Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Ζητείται νέος σοφός Σολομών να δώσει λύση ! Πλαστά χαρτιά και αυτοκτονίες…




Κανένας ποτέ δεν περίμενε ότι αυτή η προσπάθεια εκσυγχρονισμού τής Κρατικής μηχανής θα συναντούσε, πλήν της άρνησης αξιολόγησης και την πρώτη αυτοκτονία συμπολίτη  μας καί μάλιστα εν μέσω φρικτών πόνων...

Η φράση «θα χυθεί αίμα…» πού κάποιοι πρό καιρού εξεστόμισαν όταν άρχισαν οί έλεγχοι και πού μερικοί εκτίμησαν ότι  υπονοούσε «επανάσταση και ότι προκύψει…», μας δίνει σήμερα μια άλλη διάσταση πού ελάχιστοι ίσως είχαν φανταστεί…

Έτσι λοιπόν η αρχή πού έγινε με αναδρομικούς ελέγχους γνησιότητας πτυχίων και δικαιολογητικών  υπηρετούντων υπαλλήλων, είχε τώρα το πρώτο της θύμα και το πρώτο της αίμα...


Ο έλεγχος αυτός, καθ΄όλα νόμιμος και απαιτητός από μεγάλο μέρος της σημερινής κοινωνίας πού πολλά μέλη της αδικήθηκαν από άλλους πού κατέλαβαν παράνομα θέσεις, επέπεσε σαν οδοστρωτήρας επάνω σε παλιούς και νέους λαθρεπιβάτες του Δημοσίου…

Διορισμένους  με κάτι απίθανα έως και πλαστά δικαιολογητικά πού όμως κάποιοι άλλοι τους υπέδειξαν και τους συμβούλευσαν πώς θα τα χρησιμοποιήσουν ( συνηθέστατα πολιτικοί και κομματάρχες), και ακόμη ποιός άνθρωπος «δικός τους» στο τάδε γραφείο θα τους περίμενε να τά παραλάβει…

Και πού τελικά, όλοι αυτοί, πολιτικοί και κομματάρχες ( ως επί το πλείστον ), ήταν αυτοί πού τούς οδήγησαν και στον τάφο...

Πηγή:  http://patrablog.blogspot.com 

Αν όμως τότε, όλοι αυτοί δεν είχαν συνεργήσει σε παράνομες προσλήψεις, και είχαν αρνηθεί κάθε παράνομη «διευκόλυνση»,  ο καθ΄ ένας θα είχε διαμορφώσει αλλιώς την ζωή του και την όποια οικογένειά του και θα είχε τραβήξει τον δρόμο του…Κι΄ έτσι σήμερα δεν θα βρισκόμαστε μπροστά στον Καιάδα και στο χάος!




Όταν ένας υπάλληλος με 10 – 20 χρόνια υπηρεσίας, ή ακόμη και συνταξιούχος
πού έστω λαθραίος, έστω παράνομος καλείται σήμερα να απολογηθεί για μια παράβαση πού διέπραξε πρό αμνημονεύτων ετών και να πληρώσει όσα χρήματα έχει από τότε εισπράξει με τόκους και επιτόκια εργαζόμενος εν τούτοις κανονικά και προσερχόμενος με κόπους και μόχθους νυχθημερόν στην εργασία του, τότε αυτός ο λαθροεπιβάτης του Δημοσίου βλέπει τον κόσμο να χάνεται κάτω από τα πόδια του και προτιμά να εξαφανιστεί απ΄ αυτή την γή !

Αλλά, και δυστυχώς να εξαφανισθεί «και από Θεού πρόσωπο…» ( και ο νοών νοείτω…», διότι το κρίμα της αυτοκτονίας είναι μεγάλο ! ).
Το ερώτημα «και τι πρέπει να γίνει τώρα;» όχι μόνο μπροστά στην απειλή και άλλων αυτοκτονιών αλλά καί μεγάλου κοινωνικού θέματος, είναι κάτι πού μόνο με Θεού φωτισμό θα μπορέσει κάποιος να απαντήσει και η Κυβέρνηση να λύση…

Γι΄ αυτό λέμε ότι : «Ζητείται νέος  σοφός Σολομών να δώσει λύση !».


Διαβάζοντας περιστατικά από την ζωή του μεγάλου εκείνου και σοφού προφήτη βλέπουμε και ένα περίεργο περιστατικό καταχωρημένο εκεί .

Με δεδομένη την Σοφία Σολομώντος πού ήταν ακουστή σε όλο τον τότε γνωστό κόσμο και την Δικαιοσύνη πού είχε ως  Ανώτατος Δικαστής, άς δούμε τι ακριβώς είχε συμβεί και άς σκεφτούμε τι Δικαστή  καί τί Νομοθέτη ζητάμε σήμερα για το μεγάλο αυτό κοινωνικό πρόβλημα !
Ο Σολομών είχε ζητήσει από τον Θεό να του δώσει αληθινή  σοφία, πράγμα πού έγινε και με το παραπάνω μάλιστα.

Μικρό δείγμα της σοφίας του αποτελεί η απόδοση δικαιοσύνης στην περίφημη δίκη τών δύο γυναικών που διεκδικούσαν το ίδιο παιδί.


Η μία είχε κλέψει τό μωρό και έλεγε ότι ήταν δικό της, και η άλλη έκλαιγε σπαρακτικά φωνάζοντας ότι αυτηνής είναι δικό της, όχι της άλλης.

Ο σοφός αυτός βασιλιάς ψυχολόγησε γρήγορα την κατάσταση και για να αποκαλύψει την αλήθεια φώναξε
--«Φέρτε μου ένα μαχαίρι !»
--Μαχαίρι βασιλιά μου, τι να το κάνεις;
-- Θα το κόψω στην μέση και θα πάρει η κάθε μία το δικό της ! Μισό – μισό…».
Ανατρίχιασαν όλοι γύρω του !

Αλλ΄ όμως  η απόφασή του να διαμελιστεί το παιδί, αλλού αποσκοπούσε και είχε ως αποτέλεσμα να αποκαλυφθεί η αληθινή του μητέρα πού σπάραζε από το κλάμα ενώ η άλλη στεκόταν αδιάφορη καί ήθελε να το κόψουν καί στήν μέση !
Ζητείται λοιπόν και εδώ ένας σοφός Κριτής για μια σοφή απόφαση μέσα σ΄ αυτό το μπλέξιμο παρανομίας και νομιμότητας πού σήμερα έχουμε μπλέξει !

Οί διορισμοί τους είναι παράνομοι, αυτό το ξέρουμε.

Κάποιοι όμως έχουν κοπιάσει δεκαετίες ολόκληρες στις θέσεις πού είχαν, τις δουλεύουν, ξυπνούν το πρωϊ πηγαίνοντας στην δουλειά τους, στις βάρδιες τους, στα νυχτέρια τους.

Δίνανε τις εισφορές τους στα Ταμεία για Σύνταξη, για Ιατρική περίθαλψη...
Πολλοί ανοίξανε οικογένειες, κάνανε παιδιά, τώρα τα σπουδάζουν.


Τώρα έρχεται το Κράτος και τους δίνει μια κλωτσιά, τους πετάει στον δρόμο και είναι σαν να τους λέει «μασκαράδες, ψεύτες, άντε πνιγείτε, άντε εξαφανισθείτε να μη σας βλέπω άλλο…
Και όχι μόνο αυτό, αλλά ετοιμάστε να επιστρέψετε και όσα χρήματα τόσα χρόνια πήρατε…».


-- Μά τα δούλεψα, μά κουράστηκα, μά ξενύχτησα, τι να σού δώσω τώρα και μάλιστα αυτή την εποχή πού όλοι είναι στερημένοι…
-- Ήσουνα παράνομος και τώρα θα πληρώσεις;
-- Μά δεν διορίστηκα μόνος μου! Δεν ήλθα ποτέ πρωϊ πρωϊ στην υπηρεσία σου να κρεμάσω το καπέλλο μου και να αυτοδιορισθώ μόνος μου! 
-- Δηλαδή, τί θέλεις νά πείς;
-- Κάποιοι «δικοί σου» κύριε Κράτος μού προσέφεραν παράνομα έστω, αυτή την θέση.
Κι΄εσύ, μη ξεχνάς είσαι μια συνέχεια εκείνων των προηγούμενων πολιτικών καταστάσεων.
Κι΄ εσύ τά ίδια έκανες και μη κοιτάς πού το σύστημα είναι φτιαγμένο στα μέτρα σου, χωρίς ευθύνη υπουργών και τώρα κοκορεύεσαι !
Έχεις κι΄ εσύ λοιπόν ευθύνη πού δεν μ΄ έδιωξες τότε . Πού με ανέχθηκες !
---Εγώ είναι Κράτος, είμαι μηχανή, δεν έχω συμπόνοια, δέν ξέρω τίποτα ! Θέλω τα λεφτά μου, ή το αίμα σου ( για να ικανοποιηθούν οί άλλοι, οί χαμένοι και αδικημένοι…)
--Μά τότε εσύ δεν είσαι Κράτος δικαίου, είσαι Κράτος βρυκόλακας και ανθρωποφάγος. Μάθε λοιπόν, ότι αν συνεχίσεις να τρέφεσαι με ανθρώπινο αίμα και από ανθρώπινη δυστυχία ότι δεν θα στεριώσεις ποτέ την Εξουσία σου.

Θα συντριβείς από την υπερηφάνεια, την σκληρότητα, και την Ύβρι σου απέναντι Θεού και ανθρώπων…

ΚΑΙ  ΤΩΡΑ, ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ;
=============================== 
Εδώ, άς κάνουμε μερικές υποθέσεις...Μήπως λοιπόν πρέπει:
1) Να δοθεί γενική αμνηστία στίς πλείστες των περιπτώσεων με την παραδοχή ευθύνης και από εκείνα τα πολιτικά κόμματα πού κυριάρχησαν στην πολιτική σκηνή της χώρας τα τελευταία 20 – 30 χρόνια ! Όλοι έχουν την ευθύνη τους, είτε της συμπαιγνίας, είτε της ανοχής, είτε της αμέλειας ( «μαζί τα φάγαμε» το ονόμασε ο Πάγκαλος )
2) Να παραμείνουν στις θέσεις τους και να χαρακτηρισθούν ως «εξ΄ αμνηστείας υπάλληλοι» με μικρότερο έστω μισθό – ποινή τιμωρίας. Το ίδιο και οί συνταξιούχοι.
3) Να μη ζητηθούν αναδρομικές επιστροφές χρημάτων και μάλιστα από ανθρώπους πού με τις σημερινές συγκυρίες δεν μπορούν πιά να τα επιστρέψουν, παρά μόνο από έχοντες μεγάλες περιουσίες πού μπορούν να πληρώσουν…
4) Να θεσπιστούν αυστηρότατοι νέοι νόμοι για όσους από εδώ και πέρα χρησιμοποιήσουν πλαστά χαρτιά αλλά και για όσους τά δέχονται ανεξέλεγκτα…
Ο Θεός να βάλει το χέρι Του, να βρεθούν Νομοθέτες να δώσουν συνετή λύση. Γιατί αν ακολουθήσει κύμα αυτοκτονιών, ή και εγκληματικών πράξεων από ανθρώπους πού τάχασαν όλα και βρίσκονται στριμωγμένοι στον τοίχο κανείς δεν μπορεί να προβλέψεει την όποια συνέχεια…! 
 --------------------------

Είχε πλαστό "τίτλο", αλλά γνήσιο φιλότιμο...




 Κλεισμένος στον εαυτό του και αμίλητος εμφανιζόταν τις τελευταίες ημέρες ο 46χρονος Κώστας Σταυρόπουλος, υπάλληλος για 20χρόνια των φυλακών του Αγίου Στεφάνου και γνωστός παράγοντας του Απόλλωνα Εγλυκάδας.

Ενα υπηρεσιακό εσωτερικό έγγραφο είχε ταράξει την ηρεμία του, καθώς είχε κληθεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης σε απολογία, επειδή είχε εντοπιστεί ότι ήταν κάτοχος πλαστού τίτλου σπουδών. Κανείς όμως δεν φανταζόταν ότι ο άνδρας θα επιχειρούσε να βάλει τέλος στη ζωή του. Ο άνδρας, χθες τα ξημερώματα, μεταφέρθηκε με σφοδρούς πόνους στην κοιλιά στο νοσοκομείο, έχοντας καταναλώσει μεγάλη ποσότητας δηλητηρίου. Οι γιατροί, παρά τις προσπάθειες να τον σώσουν, δεν τα κατάφεραν.

ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ...

«Τον είχαν καλέσει σε απολογία από το υπουργείο Δικαιοσύνης, επειδή αυτή την περίοδο σε όλες τις υπηρεσίες του δημόσιου τομέα γίνεται έλεγχος τίτλων σπουδών» επιβεβαιώνει στην «Π» ο πρόεδρος των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων του Αγ. Στεφάνου, Βασίλης Νικολακόπουλος. Είχε προσκομιστεί κατά την πρόσληψή του αντίγραφο τίτλου σπουδών, που όμως η γνησιότητά του δεν επιβεβαιωνόταν από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα το κλίμα στη φυλακή ήταν βαρύ για τον άτυχο Κώστα Σταυρόπουλο, ο οποίος κινδύνευε με απόλυση. Σημειωτέον ότι σε ανάλογες περιπτώσεις που έχουν αποκαλυφθεί, το Δημόσιο έχει προβεί σε πράξεις καταλογισμού, ζητώντας αναδρομικά τα δεδουλευμένα όλων των ετών. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο σωφρονιστικός εργαζόταν επί 20 έτη στις φυλακές.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΜΕΝΟΙ...

Η είδηση του θανάτου του συγκλόνισε τους συναδέλφους του. Ηταν γνωστός και για τη συνδικαλιστική του δράση στις φυλακές και είχε προσπαθήσει να αναμορφώσει τον κλάδο. Επίσης, ήταν και πατέρας δύο παιδιών, τα οποία προσπαθούσε να μεγαλώσει μόνος του.

Εξίσου συγκλονισμένοι τα μέλη της ομάδας του Απόλλωνα Εγλυκάδας, όπου ήταν ταμίας και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής.

Γ.ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

 



Δεν υπάρχουν σχόλια: