Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Ο Άγιος Ανδρέας πολιούχος τής Πάτρας, στέλνει "μήνυμα" στην Ελληνική οικογένεια! Θά τό ακούσει κανείς;




Άγιος Ανδρέας !


Ο προστάτης
μας, αλλά καί ο πρωτοστάτης μας στίς Παρακλήσεις του απέναντι τού Χριστού γιά να μή μάς καταστρέψει ένεκα τών πολλών "καλών πράξεων" πού καθημερινά σ΄ αυτή τήν Πολιτεία κάνουμε...


=============



«
....Σήμερα, ἀγαπητοί μου, εἶναι 30 Νοεμβρίου και α­πὸ αὔριο ἀρχίζει ὁ χειμώνας (Δεκέμβριος-Ἰ
ανουάριος-Φεβρουάριος).
Εορτάζει  ἕνας κορυφαῖος Άγι­ος και αυτός είναι ὁ Απόστολος Ἀνδρέας ὁ πρωτόκλητος.

Ἑορτάζουν σήμερα πολλοί.
Ἑορτάζουν ἄν­­τρες ποὺ φέρουν τὸ ὄνομα Ἀνδρέας ἀλλὰ καὶ πολλὲς γυναῖκες ποὺ φέρουν τὸ ὄνομα Ἀν­δρι­άνα.
Ἑορτάζει στὴν Πελοπόννησο ἡ Πάτρα, ὅπου μαρτύρησε ὁ ἅγιος Ἀν­δρέας. Ἑορτάζει καὶ ἡ πολύδακρυς Κύπρος μας· στὸ ἄκρο τοῦ νησιοῦ, ποὺ τώρα τὸ κατέ­χουν οἱ Τοῦρκοι, ὑπάρχει μοναστήρι τοῦ Ἁ­γίου Ἀνδρέου. Ἑορτάζει καὶ τὸ Πατρι­αρ­χεῖο Κωνσταντινουπόλεως, τοῦ ὁποίου πολιοῦχος εἶνε ὁ ἅγιος Ἀνδρέας.

Ποιός  ἦταν όμως, ὁ Άγιος Ἀνδρέας;

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Ο θάνατος ενός Προέδρου πού είχε ένα ταπεινό γαϊδουράκι ! ( γράψε ποδήλατο…)




Μνήμη «δικαίων μετ΄ εγκωμίων… », και όχι μόνο...



Τις μέρες αυτές έφυγε για πάντα από ανάμεσά μας ένας  «μεγάλος», κατά λαϊκή έκφραση,  άνθρωπος !
Πού κόσμησε την τοπική κοινωνία με το ήθος του, την ευπρέπειά του, αλλά και τον Νομικό επαγγελματισμό του.
Θα λέγαμε και τον «πολιτικό επαγγελματισμό» του, αν και ο ίδιος ήταν ένας «επαγγελματίας πολιτικός». Όμως δεν ήταν !  
Αλλά  θέλοντας να προσφέρει τις υπηρεσίες του προς την πατρίδα, καθ΄ο πατριώτης, διολίσθησε κατά φυσική συνέπεια από Νομικός σε Πολιτικός, και τίποτα περισσότερο…Και βέβαια ο αείμνηστος  Κωστής ήτανε έντιμος και σπουδαίος .
Ρουσφέτι  ομως δεν έκανε κι΄ άς τον λέγανε απόμακρο και  «τσιγγούνη».

Ήτανε κι΄αυτό μέσα στις αυστηρές αρχές «περί δικαίου» πού τον διέκρινε και πού τον ξεχώριζε από άλλους πολιτικούς! 
Δεν «έκανε» ρουσφέτια, και γι΄αυτό και δεν «έπαιρνε» ψήφους !
Και προφανώς βάσει αυτής της αρχής πού είχε, παρεξηγημένης θα λέγαμε κάπως, δεν έκανε και τίποτα ξεχωριστό για τον τόπο του χάριν υστεροφημίας έστω, όπως συνήθως κάνουν οι πολιτικοί στην γενέτειρά τους…
Ένα ονομαστό άς πούμε έργο πού να θύμιζε ότι από την Πάτρα πέρασε κάποτε κι΄αυτός, όπως έκανε παλαιότερα ο άλλος Κωνσταντίνος, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, στον τόπο πού γεννήθηκε στην Πρώτη Σερρών ( αλλά και άλλοι πολιτικοί ).
Πού την ανέδειξε από ένα άσημο κουτσοχώρι, σε μία Ευρωπαϊκη αναπτυγμένη μικροπολιτεία.
Ίσως πάλι να το απέφυγε αυτό από μία υπερβολική δόση τιμιότητας ώστε να μη φανεί ότι έκανε διακρίσεις για τον τόπο του, και ακόμη για να μη υποχρεωθεί στα μικρομάγαζα της πολιτικής εξουσίας ( «εγώ σού κάνω αυτό, εσύ κάνε μου το άλλο…»). Ποιός ξέρει τώρα…
Σ΄ έναν δημοσιογράφο λοιπόν πού πρό ετών του είχε πάρει συνέντευξη έλεγε με πίκρα ότι ενώ 40 βουλευτές, του είχαν υποσχεθεί να τον ψηφίσουν για Πρόεδρο του κόμματος της ΝΔ στο τέλος του την έσκασαν και τον ψήφισαν μόνο 10 !
Και ασφαλώς βγήκε άλλος…Μετά απ΄αυτό αποχώρησε και από το κόμμα.
Αλλά άς πούμε και κάτι άλλο πού δεν αφορά βέβαια αυτού καθ΄εαυτού τον αείμνηστο Πρόεδρο αλλά πού αφορά όλους γενικώς τους τεθνεώτας και μάλιστα τους επίσημους και τους μεγάλους της γής .
Πού φροντίζουν βέβαια γιά όλα, αλλά παραλείπουν ένα. Το κυριότερο !


Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

«Αναζητάω την μάννα πού με γέννησε, και άς με πέταξε στο πεζοδρόμιο. Μ΄ ακούει κανείς» ;»





Αν κάποιος γνωρίζει κάτι που θα μπορούσε να βοηθήσει, ο Διονύσης Σάιτας τον παρακαλεί να τηλεφωνήσει στο 6942.905086.

Θα τον θεωρήσει ευεργέτη του…


«Αναζητάω την μάννα πού με γέννησε, και άς με πέταξε στο πεζοδρόμιο. Μ΄ ακούει κανείς» ;»

Ζούμε σε ταραγμένες εποχές, ασυμπάθητες, πονηρές, και κάποιες φορές χωρίς ίχνος αγάπης. Ακόμη και για τα παιδιά μας! Χιλιάδες γυναίκες σήμερα καταφεύγουν σε χίλιες δυό επεμβάσεις προσπαθώντας να φέρουν στον κόσμο ένα μωράκι, να το πιάσουν στην αγκαλιά τους, να το περιποιηθούν, να το ταϊσουν, να το αναθρέψουν, να το μεγαλώσουν και να του δώσουν τέλος πάντων και την ίδια τους την ζωή…
Και από την άλλη πλευρά κάποιες άλλες γυναίκες μόλις αντιληφθούν ότι έχουν «πιάσει» παιδί τρέχουν και κοιτούν πώς να το εξοντώσουν. Αρχής γενομένης από την εν ψυχρώ δολοφονία μιάς έκτρωσης.


Είτε  από ανύπαντρες, είτε, δυστυχώς, καί
από παντρεμμένες...

Κι΄εκείνο το μικρό, πονεμένο και ανυπεράσπιστο από μόνο του χωρίς να μπορεί να κάνει τίποτα και χωρίς να το βλέπει κανείς και στην πράξη αόρατο,χωρίς να μπορεί ούτε μια κλωτσιά να δώσει στον χασάπη γιατρό αλλά και στην άστοργη μάνα να της σπάσει τα μούτρα, παρακολουθεί την εκτέλεσή του...
Και όπως έχει γραφτεί από γιατρούς ακτινολόγους καταγεγραμμένο μάλιστα και σε ειδικά video, βλέποντας το μωράκι να πλησιάζει το νυστέρι καταστροφής επάνω του τραβιέται στην άκρη μέσα στην κοιλιά της «μάννας» του και προσπαθώντας να αποφύγει το ξέσκισμα φαίνεται σαν να καταλαβαίνει τι πάνε να του κάνουνε και δείχνει να κλαίει…


Μετάνοιωσε ο γιατρός τών Εκτρώσεων - τό video βόμβα...


Αυτή δυστυχώς είναι η κατάσταση ώστε κάποιες να μπορούν με άνεση να «πιάνουν» ένα παιδί παρ΄όλο ότι είναι ακατάλληλες για μητέρες, και άλλες πού θέλουν ένα παιδί, πού τρέχουν στις εξωσωματικές, να μη μπορούν να κρατήσουν ένα μωράκι στα χέρια τους.
Κάποια δράματα πού έρχονται κάποιες φορές στις κοινωνίες των ανθρώπων είναι πολύ χαρακτηριστικά και πολύ πονεμένα για την ασυγκίνητη εποχή μας. Άς δούμε ένα…

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Μετά από 87 χρόνια, από το 1929 , έρχεται πάλι στην Πάτρα η Αγία Ζώνη της Θεοτόκου !




Τις μέρες αυτές, ένα μεγάλο γεγονός έρχεται στην περιοχή μας πού θα απασχολήσει ασφαλώς και τις γύρωθεν της Πάτρας τοπικές κοινωνίες για αρκετό καιρό ….

Θα λέγαμε κοσμοϊστορικό γεγονός για την Πολιτεία μας, μια και πρόκειται για το μόνο υπάρχον ορατό ιερό κειμήλιο πού άφησε η Παναγία μας στην γή φεύγοντας για τους ουρανούς !
Τά θαύματα πού γίνονται από την Αγία Ζώνη είναι πάρα πολλά εφ΄όσον βέβαια υπάρχει και η ανάλογη πίστη, δηλαδή η εμπιστοσύνη στην ενυπάρχουσα χάρη της από την Θεοτόκο. Γιατί χωρίς θερμή και ζεστή μέσα από την καρδιά μας πίστη, τίποτα δεν προκόβει και τίποτα δεν γίνεται, καί αυτό άς είναι ξεκάθαρο...

παρακάτω σχετικό VIDEO

 

Έτσι λοιπόν:
Ανακοινώθηκε από την  Ιερά Μητρόπολη Πατρών ότι στις 4 Νοεμβρίου ημέρα Παρασκευή και ώρα 5 το απόγευμα, θα γίνει η υποδοχή της Τιμίας ζώνης της Παναγίας απο την Ιερά Μονή Βατοπεδίου Αγίου Όρους, στον Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα όπου και θα τελεστή Δοξολογία.
Έπειτα η Τιμία ζώνη θα τεθεί σε προσκύνημα και καθημερινά θα τελούνται Ιερές ακολουθίες και Θεία λειτουργία. Σχετικό πρόγραμμα θα αναρτηθεί στους Ιερούς Ναούς.

Η Τίμια Ζώνη είναι το μοναδικό κειμήλιο που υπάρχει στον κόσμο σήμερα από την Παναγία, πριν αναληφθεί στους ουρανούς μετά την κοίμησή της. 
Η Τιμία ζώνη είχε έρθει πάλι για προσκύνημα στην πόλη των Πατρών πριν περίπου 87 χρόνια.
Η Παναγία μας είχε δώσει την Τίμια ζώνη στον Απόστολο Θωμά ο οποίος λόγω του ότι βρισκόταν μακριά στις Ινδίες δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στην κηδεία της.
Όμως μετά από τρείς μέρες με θαυμαστό τρόπο βρέθηκε στα Ιεροσόλυμα όπου έγινε μάρτυρας του θαυμαστού γεγονότος της μετάστασης της Παναγίας στους ουρανούς.
Ο Απόστολος Θωμάς παρακάλεσε την Παναγία να του δώσει την ζώνη της και αυτή ενώ ανέβαινε στους ουρανούς του έριξε το Ιερό κειμήλιο.



Παρακάτω, ένα ζωντανό θαύμα της Αγίας Ζώνης σ΄ έναν τελειωμένο ναρκομανή πού κυριολεκτικά «αναστήθηκε» όπως το διηγείται ένας ιεραπόστολος ταξιτζής, γνωστός στην πιάτσα της Θεσσαλονίκης ως «Θανασάκης ο ταξιτζής»...