Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Πόλεμος στην ορεινή Ναυπακτία ! Αστυνομία – δραπέτες, σημειώσατε «Χ»…




Κατασκοπευτικό UAV πετώντας πάνω από την Ναυπακτία...

Έπεσε από μόνο του, ή τό έρριξαν από "κάτω;"



Πάνε τώρα 3 ολόκληρες εβδομάδες  πού οί δραπέτες των φυλακών Τρικάλων παραμένουν ασύλληπτοι.

Πού τρυπώνουν σαν τους αρουραίους στις φυλωσιές των δασών, τών  καστανιών και των ελάτων και χάνονται, λές και άνοιξε η γή και τους κατάπιε…

Δεκάδες σπίτια ανοιγμένα, διαρρηγμένα, και γιατί όχι και βεβηλωμένα από τους επικίνδυνους  κακοποιούς. Τρώνε, πίνουνε,  καί αφού κάνουνε και το μπάνιο τους για να είναι πιο ξεκούραστοι στον κάματο της κοπιαστικής «ημέρας εργασίας» πού πέρασαν, αλλά και της άλλης πού έρχεται, αναχωρούν γιά νέες περιπέτειες…
Στά χωριά οί άνθρωποι είναι τρομοκρατημένοι !
Μή τούς σκοτώσουν, μή τούς πάρουν γιά όμηρους αυτούς ή τα παιδιά τους, μή τούς κακοποιήσουν...
Φοβούνται να πάνε ακόμη καί στά κτήματά τους...


Πηγή:  http://patrablog.blogspot.com


Εν τώ μεταξύ, για όλο αυτό το Αλβανικό σκυλολόϊ έχουν κατέβει μεγάλες Αστυνομικές δυνάμεις ερχόμενες από την Κρήτη, την Αθήνα, Θεσσαλονίκη κλπ και δεν αποκλείεται να κατέβει και ο Στρατός, ( πιθανόν και η πολεμική αεροπορία (sic ) σε μια πρωτοφανή εκστρατεία για τα Αστυνομικά χρονικά πού ούτε επί εποχής Γιαγκούλα, Νταβέλη, και Κακαράπη  δεν είχαμε..

Ο άτυχος αστυνομικός με το παιδάκι του...


Αλλά πλέον τούτων, ακούγεται και το άλλο αμίμητο ( αλλά και επικίνδυνο ) ότι γιά να αυξηθεί η διαθέσιμη δύναμις παίρνουν αστυνομικούς από γραφεία και τους στέλνουν στα βουνά για να πιάσουν τους δραπέτες.
Και ότι οί γραφιάδες αυτοί, θέλοντας να προφυλάξουν την ζωή τους καθ΄ ότι ανεκπαίδευτοι σε τέτοιες μάχες, κάνουν εξεπίτηδες θόρυβο για να ακούγονται "ότι έρχονται..."  και να κρύβονται οί δραπέτες !


Όμως, είτε αστείο είναι αυτό, είτε αληθινό, δείχνει μία πολύ μπερδεμένη κατάσταση αλλά και αντίληψη σχεδιασμού, για τήν πρωτοφανή αυτή καταδίωξη...

Αυτά πού συμβαίνουν σήμερα καταδεικνύουν για μιά ακόμη φορά τα λάθη προηγούμενων Ελληνικών Κυβερνήσεων πού με μιά μονοκοντυλιά σ΄ ένα μόνο βράδυ κατήργησαν τήν Ελληνική χωροφυλακή, αυτό τό σκληραγωγημένο Αστυνομικό Σώμα στρατιωτικής δομής καί καταδίωξης, τό μόνο ικανό να τα βγάλει πέρα με κακοποιούς στά χωριά αλλά καί επάνω στούς ορεινούς όγκους τής πατρίδας μας...
Μηχανοκίνητο τμήμα τής τότε Ελληνικής Χωροφυλακής...







Όταν ολόκληρη Γαλλία, Ιταλία, αλλά καί άλλες Ευρωπαϊκές χώρες διατηρούνε ακόμη σε περίοπτη θέση τήν Κρατική Χωροφυλακή
τους γιά δράσεις πού η Αστυνομία δέν αντέχει να πάει, γιατί εμείς να την καταργήσουμε; 
Τά χωριά τα έχουν κατακλέψει σπείρες ξένων αλλά καί ρομά ( συνήθως ) κακοποιών...
Ποιός θα τούς κυνηγήσει στα κατσάβραχα;
Οί αστυνομικοί τών πόλεων με τα σκαρπίνια, τό κινητό τους, καί τον φραπέ τους;

Τίς τελευταίες δεκαετίες εμείς εδώ σάν Έλληνες, καί θέλοντας πιθανόν να κάνουμε τούς προοδευτικούς, υπήρξαμε πρωτοπόροι στήν ανοησία, με ασυλλόγιστες καταργήσεις καί συγχωνεύσεις όχι μόνο τώρα με "αυτό", αλλά καί  μέ τά εκατομμύρια Ισλαμιστές μετανάστες πού ακόπως καί χωρίς άλλη σκέψη υιοθετήσαμε...


Ακόμη και ένα UAV  κατασκοπευτικό αεροπλάνο του Στρατού κατέπεσε στην προσπάθεια εντοπισμού αυτών των πέντε καραγκιοζαραίων πού έχουν ήδη σκοτώσει μια κοπέλλα καθώς και τον Αστυνομικό πού οδηγούσε ένα αυτοκίνητο.
Και ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί αν το αεροπλάνο έπεσε από μόνο του, από ρεύματα αέρος και από φυσικό αίτιο, ή το πυροβολήσανε από κάτω και το κατέρριψαν…


Από την άλλη πλευρά τώρα, μέσα στην ζέστη του καλοκαιριού και για 700 ψωροευρώ μηνιαίο μισθό πού δεν αντιπροσωπεύει το ατομικό κόστος εργασίας τους, δεκάδες  Αστυνομικοί παραμένουν καθηλωμένοι στα πόστα τους ντυμένοι σαν αστακοί με βαριά εξάρτηση μάχης μέσα στήν ζέστη τού καλοκαιριού καί στό αποκομμένο περιβάλλον,  μη ξέροντας από πού μπορεί να τους έρθει κάποια φονική σφαίρα πού θα τους αφαιρέσει την ζωή, όπως συνέβει άλλωστε και μ΄εκείνον τον συνάδελφό τους …

Ιχνηλάτες με θερμικές κάμερες αναζητώντας τά ίχνη τών κακοποιών...













Ο φόβος φυλάει τα έρημα και οί πέντε Αλβανοί καραγκιόζηδες εξακολουθούν να παραμένουν ασύλληπτοι σάν να θέλουν να ξεφτιλίσουν θα έλεγε κανείς την Ελληνική Αστυνομία !

Το βέβαιο πάντως είναι, πώς αν πέσουν ζωντανοί στα χέρια των αστυνομικών,  θα φάνε τόσες ξυλιές, κρυφές ή φανερές,  πού θα τις θυμώνται σ΄ όλη τους την ζωή κι΄ άσε τον κ.Δένδια και τα ανθρώπινα δικαιώματα να συσταίνουν σεβασμό και αυτοσυγκράτηση…

Άλλωστε μη ξεχνάμε, ότι τα ανθρώπινα δικαιώνατα είναι για κοινωνίες ανθρώπων και όχι κτηνών και γαϊδάρων πού βλέπουν τον άλλο σαν χώμα και κάνουνε με το παραμικρό σκοποβολή θανάτου επάνω του…



ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ  ΕΙΔΗΣΕΙΣ...
===================== 2.7.13

Σε απόσταση αναπνοής από τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων βρέθηκε η αστυνομία για μία ακόμη φορά.
Ομως οι κακοποιοί παραμένουν ελεύθεροι, καθώς η εκτεταμένη έρευνα που στήθηκε από τα ξημερώματα στην ορεινή Ναυπακτία δεν έχει αποδώσει ακόμη καρπούς.
Ο «συναγερμός» σήμερα στο κέντρο επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ. όταν μια θερμική κάμερα ανίχνευσε κινήσεις τεσσάρων ατόμων στην περιοχή τα ξημερώματα.
Ολα έδειχναν πως είχαν εντοπιστεί για πολλοστή φορά οι δραπέτες και σύμφωνα με το Permissospress αμέσως ξεκίνησε ευρεία επιχείρηση των δυνάμεων που βρίσκονται στο σημείο, με αποκλεισμό δύο ζωνών και «χτένισμα» σπιθαμή προς σπιθαμή της περιοχής.

Αν και πέρασαν αρκετές ώρες, οι δραπέτες ακόμη δεν έχουν εντοπιστεί. Κάτι που σημαίνει πως είτε κατάφεραν να ξεφύγουν, είτε πως οι ενδείξεις της θερμικής κάμερας δεν αφορούσαν τα συγκεκριμένα άτομα. Οι έρευνες πάντως συνεχίζονται, καθώς οι αστυνομικοί εκτιμούν πως η ομάδα των κακοποιών δεν έχει καταφέρει να απομακρυνθεί από την περιοχή και ίσως να έχουν εγκλωβιστεί σε κάποιο σημείο

-------------------
ΤΟ MAΚΕLEIO.GR ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ. "ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΑΝΤΑΡΤΟΠΟΛΕΜΟ ΤΕΤΟΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΣ". ΑΦΑΝΤΟΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ(ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Στις 01 Ιουλίου 2013 - 13:22.




****Πριν από λίγο ενημερωθήκαμε ότι υπάρχει μεγάλη κινητικότητα στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας. Η αστυνομία ειδοποιήθηκε για άτομα με γένεια και μακριά μαλλιά ότι κινούνται στο ποτάμι. Αλλά η πληροφόρηση δόθηκε καθυστερημένα. 
Μπλοκαρισμένος όλος ο Εύηνος ποταμός. Την πληροφορία έδωσε στην αστυνομία μία Βουλγάρα της περιοχής.

Καταδρομείς των Ελληνικών Ένοπλων Δυνάμεων, κομάντος του Λιμενικού Σώματος και ειδικά εκπαιδευμένοι αστυνομικοί που τσάκισαν στα Ζωνιανά τους βαρόνους των ναρκωτικών, ανέλαβαν δράση από το Σάββατο τη νύχτα στην 14η μέρα της επιχείρησης «ευρείας έκτασης» που ομοιάζει με πολεμική αναμέτρηση, για τη σύλληψη των παραστρατιωτικών Αλβανών «ανταρτών» του βουνού με επικεφαλής τον αδίστακτο μακελάρη, Μάριο Κόλα.



Bρεθήκαμε χτες στην αχανή έκταση των Ακαρνανικών βουνών και στις «φυλάχτρες» της Αιτωλίας, στα σύνορα με την Φωκίδα. Πάνοπλοι αστυνομικοί αλλά κατάκοποι και ταλαιπωρημένοι της ΟΠΚΕ, έστηναν «καρτέρια» κοντά στο Φράγμα του Εύηνου ποταμού.



Στην μασχάλη το G3. Από τα λίγα πολεμικά αυτόματα που μπορεί να αντιμετωπίσει τα Καλάσνικοφ. Κρυμμένοι πίσω από παραπήγματα και μισογκρεμισμένα σπίτια, έψαχναν, σταματούσαν αυτοκίνητα, παρατηρούσαν με κιάλια και μίλαγαν συνέχεια με τους ασυρμάτους για το επόμενο βήμα. 
Για τον απλό αναγνώστη είναι ασύλληπτη η χιλιομετρική έκταση των αναζητήσεων. Από τις μεγαλύτερες που ίσως έγιναν στην Ελλάδα μετά τον ανταρτοπόλεμο για την αντιμετώπιση εγκληματιών.
Από το Ευπάλιο(ορεινό χωριό)κοντά στην Ναύπακτο, η αστυνομία άρχισε να «χτενίζει» όλα τα χωριά από τη θάλασσα και πάνω προς την δύσβατη ορεινή Ναυπακτία, στην ελληνική βερσιόν ενός εφιαλτικού γουέστερν. Μόρνος, Τρίκορφο, Φιλοθέη, Τείχιο,Περιθιώτισσα, Παλαιόπυργος, Ποτιδανεία.

Και από εκεί Δάφνη, Σίμος, Μπουκίστα, Πλάτανος, Δόβριστα. Και από εκεί- τις τελευταίες ώρες- όπου γλύφει τη γη, ο Εύηνος ποταμός.


Πέρασαν, ή δέν πέρασαν το ποτάμι; 
Από την γέφυρα του Κότσαλου, μέχρι το φράγμα. Και από την Χρυσοβίστα έως το Θέρμο, προς την Λίμνη Τριχωνίδα. Δυνάμεις κατευθύνονται και προς το Καρπενήσι. Οι Αλβανοί συμμορίτες είναι σκληραγωγημένοι και μπορεί να φτάσουν και εκεί.



Στο ποτάμι, η αστυνομία δεν μπορεί. Ανέλαβαν τα κομάντα. Στρατιωτικό ελικόπτερο Σινούκ, κατέβασε το Σάββατο τη νύχτα πάνω από 20 εκπαιδευμένους άντρες. Έπεσαν στο ποτάμι και το ψάχνουν με τα αυτόματα στο χέρι. «Εξαντλήσαμε την έρευνα στα χωριά. Δεν ξέρουμε εαν τις κλοπές που γίνονταν σε κλειστά σπίτια ή σε οικίες παραθεριστών τις τελευταίες μέρες, τις έκαναν οι δραπέτες. Οι πληροφορίες λένε ότι πρέπει να ψάξουμε το ποτάμι. Από άκρου εις άκρον. Φοβούμαστε μην μας φύγουν προς την Πίνδο. Είναι ικανοί για όλα», μας είπε αξιωματικός που ξενυχτά στις έρευνες εδώ και δεκαπέντε μέρες.



Τρόμος...


Η γιαγιά που συναντήσαμε κοντά στον Σίμο, τρέμει. «Μας κατέκλεψαν οι Αλβανοί παιδάκι μου. 50 χρόνια στο βουνό δεν θυμάμαι τέτοια πράγματα. Ούτε στον εμφύλιο».
Ο ιδιοκτήτης βενζινάδικου χαμηλά στην παραλία, βλέπει καθημερινά τα «αποσπάσματα»: «Μόνον σε μένα η αστυνομία έχει ρίξει βενζίνη αξίας 15.000 ευρώ. Δεν έχω ξαναδεί τέτοια κινητοποίηση».



Ο ιδιοκτήτης του «Διάσελου», στην κορυφογραμμή, στην Καστανιά, Γιάννης Αντωνόπουλος, είναι πεπεισμένος: «Θα τους πιάσουν».



Ο μελισσοκόμος, ο Ανδρέας, που βγάζει μέλι κοντά στο Φράγμα του Εύηνου, είναι τρομοκρατημένος: «Δεν θα κοιμηθώ πάλι απόψε. Φοβάμαι μήπως μπουν μέσα».

Στα αυτιά μας αντηχεί πάλι η φωνή της γερόντισσας που βόσκει τα πρόβατα: «Ούτε στον ανταρτοπόλεμο, παιδάκι μου...»

πρωτη ανάρτηση:12:24, 1-7-2013

ρεπορταζ-ΜΑΚΕΛΕΙΟ


Δεν υπάρχουν σχόλια: