμα μου, ποτέ δεν άγγιζε το φαϊ, όσο και εάν πείναγε,  εάν προηγουμένως δεν έσκυβε να μου γλείψει – φιλήσει το χέρι ! Αυτά, όσο και νά θέλεις να τα αγνοήσεις και να τα παραμερίσεις δεν ξεχνιούνται εύκολα…»




Ο  Χάτσικο !



Η παρακάτω ιστορία δείχνει πώς κάποια ζώα έχουν συναισθήματα φιλίας καλύτερα ακόμη και από ανθρώπους. Ανθρώπους πού εύκολα μπορούν να σε κοροϊδέψουν και να σε προδώσουν ακόμη για ίδιο όφελος θεωρώντας σε ως άτομο χαμηλής διανόησης …



Τό παιδάκι προσεύχεται λίγο πρίν κοιμηθεί καί ο φίλος του το σκυλάκι πιστά το ακολουθεί !














Οκτώ χρόνια λοιπόν περίμενε το αφεντικό του να επιστρέψει...


Επί οκτώ χρόνια πήγαινε κάθε πρωί σε σούπερ μάρκετ στη περιοχή των Πατελών Κρήτης, περιμένοντας το αφεντικό του το οποίο όμως δυστυχώς έχει φύγει από τη ζωή...

Κάθε μέρα εμφανιζόταν στην είσοδο του σούπερ μάρκετ, με την ελπίδα να ξαναδεί τον καλύτερο του φίλο, τον οποίο συνόδευε στα ψώνια.
Ποτέ όμως δεν έχασε την ελπίδα ότι θα ξαναδεί το αφεντικό του, το οποίο όμως πέθανε από ανακοπή στο σούπερ μάρκετ. Με θλιμμένο βλέμμα, αποχωρούσε από το σημείο αργά το βράδυ και επέστρεφε στο σπίτι που διέμενε ο ιδιοκτήτης του...




Ο σκύλος, η αλλιώς ο Χάτσικο της Κρήτης, που συγκίνησε το Πανελλήνιο με την αξιοθαύμαστη αφοσίωση στο αφεντικό του, αγγίζοντας τις χορδές στις καρδιές μας, παραδίδοντας μαθήματα αληθινής αγάπης, δεν βρίσκεται πλέον ανάμεσα μας.

Η κατάσταση της υγείας στο γέρικο σκυλί επιβαρύνθηκε με συνέπεια να μην υπάρχει επιστροφή. Γείτονες που τον φρόντιζαν όσο μπορούσαν, συγκέντρωσαν ένα μικρό χρηματικό ποσό καθώς η ευθανασία ήταν μονόδρομος.

«Δεν ήθελε να «παραδώσει» το «πνεύμα» του. Περίμενε το αφεντικό του να βγει από το κατάστημα. «Ψυχορραγούσε». Οι δυνάμεις του, τον εγκατέλειπαν. Και όμως δεν ήθελε να πεθάνει», δήλωσε ο κ. Νίκος Γαρεφαλάκης, κάτοικος Πατελλών ο οποίος παράλληλα αναφέρθηκε στα παράσιτα, τα οποία όπως είπε είχαν τσακίσει το σκυλί, το οποίο δεν μπορούσε να αντιδράσει.

«Ο κτηνίατρος μας είπε ότι έπρεπε να του κάνουμε ευθανασία. Μαζέψαμε ένα μικρό χρηματικό ποσό για να το λυτρώσουμε», επεσήμανε ο κ. Γαρεφαλάκης ο οποίος ήταν ένας από τους πρώτους γείτονες οι οποίοι έμαθαν την συγκλονιστική ιστορία του σκυλιού καθώς και το τραγικό συμβάν με το ηλικιωμένο ιδιοκτήτη του τετράποδου.

«Το πρόσωπο του σκυλιού ήταν πάντα στραμμένο προς το σούπερ μάρκετ, διότι περίμενε το αφεντικό του, το οποίο όμως υπέστη ανακοπή μέσα στο σούπερ μάρκετ. Τον άτυχο ηλικιωμένο τον έβγαλαν από την πίσω πόρτα του σούπερ μάρκετ και έτσι το σκυλί δεν έμαθε ποτέ τι συνέβη στο αφεντικό του», πρόσθεσε και κατέληξε λέγοντας:
«Ο Χάτσικο αποτελεί ένα τρανό παράδειγμα της σχέσης του τετράποδου με τον άνθρωπο. Είναι και ένα κοινωνικό μήνυμα προς όλους τους ανθρώπους».

Τέλος, ο κ. Γαρεφαλάκης ευχαριστεί όλους τους δημότες και τους εργαζόμενους στο σούπερ μάρκετ που φρόντιζαν το σκυλί όλα αυτά τα χρόνια, όπως και τους διερχόμενους οδηγούς οι οποίοι «έκοβαν» ταχύτητα στο συγκεκριμένο σημείο, στο ύψος του Στρατολογικού Γραφείου καθώς γνώριζαν το σκυλί, το οποίο κινούνταν με δυσκολία όπως και τη διαδρομή που ακολουθούσε κάθε μέρα.

Εδώ και δύο μήνες, η θέση του είναι κενή. Δάκρια, αναμνήσεις και με την απουσία του να είναι αισθητή… Ένα κύπελο με λίγες σταγόνες νερό είναι η μοναδική εικόνα που άφησε πίσω του, ο Χάτσικο, τον οποίο θα θυμούνται όλοι με αγάπη... όπως τον Χάτσι, ο οποίος ράγισε καρδιές μέσα από την αληθινή ιστορία αγάπης και τον ισχυρό δεσμό με το αφεντικό του, το οποίο συνόδευε μέχρι τον σιδηροδρομικό σταθμό... και τον περίμενε για τα επόμενα δέκα χρόνια, μέχρι που περαστικοί τον βρήκαν νεκρό στη γνώστη ταινία με πρωταγωνιστή τον Ρίτσαρντ Γκιρ.

Και ο δικός μας Χάτσικο έμεινε πιστός για όλη του τη ζωή στο αφεντικό του, συγκλονιστική ιστορία που αποκάλυψε η ΚΡΗΤΗ TV και η οποία θα μείνει στο μυαλό όλων μας!


Πηγή: neakriti


Δεν υπάρχουν σχόλια: