Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

ΑΠΟΧΗ καί ΛΕΥΚΗ ΨΗΦΟΣ ! Ένα κοινωνικό έγκλημα...




Τις μέρες αυτές πού τα νεύρα τών πολιτικών αρχηγών, υποψηφίων βουλευτών, κομματαρχών, καναλαρχών καί άλλων τινών δοκιμάζονται άτσαλα μέχρι εγκεφαλικού και μέχρι εμφράγματος, ακούγονται και κάποιες φωνές παράταιρες πού μιλούν για αποχή από τις κάλπες !



Το σλόγκαν «όλοι τους το ίδιο είναι…» και «ποιόν να πάω τώρα να ψηφίσω αφού μετά θα ξανακάνουν τά ίδια, ψεύτες και απατεώνες είναι όλοι τους, αρκετά πιά…» είναι μια σκέψη πού όμως δεν είναι και σωστή.



Είμαστε ένας λαός πού οπωσδήποτε πρέπει να κυβερνηθεί και μάλιστα από τους καλύτερους ! Εμείς, δεν θα πούμε ποιοί είναι αυτοί οί καλύτεροι μια και αυτό δεν πρέπει να είναι προνόμιο των δημοσιογράφων.

Άλλωστε δυνητικά όλοι τους «καλοί είναι» (εντός εισαγωγικών) και μέχρι αποδείξεως του εναντίου.



Ο δημοσιογράφος, κατά το ανθρώπινο και κατά το δυνατόν,  πρέπει να μεταδίδει ασχολίαστα τις ειδήσεις, να μη ασκεί χειραγώγηση και δημαγωγία  και οί αναγνώστες να βγάζουν τα δικά τους συμπεράσματα παίρνοντας τις δικές τους αποφάσεις μέσα από μία προσωπική ευθύνη για το όποιο αποτέλεσμα…



Προπαγανδιστές και δημαγωγοί δημοσιογράφοι μπορεί να γίνουν άκρως επικίνδυνοι για κάποιες ομάδες αναποφάσιστων πολιτών πού στερούνται δυνατής κρίσης !

Από την άλλη πλευρά τώρα « τά δημοσίως γενόμενα πρέπει και δημοσίως να ελέγχονται» γιατί αν φύγει ο φόβος του ελέγχου πάνω σε κάθε παρανομία τότε θα γίνουμε χάος και ζούγκλα !

Ακόμη…



Συμπεριφορές γραπτής αποδοκιμασίας μέ μαύρισμα κάποιων υποψηφίων με σημεία και σύμβολα πάνω στα ψηφοδέλτια, είναι η πιό ανόητη παιδιάκιστικη πράξη έστω και ενός αγανακτισμένου και υπό το κράτος οργής ψηφοφόρου, πού το μόνο πού επιτυγχάνει είναι τά ειρωνικά γέλια της επιτροπής διαλογής ψήφων και τίποτα περισσότερο…

Σκέψεις όπως «Εγώ πάνω στο ψηφοδέλτιο θα γράψω την αγανάκτησή μου», ή «εγώ είμαι χριστιανός, δεν ψηφίζω κανέναν από όλους αυτούς πού χαντάκωσαν την χώρα, και για να μη έχω ευθύνη θα βάλω κι΄ ένα σταυρό από κάτω υπογράφοντας έτσι την διαμαρτυρία μου» είναι μια αφελής πράξη πού το μόνο πού επιτυγχάνει είναι η ακύρωση του ψηφοδελτίου! Μια άσφαιρη δηλαδή βολή και τίποτα περισσότερο…



ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑΤΙ :



Κάθε «ξάπλωμα στον καναπέ του σπιτιού μας και στο χουζούρι μας» με αποχή από τις εκλογές, ή και με λευκή ψήφο, ευνοεί όσους μέχρι τώρα βρίσκονται στην Εξουσία, οπότε και είναι σαν να συναινούμε και να τους ψηφίζουμε για μια ακόμη 4ετία περαιτέρω εξαθλίωσης…

Το γιατί συμβαίνει αυτό, το εξηγεί το παρακάτω αναλυτικό άρθρο πού βρήκαμε…




«Τι λέει ο εκλογικός νόμος και τι απαντά το Υπουργείο σε ερώτημα Έλληνα πολίτη επ’ αυτού – Ποια κόμματα ευνοεί το Λευκό, το Άκυρο και η Αποχή! Για να σταματήσει επιτέλους η εκστρατεία παραπλάνησης του Ελληνικού Λαού!»
Του Γεωργίου Αδαλή
"....Eδώ και ένα περίπου χρόνο παρατηρούμε μια ευρύτατη προσπάθεια παραπλάνησης του εκλογικού σώματος, από συγκεκριμένα πολιτικά κέντρα εξουσίας, η οποία δυστυχώς αναπαράγεται από ανθρώπους οι οποίοι παρασύρονται από την λαμπερή κεντρική ιδέα των κέντρων αυτών!
Συγκεκριμένα, στο διαδίκτυο, κυκλοφορεί ειδικά το τελευταίο διάστημα, μια είδηση «μαϊμού» σχετικά με την λευκή ψήφο! «Λυτοί και δεμένοι» λοιπόν, καλούν τον κόσμο να ψηφίσει λευκό στις εκλογές, διότι όπως ισχυρίζονται, αν υπάρχουν 51% λευκά επί του συνόλου των ψηφισάντων, τότε οι εκλογές ή ακυρώνονται ή επαναλαμβάνονται ή το αποτέλεσμά τους είναι .. Αντισυνταγματικό, ανάλογα με την έκδοση που διαχέεται αυτή η εσφαλμένη πληροφορία στο διαδίκτυο.
Η αλήθεια απέχει παρασάγγας από αυτά που γράφονται!
Σύμφωνα με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο, η Λευκή ψήφος πλέον αθροίζεται και συν-προσμετρείται με τα Άκυρα.




Δεν υπάρχει πιο ξεκάθαρη διατύπωση στο Φύλλο εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ) της 7ης Φεβρουαρίου 2006, στο οποίο αναφέρεται ο νέος εκλογικός νόμος.
Πρόκειται για τον εκλογικό νόμο 3434/2006 (νόμος Παυλόπουλου), στο Άρθρο 1, του οποίου αναφέρεται ρητά ότι «τα λευκά ψηφοδέλτια ΔΕΝ προσμετρούνται στα έγκυρα».
Ξεκάθαρα, σε τέτοιο βαθμό που δεν επιτρέπει καμία αμφισβήτησή του! Προφανώς όμως αυτό δεν πτοεί τα κέντρα παραπλάνησης του εκλογικού σώματος, τα οποία διατείνονται ότι το 51% των Λευκών, ακυρώνει τις εκλογές !!!
Πουθενά, σε κανένα σημείο του νόμου 3434/06 δεν αναφέρεται το παραμικρό! Από κανένα άρθρο του Συντάγματος δεν προκύπτει κάτι ανάλογο!
Άσχετα με την προσωπική μου άποψη, αυτή είναι η πραγματικότητα!


Προσωπικά θεωρώ, ότι θα έπρεπε να υπήρχε μια πρόβλεψη για το λευκό και την σχέση του με τα έγκυρα ψηφοδέλτια και θα ήταν δημοκρατικά σωστό οι πολίτες , να έχουν τρόπο να εκφράσουν ότι κανένα κόμμα να μην μπορεί να σχηματίσει Κυβέρνηση, αν κι εφόσον κανένα δεν αντιπροσωπεύει την θέλησή τους! Συμφωνώ ότι αν το 51% των ψηφοφόρων, ψήφιζε λευκό, τότε θα έπρεπε να είχαμε επανάληψη των εκλογών στη χώρα! Το βρίσκω δίκαιο!
Αυτή τη στιγμή όμως στη χώρα μας, δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο με το ισχύον νομικό καθεστώς που διέπει τις εκλογές στην Ελλάδα!
Και σίγουρα, το να αναπαράγει κάποιος μια ψευδή ή φανταστική τέτοια δήλωση, έχει κάποιο σκοπό!


«….Αγνοείστε (ή ακόμα καλύτερα προσπαθήστε να μεταπείσετε) και τους «αφελείς» που νομίζουν ότι κάνουν.....αντίσταση και τιμωρούν το σύστημα και τους κυβερνώντες με την αποχή....
Μην απαρνιέστε το μοναδικό δικαίωμα που μας έχει απομείνει. Μην παίζετε (ή παίζουμε) το....παιχνίδι του συστήματος, καθώς οι γέροι, οι βολεμένοι και οί κομματικοί ΘΑ ΠΑΝΕ σύσσωμοι να ψηφίσουν. Όπως άλλωστε γίνεται κάθε φορά!

Μην «νομιμοποιείτε» στην εξουσία ΑΥΤΟΥΣ, που θα ισχυρίζονται μετά ότι δήθεν έχουν την εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού!

Σκοπός αυτής της προσωπικής παρέμβασης δεν είναι η υπόδειξη «Τι να ψηφίσουμε»......αλλά «ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ» !!

Μην ακούτε και μην μπαίνετε σε κανέναν πειρασμό για ΑΠΟΧΗ, ΑΚΥΡΟ ή ΛΕΥΚΟ. Και οι τρεις αυτές περιπτώσεις δείχνουν πλήρη ανευθυνότητα και λειτουργούν σε βάρος του κοινωνικού συνόλου αλλά και σε βάρος των ίδιων των διαμαρτυρόμενων και απογοητευμένων.....Η διαμαρτυρία, η οργή, η αγανάκτηση, κ.τ.λ., δεν μπορούν να εκφραστούν με τέτοιο τρόπο!

Ναι, για πολλούς από εμάς, κανένα κόμμα δεν μας καλύπτει ή δεν μας ....εμπνέει πλήρως.

Τα παράπονα μας από όλα τα κόμματα (ακόμα και τα αντιμνημονιακά) είναι πολλά! Δεν έχουμε αυταπάτες για κάποια συγκεκριμένα κόμματα, και ο ρόλος αρκετών είναι και αρκετά ασαφής ή ακόμα και ύποπτος.

Αλλά, ακόμα κι αν δεν υπάρχει κόμμα που να μας εκφράζει πλήρως, πρέπει ειδικά σε αυτή τη συγκυρία, όλοι να εξασκήσουμε το δημοκρατικό δικαίωμα της ψήφου.

Χαρακτηριστικό είναι ότι όσοι δεν θέλουν ή …βαριούνται να πάνε να ψηφίσουν, χρησιμοποιούν το επιχείρημα «αφού όλοι ίδιοι είναι…», αλλά είναι οι πρώτοι  που βγαίνουν και φωνάζουν όταν δεν τους ικανοποιεί το αποτέλεσμα. Ή όταν οι κυβερνώντες παίρνουν τη …χατζάρα!

«Μαυρίζω» λοιπόν, ΔΕΝ σημαίνει αποχή, λευκό ή άκυρο.

Σημαίνει, ΕΝΙΣΧΥΩ το ποσοστό κάποιου, για να ΜΕΙΩΣΩ το ποσοστό κάποιων άλλων!

Πρέπει να πάμε να ψηφίσουμε! Για να τελειώσουμε με τους ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ το ταχύτερο δυνατό.

Στη δική σου αποχή βασίζουν τις ελάχιστες ελπίδες τους να μην φανεί η ολοκληρωτική συντριβή τους κι έτσι να συνεχίσουν να κυβερνούν μέχρι να τα δώσουν όλα στους ξένους τοκογλύφους και μέχρι να μας εξαθλιώσουν ΠΛΗΡΩΣ.

Μην τους το επιτρέψεις!! Μην επιτρέψεις να χρησιμοποιήσουν την δική σου αποχή ως επιχείρημα για την δική τους διακυβέρνηση!!

Είναι πιο απαραίτητο από ΠΟΤΕ, είναι ΑΓΩΝΑΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ, να δεχτούν αυτοί, ένα τόσο καθοριστικό πλήγμα ώστε να μην μπορούν πλέον να ανακάμψουν πολιτικά και κοινωνικά. Ούτε καν εκλογικά.

Τα εκλογικά αποτελέσματα δεν θα δώσουν άμεσα τη λύση που χρειαζόμαστε. Ούτε θα αλλάξουν τη ζωή μας από τη μια μέρα στην άλλη. Αλλά μπορούν και ΠΡΕΠΕΙ να αποτυπώσουν μια μεγάλη ανατροπή στον τρόπο που σκέφτεται και εκφράζεται πλέον ο εξουθενωμένος λαός.

Μπορούν επίσης, και πρέπει, να δώσουν θάρρος και να αναπτερώσουν το ηθικό των πλατύτερων λαϊκών στρωμάτων που νιώθουν σήμερα εγκλωβισμένα και ανίκανα να τα βάλουν με το καθεστώς!

Αν αυτή η συγκυβέρνηση δεν φαει τώρα ένα γερό ΣΤΡΑΠΑΤΣΟ τότε θα είμαστε ΟΛΟΙ υπεύθυνοι για ότι θα ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ να γίνεται από την επομένη των εκλογών. Θα ξεπουλήσουν ότι έχει απομείνει, τα πάντα και τους πάντες.

Θα μας αποτελειώσουν με τους.....ατέλειωτους, εξοντωτικούς και εξωφρενικούς φόρους, με τη συνεχώς διογκούμενη ανεργία, με την παντελή έλλειψη χρήματος από την αγορά και την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ζωή!!

Αν πάμε μαζικά, αποφασισμένοι να πούμε ΟΧΙ, τότε η επόμενη μέρα θα έχει το μεγάλο διπλό μήνυμα:

Προς τους......αχαρακτήριστους που κυβερνούν την χώρα, η απάντηση θα ‘ναι αποστομωτική και δεν θα έχουν πλέον το παραμικρό δικαίωμα να μας λένε ότι, «τους ψηφίσαμε και καλώς ακολουθούν την πορεία».....της εξαθλίωσης μας!

Προς το εξωτερικό, αυτή η βασανισμένη χώρα μας που έχει γίνει το πειραματόζωο της Ευρώπης, αφού εδώ εφαρμόζονται τα προγράμματα και τα μοντέλα, που θα γίνουν συντομότατα «Οδηγός Εξαθλίωσης» και για την υπόλοιπη Ευρώπη, θα στείλει ένα ηχηρό «ΟΧΙ, ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ»!!

Όσοι σκέφτεστε την αποχή (ή άκυρο και λευκό) ως επιλογή στις εκλογές, μην κάνετε αυτό το ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ!

Σε αυτή ειδικά τη συγκυρία, ΜΟΝΟ η ψήφος κάνει δυνατότερη τη διεκδίκηση και εφικτό κάποιο αποτέλεσμα.

Ούτε το ψιθύρισμα, ούτε η φωνή απ’ έξω, ούτε και η απραξία, δεν είναι αποτελεσματικά. Η ακινησία δεν βγάζει από αδιέξοδο.

ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗ ΧΑΡΗ!! ΟΧΙ ΣΕ ΑΠΟΧΗ, ΣΕ ΑΚΥΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΛΕΥΚΑ! Διότι ΤΑ ΚΑΡΠΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΚΑΛΠΟΝΟΘΕΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.....και τα κόμματα ΕΞΟΥΣΙΑΣ.

ΧΑΣΑΜΕ ΗΔΗ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ. Και ήδη κάποια ακόμα, κι από του άμεσου μέλλοντος!

ΠΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ, ΑΚΟΜΗ;


Και επειδή η εκστρατεία παραπληροφόρησης καλά κρατεί, και όλο και θα βρεθούν ορισμένοι που θα επιμείνουν στους ψευδείς ισχυρισμούς τους δημοσιεύουμε σήμερα, την απάντηση του υπουργείου Εσωτερικών, σε ερώτημα που είχε υποβάλει επισήμως, τον Αύγουστο του 2011, ο κ. Παντελής Γιαμαρέλλος, από όπου προκύπτει ο ψευδής ισχυρισμός, όσων υποστηρίζουν ότι με την λευκή ψήφο του 51% των ψηφοφόρων, μπορεί να ακυρωθούν οι εκλογές. Έτσι ώστε να σταματήσει εδώ και τώρα η αήθης αυτή εκστρατεία παραπλάνησης του Ελληνικού λαού από συγκεκριμένα κέντρα και παράκεντρα εξουσίας!





Aκολουθεί η απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών για το θέμα:


ΠΗΓΗ :  KLIK








Δεν υπάρχουν σχόλια: