Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Εφεύρεση «βόμβα» πού κάποιοι την θάψανε ( εσκεμμένα ; ) 30 χρόνια τώρα…




Έχουν περάσει πολλοί αιώνες από τότε πού ο άνθρωπος άρχισε να σκαλίζει το μυαλό του ψάχνοντας να βρεί το «αεικίνητο». Από τους μεγάλους  ερευνητές της αρχαίας εποχής, τόν Αρχιμήδη, τον Ήρωνα, τον Θαλή τον Μιλήσιο, αλλά και τον Λεονάρντο  Νταβίντσι στα νεώτερα χρόνια, οί «εφευρέτες» δεν ησύχαζαν και το «αεικίνητο» ήτανε πάντοτε το όραμά τους..

Ένα μηχάνημα δηλαδή, πού αφού του δίναμε την πρώτη ώθηση σαν ξεκίνημα ( άς το πούμε κάτι σαν εκκρεμές ), θα μπορούσε μετά, στο διηνεκές και στο άπειρο του χρόνου, να κινείται μόνο του, αυτοσυντηρούμενο και αυτοταλαντούμενο….
Και όχι μόνο αυτό, αλλά θα μπορούσε να παράγει κάποια μηχανική ή κάποια άλλη ενέργεια και να είναι χρήσιμο σε πολλά ανθρώπινα έργα! Κάπως έτσι περίπου θα ήταν το «αεικίνητο» όπως οι παλαιοί σοφοί της Μηχανικής και της Φυσικής το φαντάστηκαν..
Διαβάζουμε παρακάτω στην Βικιπαιδεία


«Αεικίνητο χαρακτηρίζεται το σώμα ή ο μηχανισμός που βρίσκεται για πάντα σε κίνηση (αει+κίνηση) χωρίς να δαπανάται ενέργεια για να συνεχιστεί η κίνηση του ή να απαιτείται για την κίνηση κάποια εξωτερική ενεργειακή πηγή. Στην πράξη αυτό είναι αδύνατο εξαιτίας της τριβής και άλλων πηγών απώλειας ενέργειας. Η λειτουργία ενός τέτοιου μηχανισμού θα ισοδυναμούσε με τη δημιουργία ενέργειας από το μηδέν, κάτι που είναι αδύνατο σύμφωνα με τον δεύτερο θερμοδυναμικό νόμο».




Έχουμε διαβάσει πολλές ατυχείς σχετικές ιστορίες τέτοιων πειραματισμών πού όλες κατέληγαν σε φιάσκο, αφού είχαν εν τώ μεταξύ καταναλωθεί εκατοντάδες εργατώρες και είχαν πουληθεί και φαγωθεί ολόκληρες  περιουσίες και σπίτια από μανιώδεις «εφευρέτες» πού όλο και «πλησίαζαν» στην «επιτυχία» και όλο τους έφευγε μακρυά από κοντά τους…

Αυτά σαν εισαγωγή για μία Ελληνική εφεύρεση πού τις μέρες αυτές είδαμε να προβάλλεται στο Zougla.gr από έναν Έλληνα επιστήμονα τον κ. Ζωγράφο και πού έχει αφήσει άναυδους τους Φυσικούς επιστήμονες. Η μηχανή του κ. Ζωγράφου λοιπόν ( πού με πολύ θέρμη ομολογουμένως την παρουσίασε σε διαδοχικές εβδομάδες – Πέμπτες ο Μάκης Τριανταφυλόπουλος), είναι ικανή να παράγει ρεύμα και ενέργεια μόνο με ένα απλό ποτήρι νερό !!!
Παρακολουθήσαμε στο αντίστοιχο site όλη την παρουσίαση της μηχανής, είδαμε μέσω λεπτομερών ελέγχων διαφάνειας του πειράματος ότι δεν υπάρχει η ελάχιστη κομπίνα και θεωρήσαμε σκόπιμο εδώ να την παρουσιάσουμε. Όπως είδαμε στα σχετικά στοιχεία και έγγραφα του κ. Ζωγράφου, η εφεύρεση αυτή είχε παρουσιαστεί από το 1985 σε ερευνητικά κλιμάκια του Στρατού, τής Αεροπορίας, και τελευταίως και του Ναυτικού στο αντιτορπιλικό «Βέλος» και έχει υποστηριχτεί με πολύ καλά λόγια.
Έφθασε και στον τότε πρωθυπουργό  Σημίτη πού παρέπεμψε το θέμα σε κάποια επιτροπή ( ως συνήθως ), και από τότε ούτε και ενδιαφέρθηκε ούτε και ρώτησε προφανώς «τι απέγινε μ΄ εκείνη την ενεργειακή εφεύρεση;» και από τότε όπως συμβαίνει πάντα με τά σοβαρά Ελληνικά θέματα «μη τον είδατε, μη τον απαντήσατε, τον Λύγκο τον λεβέντη τον καραμπουζουκλή…»…
Άσχετοι άνθρωποι πού ανεβαίνουν να μας κυβερνήσουν και πού δεν ενδιαφέρονται πέρα από το κόμμα και τους ψήφους τους. Κι΄ όποιος μιλήσει, έ, ψηφίζουμε κι΄ έναν «Νόμο βούρδουλα» μια καί "το Κράτος είμαστε εμείς", και στέλνουμε την σιωπή σ΄ όλη την χώρα…
Θάψανε λοιπόν το θέμα για 30 περίπου χρόνια και αν δεν ήτανε ο γνωστός Μάκης της Ζούγκλας  θα το έθαβαν το θέμα για πάντα !






Αντιτορπιλικό "ΒΕΛΟΣ".

Εδώ έγιναν τα πειράματα τροφοδοσίας ραντάρ...




Το γιατί όμως θα έθαβαν μια τόσο μεγάλη εφεύρεση φθηνής ηλεκτρικής ενέργειας από νερό, πού με υλικά κατασκευής μόνο 80 – 100 ευρώ νά μπορείς να τροφοδοτήσεις για κάποιους μήνες ένα ολόκληρο σπίτι, έ, αυτό είναι μια άλλη ιστορία…Καί πού αν υπήρχε πραγματική Δικαιοσύνη θα έπρεπε όλους αυτούς τους νεκροθάφτες της εφεύρεσης πού θα αναστήλωνε ενεργειακά την χώρα, να τους έχουν στείλει να παίρνουν αέρα σε κανένα νησί ώστε να έχουν εκεί και εμπνεύσεις να γράψουν τα όποια απομνημονεύματά τους…

Έτσι λοιπόν…

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ


http://www.zougla.gr/zontana-i-efevresi-pou-paragei-reyma-apo-nero


Σε νέες αποκαλύψεις και λεπτομέρειες, για τη λειτουργία της συσκευής που παράγει ρεύμα χρησιμοποιώντας ως «καύσιμο» το νερό, προέβη ο εφευρέτης Πέτρος Ζωγράφος, υπό τα βλέμματα ακαδημαϊκών και δημοσιογράφων στην εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο.

Η παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος από εναλλακτικές, «καθαρές» πηγές αποτελεί πεδίο έρευνας παγκοσμίως εδώ και αρκετές δεκαετίες, καθώς οι πιο δημοφιλείς μέθοδοι -πετρέλαιο, λιγνίτης- είναι κοστοβόρες και περιβαλλοντικά επιζήμιεςΣε νέα ζωντανή επίδειξη, η συσκευή παρείχε με επιτυχία ποσότητα ρεύματος ικανή να τροφοδοτήσει μια σειρά οικιακών συσκευών.

Με την εφεύρεσή του ο κ. Ζωγράφος κατάφερε να τροφοδοτήσει συσκευές με 240 βολτ (Volt) για αρκετό καιρό χρησιμοποιώντας «αθώο» νεράκι. Συγκεκριμένα έθεσε σε λειτουργία ένα ηλεκτρικό τρυπάνι, ενώ προέβη σε μετρήσεις με αμπερόμετρο, αφήνοντας άφωνους τους παριστάμενους με τις επιδόσεις της συσκευής του.

Επιστήμονες, που παρακολούθησαν την επίδειξη, απηύθυναν ερωτήσεις στον εφευρέτη και «Απομένει ακόμα να δούμε αν είναι όνειρο ή πραγματικότητα», σχολίασε ο Παναγιώτης Φιλντίσης, αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικώνπιστοποίησαν ότι θα πρέπει άμεσα – όπως και θα γίνει – να υπάρξει παρουσίαση σε επιστημονικά περιοδικά και στην ακαδημαϊκή κοινότητα προκειμένου η εφεύρεση να γίνει αποδεκτή. Υπήρξε μάλιστα ενδιαφέρον από τον ξένο Τύπο και συγκεκριμένα από μεγάλο αρχιτεκτονικό περιοδικό της Βοστώνης, με την εκδότριά του να παρευρίσκεται στο πάνελ.

«Απομένει ακόμα να δούμε αν είναι όνειρο ή πραγματικότητα», σχολίασε ο Παναγιώτης Φιλντίσης, αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, ο οποίος παρέλαβε στον αέρα της εκπομπής από τον Πέτρο Ζωγράφο την αρχή λειτουργίας της συσκευής και άλλα κρίσιμα επιστημονικά στοιχεία, ώστε να ξεκινήσει και επίσημα ο διάλογος.

Απόσπασμα από το πείραμα του Πέτρου Ζωγράφου στην τηλεόραση της Ζούγκλας:

http://www.zougla.gr/greece/article/oniro-i-pragmatikotita
Όπως ανέφερε ο εφευρέτης Πέτρος Ζωγράφος, ο ίδιος και η επιστημονική του ομάδα έχουν καταβάλει πολλές προσπάθειες ανάδειξης και διάδοσης της συσκευής, τόσο σε συνεργασία με το ελληνικό κράτος όσο και με επιχειρηματίες. Όμως, πάντα την τελευταία στιγμή κάτι συνέβαινε και, όπως εκτιμά, με «άνωθεν» παρεμβάσεις μεγάλων συμφερόντων οι συνεργασίες αυτές διακόπτονταν.

Η παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος από εναλλακτικές, «καθαρές» πηγές αποτελεί πεδίο έρευνας παγκοσμίως εδώ και αρκετές δεκαετίες, καθώς οι πιο δημοφιλείς μέθοδοι -πετρέλαιο, λιγνίτης- είναι κοστοβόρες και περιβαλλοντικά επιζήμιες. Η ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών (όπως είναι τα φωτοβολταϊκά, οι ανεμογεννήτριες και τα υδροηλεκτρικά φράγματα) δεν είναι επαρκής και το κόστος τους καθιστά απαγορευτική τη μαζική τους χρήση...

Οι πολυετείς προσπάθειες κατασκευής της συσκευής που παράγει ηλεκτρικό ρεύμα χρησιμοποιώντας ως καύσιμο μόνο ελάχιστη ποσότητα νερού, καθώς και οι ενέργειες ανάδειξης και διάδοσης αυτής της ελπιδοφόρας εφεύρεσης από τη δεκαετία του 1980 μέχρι σήμερα, αναλύονται στο ντοκιμαντέρ του zougla.gr.

​Η παρουσίαση της συσκευής από την εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, προκάλεσε μεγάλη αίσθηση τόσο στο κοινό, όσο και στην επιστημονική κοινότηταO εφευρέτης-ερευνητής Πέτρος Ζωγράφος και η επιστημονική του ομάδα ισχυρίζονται ότι αν και τα οφέλη -και οι δυνατότητες αξιοποίησης- της εφεύρεσης είναι τεράστια, κάθε φορά που προσέγγιζαν έναν κρατικό φορέα για να συνεργαστούν, η αρχική αποδοχή και ενθουσιασμός έδιναν τη θέση τους στη συνέχεια στην... παγερή σιωπή, σε σημείο απογοήτευσης.

Η παρουσίαση της συσκευής από την εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, προκάλεσε μεγάλη αίσθηση τόσο στο κοινό, όσο και στην επιστημονική κοινότητα.

Από την άλλη, όπως ισχυρίστηκε στην εκπομπή ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, Παναγιώτης Φιλντίσης, οι διαδικασίες για την καθιέρωση μιας νέας επιστημονικής εφαρμογής είναι συγκεκριμένες και συνίστανται στην παρουσίασή της στα επιστημονικά συνέδρια, σε δημοσιεύσεις στα επιστημονικά περιοδικά και στην περαιτέρω αποδοχή της ή όχι από τους από την επιστημονική κοινότητα.

Δείτε το ντοκιμαντέρ του zougla.gr με την παρουσίαση της εφεύρεσης και συνεντεύξεις με την επιστημονική ομάδα:

Η ερευνητική ομάδα, υπό τον φυσικό Πέτρο Ζωγράφο, έχει προσπαθήσει εδώ και πολλά χρόνια να προωθήσει αυτήν τη συσκευή και να τη θέσει στη διάθεση του ελληνικού κράτους, όμως ακόμα και έπειτα από απτές αποδείξεις για τη λειτουργικότητά της, που υπογράφονται από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ξένους ανεξάρτητους επιστήμονες, πάντα κάτι πάει «στραβά» και η ευρεσιτεχνία παραμένει στα συρτάρια και στα εργαστήρια των επιστημόνων.

Οι μετρήσεις και τα πορίσματα Αμερικανών ερευνητών, σύμφωνα με οποία πιστοποιείται η παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος που χρησιμοποιήθηκε για τη λειτουργία μιας τηλεόρασης και ενός ραδιοφώνου, σε ποσοστό απόδοσης 98,7%:





Δεν υπάρχουν σχόλια: