Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

Βαριά η ευθύνη όσων ψήφισαν νόμο γιά ελεύθερα ναρκωτικά στην κοινωνία…





Πρίν λίγο καιρό, και μετά από τόσα και τόσα άλλα διαλυτικά της  κοινωνίας μας  Νομοσχέδια, φθάσαμε και στο αποκορύφωμα των πάντων πού ήταν η νομιμοποίηση και των ναρκωτικών υπό το πρόσχημα δήθεν του ελέγχου τους!
Και είδαμε έτσι έναν πρώην πρωθυπουργό, πού στις τελευταίες εκλογές δεν κατάφερε  να βγεί ούτε κάν απλός βουλευτής να μας έρχεται τώρα και πάλι μέσα στην Βουλή δια πλαγίας οδού ως μέλος κάποιας οργάνωσης  και μάλιστα της νομιμοποίησης  των… ναρκωτικών!

Παλιά μου τέχνη κόσκινο δηλαδή, ώστε να κάνει εφικτό και νόμιμο εκείνο το παλιό του όνειρο γιά διατήρηση γλάστρας  στο μπαλκόνι του  πού μπορεί ο κάθε Έλληνας να έχει ελεύθερα γιά «ατομική του χρήση» !

Δυστυχώς εκεί φθάσαμε ξεπέφτοντας σιγά σιγά στον πολιτικό και κοινωνικό μας κατήφορο!

Περίεργο όμως είναι, για ποιούς άραγε κόπτονται όλοι αυτοί πού σκοτώνονται  σήμερα για την νομιμοποίηση του χασισιού; Να υποθέσουμε ότι  υπάρχουν  και  «ανταλλάγματα;». Άγνωστο !  

Να υποθέσουμε συμμετοχή σε καμιά νέα Παγκόσμια μυστική Novartis;  Εδώ, δυό φορές «άγνωστο»!

 Όμως για όλα αυτά βαριά ευθύνη φέρουν και όσοι βουλευτές με ελαφρά συνείδηση ψήφισαν τον νόμο, μη υπολογίζοντας ούτε τον Ιατρικό κόσμο, ούτε Οργανώσεις και Ιδρύματα κατά των ναρκωτικών πού με τεκμηριωμένο λόγο προσπάθησαν να αποτρέψουν την ψήφιση αυτού του Νόμου.

Οπότε και δικαιολογημένα πέφτουν  επάνω τους εκείνα τα λόγια του Θεανθρώπου  Ιησού Χριστού για όλους αυτούς τους καταστροφείς της κοινωνίας μας και τους παρομοίους τους :

 «Ουαί υμίν  γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές» πού ψηφίσατε την καταστροφή της νεολαίας  και των  παιδιών μας με ελεύθερα τά ναρκωτικά!

Αλλά πέραν όλων αυτών οι υπαίτιοι της διολίσθησης της κοινωνίας μας προς το χειρότερο ( πού αυτοί δυστυχώς το νομίζουν καλύτερο…) επιφέρει την λειτουργία και κάποιων «πνευματικών νόμων» τιμωρίας μας σύμφωνα και με τους προφητικούς λόγους του Αγίου Παϊσίου .

Καί αυτό το ξεχείλισμα της παρακοής μας προς τους αιώνιους νόμους του Θεού το βλέπουμε σήμερα με τους προαιώνιους εχθρούς και γείτονές μας, πού όπως και άλλες φορές χρησιμοποιήθηκαν από τον Θεό για την τιμωρία μας.

Όποιος έχει μάτια βλέπει, όποιος μελετά Ιστορία το καταλαβαίνει,  και ο «έχων ώτα ακούειν ακουέτω…»  


Τά υπόλοιπα θα τα δούμε και θα τα γευθούμε σύντομα! Μη γένοιτο βέβαια, και ψεύτες να βγούμε, αλλά…



Τώρα, η παρακάτω επιστολή διαμαρτυρίας του Προέδρου του ΕΣΥΝ ( Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών) κ. Χ. Γκρεκιώτη πού δημοσιεύτηκε πρό ημερών στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ( 6.3.18 )  ως απάντηση σε προηγούμενη επιστολή μιάς χαροκαμένης μάνας πού ζεί  ( από το παιδί της ) το δράμα των ναρκωτικών, είναι ενδεικτική και θα έπρεπε όλους να μας αφυπνίσει !

