Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Αληθινός και Λεβέντης ! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ , μιά ακόμη φωνή διαμαρτυρίας για τον ξεπεσμό του Ελληνικού Κοινοβουλίου…



Την  Δευτέρα από τη Θεσσαλονίκη θα ανακοινώσει ο Βασίλης Λεβέντης την απόφαση του να παραιτηθεί από βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων και να παραμείνει μόνο πρόεδρος του κόμματος.







 Όπως δήλωσε ο ίδιος σε συνομιλία που είχε με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, η απόφαση του αυτή είναι «ειλημμένη» και «κατασταλαγμένη», εάν αρνηθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος να επιστρέψει το ψηφισθέν νομοσχέδιο για την νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου ώστε να ισχύει για άτομα άνω των 18 ετών και όχι από τα 15 έτη.

«Δεν θα παραιτηθώ από πρόεδρος κόμματος, θα παραιτηθώ από βουλευτής, γιατί πρέπει στην Ελλάδα κάποιος να θυσιαστεί για να ταρακουνηθεί αυτό το τέλμα. Ας χαίρονται τους μισθούς τους. Εγώ θα κυκλοφορώ και θα κάνω λαϊκές συγκεντρώσεις και θα τους ξεφτιλίζω όλους... εγώ είμαι "σκυλοντόγκ"», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λεβέντης.




«Ο καθένας γράφει ιστορία με τη συμπεριφορά του. Είναι ειλημμένη απόφαση να παραιτηθώ. Εγώ ό,τι λέω, δεν το αλλάζω. Το πρώτιστο είναι ότι αηδιάζω εδώ μέσα. Τώρα μέχρι να βγω έξω, τα πόδια μου από κάτω είναι σαν ηλεκτρική καρέκλα, δεν μπορώ, δεν θέλω ... Δύο χρόνια παλεύω για κάποια πράγματα. Να μειωθεί ο μισθός και ο αριθμός των βουλευτών, οι αποσπασμένοι, οι μετακλητοί υπάλληλοι ... Αν κάνω πίσω θα βγει το συμπέρασμα στην Ελλάδα ότι κάθομαι για το μισθό μου», προσέθεσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.




Στο σχόλιο δημοσιογράφου ότι για τα 15 έτη αποφάσισε η κοινοβουλευτική πλειοψηφία ο κ. Λεβέντης αντέδρασε λέγοντας:
«Ποια πλειοψηφία; Φύγανε 4, ήρθαν άλλοι 6, πηγαινοερχόντουσαν βουλευτές ... Ήρθε ποτέ τέτοιο νομοσχέδιο στην ελληνική Βουλή αντίθετο εντελώς με την κοινωνική πλειοψηφία; Δεν είμαστε αντίθετοι να προστατευθούν τα δικαιώματα. Κάνεις όμως συνομιλία και με την Εκκλησία. Εδώ έχει λόγο ένας αθλητικός σύλλογος και δεν έχει η Εκκλησία;»
Ο κ. Λεβέντης εκτίμησε τέλος ότι τον Μάρτιο του 2018 θα γίνουν εκλογές- πριν, όπως είπε, η κυβέρνηση αναγκαστεί να κόψει, 2,5 δισ. ευρώ.
«Δηλαδή να κάτσω 5 ακόμη μήνες στη Βουλή; Έχω μια ευκαιρία να τα τινάξω όλα στον αέρα, η μπάνκα να τιναχθεί στον αέρα. Δεν είμαι και αρχομανής, έχω κουραστεί κιόλας λίγο», σημείωσε.
«Παλέψατε τόσα χρόνια να μπείτε Βουλή…», σημείωσε ο δημοσιογράφος για να εισπράξει την απάντηση: «Δεν πειράζει, θα ξαναμπώ, μην ανησυχείτε».
Από την πλευρά της, η ανεξάρτητη βουλευτής Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, που είχε αποχωρήσει από την Ένωση Κεντρώων πριν λίγους μήνες, κάλεσε τον κ. Λεβέντη, «αν έχει σοβαρότητα η δήλωση του, να παραιτηθεί πριν τη Δευτέρα».
«Αμέσως θα πρέπει να συγκληθεί η κοινοβουλευτική ομάδα για την εκλογή νέου προέδρου και χάριν ενότητας του κόμματος να επιστρέψουν οι βουλευτές που έχουν ανεξαρτητοποιηθεί», τονίζει σε γραπτή δήλωση της η κ. Μεγαλοοικονόμου και καταλήγει:
«Ο νέος πρόεδρος θα είναι μεταβατικός, με εντολή σύγκλησης συνεδρίου και σκοπό να καθοριστούν οι καταστατικές αρχές του κόμματος στο πλαίσιο της κεντρώας ιδεολογίας, καθώς και να καταστεί δυνατή η εγγραφή νέων μελών πανελλαδικώς, δεδομένου ότι είναι απαρχαιωμένο και δεν έχουν εγγραφεί νέα μέλη».
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ



Δεν υπάρχουν σχόλια: