Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Έχεις πλαστό πτυχίο ; Πέρασε, διορίζεσαι !




Διορίστηκαν Διευθυντές, Νοσηλευτές, Υπάλληλοι, Γιατροί, Εκπαιδευτικοί, Δάσκαλοι ξένων γλωσσών,  με πλαστά πτυχία…

 

Κάποιοι απ΄ αυτούς εκπαιδεύουν τα παιδιά μας, κάποιοι άλλοι μάς χειρουργούν, καί κάποιοι τρίτοι μάς κηδεύουν...Η ευφυής  μέθοδος  κάποιων αετονύχηδων πού διά των πλαστών πτυχίων τους, βγάζανε και βγάζουνε ένα ικανοποιητικό «μεροκάματο», δεν είναι ασφαλώς τωρινή υπόθεση !

Από πολλά χρόνια τώρα η δικαστική διένεξη πού ξεκίνησε μεταξύ της Ομοσπονδίας  Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) και κάποιων Ιδιωτικών Σχολών της  Άρτας αλλά καί «κατά του Προέδρου και των μελών του ΠΥΣΔΕ  Άρτας» τελευταία,  καθώς και κατά παντός υπευθύνου για παράβαση καθήκοντος, δίνει το στίγμα της σημερινής φαύλης κατάστασης πού τόσα χρόνια εξακολουθεί να υπάρχει
-----------------------
 

Το παρακάτω κείμενο - διαμαρτυρία πού είδαμε χθές στο Best  του Κώστα Αγγελάκη δίνει μια καθαρή εικόνα της σημερινής πραγματικότητας  και ότι τα όσα γράψαμε κι΄εμείς στο Patrablog  εκείνη την Τρίτη, 19 Ιουλίου 2011 συνεχίζονται ακόμη 5 ολόκληρα χρόνια μετά καί πάνε και γιά νομιμοποίηση !!! Σκοπίμως μάλιστα από Κυβέρνηση Αριστεράς γιατί άν αυτήν την νομιμοποίηση την έκανε Κυβέρνηση δεξιάς θα είχαν ξεσηκωθεί και οι πέτρες...

" Τσίτες και μαϊμούδες ! Αναμνήσεις ενός εκπαιδευτικού από τις κομπίνες πού συνάντησε στην καριέρα του…"

http://patrablog.blogspot.gr/2011/07/blog-post_19.html

---------------------------------------------------

Από το Best,  του Κώστα Αγγελάκη

«…Η απόφαση της κυβέρνησης να νομιμοποιήσει τα πλαστά πτυχία είναι τουλάχιστον απαξιωτική για τον δημόσιο τομέα, προσβλητική για τους πραγματικούς πτυχιούχους και εγκληματική για την συνεισφορά της στην ήδη στρεβλή νοοτροπία μας.

Αλλά ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Κάποιος, κάπου, κάποτε, ενεργοποίησε έναν ολόκληρο εγκληματικό μηχανισμό προκειμένου να του παράσχουν ένα πλαστό πτυχίο το οποίο και θα χρησιμοποιούσε για την πρόσληψή του στον δημόσιο τομέα. Δεν ξύπνησε ένα πρωί και κάποιος τον ρώτησε αν ήθελε ένα πλαστό πτυχίο και απάντησε «ναι», ούτε είπε ένα ψεματάκι σε κάποια υπεύθυνη δήλωση του νόμου 105.
Δεν τον βρήκε κάποιος πλανόδιος πωλητής και του πούλησε μια ρέπλικα ενός επωνύμου ρολογιού. Το έγκλημα δεν είναι στιγμιαίο. Υπήρξε δόλος, προσχεδιασμένος με αποτέλεσμα αυτός, ο πλαστογράφος να κάνει τα παρακάτω αδικήματα.

Χρηματοδότησε και διέταξε πλαστογράφηση ντοκουμέντων ανωτάτων ιδρυμάτων, προς εξαπάτηση του δημόσιου τομέα.

Έκλεψε την θέση κάποιου πραγματικού πτυχιούχου, που μάλλον είχε μοχθήσει αρκετά για να πάρει το πτυχίο του.


Προφανώς και δεν έκανε σωστά την δουλειά του, αν αυτή όντως απαιτούσε πτυχίο ανώτατης σχολής.

Κατάχρηση του δημοσίου χρήματος επί σειρά ετών, λόγω της είσπραξης καί επιστημονικού επιδόματος.

Διακίνηση “μαύρου” χρήματος διότι προφανώς, το πλαστό πτυχίο κόστισε κάποια χρήματα και παραστατικό δεν εκδόθηκε.

Άρα λοιπόν έχουμε τα αδικήματα, πλαστογραφία, αδικία κατά συμπολιτών, απάτη κατά του δημοσίου, κατάχρηση δημόσιου χρήματος καθώς και διακίνηση μαύρου χρήματος.

Η κοινή λογική μας λέει ότι το εύλογο να συμβεί με αυτούς, είναι να διωχθούν από τις θέσεις τους, και αν θέλουμε να είμαστε και ακριβοδίκαιοι θα έπρεπε το σύνολο των επιστημονικών επιδομάτων να κρατηθούν από τις μελλοντικές τους συντάξεις.

Η απόφαση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι να παραβλέψει όλα τα αδικήματα και όχι μόνο να μην διώξει τους συγκεκριμένους αλλά να τους νομιμοποιήσει και στην θέση που έχουν, μετά από κάποιες εξετάσεις που θα δώσουν.

Και εύλογα αναρωτιέμαι. Τι είδους εξετάσεις θα είναι αυτές που θα κρίνουν αν κάποιοι έχουν τις βασικές και κρίσιμες εκείνες γνώσεις που αποκτά κάποιος μετά από 4-5 χρόνια σε κάποιο ίδρυμα ανώτατης εκπαίδευσης? “Προσχηματικές” είναι η απάντηση.

Η καταχρηστική και εγκληματική συμπεριφορά της κυβέρνησης, σε αυτήν την περίπτωση, ξεπερνάει κάθε προηγούμενο και επιβεβαιώνει την επικινδυνότητα της επιβίωσης της.

Επιβεβαιώνει, εμπράκτως πλέον, ότι η “αριστεία” είναι ορισμός ξένος με το δικός της αξιακό σύστημα, η “καριέρα είναι χολέρα” όπως δικά της στελέχη έχουν διαφημίσει και κατεβάζει το πήχη των αξιώσεων από την κοινωνία σε πολύ χαμηλά και απαράδεκτα επίπεδα.

Δημιουργεί ένα υφεσιακό περιβάλλον σε επίπεδο γνώσεων, ηθικής και αξιών και καταδικάζει το σύνολο της κοινωνίας σε μία άνευ προηγουμένου επικίνδυνη στασιμότητα η ακόμα και κατηφόρα.

Επί της ουσίας δημιουργεί και συντηρεί εκείνο το χαμηλό επίπεδο διανόησης που της επιτρέπει την επιβίωσή της στην εξουσία. Τόσο απλά….

Και το έγκλημα εδώ είναι πολλαπλό, διαρκές και καταστροφικό για την ήδη αρρωστημένη νοοτροπία μας. Το δε μήνυμα προς την νεολαία μας και την συνολική εκπαιδευτική κοινότητα είναι τουλάχιστον δηλητηριώδες.

Η απόφαση αυτή δεν είναι τίποτα άλλο από την συνολική απαξίωση του δημοσίου τομέα. Είναι το δηλητήριο που στάζει στο αίμα του καταδικασμένου εις θάνατον, είναι ένα ηχηρό χαστούκι στο πρόσωπο των πτυχιούχων, είναι το κλείσιμο του ματιού στους απατεώνες που ζουν και απολαμβάνουν εις βάρος των υπολοίπων.

Αλλά προς τι η έκπληξη?

« Όμοιος, ομοίω αεί πελάζει »  

Όπως έγραψε και ο Πλάτωνας στο “Συμπόσιο” δηλαδή “ Ο όμοιος, τον όμοιο θέλει και αγαπά”.

To “ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς” απομυθοποιείται για άλλη μια φορά, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι η ηθική είναι θέμα ανθρώπινου χαρακτήρα και όχι θέμα αριστερής ιδεολογίας.

του Κώστα Αγγελάκη

Το είδαμε στο:
http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/393498
--------------------------------------

Αθήνα
Ένα ιδιόμορφο δίλημμα, αν θα πρέπει να αποπέμψει περίπου 2.500 δημόσιους υπαλλήλους που εντοπίστηκαν να έχουν πλαστούς τίτλους σπουδών κυρίως από περιφερειακά ιδιωτικά ΤΕΕ ή να τους νομιμοποιήσει υποβάλλοντάς τους σε νέες εξετάσεις, προκαλεί αναταραχή στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τα Νέα, εκτός από πονοκέφαλο στο υπουργείο Παιδείας, το ζήτημα δημιουργεί επιπλέον και νέα τριβή μεταξύ κυβέρνησης και ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων καθώς οι τελευταίοι επιθυμούν σαφές ξεκαθάρισμα και παραπομπή όσων έχουν διαπράξει απάτη σε δικαστήρια επιθυμώντας να μην επιβαρύνονται συλλήβδην τα ιδιωτικά σχολεία με υπόνοιες.

«Είναι δυνατόν κάτοχοι παράνομων και πλαστών τίτλων σπουδών να μένουν στη θέση τους και το πρόβλημα να κρύβεται κάτω από το χαλί με μια διαδικασία εξετάσεων που δήθεν θα πιστοποιεί τις γνώσεις τους; Είναι δυνατόν οι ένοχοι απάτης που εμπίπτει στη δικαιοδοσία του ποινικού νόμου να εξαγνίζονται, επειδή θα επανεξεταστούν από επιτροπή του Δημοσίου;» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ιδρυτών Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων.
Το θέμα των παράτυπων τίτλων σπουδών είχε καταγγείλει πριν από περίπου 10 χρόνια η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) η οποία μάλιστα ζήτησε πριν λίγες ημέρες συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορο Βερναρδάκη, με σκοπό να ακυρωθούν νέοι διορισμοί κατόχων παράνομων τίτλων στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες της, περισσότεροι από 2.000 σπουδαστές έλαβαν δεύτερο πτυχίο με Άριστα από ιδιωτικά ΤΕΕ της Άρτας, καθώς όλοι ήταν απόφοιτοι δημόσιων κυρίως τεχνικών λυκείων με χαμηλή βαθμολογία. 


Αυτοί οι τίτλοι τούς έδωσαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και να εργάζονται σήμερα στο Δημόσιο καταλαμβάνοντας θέσεις τις οποίες κανονικά θα έπρεπε να έχουν καταλάβει υποψήφιοι με πραγματικά προσόντα. Πρόσφατα εξάλλου η ΟΙΕΛΕ δημοσιοποίησε κι άλλα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία τουλάχιστον 20 κάτοχοι παράνομων και πλαστών τίτλων βρίσκονται σε λίστα διοριστέων του ΑΣΕΠ.

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500079313




Δεν υπάρχουν σχόλια: