Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Ντροπή και αίσχος ! Δήμαρχε, έτσι θα καίς τους συμπολίτες σου στα αποτεφρωτήρια της Πάτρας ;


Νταχάου Γερμανίας 1945.
Εδώ λειτουργούσαν τα κρεματόρια πού κάψανε χιλιάδες ανθρώπους!


Σήμερα τα λέμε αποτεφρωτήρια ξεχνώντας την "καταγωγή"τους...

---------------------------------------

Από πολύ καιρό τώρα ο κόκκινος Δήμαρχος της Πάτρας, μη έχοντας τίποτα άλλο σπουδαίο να παρουσιάσει στην τοπική κοινωνία πού θα δικαίωνε έστω τις προβλέψεις της εκλογής του ως αναμενόμενος σωτήρας της Πολιτείας μας, πήγαινε κι΄ έφερνε το θέμα καύσης των πεθαμένων. Όλα τα είχε λύσει ο Δήμαρχος, και σκουπίδια, και βρωμιά, και ποντίκια και κυκλοφοριακό, και σπασμένα πεζοδρόμια ένα μόνο του έλειπε σαν άσσος στο μανίκι του να καίει και πεθαμένους !
Και όλα αυτά προς δήθεν εκσυγχρονισμό μας «και για την υγεία μας…»  φέρνοντας πάντα σε σύγκριση την πολιτεία μας με την «πολιτισμένη» καπιταλιστική Ευρώπη και Αμερική. Τίς οποίες όμως κι΄  αυτός, παρά την κομμουνιστική ιδεολογία του " ενάντια στήν διεφθαρμένη Δύση" δεν παύει πιστά να ακολουθεί ως Αριστερός με δεξιό στομάχι ( πού λέει και ο λαός ).

 

Ένα VIDEO σόκ μέ κάπου 5.5 εκατομμύρια View hits ( θεάσεις) ! Μή το δείτε, άν δεν έχετε γερά νεύρα...
---------------------------------------------

Και βέβαια ουδείς ψόγος για τις προσωπικές του επιλογές ,  ψόγος όμως και έλεγχος όταν το κόκκινο καπετανάτο πάει να καπελώσει μια ολόκληρη πολιτεία πού τον ψήφισε όχι εξ΄ ιδεολογίας αλλά εξ΄ απαλλαγής από τον προηγούμενο Δήμαρχο με το σομπρέρο !
Πού κι΄ αυτός δεν μας άφησε τίποτα ουσιαστικό ώστε να μακαρίζουμε την δημαρχία του όπως τουλάχιστον συνέβη μ΄ εκείνον τον συχωρεμένο, τον Θοδωρή τον Άννινο!
Ο κόσμος σήμερα ακούει αποτέφρωση, βλέπει και μία λήκυθο ( ένα λαγίνι κατά τον λαό, ή ένα τσουκάλι κατά άλλη περιγραφή ) πού μέσα υπάρχει η σκόνη του μακαρίτη  για να  την παίρνουνε μετά οι συγγενείς και εναπομείναντες και να «θυμούνται» τον πεθαμένο!  Τι να θυμούνται άραγε από την σκόνη; Άλλη παράγραφος αυτή…
Λείψανα δεν υπάρχουν, ακόμη κι΄ αν ήταν άγιος ο πεθαμένος ( άλλο κατόρθωμα αυτό της αποτέφρωσης ), ούτε χέρια, πόδια, κεφάλι και άλλα τέτοια μακάβρια δεν  υπάρχουν, μόνο η «αναμνηστική τέφρα – σκόνη του νεκρού» υπάρχει για να την παίρνουν μετά οι συγγενείς και να την κάνουν τι;
-- «Για εντριβές όταν αρρωστήσουν…»  μας έλεγε κάποιος κακεντρεχής παλαιότερα…



Ούτε τάφος να πάς να κλάψεις τον νεκρό σου, ούτε καντήλια, λιβάνια, λουλούδια  και τρισάγια πού να σού θυμίζουν την επί γής παρουσία του καί να αναπαύουν τήν ψυχή του...
Καί μπορεί αυτά να μη τα πιστεύει και ο Δήμαρχος, όπως οι περισσότεροι άλλωστε των αριστερών αποχρώσεων, καί νά έχει λύση τα θέματα αυτά σύμφωνα με υπακοή στίς κομματικές οδηγίες πού είναι γι΄αυτούς όπως η υπακοή των Χριστιανών στον Πνευματικό τους…
Είναι όμως τα πράγματα τόσο απλά;  Και τι «επεξεργασία» γίνεται του νεκρού  ώστε «να τον κάνουνε σκόνη;».

Πάντα είχαμε αυτή την απορία, δεν το κρύβουμε,  αλλά τις τελευταίες μέρες έσκασε το τσόφλι από το αυγό και βγήκε όχι ένα πουλάκι αλλά ένα βίντεο σόκ απ΄ αυτά πού τα βλέπεις μια φορά και μετά δεν μπορείς να κοιμηθείς και να ησυχάσεις !
ΠΩΣ  ΛΟΙΠΟΝ  ΓΙΝΕΤΑΙ  ΜΙΑ  ΑΠΟΤΕΦΡΩΣΗ ώστε να ξέρουμε γιά ποιό θέμα μιλάμε;
Μιά σκηνή πού όποιος νορμάλ άνθρωπος τήν δεί, θα αηδιάσει σφόδρα…
---«Μά έτσι θα γίνω κι΄ εγώ; Αυτή θα είναι η τύχη μου; » αναρωτιέσαι,  βλέποντας τους εργάτες του κρεματορίου να ανακατεύουν ανθρωποκέφαλα, παϊδια και κόκκαλα και να τα βάζουν ζεστά - ζεστά μέσα σε μεταλικούς κουβάδες, αποκαϊδια για «περαιτέρω επεξεργασία…».
Δηλαδή κύρ Δήμαρχε έτσι θα καίς τώρα τους συμπολίτες σου; Ακόμη κι΄ αυτούς πού σε ψήφισαν;
Και αυτό το αίσχος πού βλέπουμε τώρα στο video το θεωρείς εσύ κατόρθωμα ώστε να σκορπίσεις γι΄ αυτό 2 εκατομ. Ευρώ προσδοκώντας να το ξεχρεώσεις με τα 500άρικα πού θα παίρνεις από κάθε αποτέφρωση; Και θα χαίρεσαι κι΄ εσύ και όσοι του Δημοτικού Συμβουλίου ψηφίσουνε αυτόν τον εμετό και αυτό το αίσχος για την πολιτεία μας μη γνωρίζοντας στην ουσία τι ψηφίζουνε; Τάχουνε αυτά οι Έλληνες πολιτικοί να ψηφίζουνε αδιάβαστοι και χωρίς να ξέρουνε τι ψηφίζουνε αρκεί να το πεί τό κόμμα καί ο Αρχηγός ! !
Να ελπίζουμε ότι θα πρυτανεύσει η λογική; Ότι θα κολλήσει το θέμα στους περιβαλλοντολογικούς λόγους, ή σε εξέγερση των κατοίκων Γλαύκου στην περιοχή ΒΙΟΠΑ ( Βιοτεχνικού πάρκου ) πού κι΄ αυτό θα το μολύνουν από τα αέρια καύσης των πεθαμένων…
Άσε πού τα «απόβλητα» επεξεργασμένα οστά θα τα ρίχνουν στον Βιολογικό της Πάτρας με ότι απ΄ αυτό συνεπάγεται… Ένα αίσχος λοιπόν και μία δυσωδία θά κρέμεται πάνω από τα κεφάλια μας...
Λοιπόν άς προσέξουμε!
Γιατί ότι άσχημο κάνουμε σήμερα στην πολιτεία μας για να φανεί εκσυγχρονισμένος ο πρόσκαιρος σήμερα Δήμαρχος και η όποια πρόσκαιρη σήμερα παρέα του, θα το βρεί μετά μπροστά της η γενιά των παιδιών μας πού θα ζήσει μ΄ αυτό το πρόβλημα. Ένα πρόβλημα πού πάνε τώρα να το εγκαταστήσουνε στην ήδη βρώμικη πολιτεία μας όχι γιατί υπάρχει ανάγκη ταφής των νεκρών και δεν έχουνε πού να τους βάλουνε ( άς αφήσουνε αυτές τίς ψευτιές), όχι γιατί θα ελαφρυνθούν οι πολίτες από τήν συντήρηση τού τάφου ( μέ 10 ευρώ τον χρόνο ! ), αλλά για να κάνουνε το χατήρι σε μετρημένα άτομα με γνωστές αριστερές πεποιθήσεις τύπου:
«Δεν πιστεύω τίποτα, δεν φοβάμαι τίποτα, είμαι ελεύθερος…» (από το γνωστό παραμύθι του Καζαντζάκη ).Καί άν δεν μπορεί ο Δήμαρχος να διαχειριστεί το Α΄ Νεκροταφείο άς τό παραδώσει στην τοπική Εκκλησία όπως ήταν παλιά καί λειτουργούσε σωστά ( χωρίς μαύρες οικονομικές τρύπες από ελαφροχέρηδες πού τακτικά βγαίνουν στήν φόρα), καί όπως άριστα τώρα λειτουργεί τό Νεκροταφείο τής Εκκλησίας στήν Αγιαλεξιώτισα ! 
Και άς αφήσουν κάποιοι τις κλαψομουρμούρες καί τίς στατιστικές «της Ευρώπης και της Αμερικής» ότι τώρα η μόδα είναι το κάψιμο, σαν κι΄ εκείνη την αλεπού τού Αισώπου την κοψονούρα, πού όταν την κορόϊδευαν τα άλλα ζώα γιά την κομμένη ουρά της, τους έλεγε με υπερηφάνεια
---« Στην Ευρώπη αυτή είναι η μόδα τώρα, να έχουμε τις ουρές κομμένες ! »

2 σχόλια:

http://www.augoustinos-kantiotis.gr είπε...

ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΚΑΥΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ

Ο Μητροπολίτης Φλωρίνης π. Aυγουστίνος Καντιώτης έκανε δηλώσεις σε εφημερίδες, στις 23-3-1994, για τὴν καύση των νεκρών καὶ μὲ ἐπιχειρήματα, από το λόγο του Θεού αλλά και από τις λαογραφικές μας παραδόσεις, οι οποίες ξεκινούν από την αρχαιότητα· θυμίζοντας το ηρωϊκό παράδειγμα της Aντιγόνης στην ομώνυμη τραγωδία του Σοφοκλέους εξηγεί, ότι δεν επιτρέπεται η καύσης των νεκρών.
Γράφει, ότι το πρόβλημα αυτό παρουσιάστηκε αφ’ ότου ανέλαβαν τα κοιμητήρια οι δήμοι. Tέλος προτείνει τη λύση να κτισθούν ευρύχωρα οστεοφυλάκια.

Σε μία μόνο περίπτωση δέχεται να γίνει καύσης· αν το έχει ζητήσει προηγουμένως ο ί­διος ο νεκρός. Aλλά σ’ αυτή την περίπτωση δεν μπορεί να διαβαστῆ η νεκρώσιμη ακολουθία.

Ανώνυμος είπε...


Κάθισα και ειδα το βίντεο ως το τέλος και μούρθε αναγούλα ! Τα υπόλοιπα που συμβαίνουν μετά, όταν οι εργατες ( ωραία δουλειά, έ…) μαζεύουν τις ανθρωποκοκάλες και τις βαζουν σε κουβαδες, είναι τα χειρότερα. Τά βάζουν σε σπαστήρες παρακαλώ, σε μεγάλα Μίξερ και τα κάνουνε σκόνη ! Τέτοιες φρικαλεότητες θέλει να μας φέρει ο Δήμαρχος του 5% και η παρέα του; Καλά, δεν κοκκινίζει καθόλου; Είναι και γιατρός. Είμαι από τα Δεμένικα και θέλουνε να μας φορτώσουν τώρα κι΄αυτό.

Dinos