Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Ελλάς, Ελλήνων κλεφτών και παράδεισος των κακοποιών !



Με το χέρι στην καρδιά, και να λέμε τα πράγματα όπως  έχουν, όπως τα ζούμε,  κι΄όπως τα βλέπουμε...
Το  δυστύχημα είναι ότι οι πολιτικοί  πού συνήθως ψηφίζουν τους νόμους, είτε δεν μπορούν να έλθουν στην θέση του απλού πολίτη γιά να καταλάβουν την αγωνία της ανασφάλειας πού τον διακατέχει, είτε, ότι τους σερβίρουν για ψήφιση βάζουν από κάτω την υπογραφή τους γιατί «έτσι τους είπε ο αρχηγός». Δηλαδή, «πετάει ο γάϊδαρος πετάει» !

Κι΄έτσι έχουμε Νόμους «όλοι έξω, και  ουδείς στην φυλακή πλήν φοβερών υποθέσεων. Αλλά καί πάλι, σε λίγα χρόνια, έξω κι΄αυτοί...» !




Ο καθηγητής Πανεπιστημίου κ. Θ. Λιανός βάζει παρακάτω το χέρι του στόν "τύπο τών ήλων" επί της σημερινής κατάστασης της Ελληνικής πραγματικότητας μέσα στην Κοινωνία... 


--------------------------------

Κι΄ακόμη, για τον απλούστατο λόγο ότι τους πολιτικούς τους φυλάνε καθημερινά από 2 ως 42 αστυνομικοί, ( άς μη λέμε τώρα και ονόματα ) . Φυλάνε αυτόν, φυλάνε την γυναίκα του,  τα παιδάκια του,  ίσως και τα εγγόνια του, ενώ τον απλό πολίτη τον φυλάει μόνο η ευχή της μαννούλας του, και αν είναι εν ζωή κι΄αυτή…Κι΄όχι μόνο αυτό.

Κυκλοφορείς έξω, είτε σε πολιτείες, είτε σε χωριά, και δεν σ΄αφήνουν να έχεις επάνω σου ούτε ένα ελάχιστο αμυντικό όπλο, ούτε ένα πχ. σπρέι  απλού πιπεριού για να αμυνθείς άμα σου επιτεθούνε άνθρωποι, ή και σκυλιά, ή έστω ένα μπαστούνι πτυσόμενο μια και τον τελευταίο καιρό κινδυνεύουμε μικροί και μεγάλοι και από αυτά…
Αναφέραμε σαν παράδειγμα το σπρέι αυτό πού από όπλο αυτοάμυνας πού είναι στο εξωτερικό, εδώ οι δικοί μας το έχουν βαπτίσει «όπλο εγκληματικό» αφήνοντάς το ταυτόγχρονα, ( άλλος στρουθοκαμηλισμός αυτός) να κυκλοφορεί ελεύθερα στο εμπόριο και να το χρησιμοποιούν μονοπωλιακά και ανενόχλητοι μόνο οι εγκληματίες... Τώρα τι να πούμε; Φοβούνται κάποιοι  μη γίνει καμιά επανάσταση με πιπέρια, ή μήπως τρέμουνε και τον ίσκιο τους  και ότι τους κατέβει το κάνουνε «εγκληματικό  όπλο ; »
Όπως κάνουν άλλωστε και για τις χειροπέδες, πού αυτές πραγματικά πρέπει αυστηρώς να απαγορεύονται ! Αλλά παρ΄όλα αυτά,  ενώ επιτρέπονται ελεύθερα στο εμπόριο  και πουλιούνται σε μαγαζιά κυρίως κυνηγετικών όπλων ( τι τις θέλουν άραγε εκεί, να περνάνε χειροπέδες στις αλεπούδες, ή στα αγριογούρουνα; ) εν τούτοις απαγορεύονται όταν τις αγοράζεις !

Δηλαδή, ούτε
τράγος ούτε έλαφος, αλλά  νομικός τραγέλαφος ! 




Έχουμε χάσει φαίνεται το μέτρο, έχουμε χάσει τα αυγά και τα καλάθια πού λέει και ο λαός…Προχθές μια αγέλη 7  αδέσποτων σκύλων ( «παλιόσκυλων» όπως τους λέει και ο λαός ) πήγε να κατασπαράξει έναν συνταξιούχο αξιωματικό έξω από τα επείγοντα του Νοσοκομείου του Ρίου. 
Τον έσωσαν οι περαστικοί ! Φαντάσου τώρα να ήταν καμιά γριούλα, κανένας  μικρός μαθητής τι θα γινότανε…Τον δάγκωσαν, και πάλι καλά πού δεν του έκοψαν καμιά  μηριαία αρτηρία να πάει από ακατάσχετη αιμοραγία και να πεθάνει λίγα μέτρα έξω από το Νοσοκομείο, 2.30 ή ώρα το μεσημέρι !
Έτρεχε έξω να βρεί φαρμακείο για αντιτετανικό ο άνθρωπος  γιατί το Νοσοκομείο δεν είχε ΟΥΤΕ  ΑΝΤΙΤΕΤΑΝΙΚΟ ! 
Αν όμως είχαν δαγκώσει  κανέναν συνδικαλιστή, κανέναν πολιτικό, κανένα παιδί δικαστικού, σημαίνοντος προσώπου δηλαδή, να δείς τότε πώς θα τρέχανε όλοι, πώ…πώ…κακό πού πάθαμε, πώ, πώ…κακό πού έγινε…Ενώ τώρα, από τα ΜΜΕ η συνήθης τσιμουδιά, μη μαθαίνει τέτοια πράγματα ο λαός και ξυπνάει !

Είχαμε Καρναβάλι βλέπεις κύριε Δήμαρχε, ξόδεψε ο Δήμος  Πάτρας  250.000 ευρώ εφέτος 2017, σύν 500.000 ευρώ έκτακτη  οικονομική ενίσχυση πέρυσι βγαλμένη από τον προϋπολογισμό του Δήμου ( από λεφτά δηλαδή του Πατραϊκού λαού ) πού τα έρριξαν στην «Κοινωφελή Επιχείρηση Καρναβάλι  Πάτρας» κλπ,  ε,…τώρα με τα αδέσποτα θα ασχολούμαστε ;

Άσε να φάνε μερικούς κι΄αυτά, ώστε να καταλάβει ο κόσμος το κακό πού φέρνουν οι περιορισμοί  με τα μνημόνια, ώστε στις επόμενες εκλογές να ψηφίζει μόνο ΚΚΕ και τον ήρωα Δήμαρχο, για να πάμε έτσι μπροστά!  ( Όπως τώρα…)



ΕΝΤΟΝΗ Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ κ. Θ. Λιανού

=========================================

Γράφει παρακάτω ο κ. Θ. Λιανός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, στο Ντέιβις, και επισκέπτης καθηγητής στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Βιρτζίνια (VPI), στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας και στο Πανεπιστήμιο της Ιρλανδίας, και σημερινός ομότιμος καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών:

«…Αν μπορούσε κάποιος να ακούσει τις συζητήσεις που γίνονται καθημερινά στα σπίτια, στα καφενεία, στις συγκεντρώσεις και οπουδήποτε υπάρχουν άνθρωποι και συζητούν, το συμπέρασμα που θα έβγαζε για τα προβλήματα που απασχολούν τους Έλληνες θα ήταν εξαιρετικά δυσάρεστο και ίσως όχι αναμενόμενο.

Φυσικά, όλοι ανησυχούμε για την οικονομική κατάσταση, για το αν αύριο θα έχουμε δουλειά ή αν θα εισπράξουμε την σύνταξη μας, ή αν η χώρα θα χρεοκοπήσει και όλα τα συναφή.
Ταυτόχρονα, όμως, θα διαπιστώσει ότι, πέραν των οικονομικών προβλημάτων, φόβος και ανασφάλεια διακατέχει τους ανθρώπους  όλων των κοινωνικών  στρωμάτων και στις περισσότερες περιοχές της χώρας.
Το αίσθημα της ανησυχίας των Ελλήνων πολιτών για την ασφάλεια της ζωής τους και της περιουσίας τους είναι έντονο και διάχυτο. Οι Έλληνες αισθάνονται ότι απειλούνται από κακοποιούς μέσα στην ίδια τους την χώρα και μέσα στο ίδιο τους το σπίτι.

Στα καθημερινά νέα  θα  δούμε ή θα ακούσουμε για κλοπές στις γειτονιές, στα τρόλεϊ και στα λεωφορεία,  για επιθέσεις σε σπίτια,   σε περίπτερα και σε μαγαζιά, για βιασμούς, εκβιασμούς και εμπρησμούς, για συμμορίες  εμπόρων ναρκωτικών, για λαθρέμπορους και πολλά άλλα ών ουκ έστι αριθμός.
Ακόμη, υπάρχουν συνοικίες, στις οποίες μόλις νυχτώσει, οι κάτοικοι φοβούνται να κυκλοφορήσουν.  

Το ερώτημα που λογικά προκύπτει είναι: ποιος προστατεύει τους Έλληνες πολίτες;
Η λογική απάντηση είναι: η Αστυνομία.

Αναρωτιέται, λοιπόν, κανείς γιατί η αστυνομία δεν κάνει την δουλειά της; Εδώ υπάρχουν πολλές πιθανές απαντήσεις. Μία απάντηση μπορεί να είναι ότι οι κακοποιοί είναι τόσοι πολλοί που η δύναμη της αστυνομίας δεν επαρκεί για να κάνει την δουλειά της σωστά. 

Μια άλλη απάντηση είναι ότι οι αστυνομικοί φυλάνε τους πολιτικούς, νυν, πρώην και τέως, και δεν περισσεύουν για περιπολίες, ελέγχους κτλ
Επίσης, μπορεί οι ποινές που επιβάλλονται στους κακοποιούς να είναι τόσο ελαφριές ώστε όχι μόνο σύντομα να βρίσκονται πάλι σε δράση, αλλά και να αποθρασύνονται αδιαφορώντας για το ενδεχόμενο της σύλληψής τους.  Υπάρχει και μία ακόμη απάντηση που νομίζω ότι είναι  πιο κοντά στην εξήγηση του φαινομένου, ότι δηλαδή οι ερασιτέχνες πολιτικοί προϊστάμενοι  της Αστυνομίας δεν αφήνουν τους επαγγελματίες αστυνομικούς να κάνουν την δουλειά τους όπως αυτοί νομίζουν. Ασφαλώς, υπάρχουν και άλλες εξηγήσεις που δεν εύκολο να τις κατανοήσει ο απλός πολίτης. Αυτό που γνωρίζει όμως είναι ότι η Αστυνομία χρειάζεται ενίσχυση ! ( σσ. καί σε Μέσα και σε μισθό. Μέ 800 ευρώ δεν παίζει ο άλλος το κεφάλι του κυνηγώντας κακοποιούς, λογικό δεν είναι; )
Καταλαβαίνω ότι σε τέτοιες πολύπλοκες καταστάσεις δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις. Όμως, η χώρα έχει γίνει ο παράδεισος των κακοποιών. Εγκληματίες, κακοποιοί και παράνομοι κάθε προέλευσης και κάθε χρώματος κυκλοφορούν στους δρόμους των πόλεων και παρανομούν ανενόχλητοι. Το κράτος είναι ανύπαρκτο. Οι Έλληνες πολίτες φοβούνται ακόμη και όταν είναι μέσα στο σπίτι τους.
 Είναι κοινό το αίσθημα που κυριαρχεί μεταξύ των απλών και ανίσχυρων πολιτών, ότι η χώρα χρειάζεται σκληρούς αστυνομικούς, αυστηρούς δικαστές και περισσότερες φυλακές.
orizinalPress

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ…


Ο Θεόδωρος Π. Λιανός γεννήθηκε στη Μεσσήνη Μεσσηνίας. Τελείωσε το Γυμνάσιο Χαλανδρίου και σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (ΑΣΟΕΕ). Συνέχισε τις σπουδές του (MA και PhD) στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ήταν καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, στο Ντέιβις, και επισκέπτης καθηγητής στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Βιρτζίνια (VPI), στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας και στο Πανεπιστήμιο της Ιρλανδίας.
Είναι ομότιμος καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), στο οποίο διετέλεσε πρύτανης κατά την περίοδο 1985-1988. Έχει υπηρετήσει σε διάφορες διοικητικές θέσεις του Δημοσίου.
Έχει γράψει διδακτικά εγχειρίδια (μεταξύ των οποίων το βιβλίο Οικονομικών του Λυκείου), επιστημονικά συγγράμματα και πολλά άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Έχει επίσης δημοσιεύσει πλήθος άρθρων στον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο.

Από τις Εκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφορούν:

================
Ο  εκσυγχρονισμός τής Αστυνομίας. Τά ψηφιακά μέσα...

«Αν το σύστημα επικοινωνίας δεν γίνει ξανά ψηφιακό, θα θρηνήσουμε νεκρούς», προειδοποίησε ο αστυνομικός

Τις εξαιρετικά δύσκολες και επικίνδυνες συνθήκες εργασίας που βιώνουν καθημερινά οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ περιέγραψε αστυνομικός ο οποίος μιλώντας στον «Ελεύθερο Τύπο» είπε πως δεν έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για να αντιμετωπίσουν τα περιστατικά που προκύπτουν.

«Ημασταν περικυκλωμένοι από χούλιγκαν. Διαβιβάζαμε στο κέντρο ότι δεχόμαστε επίθεση. Χρειαζόμασταν άμεσα ενισχύσεις. Οι ασύρματοι δεν δούλευαν. Γλιτώσαμε από θαύμα. Επιχειρούμε με αναλογικούς κινέζικους ασυρμάτους που πωλούνται στο διαδίκτυο για 20 ευρώ».

Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ κινδύνεψαν τις τελευταίες ημέρες. Συγκεκριμένα στην ένοπλη ληστεία στην εταιρεία «Υφαντής», όπου τραυματίστηκαν ο αδελφός και ο γιος του ιδρυτή της επιχείρησης, οι άνδρες της ΔΙ.ΑΣ. καταδίωξαν τους ληστές, χωρίς να μπορούν να επικοινωνήσουν με το κέντρο των επιχειρήσεων. Αλλά και στο περιστατικό με τους πυροβολισμούς στη Βαρβάκειο, με τον ισοβίτη που αυτοκτόνησε τελικά, οι αστυνομικοί ζητούσαν βοήθεια, αλλά η άμεση δράση δεν μπορούσε να τους ακούσει.

«Υπάρχουν περιοχές της δυτικής Αττικής (Ζεφύρι, Μενίδι, Καματερό, Ασπρόπυργος, Λιόσια), όπου βρίσκεται ο πυρήνας της εγκληματικότητας της Αττικής, στις οποίες 7 στις 10 διαβιβάσεις μας δεν φτάνουν ποτέ στο επιχειρησιακό κέντρο. Εχουμε φτάσει στο σημείο πρώτα να επιλαμβανόμαστε των περιστατικών και στη συνέχεια να βγάζουμε το κινητό μας για να ενημερώσουμε το κέντρο. Οσοι υπηρετούν στις ομάδες ΔΙ.ΑΣ. στη δυτική Αττική είναι ήρωες», τόνισε ο ίδιος αστυνομικός.

Ο ίδιος ανέφερε ότι οι αστυνομικοί γνωρίζουν ότι οι ενισχύσεις μπορεί να φτάσουν με εγκληματική καθυστέρηση. Μάλιστα, ανέφερε ότι του έχει ζητηθεί από ανώτερό του να λάβει το σήμα του κέντρου και να δώσει αποτέλεσμα με το κινητό του, κάτι που αρνήθηκε να κάνει για λόγους ασφαλείας. «Δεν ήθελα να εκθέσω την ομάδα μου σε κίνδυνο, αφού στο σημείο δεν υπήρχε κάλυψη δικτύου, δηλαδή επικοινωνία με ασύρματο, οποτε δεν θα μπορούσαμε να λάβουμε ενισχύσεις», εξήγησε.

«Αν το σύστημα επικοινωνίας δεν γίνει ξανά ψηφιακό, θα θρηνήσουμε νεκρούς», προειδοποίησε ο αστυνομικός, ο οποίος μάλιστα ανέφερε ότι στη δυτική και τη βορειοανατολική Αττική οργανωμένες ομάδες διαρρηκτών Ρομά ακούνε συνεχώς τους αστυνομικούς, μέσω των αναλογικών ασυρμάτων, με αποτέλεσμα να προλαβαίνουν να φύγουν από τα σπίτια που «ανοίγουν». «Ευτυχώς που κανείς δεν αποφάσισε να μας στήσει ενέδρα κατά την άφιξή μας στο συμβάν», πρόσθεσε.

Ο ίδιος αστυνομικός εξέφρασε και την αγανάκτηση των αστυνομικών γιατί έρχονται αντιμέτωποι με επικίνδυνους κακοποιούς που οι ίδιοι έχουν συλλάβει στο παρελθόν για βαριά αδικήματα. «Μπαίνουν φυλακή και αποφυλακίζονται.
Πρόσφατο παράδειγμα ο ισοβίτης που πυροβόλησε συναδέλφους μου στην πλατεία Θεάτρου. Τουλάχιστον ας μας στηρίξουν στο έργο μας. Υπάρχουν συνάδελφοι που δεν έχουν στις μηχανές του μπλε φάρους και σειρήνες», κατέληξε.


http://www.protothema.gr/greece/article/637883/astunomikos-omadas-dias-tha-thrinisoume-nekrous-epeidi-den-douleuoun-oi-asurmatoi/



Δεν υπάρχουν σχόλια: