Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Πίσω απ΄ ότι φαίνεται…Το τζαμί του Ερντογάν και η Εκκλησία της Αγίας Τριάδος πού θέλει να κατεδαφίσει…



Πλατεία Taksim καί στό βάθος ο Ναός τής Αγίας Τριάδος!

Ο Ερντογάν θέλει οπωσδήποτε να τον γκρεμίσει !





Τά όσα παράδοξα και ανεξήγητα τελευταίως συμβαίνουν στην πλατεία Ταξίμ, δεν είναι μόνο και τα όσα βλέπουμε...
 
Υπάρχουν και κάποιοι άλλοι παράμετροι πού τα γνωστά μας Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης ( ΜΜΕ ) συνήθως δεν τα προβάλλουν..
Περιέχουν όμως αλήθειες, και το παράδοξο είναι  ότι ο περισσότερος κόσμος  σήμερα αν και εξαπατώμενος, ακόμη και αν τις ακούσει ούτε πού τους δίνει σημασία, ούτε κάν τις προσέχει…
Θα έλεγε κανείς  ότι οί περισσότεροι άνθρωποι σήμερα αρέσκονται σ΄ αυτήν την εξαπάτηση, γιατί θέλουν να ζούν στήν δική τους ψεύτικη καθημερινότητα θεωρώντας υπερβολή και  συνομωσιολογία  κάθε τι  πού δεν συμβαδίζει με την μιντιακή, ή πολιτική τους τοποθέτηση…

Βεβαίως κάποτε συμβαίνουν και υπερβολές, αλλά ένα έμπειρο μάτι μπορεί να τίς διακρίνει, δεν μιλάμε γι΄αυτές...

Τις μέρες αυτές έπεσε στα χέρια μας ένα κείμενο του γνωστού δημοσιογράφου της Τουρκικής επικαιρότητας  Νίκου Χειλαδάκη πού γνωρίζοντας πρόσωπα και πράγματα της σημερινής Τουρκίας δίνει μία άλλη διάσταση για το βάθος της επιμονής του Ισλαμιστή Ερντογάν πού θέλοντας  οπωσδήποτε να «αναπλάσει» την πλατεία Ταξίμ ( έτσι μάς λένε συνεχώς τα μέσα ενημέρωσης ), δεν διστάζει να διακινδυνεύσει ακόμη και την πρωθυπουργία του…

Γιατί άραγε το κάνει αυτό θέλοντας τόσο πολύ να φανεί αρεστός στους Μουσουλμανικούς κύκλους;

Το κείμενο αυτό νομίζουμε ότι πρέπει και αξίζει να το διαβάσουμε, μια και δείχνει ότι η περίεργη φήμη πού μέχρι τώρα επλανάτο πάνω στο πρόσωπο του Ερντογάν ως γένους Ελληνικού, και  ίσως και κρυπτοχριστιανού,  είναι πολύ λανθασμένη…






Η  πραγματικότητα  είναι άλλη, και το αποδεικνύει αυτό το σημερινό του σχέδιο καταστροφής μιάς μεγάλης Ορθόδοξης Εκκλησίας πού βρίσκεται πάνω στην πλατεία Ταξίμ και με το τεράστιο μέγεθός της και τα δύο ψηλά καμπαναριά να δεσπόζουν στην πλατεία Ταξίμ, φαίνεται γι΄ αυτούς Ισλαμικά παράταιρο…






Αυτή την Εκλησία την Ορθόδοξη θέλει τώρα να κατεδαφίσει ο «κρυπτοχριστιανός», και να φτιάξει τζαμί πού θα δεσπόζει της πλατείας για να το βλέπουν πρώτο – πρώτο όταν περνούν οι τουρίστες !

Όπως ακριβώς θέλανε να κάνουνε οί Σαουδάραβες σεϊχηδες φτιάχνοντας τζαμί στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για να βλέπει όλος ο κόσμος τους μιναρέδες της μουσουλμανοποιημένης Αθήνας, μόλις κατέβαινε από το αεροπλάνο…

Γι΄ αυτή λοιπόν την Εκκλησία καταβάθος τα έχει στυλώσει τώρα ο Ερντογάν, και αυτός είναι ο καυγάς για το πάπλωμα !


Αλλά και για το
ελεύθερο φιλί»  και για το "ελεύθερο αλκοόλ" τα έχει στυλώσει και  η νεολαία, είτε  από μόνη της, είτε και μυστικά καθοδηγούμενη από την Υπερδύναμη, πού προφανώς θέλει αλλαγή στα πρόσωπα…Αλλαγή όμως, μόνο στα πρόσωπα;
Ή μήπως ήλθε η ώρα διάλυσης της ίδιας της Τουρκίας, πρός όφελος τού Ισραήλ, σύμφωνα πάντα και με παλιές και πρόσφατες προφητείες Αγίων ανθρώπων,  και τώρα απλώς γίνεται η έναρξη του κύκλου τους ;



Aπειλούν να «ξηλώσουν» την Ελληνορθόδοξη εκκλησία από την πλατεία Ταξίμ...
===========================



Την γνωστή Ελληνορθόδοξη εκκλησία της Αγίας Τριάδας που δεσπόζει με τα δυο μεγάλα καμπαναριά της στην πλατεία Ταξίμ, απειλεί να «ξηλώσει» η τουρκική κυβέρνηση για να κτιστεί το μεγάλο ισλαμικό τέμενος, ένα παλιό όνειρο του Ερντογάν, το οποίο θα κυριαρχεί δίνοντας και ένα μουσουλμανικό στίγμα στην ιστορική πλατεία.












Όπως αποκαλύπτει η Τουρκική εφημερίδα Hürriyet, (5/6), σε ομιλία που έκανε την Δευτέρα ο Ερντογάν λίγο πριν φύγει από την Τουρκία για την περιοδεία του στην βόρειο Αφρική στο άνοιγμα των Οθωμανικών αρχείων, ανέφερε ότι ένας από τους κύριους λόγους που επιμένει να αναγείρει μεγάλο μουσουλμανικό τέμενος στην πλατεία Ταξίμ είναι να εξαφανίσει  την Ελληνορθόδοξη εκκλησία η οποία εμφανίζεται μεγαλοπρεπής στους επισκέπτες ενώ τα δυο καμπαναριά της δίνουν μια άλλη όψη στην περιοχή.

Οι Τούρκοι αναφέρουν ότι το οίκημα και το οικόπεδο της ελληνορθόδοξης εκκλησίας ανήκει στο βακούφι του ελληνικού νοσοκομείου του Balıklı, ενώ μπροστά από το οικόπεδο υπάρχει μια σειρά καταστήματα τα οποία και αυτά σύμφωνα με τα σχέδια του Ερντογάν προβλέπεται να κατεδαφιστούν για να ανοίξει ο χώρος για την ανέγερση του μουσουλμανικού τεμένους.


Όπως ήταν επόμενο οι δηλώσεις αυτές και τα σχέδια να κατεδαφιστούν τα καταστήματα στην περιοχή έχουν ξεσηκώσει τούς Τούρκους καταστηματάρχες οι οποίοι, όπως αναφέρουν στην τουρκική εφημερίδα, ο κόσμος που έρχεται να επισκεφτεί την πλατεία και ειδικά οι ξένοι τουρίστες είναι οι καλύτεροι πελάτες τους και η εξυπηρέτηση που τους δίνεται είναι αναγκαία για την ομαλή διέλευση των τουριστών από την περιοχή.

Από την άλλη πλευρά υπάρχει και η δήλωση του Ερντογάν ότι δεν μπορεί μια ιστορική πλατεία όπως η πλατεία Ταξίμ να εμφανίζει την εικόνα σε κάποιον που θα έρθει για πρώτη φορά της Ελληνορθόδοξης εκκλησίας και παράλληλα των διαφόρων φαστφουντάδικων τα οποία όμως λειτουργούν εδώ και πολλά χρόνια στην πλατεία.

Εδώ όμως υπάρχει και ένα άλλο θέμα.

Τα καταστήματα αυτά ανήκουν στο ελληνικό βακούφι και αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα έσοδα της ελληνορθόδοξης κοινότητας και η κατεδάφιση τους θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα για την ήδη προβληματική λειτουργία της  εκκλησίας και θα είναι το πρώτο βήμα για την ολοκληρωτική καταστροφή της.


Οι προθέσεις αυτές του Τούρκου πρωθυπουργού που συνηθίζει να μην δίνει λογαριασμό σε κανένα, είναι γνωστό ότι έχουν προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των ίδιων των Τούρκων που δεν θέλουν να καταστραφεί το γνωστό Gezipark στην πλατεία Ταξίμ.


Έτος κτίσεως 1880 !







Η πρόθεση όμως του Ερντογάν να καταστρέψει την ελληνορθόδοξη εκκλησία, είναι μια μεγάλη πρόκληση και θα πρέπει να υπάρξουν οι ανάλογες αντιδράσεις και από ελληνικής αλλά και από ευρωπαϊκής πλευράς
για να διασωθεί το ιστορικό αυτό κτίσμα που είναι ότι απέμεινε από την άλλοτε ακμάζουσα ελληνική ομογένεια  που κυριαρχούσε στην περιοχή και η οποία εκδιώχτηκε με τον πιο βάρβαρο τρόπο από τους Τούρκους τις δεκαετίες  του πενήντα και του εξήντα.

Και να σκεφτεί κανείς ότι την ίδια ώρα κάποιοι δήμαρχοι σχεδιάζουν να γεμίσουν με τζαμιά την Αθήνα και με ισλαμικά ιδρύματα την Θεσσαλονίκη .


Νίκος Χειλαδάκης 



Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος



=========================================


Ο Ερντογάν πληρώνει την αλαζονεία του...
============================================ 


Η πολυεθνική και πολυθρησκευτική Τουρκία οδηγήθηκε από τον επίδοξο νέο Σουλτάνο σε εντυπωσιακούς ρυθμούς ανάπτυξης.


Πρόκειται όμως για μια φούσκα βασισμένη σε τέσσερα πράγματα: κλεμμένες πατέντες, ανασφάλιστη εργασία, μέτριας έως κακής ποιότητας προϊόντα και πολύ σουνίτικο χρήμα, από τις ίδιες πηγές με την διεθνή ισλαμική τρομοκρατία.

Από τη Σαουδική Αραβία, την «μητέρα του κακού» και τα άλλα μεσαιωνικά αραβικά καθεστώτα.

Φούσκα – ξεφούσκα όμως, δημιούργησε πλούτο, κυκλοφόρησε ρευστό και φτιάχτηκαν «τζάκια». Στις μεγάλες μητροπόλεις μια τεράστια σε αριθμό νεολαία, σπούδασε, γεύτηκε μια άλλη ζωή και διψά για ελευθερίες.


Τι πιο λογικό η ευμάρεια να συνοδευτεί από μια ζωή πιο άνετη αλλά και πιο φιλελεύθερη. Ο Ερντογάν όμως εντείνει τις μαύρες μεταρρυθμίσεις, που οδηγούν την Τουρκία κατευθείαν στην Σαρία.

Μαντήλα και στα Πανεπιστήμια, απαγόρευση των φιλιών δημοσίως (!), απαγόρευση του…κραγιόν στις Τουρκικές Αερογραμμές και τώρα περιορισμοί και στην κατανάλωση αλκοόλ. Λεπτομέρειες; Όχι και τόσο. Προκαλούν, μαζί με τις κραυγαλέες ανισότητες, έντονη αντίδραση στους νέους.


Ενώ ο Ερντογάν πληρώνει ήδη βαρύ τίμημα για τον εναγκαλισμό του, ως συνεργός, με την Αλ Κάϊντα στη Συρία, δεν μεσανατολικοποιεί μόνο την εξωτερική πολιτική της χώρας του, κάνοντας την μέρος του προβλήματος, αλλά οδηγεί την Τουρκία πίσω στο σκοτάδι του σουνίτικου φανατισμού.


Στην χώρα όμως, εκτός από τους εξεγερμένους Κούρδους, που ακόμη δεν έχουν παραδώσει ούτε σουγιά κολοκοτρωνέϊκο, εκτός από τους «κοσμικούς» κεμαλικούς, ελάχιστους οικολόγους και δυτικότροπους διανοούμενους υπάρχουν και οι μεγάλες μάζες των Αλεβιτών.

Είναι το πιο φιλελεύθερο κομμάτι της κοινωνίας, προερχόμενοι από τον ίδιο κλάδο με τους μισητούς Σιίτες, όμως είναι σχεδόν κατ’ επίφαση μουσουλμάνοι.

Αυτοί ανησυχούν περισσότερο απ’ όλους για το ξεδίπλωμα της σκληρής ισλαμικής ατζέντας από τον Ερντογάν, γιατί ιστορικά έχουν υποστεί αλλεπάλληλες σφαγές και συνεχείς διώξεις σε όλα τα επίπεδα.


Η κυβέρνηση των ισλαμιστών έχει ξεκινήσει κοντά στο χωριό Γκαρίπσε την κατασκευή μιας τεράστιας, τρίτης, γέφυρας που θα ενώνει την Ευρώπη με την Ασία.

Προγραμματίζουν δε τα εγκαίνια της για την 29η Μαΐου 2015, για να μην έχουμε αμφιβολίες για το τι συγκινεί τον Ερντογάν, που έχει δηλώσει πόσο μισεί τους Έλληνες.


Μάλιστα της έχουν ήδη δώσει το όνομα του Σουλτάνου Γιαβούζ Σελίμ, του πατέρα του Σουλεϋμάν του Μεγαλοπρεπούς, του ολίγον σεινάμενου και κουνάμενου, αν γίνομαι αντιληπτός αλλά αυτό δεν σας το δείχνει το σήριαλ, όπως ούτε τις σφαγές.

Αυτός λοιπόν, ο Σελίμ, ήταν μέγας χασάπης, ξεκλήρισε δεκάδες χιλιάδες Αλεβίτες.

Έρχεται λοιπόν ο Ερντογάν κι αφού απέλυσε εκατοντάδες στελέχη Αλεβίτες από τις Ένοπλες Δυνάμεις, αφού εφαρμόζει μέρα με την μέρα σκληρή ισλαμική αντζέντα στην όλη κοινωνία, αφού γίνεται συνεργός στην γενοκτονία των Αλεβιτών της Συρίας, αγκαλιά, στην ίδια συμμορία με την Αλ Κάϊντα,  τρίβει στα μούτρα των εκατομμυρίων Αλεβιτών της Τουρκίας μια προσβολή, δίνοντας το όνομα του σφαγέα τους στην νέα γέφυρα, σύμβολο, όπως λέει, των επιτευγμάτων και της προοπτικής της Τουρκίας.


Η ανάπλαση λοιπόν της Πλατείας Ταξίμ ήταν η αφορμή. Στην αρχή βγήκαν κάτι οικολόγοι, αστοί, νοικοκύρηδες που θίγονται οι γειτονιές τους αλλά η μεγάλη μάζα είναι οι Αλεβίτες κι οι κύριες αιτίες τα παραπάνω.


Θυμηθείτε δε και την αλαζονική απρέπεια του Ερντογάν πέρυσι όταν χλεύαζε πως «η Ελλάδα άπλωσε μαντήλι ζητιανιάς».

Τώρα είδε να εξεγείρονται εναντίον του σε 48 πόλεις, ενώ στο επικίνδυνο παιχνίδι του στη Συρία δέχθηκε φρονηματισμό από την Ουάσιγκτον και βλέπει τις δυνάμεις του Συριακού Στρατού να πετσοκόβουν αυτούς που διευκόλυνε, στήριξε και χρηματοδότησε, τα καθάρματα του λεγόμενου «Ελεύθερου Συριακού Στρατού». Ένα κατσαπλιάδικο συνονθύλευμα από πάσης προέλευσης μουτζαχεντίν, τρομοκράτες φονιάδες και πλιατσικολόγους, τους οποίους οι στρατιώτες του Άσαντ σκοτώνουν πια σαν μπεκάτσες.


Στους δρόμους προστέθηκαν στους Αλεβίτες, τους νοικοκυραίους και τους οικολόγους, οι Κεμαλικοί φασίστες, ακροαριστεροί, πλιατσικολόγοι και άλλοι, χωρίς όμως ηγεσία της προκοπής.

Ο Ερντογάν έχει την υποστήριξη της μεγάλης μάζας των αγράμματων και θρησκόληπτων σουνιτών, απείλησε δε να τους κινητοποιήσει ενάντια στους διαδηλωτές.

Αν αποπειραθώ πρόβλεψη, θα σας πω πως ο Ερντογάν θα επιβληθεί προσωρινά και θα εκτονώσει την κατάσταση. Η Τουρκία θα κάνει άλλο ένα βήμα προς το σκοτάδι και ο ισλαμοφασίστας Πρωθυπουργός θα προχωρήσει πιο επίμονα προς το νέο χαλιφάτο, που ονειρεύεται, εντείνοντας έτσι τις αντιδράσεις της άλλης Τουρκίας. Αυτή, η άλλη Τουρκία, δεν έχει μόνο Αλεβίτες, κοσμικούς κεμαλικούς, λίγους οικολόγους κι αριστερούς.

Έχει και κρυπτοχριστιανούς, όπως και μεγάλες μάζες με απροσδιόριστη ταυτότητα. Αρκετοί με επίγνωση της ελληνικής ή αρμένικης καταγωγής τους και του ιστορικά πρόσφατου βίαιου εξισλαμισμού τους.

Άνθρωποι μορφωμένοι, επιτυχημένοι, που θεωρούν δεσποτικό παραλογισμό να κυνηγάς τα φιλιά των ερωτευμένων και να θες να φτιάξεις ομοίωμα οθωμανικού στρατοπέδου στο κέντρο της Βασιλεύουσας.

Και βέβαια μην ξεχνάτε ότι ο πιο οργανωμένος και δυναμικός παίκτης, που ακόμη έχει όλα του τα όπλα με το δάχτυλο στη σκανδάλη, παρατηρεί άγρυπνα: οι Κούρδοι.



Εμείς τί κάνουμε; Μύθος που βαρέθηκα να διαβάζω, πως η Τουρκία όταν έχει εσωτερικά προβλήματα τα εξάγει και μπορεί να αποπειραθεί τετελεσμένα σε βάρος μας. Η Ιστορία δεν το επιβεβαιώνει. Το 1974 η Τουρκία δεν είχε ιδιαίτερα εσωτερικά προβλήματα. Απλά μας βρήκε μπόσικους.


Οι Τούρκοι είναι «σιγουρατζήδες».  Άρπαγες ήρθαν από τη στέπα κι έτσι έμειναν. Ένα «μη έθνος» οικοδομημένο πάνω στο πλιάτσικο και την Γενοκτονία, όπου τους έπαιρνε όμως.

Χρέος μας λοιπόν η αποτροπή, η επαγρύπνηση. Γι’ αυτό πρέπει τάχιστα, χθες, να αναστρέψουμε το κλίμα στις Ένοπλες Δυνάμεις, να αποκαταστήσουμε τον σκληρό πυρήνα της Εθνικής Κυριαρχίας μας, ηθικά και υλικά. Όχι αύριο, χθες! Να εκπέμπουμε άγρυπνα και σταθερά το μήνυμα πως μνημόνιο – ξεμνημόνιο, αν τολμήσουν, θα φάνε χώμα. Πολύ περισσότερο με μια στρατιά μειονότητες να βράζουν πίσω τους.


Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Πηγή : http://www.antinews.gr/2013/06/04/217861/



 ΑΚΟΜΗ...

Συγκλονίζει το μήνυμα που έγραψε στο Facebook ο 22χρονος διαδηλωτής Αμπντουλαχ Κομέρτ, ο οποίος έπεσε νεκρός από σφαίρα στο Χατάι της Τουρκίας.

Λίγο πριν φύγει για την μοιραία διαδήλωση, ο νεαρός μοιράστηκε τις σκέψεις και τα συναισθήματα του με τους διαδικτυακούς φίλους του.
Όπως έγραψε ο ίδιος:

«Κοιμήθηκα μόλις 5 ώρες μέσα σε 3 ημέρες. Με ψέκασαν με δακρυγόνα αμέτρητες φορές, ρίσκαρα τον θάνατο μου 3 φορές.

Και ξέρετε τι λέει ο κόσμος;

Παράτα τα, εσύ θα είσαι που θα σώσεις τη χώρα;

Ναι, και αν δεν την σώσουμε εμείς, θα πεθάνουμε όσο το προσπαθούμε. Είμαι τόσο κουρασμένος που έχω πιει 7 ενεργειακά ποτά και 9 παυσίπονα σε 3 μέρες, η φωνή μου έχει κλείσει αλλά θα είμαι ξανά στην πλατεία σήμερα στις 6.
Απλά για την επανάσταση.»

Ο 22χρονος έπεσε νεκρός όταν δέχθηκε σφαίρα κατά την διάρκεια διαδήλωσης στην επαρχία Χατάι στη Νότια Τουρκία.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σημασία δεν έχει τι θέλει ο Ερντογάν και οι όμοιοι του, αλλά τι θα του επιτραπεί…