Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017

Καρνάβαλος ! Έντονη διαμαρτυρία του πατροΚοσμά Αιτωλίας, σιγή ιχθύος, όπως κάθε χρόνο, των Πατρών…Ότι λάμπει δεν είναι καί χρυσός...

-------------------------
Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς στο περιθώριο εκδήλωσης της Σχολής γονέων στο Μεσολόγγι στην οποία παρέστη την Κυριακή   εξέφρασε την έντονη αντίθεσή του στις καρναβαλικές συνήθειες των ημερών και προέτρεψε τους γονείς σε… σταυροφορία για να σταματήσουν τέτοιου είδους εκδηλώσεις.
Μάλιστα δεν δίστασε να εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά του στην απόφαση του Δήμου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου να διοργανώσει καρναβαλικές εκδηλώσεις!«Έπεσε στην αντίληψή μου, μέσω ανακοινώσεων σε ιστοσελίδα, ότι η Ιερά Πόλις του Μεσολογγίου ετοιμάζει τα γνωστά καρναβάλια. Δεν ξέρω ποιός τα οργανώνει, αλλά είδα κάτι πολύ-πολύ άσχημα και βρώμικα. Κάποια ΜΑΣΚΕ ΠΑΡΤΥ και άλλες βραδυνές εκδηλώσεις!» τόνισε ο Μητροπολίτης σύμφωνα με τις δηλώσεις που δημοσιεύει το agriniopress και συνέχισε :


»Δεν είναι απλά πράγματα αυτά αγαπητοί. Μην επαίρεται το Μεσολόγγι ότι κάνει καρναβάλι. Είναι ντροπή για το Μεσολόγγι να κάνει καρναβάλι. Είναι ντροπή, δεν είναι αυτά έπαινος. Δεν είναι άξια θαυμασμού η τιμής τέτοιες εκδηλώσεις… ( Στο τέλος οι υπόλοιπες δηλώσεις του…)


Τι μας είπε ένας παλιός φίλος…


«…Μας ήλθαν βάσανα, ανεργία, μεγάλες πείνες, και αυτοκτονίες και αντί να πέσουμε σε βαθειά μετάνοια να στείλει ο Θεός σωστούς κυβερνήτες, εμείς το ρίξαμε στο νταβαντούρι, στα γλέντια και στις διασκεδάσεις, ίσως για  να ξεχάσουμε και τις φουρτούνες μας…»

Αυτά μας έλεγε προχθές, σαν εισαγωγή,  ο γνωστός παλιός φίλος ο Θανασάκης ο δάσκαλος, από το Δασκαλειό του Λαυρίου ( άκου τώρα σύμπτωση δάσκαλος – Δασκαλειό ), και κάπου φαίνεται σαν να έχει και δίκιο.

«Τον Καρνάβαλο των Πατρών» πολλοί παλαιότεροι τον μίσησαν» συνέχισε απτόητος ο δάσκαλος, «όμως ταυτόγχρονα και πολλοί νεώτεροι τον αγάπησαν, και κάποιοι, μη σας φανεί παράξενο, και τον λάτρεψαν !  
 Όχι βέβαια με την απόλυτη περί Θεού έννοια, άπαγε της βλασφημίας, αλλά με τα ξεφαντώματα και τις διασκεδάσεις πού τις ημέρες του γίνονται.
Ανάμεσα σ΄αυτούς πού τον αγάπησαν είναι και οι λεγόμενοι «καλλιτέχνες» ( πού όμως ελάχιστοι απ΄αυτούς έχουν σχέση και με την πραγματικά «καλή τέχνη»), είναι οι γλεντζέδες, οί γιοματάρηδες κρασοπατέρες, είναι οί «φώτα μου και γλύστρησα…», είναι οι οπαδοί της «Γιανούλας της κουλουρούς» πού κάθε χρόνο μάς την παρουσιάζουν σε νέες περιπέτειες...

Δείχνοντας έτσι την φτώχεια του μυαλού τους πού μη έχοντας κάτι αξιόλογο δρώμενο να παρουσιάσουν έχουν βάλει στόχο μια πεθαμένη πού δεν μπορεί να τους κάνει μήνυση για προσβολή προσωπικότητας και σκύλευση νεκρού «εκεί πού βρίσκεται τώρα», και ακόμη είναι τα γκρούπ με τις στολές και τις μεγάλες κονόμες πού τα τελευταία χρόνια τους ψαλίδισε τα φτερά η ΣΔΟΕ  και μπήκε τάξη στο κλεφταριό είς βάρος των ανηλίκων…»

«Αλλά έχω και κάτι άλλο να ειπώ, κάτι πού αφορά και τις ψυχές μας, άν πιστεύουμε δηλαδή ότι έχουμε καί ψυχή…», τόνισε μετά ο δάσκαλος ...«…Για πολλά χρόνια τώρα η ονομαστή κατά τα άλλα Εκκλησία των Πατρών, όταν έρχονται ημέρες Καρναβάλου στην Πάτρα δεν αρθρώνει δυναμικό και ελεγκτικό λόγο για την επιχειρούμενη Άλωση της Πολιτείας από κάθε μορφής αναισχυντία, διαφθορά και αμαρτία πού τρέχει σαν το ποτάμι στους δρόμους...

Ακόμη και την ίδια μέρα πού «βγαίνει» ο Καρνάβαλος , κοντά στον Άγιο Ανδρέα και πού ο ήχος της «φωνής» του αλλά και όσων τόν συνοδεύουν φθάνει μέχρι την Εκκλησία του Αγίου Ανδρέου πού τελείται ο κατανυκτικός Εσπερινός, ακόμη και τότε δεν τολμά κανένας Εκκλησιαστικός, μηδέ του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου εξαιρουμένου, λαλίστατου κατά τα άλλα και άξιου σε πολλά και διάφορα θέματα, να πεί και ο ίδιος από τον άμβωνα λόγο ελεγκτικό για τα έξωθεν του Ναού άθλια συντελούμενα !
Υπερισχύει φαίνεται η «σύνεση» μη και κακοχαρακτηρισθούμε από τους «φίλους» έξωθεν, ή κάτι άλλο συμβαίνει;

Κι΄έτσι λοιπόν, προφανώς για να μη στενοχωρήσουν τον φίλο Δήμαρχο, τους πολιτικούς, και την ακολουθούσα διασκεδαστική πλέμπα και παρέα επιχειρηματιών, επισήμων, αλλά και «πλήθους κόσμου» (πού λένε και τα μίντια. ..) φωνή διαμαρτυρίας δεν ακούγεται, ούτε κάν «ήχος πετουμένου αετού» πού λέει κάπου η Αποκάλυψη, «κάνουνε όλοι την πάπια » ( κατά λαϊκή έκφραση πού όμως εκφράζει μία πραγματικότητα ),  ενώ οι άμβωνες των Εκκλησιών τηρούν σιγή ιχθύος πλήν κάποιων ελαχίστων «γραφικών» περιπτώσεων  ιερέων με πραγματικά λεπτή συνείδηση.
Κάποιων, πού από τους άλλους τους «συνετούς», μπορεί και να χλευάζονται ως ακραίοι για την «προοδευτική» εποχή μας… Θάλεγε κανείς πώς έχει πέσει βαρειά βαρηκοϊα στην τοπική Εκκλησία και δεν ακούνε τα τύμπανα της αμαρτίας έξω από την πόρτα τους! Άραγε, πόσο ακόμη θα μας ανέχεται ο Χριστός και ο Άγιος Ανδρέας για όλη αυτή την αδιαφορία μας;
Περισσότερα ΕΔΩ : «Ένας Καρνάβαλος εξομολογείται…»Παρακάτω, συνέχεια των δηλώσεων του Μητροπολίτη Αιτωλίας - Ακαρνανίας κ. Κοσμά:


«…Σας καλώ, αγαπητοί, να φυλάξουμε τα παιδιά μας. Ας κάνουμε μια σταυροφορία. Ας το πούμε παντού. Τι θα πει ΜΑΣΚΕ ΠΑΡΤΥ και ΠΙΖΑΜΑ ΠΑΡΤΥ και άλλα είδη καρναβαλιού, στο Μεσολόγγι;! Καταλαβαίνουμε τι γίνεται μέσα σ’ αυτές τις καρναβαλικές συνάξεις, κατά τις βραδυνές και μεταμεσονύχτιες ώρες που διοργανώνονται; 
Αν γνωρίζατε, που δεν μπορείτε να ξέρετε, τι ακούμε εμείς οι πνευματικοί μετά από αυτά τα ΠΑΡΤΥ, δεν θα είχατε ησυχία! Δεν θα έμεναν τότε ήσυχοι οι γονείς στο σπίτι τους!


»Παρακαλώ
, ας κάνουμε αγώνα. Ας το πούμε παντού. Όλοι μας να διακηρύξουμε την αλήθεια, ώστε να σταματήσουν αυτές οι άθλιες καρναβαλικές εκδηλώσεις. Είναι φθορά μεγάλη. Θα οργισθεί ο Θεός. Που πάμε τελικά; Πήραμε πολύ τον κατήφορο…

»Παρακαλώ βοηθήστε! Κάντε ο,τι μπορεί ο καθένας. Τουλάχιστον όπου γνωρίζει ο καθένας, όπου επηρεάζετε, ας μιλήσετε για την αλήθεια. Διαφυλάξτε τα παιδιά σας, και μην τα αφήνετε να επισκεφθούν τέτοιου είδους εκδηλώσεις!».

OriginalpressΔεν υπάρχουν σχόλια: