Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Κουρνιάζουν παρκαρισμένοι με τις ώρες… Άντε βγάλτους τώρα !




Τις τελευταίες μέρες η κατάσταση κυκλοφορίας στην Πάτρα έχει φθάσει στο απροχώρητο, και στο μη παρέκει…
Θα έλεγε κανείς ότι καλύτερα ήταν τα πράγματα πρίν εφαρμοστούν τα νέα μέτρα ελεγχόμενης στάθμευσης παρά τώρα.

Ο λόγος είναι προφανής και δεν φταίει ουδείς άλλος παρά η πονηρία και η παιδεία πολλών οδηγών, πού μόνο οδηγοί φιλότιμοι δεν είναι. Από κάτι μάγκες κουραμπιέδες της κακιάς ώρας λοιπόν πού τα θέλουν όλα δικά τους κινδυνεύει και τώρα να τιναχτεί το σύστημα της κυκλοφορίας στον αέρα, όπως έχει συμβεί πάμπολλες φορές στα προηγούμενα χρόνια...
Χωρίς να θέλουμε να διεκδικήσουμε το αλάθητο θα λέγαμε ότι τρείς είναι οι υπεύθυνοι της κατάστασης, και κυρίως ο ένας.


1ον) Είναι οι οδηγοί πού φωλιάζουν και κουρνιάζουν με τις ώρες σε μια θέση και δεν λένε να την αφήσουν και να ξεκολλήσουν από εκεί, να «ξεκουμπιστούν» κατά μία λαϊκή έκφραση και να παραχωρήσουν την θέση τους και σε κάποιον άλλον ! Και να θυμηθούν πώς όπως έψαχναν αυτοί μέχρι τώρα, έτσι ψάχνει καί κάποιος άλλος τώρα και θέση δεν βρίσκει.

Και όμως, παραμένουν εκεί, υπολογίζοντας πονηρά ότι «ο ταχυδρόμος πέθανε» στριφογυρίζοντας πάνω κάτω δεξιά και πλαγίως σε κάποιον άλλο δρόμο, και δεν θα φανεί να τον γράψει. Αλλά και άν τον γράψει τι θα έχει να χάσει  διακινδυνεύοντας ένα τιποτένιο πρόστιμο των 20 ευρώ πού αν πληρωθεί νωρίς, γίνεται και 10 ευρώ, δυό καφέδες δηλαδή  στην πλάκα.

2ον) Ακόμη ένας δεύτερος υπεύθυνος είναι, καί οι «οδηγοί καταπατητές του χώρου των δικύκλων»...



Είναι αυτοί πού πιάνουν τις θέσεις στάθμευσης δικύκλων και μετά τα αναγκάζουν είτε να πηγαίνουν ανάμεσα σε δυό αυτοκίνητα, είτε να παρκάρουν όπου βρούνε, σε πεζοδρόμια, σε μαγαζιά, ακόμη και μέσα στην μέση του δρόμου!  Θα έπρεπε λοιπόν οι υπάλληλοι ελέγχου να ρίξουν το βάρος κι΄ εκεί και να γράφουν αμείλικτα θα λέγαμε όσα αυτοκίνητα είναι πάνω σε θέσεις δικύκλων και να μη κάνουν τα στραβά μάτια και απαθώς να τα προσπερνάνε…
Κύριοι Αντιδήμαρχοι δώστε ΟΔΗΓΙΕΣ γι΄αυτό, στους υπαλλήλους σας !


3ον) Το σύστημα γίνεται αναξιόπιστο ήδη από το ξεκίνημά του γιατί με τόσους λίγους υπαλλήλους δεν μπορεί να ελέγξει όλα τα αυτοκίνητα αν έχουν νομίμως παρκάρει.
Έχουν 50 δρόμους για έλεγχο κι΄ έχουν μόνο 10 υπαλλήλους πού ανά μία ώρα τουλάχιστον θα πρέπει να διατρέχουν όλες τις αποστάσεις ελέγχοντας τα χαρτάκια. Λογικά αυτό είναι αδύνατον !

Θα έπρεπε κάθε δρόμος να έχει τον υπάλληλό του από την κορυφή μέχρι τα νύχια και από το βουνό μέχρι την θάλασσα. Αν δεν μπορούσαν να το ελέγξουν καλύτερα να μη το βάζανε !

Βάλανε ένα σύστημα και το άφησαν έτσι ανοχύρωτο αφήνοντάς το στην καλή διάθεση των οδηγών και ότι σε μία-δύο ώρες θα φεύγουν για να εξυπηρετηθούν και οι άλλοι.
Άμ΄δε !
Μόνο κάτι ελάχιστοι πού έχουν φιλότιμο φεύγουν. Οί περισσότεροι, και μάλιστα κάτι μαγαζάτορες πού πιάνουν πρωϊ πρωϊ τις θέσεις, τά παρκάρουν εκεί και κρύβονται στα μαγαζιά τους…
Και κάποιοι άλλοι ωσαύτως είτε εξαφανίζονται σε κάποιες δουλειές από το πρωϊ μέχρι το μεσημέρι, ή το αράζουν δίπλα από καφετέριες πίνοντας για ώρες τον καφέ τους συζητώντας ανέμελα με τους φίλους τους.
Και αν φανεί υπάλληλος τρέχουν και το παίρνουν.
Με τέτοια όμως αλητοειδή συμπεριφορά γράφοντας στα παλιά τους παπούτσια κάθε καλή προσπάθεια του Δήμου για μια σωστή κυκλοφορία, ευνόητο είναι ότι φώς δεν πρόκειται να δούμε εδώ στην Πάτρα ποτέ !