( με αφορμή το γράμμα μιας μητέρας στον τοπικό τύπο)

Αφορμή για το άρθρο αυτό αποτέλεσε το γράμμα μιας μητέρας, της κ. Αντωνίας, που δημοσιεύθηκε πριν μερικές ημέρες στον Τοπικό Τύπο. Ξεπερνώντας τα συναισθήματα που μου προκάλεσε ο πόνος της μάνας που «χάνει» το εξαρτημένο από κάνναβη παιδί της, ( και που, φαντάζομαι, πως είναι τα ίδια με τα συναισθήματα όλων των αναγνωστών της επιστολής), θέλω να ενώσω τη δική μου φωνή με τη δική της, στο ερώτημα που διατυπώνει:

«Τι πάτε να κάνετε κ. Τσίπρα,  κ. Παπανδρέου και κ. βουλευτές που ψηφίζετε το Νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση της κάνναβης;»




Ολόκληρο το γράμμα:

«Όταν προ ημερών καθόμουν στον καναπέ μου και είχα βάλει την τηλεόραση στην ΕΡΤ, άκουσα ότι έρχεται στη Βουλή προς συζήτηση η θεραπευτική κάνναβη και κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Γιώργος Παπανδρέου.
Τότε σηκώθηκα από τον καναπέ και έβαλα τα κλάματα λέγοντας από μέσα μου: «Κι εσύ Αντωνία περιμένεις ο γιος σου να πάει για θεραπεία». Η ιστορία μας ξεκινάει πριν από πολλά χρόνια, όταν ο γιος μου πήγαινε στο Λύκειο. 
Ήταν ένα παιδί ταλαντούχο, πολύ έξυπνο, άριστος μαθητής, σημαιοφόρος, ευγενικό, καλομαθημένο.
Σπούδασε δημοσιογραφία στη σχολή του (…) και στη συνέχεια εργάστηκε στο (…) Πρακτορείο Ειδήσεων. Δυστυχώς έφυγε από εκεί διότι μας είπε ότι δεν του άρεσε. Άλλαξε πολλές εργασίες, καθώς έλεγε ότι δεν του άρεσε καμία. Τότε αντιλήφθηκα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.
Πήγαμε σε πάρα πολλούς ψυχιάτρους και μάλιστα διακεκριμένους στον χώρο τους και μας είπαν ότι έπασχε από σχιζοφρένεια. Έκανε θεραπεία αλλά και πάλι συνέχιζε την ίδια συμπεριφορά. Έτσι πέρασαν αρκετά χρόνια μπαινοβγαίνοντας στους ψυχιάτρους.
Το 2014 διαπιστώνουμε μία αλλαγή στη συμπεριφορά του προς το χειρότερο. Ήθελε να μείνει μόνος του. Είχε πάρα πολλά νεύρα και ήταν επιθετικός. Έγινε επικίνδυνος για τον εαυτό του και τους άλλους γύρω του. 
Αναγκάστηκα με εισαγγελική εντολή να τον πάμε για θεραπεία στο ψυχιατρείο Τριπόλεως. Εκεί του έκαναν εξετάσεις και ο γιατρός της κλινικής μού είπε ότι το παιδί μου δεν έχει σχιζοφρένεια, αλλά είναι χρήστης.
Τότε έγινα χίλια κομμάτια, όπως σπάει το κρυστάλλινο ποτήρι στο έδαφος. Με συμβούλευσε να το πάω στην Αθήνα στην θεραπευτική κοινότητα 18 Άνω. Ο γιος μου ήταν στον κόσμο του και δεν είχε καμία επικοινωνία με το περιβάλλον. Έκανα συστηματικές προσπάθειες για να τον εντάξω στη μονάδα αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερα. Πήγα σε πολλά προγράμματα πήρα η ίδια συμβουλές από τους ειδικούς πώς να χειριστώ το πρόβλημα αυτό αλλά δυστυχώς μέχρι σήμερα ο γιος μου παραμένει άρρωστος, χωρίς οικογένεια και χωρίς εργασία.
Τι κάνετε κ. Τσίπρα και κ. Παπανδρέου γι’ αυτά τα παιδιά; Πήγατε στα κέντρα αποτοξίνωσης να δείτε πόσα παιδιά είναι εκεί; Ρωτήσατε τις οικογένειές τους πώς ζουν βλέποντας τα παιδιά τους να αυτοκαταστρέφονται;
Πώς πάτε να νομιμοποιήσετε την καλλιέργεια της κάνναβης όταν έχετε δει τι έχει συμβεί σε άλλες χώρες;
Αν θέλετε να κάνετε καλό σε όσους πονάνε, νομοθετήστε την καλλιέργειά της να γίνεται από συγκεκριμένες φαρμακευτικές εταιρείες και στη συνέχεια να χορηγείται σε όσους αποδεδειγμένα την έχουν ανάγκη για θεραπευτικούς λόγους.
Σαν μάνα που ζω για πολλά χρόνια τις συνέπειες χρήσης κάνναβης από το γιο μου, λέω «Όχι» στην ελεύθερη καλλιέργειά της. Μην επιτρέψετε να γίνει αυτό στα ευλογημένα χώματα της Ελλάδας μας. Αν μπορούσα θα έφτιαχνα ένα μεγάλο «Όχι» για το θέμα αυτό στο μέγεθος της χώρας μας. Αλήθεια σκεφτήκατε τι σημαίνει ελεύθερη καλλιέργεια της κάνναβης; Τι πάτε να κάνετε; Να καταστρέψετε τα νιάτα της χώρας μας; Πάτε να δημιουργήσετε ανθρώπινα κουφάρια τα οποία θα περιφέρονται χωρίς να μπορούν να προσφέρουν τίποτα στους ίδιους τους, τους εαυτούς τους και κατ’ επέκταση στη χώρα μας.
Κύριε Πρωθυπουργέ, όταν ένα άτομο στο σπίτι είναι άρρωστο, όλη η οικογένεια είναι άρρωστη. Σκεφτήκατε ποτέ αυτούς τους ανθρώπους; Είμαι μία μάνα η οποία έχω χύσει πολλά δάκρυα…
Ξέρετε τι μου απαντάει ο γιος μου όταν προσπαθώ να τον πείσω να ενταχτεί σε θεραπευτικό πρόγραμμα; «Μην μου πεις τίποτα για την κάνναβη, είναι θεραπευτική». Αυτό το έχει πιστέψει γι’ αυτό κι αρνείται να πάει σε θεραπευτικό πρόγραμμα.
Σας ερωτώ κ. Πρωθυπουργέ, και το ίδιο ερώτημα θέτω και στον κ. Παπανδρέου, εάν είχατε στην οικογένειά σας ένα τέτοιο πρόβλημα τι θα κάνατε;
Παρακαλώ, απαντήστε μου.
Αντωνία Κ.

(Πηγή: Εφημερίδα “Πελοπόννησος” 2/3/2018)


--------------------------------

Αλήθεια, ποιός σας ζήτησε να νομιμοποιήσετε την καλλιέργεια, εμπορία και χρήση της κάνναβης για ιατρικούς λόγους; Μήπως, ο Ιατρικός κόσμος, κάποιος Σύλλογος Ιατρών, Γονέων και Κηδεμόνων, μήπως οι φορείς που ασχολούνται με την απεξάρτηση (ΚΕΘΕΑ, 18 ΑΝΩ), που έχουν την επιστημονική γνώση και την εμπειρία για τις εξαρτησιογόνες ουσίες;
Ή, μήπως, οι Σύλλογοι Γονέων που έχουν παιδιά που κάνουν χρήση, ή παιδιά που έχουν απεξαρτηθεί ή βρίσκονται σε κάποιο πρόγραμμα απεξάρτησης και γνωρίζουν από πρώτο χέρι το δράμα της εξάρτησης από την κάνναβη και τις άλλες ουσίες;

Δυστυχώς για εσάς, κανένας τέτοιος φορέας δεν το έχει ζητήσει. Αντίθετα, μάλιστα, στην πόλη μας 20 φορείς, ο Ιατρικός, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος, Φοιτητικοί Σύλλογοι, Σωματεία, Πολιτιστικοί Σύλλογοι συνοικιών έχουν πει από το καλοκαίρι ένα δυνατό ΟΧΙ στα σχέδιά σας. Ανάλογες κινήσεις έχουν γίνει και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Ποιον θα εξυπηρετήσει ο νόμος σας για τη νομιμοποίηση της κάνναβης; Στην Ελλάδα νομικό πλαίσιο για τη χρήση της κάνναβης για ιατρικούς λόγους υπήρχε από παλιά.

Τι προσθέτει και ποιους θα ωφελήσει ο νέος σας νόμος; Πρώτα απ΄όλους θα εξυπηρετήσει τους επιχειρηματικούς ομίλους, που ασχολούνται με την επεξεργασία και την εμπορία προϊόντων κάνναβης.

Τα λεφτά δεν είναι λίγα.

13 δις ευρώ το χρόνο είναι ο τζίρος της κάνναβης στην Ευρώπη.

