Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Η Γαλλία σε αναβρασμό, η Ελλάς σε ύπνο μακάριο…





Ο Άγιος Παίσιος είχε ειπεί τότε ( 1983 ) χαρακτηριστικά και συγκεκριμμένα για τους Γάλλους:



«Ας τους αυτούς, που μαζεύουν τους Μουσουλμάνους και χτίζουν τζαμιά. Αργότερα, θα καταλάβουν τι συμβαίνει και τότε θα είναι οι πρώτοι που θα πάρουν μέτρα εναντίον τους. Θα δείτε τι θα κάνουν…»
Βιβλίο : «Μαρτυρίες Προσκυνητών». Τόμος Β΄, 2η έκδοση, σελίδα 365.

 

 


ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ  «Eagles of Death Metal», δηλαδή «Αετοί μεταλλικού θανάτου». Μήπως τους βγήκε σε κακό και ο τίτλος του συγκροτήματος πού διάλεξαν να παρακολουθήσουν πεθαίνοντας από μεταλλικές σφαίρες ; Είναι κι΄αυτό ένα ερώτημα !

Αν δεν ξυπνήσουμε, θα μας ξυπνήσουν «άλλοι» μέσα από ανελέητες καταστάσεις…






Με αφορμή τα φρικτά γεγονότα στο Παρίσι, συζητώντας τις ώρες αυτές μ΄ έναν φίλο παλαιό και ατόφιο πού πάντα έβλεπε και λίγο παραπέρα από το σήμερα,  και ρωτώντας τον τι γίνεται «εκεί κάτω στά χωριά…»,  ίσα πού δεν δάκρυσε ο άνθρωπος ελεεινολογώντας την κατάσταση πού ζούνε εκεί κάτω όλοι τους, και δεν μπορούνε να χαρούνε όπως παλιά πού ήσαν παιδιά, την ελευθερία τους…




Πού γύριζαν με τα ποδήλατα, με τα πόδια, μόνοι τους και με παρέες μέσα στους έρημους δρόμους και στα μονοπάτια των χωριών τους ακόμη και βράδυ μεσάνυκτα χωρίς φόβο και κίνδυνο πλήν από κανένα «αερικό και πέρασμα από στοιχειωμένο σπίτι».
Και πού τώρα είναι περικυκλωμένοι απ΄ όλες τις φάρες της γής, με πρώτους τους Ρομά και ακολούθως, Πακιστανούς, Αφρικανούς, Αφγανούς, Ιρακινούς, Σομαλούς, Αλβανούς, Ρουμάνους, Βούλγαρους, και πάει λέγοντας…
Μόνο Κινέζους και Βιετναμέζους δεν έχουμε δεί ακόμη συμπλήρωσε.

Και αρξάμενος από ένα κατεβατό υβρεολογίου προς τους πολιτικούς παλαιούς και νέους και νεώτερους, δεξιούς , αριστερούς, και αεριστεροδέξιους, «πού μας τους έφεραν όλους εδώ βάσει σχεδίου» ( ; ) , μού τόνισε ότι όλοι αυτοί υπήρξαν οι κύριοι υπεύθυνοι για όσα πάθαμε μέχρι σήμερα και για τά όσα θα πάθουμε αργότερα…
Πράγματα πού με μαθηματική ακρίβεια κάποιοι τα ετοιμάζουν και εάν απέναντι του Θεού δεν μετανοήσουμε ώστε να έχουμε και την προστασία Του, τελικά δεν θα τά γλυτώσουμε…

Γιατί δεν είναι μόνο τα μνημόνια, η ανεργία, οί πλειστηριασμοί και τα άλλα κακά της μοίρας μας και της αμυαλωσύνης μας ( μού τόνισε ), μια και εμείς ψηφίζαμε όλους αυτούς τους γκουβερναδόρους του κεφαλιού μας.
Αλλά είναι και ή αποθήκευση στην πατρίδα μας  κάπου 2 εκατομμυρίων μεταναστών, λαθραίων, προσφύγων, καταδιωγμένων, άνεργων, πειναλέων, τραυματισμένων, ακρωτηριασμένων, κλπ-κλπ πού από την αγαθοσύνη μας μαζέψαμε στην χώρα μας αντί να κλείσουμε τα σύνορα πάνω και κάτω…
Και πού όλοι αυτοί, αφού αποβιβάζονται καθημερινά κατά χιλιάδες με καραβιές – καραβιές στο λιμάνι του Πειραιά μετά ανεβαίνουν προς τα πάνω στην πρωτεύουσα και χάνονται μέσα στους δρόμους και στα σοκκάκια της Αθήνας.
Πού πάνε όλοι αυτοί; Διερωτήθηκε κανείς; Τό έψαξε κανείς;

Κάποιες λίγες χιλιάδες πάνε προς τα σύνορα και ο κίνδυνος δημιουργίας Ισλαμικού θύλακα στην Θράκη ( εφ΄ όσον κλείσουν τα σύνορα μεταγωγής προς τα Βαλκάνια με τα όσα γίνανε τώρα στο Παρίσι),  θα είναι πλέον ορατός όσο ποτέ άλλοτε.
Μήπως ο αγωγός πετρελαίου πού ετοιμάζεται
από τό Ιράν συμπίπτει με την πορεία μετανάστευσης, καί γιατί άραγε ;
Όλοι αυτοί λοιπόν σαν πιάσουν τα κρύα και οι βροχές μεθαύριο, θα θέλουν σίτιση, θα θέλουν στέγαση, θέρμανση, νοσοκομεία, εγχειρήσεις σε κομμένα πόδια και χέρια από τους πολέμους εκεί κάτω, ίσως να τους βγάλει η Ελληνική πονόψυχη κυβέρνηση και καμιά σύνταξη ( πάνω από 67% βλέπεις ) πού ούτε εμείς εδώ δύσκολα παίρνουμε ( άλλο οι ξένοι βέβαια, εμείς δεν είμαστε «ξένοι», είμαστε Έλληνες ) δουλειά δεν θα έχουν, θα είναι άνεργοι όπως κι΄ εμείς…
Κι΄ έτσι θα βουλιάξουν όχι μόνο τα Ασφαλιστικά ταμεία μας περιθάλπτοντας όλους αυτούς ( χωρίς να έχουν πληρώσει σέντσι για εισφορές, πλήρωσε βλάκα Έλληνα) αλλά και όλοι μας θα βουλιάξουμε μαζί τους μια και θα πρέπει να ξεχρεώσουμε όχι μόνο τα δικά μας χρέη και μνημόνια αλλά και τα όσα άλλα θα έπρεπε να κάνουν στους πολίτες τους τα Ασιατικά κράτη από τα οποία αυτοί έφυγαν.
Και τα οποία τώρα, από την περισσή αγαθοσύνη και μέχρι βλακείας πολιτική «ιδεολογία»  πού δέρνει τους πολιτικούς μας θα πρέπει να τα εξωφλήσουμε με παροχές εμείς !!!

Και θα έχουμε και από πάνω, κάποιους άλλους «πονόψυχους» πού θα φωνάζουν «και ο Χριστός ξένος, μετανάστης, και πρόσφυγας ήταν σαν έφυγε μωρό ακόμη κυνηγημένος από τον Ηρώδη και πήγε στην Αίγυπτο» , κάνοντας ανόμοιες συγκρίσεις για να δείξουν ότι έχουν κάποιο λογικό επιχείρημα.
Τώρα τι σύγκριση μπορεί να υπάρχει μεταξύ του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού και των δύο συνοδών του ( Θεοτόκου Μαρίας και γέροντος Ιωσήφ , άντε 3 άτομα σύνολο ) με ολόκληρα τά 2 εκατομμύρια και βάλε…πού πλημμύρισαν σαν ακρίδες την χώρα μας, έ,  ο κάθε λογικός άνθρωπος το καταλαβαίνει και από μόνος του όταν έχει μια σταλιά λογική και δεν είναι εμπαθής και πολιτικά προκατειλημμένος το μαύρο να μας το βγάζει άσπρο.
Και είναι παρατηρημένο αυτό, ότι όλοι αυτοί  πού με «φωνές και χτυπήματα ποδιών» διευθύνουν το μεταναστευτικό θέμα, δεν πήραν και κάποιους απ΄ αυτούς να τους βάλουν μέσα στο σπίτι τους, μέσα στις γυναίκες τους και στα παιδιά τους, να τους πλύνουν, να τους σενιάρουν, και να τους ταϊσουν αλλά τους φορτώνουν με άλλες μεθόδους στους άλλους, παίζοντας τον ρόλο του ψυχοπονιάρη και «νταβαντζή των μεταναστών» όπως μας έλεγε χαρακτηριστικά ένας φίλος.
Και από πάνω να έχουμε και τα ΜΜ Ενημέρωσης; ( ή Εξαπάτησης;) να γράφουν και …να   «μιξοκλαίνε» καθημερινά «και άλλος κακόμοιρος μετανάστης πνίγηκε στο Αιγαίο», «κοιτάξτε την χαρά της Φατμέ πού έφαγε σοκολάτα…», « τι ζήτησε να φάει ο τάδε μετανάστης…» και άλλα σπαραξικάρδια.
Για τις περίπου 10.000 αυτοκτονίες Ελλήνων ανέργων και πεινασμένων πού επιμελώς τις κρύβουν και μιλούν μόνο για 4.000, έ, εκεί έχουμε «άκρα του τάφου σιωπή…». 
«Μη γινόμαστε λαϊκιστές λένε κάποιοι καλοζωϊσμένοι ! «Μη μου τους κύκλους τάρατε» λένε οι περισσότεροι  και άσε τον κόσμο να γίνει στάχτη, τσιμέντο, και μπούρμπερη αρκεί εμείς να μη χαλάσουμε την ησυχία μας και ψάχνοντας ψάχνοντας εκτεθούμε καθώς θα ξεσκεπάζεται η Αλήθεια πού δεν θέλαμε ποτέ να δούμε καταπρόσωπο και να πιστέψουμε !

Δεν υπάρχουν σχόλια: