Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Αυξάνονται οι Δήμοι πού μαζεύουν τα αδέσποτα ! Εμείς εδώ τι κάνουμε;



Κώστας Παπαθεοφίλου, ο οποίος μπορεί να θεωρηθεί και … “γητευτής” των αδέσποτων.

Περαστικός από το Νοσοκομείο του Ρίου για μια επίσκεψη , μας  έλεγε φίλος δάσκαλος, παρκάρισα βράδυ το αυτοκίνητό μου στο πάρκινγκ κάτω από την Νεφρολογική κλινική απέναντι από την Εκκλησία, για να πάω προς την κεντρική πόρτα του Νοσοκομείου.
Άμ δε…
Και να ήθελα να βαδίσω προς τα εκεί δεν μπορούσα γιατί μία αγέλη 6 – 7 μεγαλόσωμων σκύλων βολτάριζαν στο δρομάκι με άγνωστες διαθέσεις…
Τι έπρεπε να κάνω τώρα; Να πάω προς το Νοσοκομείο; Να περάσω δήθεν αδιάφορος ανάμεσα στα σκυλιά; Να πάω γύρω-γύρω;
Να πάρω την γκλίτσα πού έχω στο πόρτ μπαγκάζ για κάθε ενδεχόμενο και «μέριασε βράχε να διαβώ…» πού λέει και το δημώδες τραγούδι, ή να καλέσω την Αστυνομία να έλθει να με προστατεύσει ;
Πέστε μου , είπε ο δάσκαλος, εσείς τι θα κάνατε;
Εδώ τι να σού πούμε δάσκαλε, όταν ένας πρώην Διοικητής του Νοσοκομείου, Πισιμίσης λεγόμενος αν έχεις ακουστά, δεν μπόρεσε να βάλει τάξη στα αδέσποτα γιατί όλοι τον σαμποτάρανε ( ζωόφιλοι γάρ οι άνθρωποι  μέχρι πού να τους δαγκώσει αυτούς ή τα παιδιά τους κανένα αδέσποτο και εξατμιστεί έτσι η ζωοφιλία τους… ) τι να σού πούμε τώρα εμείς δασκαλάκο μου;
Άσε να σε δαγκώσουν πρώτα κι΄εσένα, ώστε νάχεις και χαρτί  ιατροδικαστή ( αν ζήσεις ), για να το  πάς μετά ως αποδεικτικό στοιχείο και τεκμήριο στον Δήμαρχο, στον Εισαγγελέα, στον νέο διοικητή του Νοσοκομείου, στόν αρχηγό της Πυροσβεστικής, στόν Κατσιφάρα, και όπου τέλος πάντων θα μπορέσεις να βρείς το δίκιο σου, ή τουλάχιστον να ακούσουν τον πόνο σου κουνώντας συγκαταβατικά το κεφάλι τους…





Και αυτά μέν ως προς τον δάσκαλο!
Τώρα τι γίνεται στην πράξη εδώ, γιατί δεν είναι μόνο τα αδέσποτα του νοσοκομείου, μια και σκυλιά ασκόπως περιφερόμενα μπορεί να συναντήσεις και σε ένα περίπατο πού κάνεις με το παιδί σου, το μικρό εγγόνι σου, σε μια βόλτα μέσα στον δρόμο, όπου  τέλος πάντων να σούρθει και από εκεί πού δεν το περιμένεις...
Κάθε μέρα διαβάζουμε στις εφημερίδες και στο διαδίκτυο , κάθε μέρα τρώνε και ξεσχίζουν ανθρώπους με σοβαρά τραύματα τους πάνε στα Νοσοκομεία!
Επιτέλους κύριοι αρμόδιοι, κύριοι καπετάνιοι αυτής της Πολιτείας δεν θα μαζέψετε αυτούς τους περιφερόμενους λύκους μέσα από τους δρόμους; Δηλαδή τι άλλο περιμένετε; Από αυτά τα δεσποζόμενα ( τα έχοντα αφεντικό ), ή και τα αδέσποτα ποιός θα μας φυλάξει; Άς δούμε όμως, έτσι ενδεικτικά τι γίνεται σε κάποιες άλλες πολιτείες…

-------------------------

Κομοτηνή: Ο “γητευτής” των … αδέσποτων...

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η περισυλλογή αδέσποτων από την πόλη και τους οικισμούς της Κομοτηνής, τα οποία κατόπιν φιλοξενούνται στο δημοτικό κυνοκομείο όπου περιθάλπονται, στειρώνονται και εμβολιάζονται, ενώ υποβάλλονται και σε τσιπάρισμα και αποπαρασιτισμό.
Εν συνεχεία παραχωρούνται προς υιοθεσία, και μόνο εκείνα που εκδηλώνουν μη διαχειρίσιμη επιθετικότητα, παραμένουν στον χώρο του κυνοκομείου.
Η εργασία της περισυλλογής όπως κανείς μπορεί να αντιληφθεί, δεν είναι εύκολη. 
Απαιτεί κατ’ αρχήν αγάπη για τα ζώα, γνώσεις για τον τρόπο και τα αίτια της συμπεριφοράς τους, και εμπειρία. Στοιχεία τα οποία διαθέτει σε επάρκεια ο εργολαβικός υπάλληλος της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου Κομοτηνής, Κώστας Παπαθεοφίλου, ο οποίος μπορεί να θεωρηθεί και … “γητευτής” των αδέσποτων.
Ακόμη και εκείνων που χαρακτηρίζονται “επιθετικά”, όπως το μεγαλόσωμο της περιοχής του εμπορικού κέντρου Kosmopolis, το οποίο ωστόσο όπως μαρτυρά και το φωτογραφικό στιγμιότυπο, μπορεί από “επικίνδυνο” να “μεταμορφωθεί” σε “μικρό παιδί” στην ασφαλή αγκαλιά ενός ανθρώπου…
Το υπέροχο ενταντανέ απαθανάτισε ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Καθαριότητας, η οποία είναι επιφορτισμένη και με το έργο της διαχείρισης των αδέσποτων, Νίκος Στεργιάδης.
Πηγή: inkomotini.news
--------------------------------------------------------

Επιχείρηση «σκούπα» στο κέντρο της Λαμίας για τα αδέσποτα μετά από εντολή Εισαγγελέα - Αντιδράσεις από το Φιλοζωικό Φθιώτιδας.

Η επιχείρηση περισυλλογής των αδέσποτων ξεκίνησε νωρίς το βράδυ του Σαββάτου, στο κέντρο της πόλης που φυσικά ήταν γεμάτο κόσμο.

Ο υπεύθυνος περισυλλογής του Δήμου συνοδευόμενος από την αστυνομία μάζευε τα σκυλιά, που βρίσκονταν στις πλατείες της πόλης και γύρω από αυτές, όπως ήταν η εντολή της Εισαγγελέως Υπηρεσίας.

Όπως δήλωσε στο LamiaReport o Αντιδήμαρχος Γιώργος Λάμπρου ο ίδιος ενημερώθηκε από την αστυνομία ότι υπήρχε εντολή από την Εισαγγελία να μαζευτούν τα αδέσποτα και μάλιστα αμέσως.

Μέχρι αργά το βράδυ είχαν μαζευτεί περίπου 15 σκυλιά και η περισυλλογή συνεχίζεται.


«Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε αυτό που γίνεται, αφού τα συγκεκριμένα αδέσποτα δεν δημιουργούν προβλήματα. Επίσης θα οδηγηθούν σε ένα παράνομο κυνοκομείο το οποίο έχει υπερπληθυσμό από ζώα και το οποίο είναι παράνομο...», λένε οι άνθρωποι του Φιλοζωικού.


Πηγή: lamiareport



3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αιγιάλεια: Τη ... δάγκωνε παντού! Σκύλος επιτέθηκε σε 46χρονη - Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του
ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
3 Ιούν, 2018 - 11:22

Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 54χρονου ημεδαπού, διότι χθες το βράδυ, στο Πανόραμα Αιγιαλείας, σκύλος του προκάλεσε σωματικές βλάβες σε 46χρονη ημεδαπή που κινούταν πεζή, δαγκώνοντάς την σε διάφορα σημεία του σώματός της.
Η 46χρονη μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου, όπου μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών αποχώρησε.

https://dete.gr/%ce%b1%ce%b9%ce%b3%ce%b9%ce%ac%ce%bb%ce%b5%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7-%ce%b4%ce%ac%ce%b3%ce%ba%cf%89%ce%bd%ce%b5-%cf%80%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%bf%cf%8d-%cf%83%ce%ba%cf%8d%ce%bb%ce%bf%cf%82-%ce%b5/

Ανώνυμος είπε...

Εμείς εδώ τί κάνουμε; Τίποτα δεν κάνουμε! Καθόμαστε και μάς δαγκώνουν !

Ανώνυμος είπε...


http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/488982

Σοκ στην Ναύπακτο! Σκύλος δάγκωσε στο πρόσωπο βρέφος 10 μηνών – Το μωρό μεταφέρθηκε εσπευσμένα στην Αθήνα
Φέρει σοβαρά τραύματα

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Ναυπάκτου από την είδηση ότι ένας σκύλος, δάγκωσε τη Δευτέρα ένα βρέφος 10 μηνών στο πρόσωπο. Το μωρό, όπως έμαθε το thebest.gr, μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου, όπου οι γιατροί ήρθαν αντιμέτωποι με ένα αποτρόπαιο θέαμα.

Το μωρό είχε τραυματιστεί σοβαρά στο πρόσωπο από το δάγκωμα, ενώ είχε υποστεί κάταγμα στην κάτω γνάθο του. Από τους γιατρούς του Κέντρου Υγείας, κρίθηκε επιβεβλημένη η διακομιδή του παιδιού, με ασθενοφόρο, στο Νοσοκομείο του Ρίου όπου υπάρχει γναθοχειρουργός, ώστε να προχωρήσει σε επέμβαση, όπως και έγινε.
Ωστόσο, και στο νοσοκομείου του Ρίου οι γιατροί που εξέτασαν το μωρό, λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων του βρέφους, έκριναν ότι πρέπει να μεταφερθεί σε νοσοκομείο των Αθηνών, όπου και τώρα νοσηλεύεται.