Είναι όμως μόνον αυτά;


Τά Πάρκινγκ του Δήμου και οι κλέφτες…


Η πρόσθετη εξυπηρέτηση των οδηγών στα 3 δημοτικά πάρκινγκ θα λέγαμε ότι έχει ήδη «στιγματισθεί» από γεννησιμιού της γι΄αυτούς πού ξέρουν τις συνθήκες των χώρων αυτών και ειδικά του χώρου στάθμευσης «Γιώργος Καλεντζιώτης» κάτω από την Παπαφλέσσα. Υπάρχουν ομάδες ρομά ( «γύφτων» κατά την παλαιά ονομασία τους ) πού έχουν καταληστέψει τα αυτοκίνητα σπάζοντας παράθυρα ( στην πιο «ελαφριά περίπτωση του ενός 500άρικου ( ;) για να αρπάξουν έναν καθρέφτη εσωτερικό, γιά να βουτήξουν καμία ξεχασμένη τσάντα, γιά να αρπάξουν κανένα κινητό, και στην χειρότερη να σού κλέψουν και τις ρόδες !
Αυτά όλα, γιά πάνω από ένα 500άρικο!

Άνθρωποι πού δεν γνωρίζουν τα πράγματα και αφήνουν εκεί το αμάξι τους έρχονται μετά από τις δουλειές τους και το βρίσκουν «ξεπουπουλιασμένο» τραβώντας έπειτα τα μαλλιά τους…

Αστυνόμευση δεν υπάρχει, οι ρομά με το λόμπυ των ψήφων τους  κάνουν τους πολιτικούς – Δημαρχιακούς, να τους τρέμουν μη χάσουν καμιά ψήφο στις εκλογές.
Κι΄ έτσι συντηρείται η ασυδοσία γιατί δεν βρέθηκε κανείς να τους ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ  και να τους ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ να κατασκηνώνουν εκεί με τις μέρες!

Όπως το ίδιο πρέπει ο Δήμος και η Αστυνομία ΝΑ κάνουν και σε έναν άλλο χώρο ψυχαγωγίας των πολιτών  και να ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΟΥΝ  την μόνιμη ΚΑΤΑΛΗΨΗ  από ρομά επί μήνες τώρα, του χώρου του κολυμβητηρίου της έξω Αγυιάς – και χώρου στάθμευσης ΕΚΑΒ όπου έχουν μαζευτεί 2-3 φορτηγά πού τα έχουν μετατρέψει σε ΚΟΙΤΩΝΕΣ κατά παράβαση του Νόμου μετατροπής φορτηγών σε υπνοδωμάτια.
Κι΄όχι μόνο αυτό αλλά έχουν απλωθεί εκεί ΕΜΠΟΔΙΖΟΝΤΑΣ τους άλλους πολίτες να παρκάρουν στον χώρο για άθληση και περπάτημα, κινδυνεύοντας να πατήσουν κανένα μικρό ανάμεσα στα νερά και στις μπουγάδες πού έχουν απλωμένα.

Εχουν υποβαθμίσει όλη την περιοχή εκεί μήνες τώρα, με ελεύθερο κάμπιγκ  και ΟΥΔΕΙΣ μιλάει. Άς πάνε στους καταυλισμούς τους , άς πάνε αλλού . Όχι σε μία τουριστική περιοχή να πιάνουν και να βρωμίζουν αφοδεύοντας παντού τους γύρω χώρους.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ υπάρχει ΚΡΑΤΟΣ;, ΥΠΑΡΧΕΙ  ΔΗΜΟΣ; υπάρχει Νόμος, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ;
Πόσο άλλο θα συνεχιστεί αυτό;

Κι΄ έτσι λοιπόν…
Με τα σκυλιά τους, τα γατιά τους, την ρύπανση των χώρων, την αφόδευση όπου βρούνε, και την επί μέρες ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ απαγορεύοντας στην ουσία και στους άλλους ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΙ΄ ΑΥΤΟΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ευταξίας, υγιεινής πρόσβασης, και καθαριότητας όπως σαν δημότες δικαιούνται !
Αν αυτό δεν είναι ρατσισμός είς βάρος των υπόλοιπων πού θέλουν μια καθαρή περιοχή και Πολιτεία, τότε «ποιός είναι ο ρατσισμός;». 
Να γίνουμε όλοι βρώμικοι και καταληψίες, καί να εξομοιωθούμε με κάθε άσχημο;







1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...


ΤΟ ΑΣΤΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΒΓΗΚΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΛΟΘΕΛΗΤΗΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ" ΟΤΙ ΠΆΝΕ ΤΑ ΔΙΚΥΚΛΑ ΚΑΙ ΠΙΑΝΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ! ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ; ΜΗΠΩΣ ΓΙΑΤΙ ΣΤΙΣ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΔΙΚΥΚΛΩΝ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ; Ε, ΛΟΙΠΟΝ, ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΚΑΡΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΥΚΛΑ; ΣΤΑ ΚΕΡΑΜΙΔΙΑ;ΑΣ ΒΑΛΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΔΙΚΥΚΛΩΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΚΙ΄ΟΧΙ ΜΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΜΕΤΡΑ ΜΑΚΡΙΑ..

ΘΑΝΟΣ