Πόσο υποκριτές είστε, αλήθεια, όταν διαφημίζετε τις ευνοϊκές εδαφικές και κλιματολογικές συνθήκες της πατρίδας μας για την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας της χώρας που θα προκύψουν από τις εκτεταμένες καλλιέργειες της κάνναβης στη χώρα μας;

Γιατί, δεν είναι το ίδιο ευνοϊκές οι συνθήκες για το λάδι, τα αμπέλια, το βαμβάκι, τα κηπευτικά, τα ζαχαρότευτλα, τη σταφίδα, που εσείς με τις πολιτικές σας καταστρέψατε και έχετε φέρει σε απόγνωση χιλιάδες αγρότες;

ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ, κύριοι. ( σς. Φαρισαίοι υποκριτές, πού δήθεν ενδιαφέρεστε για την νεολαία…).

Πριν περάσετε στην υλοποίηση των σχεδίων σας, σίγουρα σας ήταν γνωστά τα παρακάτω στοιχεία από τις έρευνες πιστοποιημένων επιστημονικών φορέων εντός και εκτός Ελλάδας: (ΚΕΘΕΑ, ΕΠΙΨΥ, ΕΚΤΕΠΝ)

  • Η κάνναβη (χασίς) είναι ναρκωτικό.
  •  
  • Το 85% των εξαρτημένων από ηρωίνη ξεκίνησαν με χασίς.
  •  
  • 9 στους 10 εφήβους και 1 στους 4 ενήλικες ζητούν απεξάρτηση από την κάνναβη.
  •  
  • Ο μέσος όρος έναρξης χρήσης ουσιών στην Ελλάδα είναι τα 13,5 έτη.
  •  
  • Το 9,1% των 15χρονων μαθητών στην Ελλάδα έχει κάνει έστω και μία φορά χρήση κάνναβης. Στις χώρες που εφαρμόζουν ήδη τη δική σας πολιτική τα ποσοστά είναι πολύ μεγαλύτερα (32% στην Ολλανδία, 43% στην Τσεχία, 35% στις ΗΠΑ).
  •  
  • Το 22% των 15χρονων θεωρεί την κάνναβη ακίνδυνη. (Πριν 4 χρόνια το ποσοστό ήταν 11,5%).
  •  
  • 1 στους 6 νέους που θα ξεκινήσουν τη χρήση κάνναβης θα καταλήξει εξαρτημένος από αυτή την ουσία.( σσ. άχρηστος μετά για την κοινωνία ! )
  •  
  • 1 στους 3 χρήστες μαριχουάνας σε πολιτείες των ΗΠΑ που έχουν νομιμοποιήσει την κάνναβη για ιατρικούς λόγους προμηθεύεται την κάνναβη με ιατρική συνταγή, για να τη χρησιμοποιήσουν ως ναρκωτικό.

Η απάντηση στην αδιαφορία σας για τα παραπάνω στοιχεία, μας είναι γνωστή. Σας ενδιαφέρει η εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών ομίλων που θα αυξήσουν τα κέρδη τους και σας βολεύει να δημιουργήσετε νέες στρατιές εξαρτημένων νέων που δεν προβληματίζονται, δεν αμφισβητούν την εξουσία και τις πολιτικές σας, δεν αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους, γιατί είναι απλά δέσμιοι των ουσιών και της εξάρτησης.


Κύριοι της Κυβέρνησης και κ. Βουλευτές, που συμφωνείτε με την επιλογή της νομιμοποίησης, έχετε στερήσει από τους νέους τα δικαιώματα στη μόρφωση, τη δουλειά, την ψυχαγωγία, τους έχετε στερήσει το δικαίωμα να προγραμματίζουν το μέλλον τους, να κάνουν όνειρα.

Σήμερα, θέλετε να τους αφήσετε μία μόνο επιλογή. Να επιλέγουν την ουσία που θα υποδουλώσει την ψυχή και το μυαλό τους και θα τους μετατρέψει σε ανθρώπινες σκιές.

Προσωπικά και ο φορέας που εκπροσωπώ, το ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ( ΕΣΥΝ ) υποσχόμαστε στην κ. Αντωνία και σε όσους γονείς ζουν το ίδιο δράμα, ότι θα προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε το σχέδιό της. 

Να φτιάξουμε ένα τεράστιο ΟΧΙ που να σκεπάζει όλη την Ελλάδα. Ένα ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά. Ένα ΟΧΙ στη νομιμοποίηση της κάνναβης.

Χρήστος Γκρεκιώτης, Πρόεδρος ΕΣΥΝ  Πάτρας



Δεν υπάρχουν σχόλια: