Κυριακή, 20 Αυγούστου 2017

10.000 ευρώ φορολογικό πρόστιμο σε 65χρονη καρκινοπαθή γιατί πουλούσε τα υπάρχοντά της χωρίς αποδείξεις!Ψάχνοντας για μια ακόμη φορά στο παλιό αρχείο μου βρήκα παραπεταμένη και αναισθήτως θάλεγα καταχωνιασμένη μία είδηση πού από καιρό τώρα θάπρεπε να την έχω βγάλει στην επιφάνεια.

Το άρθρο εκείνο μιλούσε για μια γυναικούλα καρκινοπαθή πού μη έχοντας τι άλλο να πουλήσει έβγαλε στο σφυρί  τα όποια υπάρχοντά της για να αγοράσει τα τελευταία της φάρμακα και εξ΄αυτών «λίγη ζωή», και πού εν τούτοις βρέθηκε κατηγορούμενη «από τάς περιπόλους της Αστυνομίας…» και αφού συνελήφθη μεταφέρθηκε «συρόμενη από αστυνομικό τμήμα σε αστυνομικό τμήμα» και «από χωρίον είς χωρίον…» ( σας θυμίζει τίποτα αυτό κύριε Τσίπρα, αριστερέ δικαιοκρίτη πρωθυπουργέ πού όλα θα τα έσωζες πλήν όμως όλα τα λαϊκά στρώματα τα ξάπλωσες κάτω και τα ισοπέδωσες ).


Και τώρα με επαπειλούμενο πρόστιμο 10.000 ευρώ «για την βαρεία αυτή εγκληματική της παράβαση» περιμένει, ή να την πάρει ο Χάρος ( αν δεν την έχει πάρει κι΄ όλας…), ή να της πάρουν το σπίτι  ώστε να προστεθεί ένα ακόμη επιβραβευτικό στατιστικό νούμερο απανθρωπιάς εδώ, στην λίστα «yes man» πού στέλνει κάθε τόσο η Αθήνα στις Βρυξέλλες. Άς δούμε όμως και το άρθρο…


Πρόστιμο 10.000 ευρώ επιβλήθηκε από την εφορία σε σε 65χρονη καρκινοπαθή, η οποία επιχείρησε να πουλήσει προσωπικά της αντικείμενα σε λαϊκή αγορά της Θεσσαλονίκης, την παραμονή των Χριστουγέννων, δημιουργώνας εύλογα ερωτήματα για το αν το ελληνικό κράτος ή για την ακρίβεια η ελληνική κρατική μηχανή που έχει περιέλθει υπό τον πλήρη έλεγχο των "κουαρτέτων", των "τροϊκανών" κλπ. αγωνίζεται να αποδείξει ότι εκτός από απάνθρωπη είναι και σαδιστική...


Η 65χρονη γυναίκα, καρκινοπαθής που έχει υποστεί μαστεκτομή, συνελήφθη, σύρθηκε σε δύο αστυνομικά τμήματα και της επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ γιατί εντοπίστηκε στη λαϊκή αγορά της Κίμωνος Βόγα να πουλάει ένα κηροπήγιο, μια γυάλινη κανάτα και έναν δίσκο σερβιρίσματος, προσωπικά της αντικείμενα από το λιγοστό βιος της, τα οποία κατασχέθηκαν και… καταστράφηκαν με πρωτόκολλο.Η 65χρονη Μ.Ο., διηγήθηκε με μιαν ανάσα -που σου κόβει την ανάσα- την ιστορία: «Τέσσερα χρόνια πουλάω διάφορα αντικείμενα από το σπίτι μας στη λαϊκή, για να πληρώνω τις εξετάσεις που πρέπει να κάνω μετά τη μαστεκτομή. Πουλάω κεντήματα, πλεκτά, ό,τι μπορώ να φτιάξω, αφού άλλη δουλειά έτσι κι αλλιώς δεν μπορώ να κάνω. Τι να κάνω; 

Δεν κάνουν όλες τις εξετάσεις στο Θεαγένειο. Κανένας δεν με είχε ενοχλήσει, με ξέρουν. »Ηρθαν αστυνομικοί στις 22 [Δεκεμβρίου], μεσημέρι, μάλλον θα νόμιζαν ότι πουλούσα τσιγάρα, είμαι άρρωστη παιδιά, τους είπα, ευγενικοί ήτανε, με πήρανε, με πήγανε στο τμήμα στο Ντεπώ, κάθισα μέχρι τις 8 το βράδυ, με κοιτούσαν, δεν έλεγαν τίποτα, τι άλλο να πουν, ο νόμος.Με παίρνουν ύστερα με πηγαίνουν σε ένα άλλο τμήμα, μεγάλο αυτό, τέλος της πόλης (εννοεί τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση), με κοιτούσαν πάλι, ευγενικοί ήταν, είχανε πάει μεσάνυχτα, θα είχανε περάσει κιόλας, σκοτάδι έξω, μαύρο, ερημιά, φοβήθηκα, τους λέω πώς θα πάω τώρα παιδιά μου στο σπίτι; »

Δεν ξέρω αν ντράπηκαν, αλλά φιλοτιμήθηκαν με βάλανε σε ένα περιπολικό και με πήγανε μέχρι την πόρτα του σπιτιού, καλά Χριστούγεννα μου είπε ο αστυνομικός, επίσης παιδάκι μου του είπα, σε ευχαριστώ που με έφερες, καλά Χριστούγεννα».Κι ύστερα; «Γελούσα. Οταν χάνεις τα πάντα, γελάς. Μόνο ο άντρας μου στεναχωριέται, φοβάται μήπως με το πρόστιμο μας κάνουνε κατάσχεση στη σύνταξή του από τον ΟΓΑ, 380 ευρώ τον μήνα. Αυτά είναι όλα. Ευχαριστώ πολύ αυτούς που ενδιαφέρονται για μας».


Θύμα της κρατικής αναλγησίας υπήρξε και ένας ηλικιωμένος από τα Γιάννενα που έκανε το… λάθος να πουλάει ημερολόγια του νέου έτους, ευτελούς αξίας, χωρίς να κόβει αποδείξεις της εφορίας. Ο 79χρονος βιοπαλαιστής έπεσε στην τσιμπίδα των φοροελεγκτικών μηχανισμών πριν από λίγες ημέρες σε απόσταση αναπνοής από τα παλαιά ΚΤΕΛ, στο κέντρο της πόλης. 

Αστυνομικά όργανα, λαμβάνοντας υπόψιν καταγγελία που είχε προηγηθεί, έσπευσαν στο σημείο και επέβαλαν διοικητικό πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ στον άτυχο παππού, επειδή δεν κατείχε την απαραίτητη άδεια για την πώληση των ημερολόγιων.


Βρέ δεν πάνε καλύτερα εκεί, προς τον Ασπρόπυργο Αττικής, στα παράνομα διυλιστήρια, στις δεξαμενές του λαθραίου πετρελαίου και τα παράνομα ποτοποιία που κοστίζουν πάνω από 2 δισ. φορολογικά έσοδα ετησίως στο κράτος; Όμως όχι, εκεί δεν θα πάνε ποτέ οι "φοροελεγκτικοί μηχανισμοί"; Εκτός και αν το "οικονομικό ενδιαφέρον" φτάνει μέχρι τις Βρυξέλλες...

Του Γιάννη Πετρίδη

http://koukfamily.blogspot.gr/2016/01/10000-65.html
Δεν υπάρχουν σχόλια: