Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Έφθασαν τίς 82 οί τυφλές μαϊμούδες πού έπαιρναν επιδόματα…Κύκλωπα !







Κι΄ αυτός τυφλός;








Από πολλά χρόνια τώρα είχαμε δημοσιεύσει μία έντονη διαμαρτυρία για εκείνους τους «κόκκινους μεταλλικούς διαδρόμους» τυφλών, καρφωμένους πάνω στα κανονικά πεζοδρόμια της πολιτείας μας....


 
Πάτρα, η πολιτεία τών χιλιάδων ( ; ) τυφλών...



Και δεν μαθεύτηκε ποτέ μέχρι σήμερα  ποιός «εκσυχρονιστής»  σύμβουλος, προμηθευτής, ή παρατρεχάμενος της τότε ( ; ) Δημαρχιακής αυλής ( ίσως καί Δήμαρχος )
τα είχε προτείνει να μπούνε στην ταλαιπωρημένη Πολιτεία μας, και μάλιστα σε τόσο μεγάλη έκταση, και κυρίως σε τόσο στενά πεζοδρόμια πού όχι μόνο ένας πού βλέπει, αλλά πολύ περισσότερο καί ένας τυφλός στραβοπατάει επάνω τους ! 



-- Μά, κι΄ εσύ τυφλός;

-- Διάβασε παρακάτω να δείς, καί πόσοι άλλοι σάν κι΄ εμένα βρεθήκανε στήν Πάτρα !


-------------------


Καθώς επίσης και τά πόσες χιλιάδες ευρώ, με τις ανάλογες ( πιθανόν) αγορές, προμήθειες, μεσολαβήσεις και ενδεχομένως και μίζες διακινήθηκαν γι΄ αυτό το «τεράστιο» προσθετικό έργο πού θα εξυπηρετούσε τους πολλούς τυφλούς «όλης της Πάτρας» πού μάλιστα σπανίως βλέπουμε να υπάρχουν και να κυκλοφορούνε στους δρόμους της…

Εκείνο όμως πού στα χρόνια αυτά διαπιστώσαμε, ακούσαμε, και είδαμε, ήταν οί δεκάδες περιπτώσεις, γυναικών κυρίως πού έφαγαν τα μπερδικλωμένα πόδια τους και εν συνεχεία τά μούτρα τους απ΄ αυτά τα μεταλικά πεζοδρόμια και κατέληξαν στους ορθοπεδικούς χωρίς απαραιτήτως να φοράνε και ψηλά τακούνια…

Άσε πού αν κάποιος σταθεί και παρατηρήσει πού περπατάνε οί διαβάτες θα ιδεί ότι αποφεύγουν σαν τον «διάβολο από το λιβάνι» να πατήσουν πάνω σ΄ αυτά τα κόκκινα λούκια πού προεξέχουν τουλάχιστον δύο εκατοστά πάνω από τις πλάκες των πεζοδρομίων…


Πηγή:  http://patrablog.blogspot.com
 



Και όμως τόσα χρόνια τώρα, δεν βρέθηκε ένας Δήμαρχος, ένας σύμβουλος, ένας μηχανικός, αρχιτέκτονας, πνευματικός άνθρωπος, ή υποψήφιος Δήμαρχος – θαυματοποιός, να κάνει κάποιες τροποποιήσεις έστω  γι΄ αυτά τα εξαμβλώματα  πού λογικός και αμέθυστος άνθρωπος, και ούτε κάν και τυφλός  δεν μπορεί να κυκλοφορήσει πάνω τους.

Αυτό λοιπόν είναι η μία πλευρά !


Άν είναι δυνατόν πάνω σ΄ αυτά τα προεξέχοντα κόκκινα λούκια να πατήσει καλά ένας οποιοσδήποτε άνθρωπος !





Γιατί υπάρχει και η άλλη, η δεύτερη πλευρά του νομίσματος πού την μάθαμε σήμερα και πού δείχνει την «αιτία πρότασης» πού μπήκαν όλα αυτά τα μεταλικά κοκινωπά «κεραμίδια» για να περπατάμε επάνω τους καί πού μέχρι σήμερα τυγχάνουν διαχρονικής αδιαφορίας και «προστασίας» απ΄ όλες τις Δημαρχιακές  παρατάξεις μας.

Έτσι λοιπόν 11  υποψήφιοι ( μέχρι τώρα…) «ερίζουν», μαλώνουν, διεκδικούν και τσακώνονται, για την πόλη του Πατρέως, και ζωή νάχουνε όλοι τους ώστε βάζοντας ένα χεράκι από λιγάκι ο καθένας τους μακάρι να σώσουν και την Πάτρα μας !

Όμως κανέναν απ΄ αυτούς τους «10 μικρούς Μήτσους» ( σύν μία γυναίκα ίσον 11 ), δεν άκουσα να πεί ότι « εγώ σάν αναλάβω Δήμαρχος θα ξηλώσω όλη αυτή την κακογουστιά των τυφλόδρομων πού πάνω τους σπάνε οί συμπολίτες μας τα πόδια τους…», ή τουλάχιστον θα βάλω άλλου τύπου πλακέ λούκια πού θα μπορούν να πατάνε επάνω και οί άλλοι διαβάτες !

Γιατί και οί τυφλοί θέλουν την προστασία τους ( δεν αντιλέγουμε σ΄ αυτό ), αλλά και οί άλλοι διαβάτες την απρόσκοπτη κυκλοφορία τους !



ΓΙΑ ΠΙΑ ΑΙΤΙΑ ΒΑΛΑΝΕ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ «ΚΕΡΑΜΙΔΙΑ» ΣΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ;
===============================



Διαβάζοντας την είδηση πού καταχωρούμε παρακάτω, εκ των πραγμάτων σήμερα φαίνεται ότι η κυρίως αιτία όλης αυτής της πεζοδρομιακής βαρβαρότητας δεν ήταν μόνο ο χαρακτηρισμός της πόλης μας ως Πολιτιστικής πρωτεύουσας εκείνης της εποχής, αλλά και η φήμη ως « Πάτρα, η πολιτεία των εκατοντάδων τυφλών».

Βγαλμένη μάλιστα μέσα από στοιχεία Ασφαλιστικών Ταμείων  πού παρουσίαζαν πακέτα ολόκληρα επιδομάτων και συντάξεων τυφλών, όπως εκείνες οί 750 συντάξεις ψευτοτυφλών στην Ζάκυνθο πού πέρυση αποκαλύφθηκαν !!!

Δεν ήταν όμως έτσι !

Αλλά ήταν μία πόλη των «τυφλών μαϊμούδων» και των ψεύτικωνν επιδομάτων επί ζωντανών και πεθαμένων πού δημιουργούσαν σε κάποιους την αντίληψη και την αίσθηση ότι «εδώ στην Πάτρα έχουμε χιλιάδες και μυριάδες τυφλούς πού θέλουν βοηθητικά πεζοδρόμια» !

Η παρακάτω είδηση δείχνει την πραγματική αλήθεια !



Πάτρα , η πόλη των τυφλών !



«…..82 περιπτώαεις μαϊμού τυφλών που λάμβαναν παρανόμως επιδόματα όλα τα προηγούμενα τουλάχιστον 10 χρόνια χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις "ξεσκέπασαν" οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων μετά από σχετική εντολή του Δημάρχου Γιάννη Δημαρά για διενέργεια εξονυχιστικού ελέγχου.
Το απίστευτο είναι δε, ότι τα 30 από αυτά τα επιδόματα τα εισέπρατταν συγγενείς τυφλών που έχουν πεθάνει!
Ο έλεγχος, σύμφωνα με τις πληροφορίες του thebest.gr  πραγματοποιήθηκε από ομάδα υπαλλήλων της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και  Δια Βίου Μάθησης, και έβγαλε λαβράκι!

Από το 2011 είχε σταλεί επιστολή από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου σε όσους λάμβαναν επίδομα τυφλότητας, που τους καλούσε να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους στο ΚΕΠΑ ώστε να λάβουν ανάλογη γνωμάτευση και ποσοστά αναπηρίας.
Η εξέταση των περιπτώσεων επικεντρώθηκε στην προσκόμιση γνωμάτευσης ΚΕΠΑ που πιστοποιούσε το ποσοστό αναπηρίας τυφλότητας 80% και άνω που είναι όριο για τη λήψη επιδόματος.

Στο σύνολο 569 φακέλων ελέγχθησαν από την ομάδα που δημιουργήθηκε όλες οι περιπτώσεις.

Συνολικά για το επίδομα τυφλότητας τα αποτελέσματα  έχουν ως εξής:
- Διακόπηκαν τα επιδόματα σε 82 περιπτώσεις εκ των οποίων οι 30 αφορούσαν άτομα που απεβίωσαν!
- Προσκόμισαν αποδεικτικά κατάθεσης στο ΚΕΠΑ και βρίσκοναι σε αναμονή 60 περιπτώσεις.
- Υπάρχουν 7 περιπτώσεις που χρήζουν περαιτέρω έρευνας.
- Προσκομίστηκαν γνωματεύσεις από το ΚΕΠΑ με ισόβια ή συγκεκριμένη διάρκεια ισχύος σε 420 περιπτώσεις και το επίδομα τυφλότητας συνεχίζεται.

Από όλη αυτή η διαδικασία εξοικονομήθηκαν από το επίδομα τυφλότητας 67.274,00 ευρώ, ενώ συγκεντρωτικά από τον Μάιο του 2013 έως σήμερα, 135.550 ευρώ (μαζί με τα παράνομα επιδόματα ινσουλοεξαρτώμενων)

"Ο σεβασμός στο χρήμα του φορολογούμενου πολίτη που σήμερα βγαίνει με αίμα, είναι υποχρέωση. Οι παροχές πρέπει να είναι πολλές και πλούσιες σε όσους  πραγματικά ανάγκη και όχι  να τις  στερούνται επειδή κάποιοι εκμεταλλεύονται το σύστημα, προφανώς εκμεταλλευόμενοι επί χρόνια τα πολλά παραθυράκια του κομματισμού" λέει στο thebest.gr  o αρμόδιος αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής Θεοχάρης Μασσαράς.







Δεν υπάρχουν σχόλια: