Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

«Σταυρέ του Χριστού, σώσον ημάς τη δυνάμει Σου…» ( 14 Σεπτεμβρίου )





Η  Ύψωση του Τιμίου Σταυρού στην Ορθόδοξη Εκκλησία είναι μία μεγάλη γιορτή και μάλιστα με αυστηρή νηστεία παρόμοια μ΄ εκείνη της Μεγάλης Παρασκευής...


Γίνεται κάθε χρόνο στις 14 Σεπτεμβρίου σε ανάμνηση της ευρέσεως από την Αγία Ελένη και μετέπειτα Υψώσεως  του Τιμίου Σταυρού του Χριστού στα Ιεροσόλυμα στα  335 μχ.
, καθώς και της επιστροφής του από τους Πέρσες και της δευτέρας Υψώσεώς του στην Κωνσταντινούπολη ώστε να τον δεί όλος ο λαός, από τον Αυτοκράτορα Ηράκλειο  στα 626 μχ,
+++++++++++++++++++++++  



Εδώ, από μια περίεργη εμφάνιση του Σταυρού στόν ουρανό της Ρωσίας…

+++++++++++++++++++++++++++++
Το λεγόμενο «Τίμιο Ξύλο» πού σήμερα ελάχιστες Εκκλησίες, μοναχοί, ιερείς, αλλά και λαϊκοί κατέχουν
είναι θαυματουργό καί η γνησιότητά του φαίνεται από μία μυστηριώδη ιδιότητα πού έχει να μη βυθίζεται στο νερό !

Είναι γνωστό σε όλους ότι το ξύλο πάντα επιπλέει.
 

Το Τίμιο Ξύλο όμως δεν επιπλέει, πάει αντίθετα με τους Φυσικούς Νόμους ώστε ακόμη και μια μικρή σκλήθρα να ρίξεις σ΄ ένα ποτήρι , αυτή φεύγει και πάει σαν βολίδα στον πάτο του ποτηριού!
Κάθε άνθρωπος βέβαια πού φοράει Σταυρό όχι για διακόσμηση αλλά πού τον τιμά και τον πιστεύει, αυτός καί μόνο έχει την χάρη του και  την διαρκή προστασία του…
Αυτή ακριβώς η θαυματουργική δύναμη του Σταυρού επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά  μέσα από την παρακάτω τραγική ιστορία πού συνέβηκε επί Γερμανικής κατοχής μέσα στα φοβερά κρατητήρια βασανισμών της οδού Μέρλιν στην Αθήνα, τον χειμώνα του 1943…

Πηγή:  http://patrablog.blogspot.com


Το τι ακριβώς συνέβη και πώς γλίτωσε  τον θάνατο από τον Γερμανό Ανακριτή το διηγείται παρακάτω ο ίδιος ο Εισαγγελέας κ. Λυμπέρης Παπανδρέου…

« …ΣΕ  μιά  διακοπή συνεδριάσεως , μιας από τις τελευταίες μεγάλες δίκες, ο Εισαγγελεύς κ. Λυμπέρης Παπανδρέου, μου διηγήθηκε ( σημειώνει ο συγγραφέας του βιβλίου ) τα εξής, όταν πρόσεξε ότι είχα στο λαιμό μου ένα σταυρό.

Μου έδειξε ένα σταυρό που φορούσε κι αυτός στον λαιμό του, και μου είπε:
— Αυτός ο σταυρός πού βλέπεις μου έσωσε κάποτε την ζωη.
Χωρίς αυτόν θα ήμουν ήδη από τον χειμώνα του 1943 νεκρός.
 
Ηταν η περίοδος, κατά την οποία όποιος έπεφτε στα χέρια των Γερμανών και ωδηγείτο εις το άντρον των βασανιστών των, εις την οδόν Μερλιν, δεν έφευγε από αυτό παρά μόνο για το νεκροταφείον.
Εκείνη την εποχή συνελήφθηκα και εγώ.
Είχα κατηγορηθεί  από ένα ανώτατο υπάλληλο του Δημου Πειραιώς —όργανο των Γερμανων— και ένα Δημαρχο Συνοικισμού του Πειραιώς ως… Γενικός Εισαγγελεύς των Κομμουνιστών, διότι και τους δύο αυτούς κυρίους συνέλαβα για καταχρήσεις τροφίμων, από εκείνα που προοριζόταν δια τους πεινασμένους. 

Η άρνηση , την οποίαν αντέτασσα σε κάθε «κατηγορώ», εξαγρίωνε τους ανακριτάς μου.
Ετσι παραδόθηκα σε βασανιστήρια...
Την τρίτη ημέρα του μαρτυρίου μου οδηγήθηκα σε ένα ευρύχωρο δωμάτιο .
Σε αυτό υπέστην τα πάνδεινα. Παρήλασαν και πέντε γιγαντόσωμοι βασανιστές , καθένας των οποίων εξήντλησε όλες τις δυνάμεις του επάνω μου.
Σιγά-σιγά άρχισα να αισθάνωμαι ότι σε λίγο θα έμενα νεκρός εκεί.
Μετά τους γιγαντοσώμους βασανιστές, με παρέλαβε ο ίδιος ο ανακριτής.
Σε μιά στιγμή έξαλλος με έπιασε με τα δυο του χέρια από το λαιμό και άρχισε να τον σφίγγει.  Ενοιωσα ότι θα πέθαινα από ασφυξία...

Διέθεσα όσες δυνάμεις είχα και απαλλάχτηκα από τα χέρια του. 
Αμέσως άνοιξα, σχίζοντας το πουκάμισό μου, το στήθος.Ηθελα να αναπνεύσω. Δεν είχα σκεφθεί καν τι είχα κάνει.
Την ίδια όμως στιγμή αντίκρυσα τον βασανιστή μου να γίνεται χλωμός. 
Εγινε άσπρος ύστερα, περισσότερο και από τον κάτασπρο τοίχο του δωματίου.
Προσπαθούσε να σηκώσει τα χέρια του και δεν το κατόρθωνε.

Αρχισε τότε να κλαίει…
Ναι, να κλαίει τρομαγμένα και σαν μικρό παιδί !…  Επειτα ήλθε κοντα μου, έσκυψε στο στήθος μου και… φίλησε αυτόν εδώ τον σταυρό !… 
Ομολογῶ ότι δεν πίστευα στα μάτια μου για όσα έβλεπα.


Σε λίγο φώναξε και του έφεραν ένα ποτήρι νερό.
Με αυτό έπλυνε μόνος του, με τα χέρια του, που τώρα κινούνταν , τις πληγές μου και αφού με κάθισε σε μια καρέκλα να συνέλθω έφυγε για να επιστρέψει με αρκετούς συναδέλφους του, μπροστά στους οποίους αφηγήθηκε τα εξής:
— Μόλις άνοιξε ο άνθρωπος αυτός το στήθος του, έλαμψε στα μάτια μου σαν αστραπή αυτός ο μικρούτσικος σταυρός.







Και η λάμψη σχημάτισε ένα φλογερό «νάϊν» (όχι).


Τωρα που έχω συνέλθει, κύριοι, μπορώ να πω ότι ο Θεός βρίσκεται κοντά στους πιστούς...
Έπειτα γύρισε σε μένα καί μού είπε:

— Θα Σας παρακαλούσα να μου προσφέρετε αυτό το σταυρό για να με προφυλάσσει από την άδικη κρίση.  Οχι από τον θάνατο, διότι δεν τον φοβούμαι.
Αλλὰ δεν είμαι άξιος… Δεν πιστεύω όπως εσείς στο Θεό. Διότι εάν επίστευα…
Και σταμάτησε απότομα την φράση.


—  Ετσι, αγαπητέ μου, εσώθην από βέβαιον θάνατον χάρις εις την πίστιν μου, κατέληξεν ο Εισαγγελεύς κ. Λυμπέρης Παπανδρέου.
Από το βιβλίο Ν. Καπιτσόγλου, «Θαύματα που γίνονται σήμερα», περιοδ. «Κιβωτός», αριθ. 21/ Σεπτέμβριος 1953, σελ. 347).

========================


Στις 6 Σεπτεμβρίου 1979 στο Κάστρο Βοιωτίας σε τραγικό αυτοκινητιστικό δυστύχημα ο μοναδικός διασωθείς από τους τρεις επιβαίνοντες ήταν ο ποδοσφαιριστής Γιάννης Βαλαώρας.

Με την έναρξη της αθλητικής περιόδου, είχε προηγηθεί στο γήπεδο Αγιασμός.
Ο εν λόγω ποδοσφαιριστής δεν περιορίσθηκε μόνο στο ράντισμα του ιερέα και στην προσκύνηση του Τιμίου Σταυρού.

Δείχνοντας το σεβασμό και την τιμή προς το αγιασμένο νερό, πήρε από αυτό, έρριξε στο πρόσωπό του και αλείφθηκε στο σώμα του, αδιαφορώντας για τις τυχόν ειρωνείες.
Όπως ομολόγησε αργότερα, αυτό το έκανε σε κάθε Αγιασμό.
Κατά την επιστροφή ήταν ο μόνος που διασώθηκε από θανατηφόρο τροχαίο εντελώς αλώβητος.
Ο διασωθείς απέδιδε τη σωτηρία του στην ευλογία του Αγιασμού.

Εμπρός στη θέα του θαύματος, αυτής της μυστηριώδους αλλά αισθητής ενέργειας του αθεάτου Θεού, αποθαύμαζαν όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί και οι λοιποί παριστάμενοι το μεγαλείο της εμπειρικής πίστης μας.
http://www.romfea.gr/ieres-mitropoleis/19066-2013-09-12-09-39-31


=================================




4.Το σημείο του Σταυρού και της Ορθόδοξης (Χριστιανικής) προσευχής είναι ικανά να σκοτώσουν μικρόβια, και να μεταβάλουν της οπτικές ιδιότητες του νερού.

Επιστήμονες έχουν αποδείξει πειραματικά τις θαυματουργικές ιδιότητες του σημείου του Σταυρού και της προσευχής.

«Είναι διαπιστωμένο ότι η παλιά συνήθεια να γίνεται το σημείο του Σταυρού πάνω από το φαγητό και το ποτό πριν το γεύμα, έχει ένα προφανές μυστικό νόημα. Πίσω από αυτό παραμένει η πρακτική χρησιμότητα:

Η τροφή κυριολεκτικά καθαρίζεται μέσα σε μια στιγμή. Αυτό είναι ένα μεγάλο θαύμα, που κυριολεκτικά συμβαίνει κάθε ημέρα», είπε η φυσικός Angelina Malakhovskaya που προσκλήθηκε από την εφημερίδα Zhizn την Παρασκευή.

Η Malakhovskaya έχει μελετήσει τη δύναμη του σημείου του Σταυρού με την ευλογία της Εκκλησίας, για 10 περίπου χρόνια τώρα.
Έχει διεξάγει ένα μεγάλο αριθμό πειραμάτων που έχει επανειλημμένα επαληθευθεί, πριν τα αποτελέσματά τους έρθουν στη δημοσιότητα.

Ειδικότερα έχει ανακαλύψει τις απαράμιλλες βακτηριοκτόνες ιδιότητες του νερού μετά την ευλογία του από μία Ορθόδοξη προσευχή και το σημείο του Σταυρού.
Η μελέτη επίσης αποκάλυψε μία νέα, ενωρίτερα άγνωστη ιδιότητα του λόγου του Θεού να μετασχηματίζει τη δομή του ύδατος, αυξάνοντας αξιοσημείωτα την οπτική του πυκνότητα στην περιοχή του φάσματος της βραχείας υπεριώδους ακτινοβολίας, γράφει η εφημερίδα.

Οι επιστήμονες έχουν επαληθεύσει την δύναμη της δράσης της Κυριακής

προσευχής (Πάτερ ημών) και του Ορθοδόξου σημείου του Σταυρού στα παθογενή βακτήρια.
Δείγματα νερού από διάφορες δεξαμενές (πηγάδια, ποταμούς, λίμνες) πάρθηκαν για έρευνα.
Όλα τα δείγματα είχαν goldish staphylococcus, ένα κολοβακτηρίδιο.
Αποδείχθηκε εν τούτοις, ότι αν η Κυριακή προσευχή λεχθεί και το σημείο του Σταυρού γίνει επάνω τους, ο αριθμός των βλαβερών βακτηριδίων θα μειωθεί επτά, δέκα, εκατό ακόμη και πάνω από 1000 φορές.

Τα πειράματα έγιναν με τέτοιο τρόπο, ώστε να αποκλείουν και την ελάχιστη πιθανή

νοητική επιρροή.
Η προσευχή ειπώθηκε και από πιστούς και από απίστους, αλλά ο αριθμός των παθογόνων βακτηρίων σε διάφορα περιβάλλοντα με διαφορετικές ομάδες βακτηρίων ακόμη και τότε μειώθηκε, συγκρινόμενος με τα πρότυπα αναφοράς.

Οι επιστήμονες απέδειξαν επίσης  την ευεργετική επίδραση που η προσευχή και το σημείο του Σταυρού έχουν πάνω στους ανθρώπους.
Όλοι οι συμμετέχοντες στα πειράματα είχαν την πίεση του αίματός τους να τείνει να σταθεροποιηθεί, και τους αιματικούς δείκτες βελτιωμένους.

Κατά τρόπο εντυπωσιακό, οι δείκτες άλλαζαν προς την ίαση που χρειαζόταν:
Στους υποτασικούς η αιματική τους πίεση ανέβηκε, ενώ στους υπερτασικούς κατέβηκε.

Επίσης παρατηρήθηκε ότι το σημείο του Σταυρού εάν γίνεται πρόχειρα, με τα τρία δάχτυλα βαλμένα μαζί απρόσεκτα ή τοποθετούμενα εκτός των απαραιτήτων σημείων (στο μέσο του κούτελου, το κέντρο του ηλιακού πλέγματος, και στα κοιλώματα κάτω από το δεξί και αριστερό ώμο), το θετικό αποτέλεσμα ήταν πολύ πιο αδύνατο, ή απουσίαζε εντελώς.


RUSSIA TODAY


 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλησπερα σας.Ονομαζομε Αντρουλα, και είμαι, απο τη Κύπρο.Δε μπορω, να περπατήσω, μόνη μου. Τα θαύματα, της Παναγίας, και των Αγίων, οι διδαχες, των Πατέρων, σου δίνουν, δύναμη, πίστη, και υπομονή, να αντιμετωπίζεις, τη καθημερινότητα, στη ζωή.Το τηλεφωνο μου, είναι:00357_99760422. Ευχαριστω.