Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Ένα ποδήλατο της Δημαρχίας λέει τον πόνο του…



Δεμένα στόν κάβο περιμένοντας νέο αγώγι...


Όταν πρωτοβγήκα από το εργοστάσιο σκεπτόμουν κι΄εγώ, σαν ένα νέο ποδήλατο, σε ποιά χέρια πρόκειται να πέσω.
Η μοίρα μου τόφερε και βρέθηκα μαζί με άλλα χάρτινα πακέτα να ταξιδεύω σ΄ ένα φορτηγό για να με πουλήσουν σ΄ έναν έμπορο…
Να μη σας τα πολυλογώ όμως τώρα και τρώω άδικα και τον χρόνο σας, με πούλησαν στον Δήμο της Πάτρας, στον Πελετίδη τον Δήμαρχο, αν έχετε ακουστά.
Μού φορέσανε και μια ποδιά στην πίσω ρόδα σαν να είμαι γκαρσόνα και μ΄έβαλαν σε μια σειρά από στάντ όπου θα μπορούσα να εξυπηρετώ τον κόσμο...



Και ως εδώ καλά θα έλεγα, αν δεν επακολουθούσαν και κάποια δυσάρεστα. Εκεί λοιπόν πού με βάλανε ερχόσαντε διάφοροι πελάτες για εξυπηρέτηση κάνοντας καβαλαρίες μέσα στην πόλη.
Μια φορά κάποιος μ΄ έκλεψε κι΄ ήτανε και χοντρός ο άτιμος και κάθησαν τα λάστιχα από το βάρος του, ούτε με πρώτη δεν έφευγα.
Παρ΄ όλα αυτά αυτός εκεί το χούγι του ήθελε να με κλέψει να με πουλήσει σε κάτι γύφτους για δυό δεκάρες που λέει ο λόγος, τόσα φαίνεται του λείπανε, αλλά μάλλον για να πάρει την δόση του. Τουλάχιστον έτσι κατάλαβα…
Γλίτωσα από σπόντα και με πήραν και με παρέδωσαν πάλι στον φίλο μου τον Αντιδήμαρχο πούχει αναλάβει τα ποδήλατα. Αλλά δεν ήταν μόνο αυτό…



Τόχα ακούσει βέβαια από τότε πού με φτιάχνανε μέσα στο εργοστάσιο ότι οι Πατρινοί σωφεράντζες δεν υπολογίζουν τα ποδήλατα και ότι όπου τα βρούν είτε παρκαρισμένα είτε σε κυκλοφορία τα κάνουν και υποφέρουν.
Μ΄ έχουνε τώρα δεμένο στην θέση μου κάτω στην Πλατεία Γεωργίου και εν τούτοις πάνε και παρκάρουνε εκεί κάτι σωφεράτζες κλείνοντας είσοδο – έξοδο και μόνο με αεροδιακομιδή σηκωτό στον αέρα θα μπορεί να με πάρει πελάτης.

Μετά απ΄ όλα αυτά λοιπόν ρωτάω κι΄εγώ :
« ο Δήμαρχος φταίει για τα χάλια σας βρέ Πατρινοί, ή εσείς πού δεν υπολογίζετε τίποτα για μια θέση παρκαρίσματος;
Να δώ τι θα κάνετε τώρα με το ξυστό πού δεν θα γλιτώνει κανένας σας! Ή μήπως και πάλι κάποιοι θα γλιτώνουν;Αυτή είναι και η απορία μου…»


Ένα πονεμένο ποδήλατο…

--------------------
Σε χώρο στάθμευσης έχει μετατραπεί το σημείο όπου ο Δήμος έχει τοποθετήσει τα κοινόχρηστα ποδήλατα !

Συγκεκριμένα στο κάτω μέρος της πλατείας Γεωργίου σε καθημερινή βάση παρκάρουν οχήματα προκαλώντας πρόβλημα στους χρήστες των ποδηλάτων, που πλέον για να τα χρησιμοποιήσουν θα πρέπει να κάνουν μανούβρες και σε κάποιες περιπτώσεις να τα πάρουν στον ώμο για να μπορέσουν να τα ...απελευθερώσουν.


Μάλλον η δημοτική αρχή θα πρέπει να ενημερώσει πως οι χώροι αυτοί δημιουργήθηκαν για τους χρήστες των ποδηλάτων !

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...


ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΗΤΑΡΙΑ ΓΕΜΑΤΑ ΚΑΚΙΑ ΕΧΟΥΝ ΡΗΜΑΞΕΙ ΤΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ...
==========================================================
Διάβασα την παρακάτω είδηση και σκέφθηκα οτι οι "άνθρωποι" αυτοί δεν πρέπει νάναι Πατρινοί. Μάλλον γύφτοι ειναι, πού για να τους καλωπίσουν ( με τα λόγια βέβαια, γιατί αυτοί σπανίως καλωπίζονται ) τούς ονόμασαν "Ρομά". Ακούς Ρομά!!!Καί κατοικοεδρεύουν συνήθως στο πάρκινγκ Καλεντζιώτη κι΄ έχουν ρημάξει με κλεψιές και σπασίματα παραθύρων τα αυτοκίνητα. Μετά λέει ο Δήμαρχος να παρκάρουμε εκεί. Άν δεν δώσει εγγυήσεις ασφαλείας με αυστηρά μέτρα ποιός βλάκας είναι να πάει να παρκάρει εκεί και να βρεί το αυτοκίνητό του σπασμένο;ΔΗΜΑΡΧΕ , βρέσε μιά φόρμουλα και ΔΙΩΞΕ τούς γύφτους από εκεί να δούμε άσπρη μέρα. Αρκετά πιά!
-----------------------
Μετά τους χθεσινούς βανδαλισμούς ο Δήμος της Πάτρας εξέδωσε ανακοίνωση:
"Τα κοινόχρηστα ποδήλατα και η δωρεάν χρήση τους, προφανώς ενοχλούν κάποιους, γιατί σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα συστηματικά προκαλούν σημαντικές καταστροφές και βανδαλισμούς.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

Την καταστροφή της οθόνης στο σταθμό «Γ. Καλεντζώτης», τους σοβαρούς βανδαλισμούς στο σταθμό της Τριών Ναυάρχων και στο σταθμό της πλατείας Πίνδου, όπου με σιδηρολοστούς κατέστρεψαν τις κλειδαριές και την υποδομή και έκλεψαν δύο ποδήλατα.
Χθες το βράδυ έδρασαν και πάλι προχωρώντας σε εκτεταμένη καταστροφή του σταθμού «Γ. Καλεντζώτης» και πέταξαν δύο ποδήλατα στη θάλασσα, τα οποία περιμαζεύτηκαν, αποκαταστάθηκαν οι φθορές τους και είναι ξανά στη διάθεση του κοινού.
Η Διοίκηση της ΑΔΕΠ δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι τα κοινόχρηστα ποδήλατα θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν και να παραχωρούνται δωρεάν. Δεν πρόκειται να αποσυρθούν και να ακυρωθεί αυτή η σημαντική προσπάθεια.
Η ΑΔΕΠ έχει ήδη καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για τις καταστροφές και την κλοπή των ποδηλάτων στις Εισαγγελικές Αρχές.Ταυτόχρονα ενημέρωσε την Αστυνομική Διεύθυνση, ζητώντας τη συνδρομή της για την προστασία των σταθμών και των κοινόχρηστων ποδηλάτων".
http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/407056

ΘΑΝΟΣ