Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Πάτρα, η πόλη των αποτυχημένων Δημάρχων…



ΑΡΚΕΤΑ  ΠΙΑ !

Από τό 1974 ώς τό 2013 !

40 ολόκληρα χρόνια συνεχή πέναλτυ στούς Πατρινούς Δήμαρχους, χωρίς κανένα μεγάλο έργο να έχουν φτιάξει γιά τήν Πολιτεία τους, πλήν ενός ασύδοτου κομματισμού καί ενός άθλιου καρνάβαλου !



Πολλές φορές περιδιαβαίνοντας αυτή την ελεεινή ( όπως την κατάντησαν…) Πολιτεία μας, και συγκρίνοντάς την με άλλες παραπλήσιες πόλεις, κωμοπόλεις , ακόμη και χωριά μας, δεν μπόρεσα να μη θαυμάσω την ευρυθμία, την λειτουργικότητα και  την καθαριότητα πού συνάντησα, σε αντίθεση με την δική μας πολιτεία και με τα όσα γύρω μου καθημερινά συναντάω…

Χιλιοειπωμένα βέβαια θέματα πού όμως καθημερινά «μπερδεύονται» μέσα στα πόδια μας, αν και επανειλλημένα στηλιτεύονται μπάς καί βρεθεί κανένας λεγόμενος «αρμόδιος» ( έστω και ψευτο-αρμόδιος) για να πάρει μια πρωτοβουλία διορθώσεως και μία «σκούπα» ξεκαθαρίσματος των κακώς εχόντων  της Πολιτείας μας…

Αλλ΄ είς μάτην φαίνεται γράφτηκαν και γράφονται όλα αυτά, μια και ουδενός ιδρώνει πιά τό αυτί…




-------------

Θά μπορούσε νά ήταν καί ο Θανασάκης ο δάσκαλος...

---------------------------







Έτσι  λοιπόν καθώς τα μαύρα σύνεφα σκέψεων και διαλογισμών με εσκέπαζαν από αγάπη γι΄ αυτή την πολιτεία, συνάντησα στον καφενέ τον φίλο μου τον Θανασάκη τον δάσκαλο τον εξ΄ Ιωαννίνων καταγόμενο και από δεκαετιών στην Πάτρα διαμένοντα, πού αφού με άκουσε πρόθυμα μού είπε τα παρακάτω...


Πηγή:  http://patrablog.blogspot.com





« Συμφωνώ μαζί σου ότι ο Δήμαρχος αυτός ( όπως άλλωστε καί οί άλλοι προηγούμενοι... ) πολλάκις διέψευσε τις ελπίδες μας και γιατί όχι εξαπάτησε αρκετούς από εμάς στην επιλογή ψήφου ότι δήθεν θα ήταν και ο καλύτερος.

Δυστυχώς οικτρά διαψευστήκαμε, γιατί τίποτα μεγάλο και ονομαστό δεν έκανε εδώ για την Πάτρα παρά τον τίτλο του κόμματός του «Τώρα γιά την Πάτρα»

 
Η πύλη τής Εξουσίας καί πάσης αλαζονείας...
---------------------------

Και τώρα, ενώ περιμέναμε οί περισσότεροι υποθέτω
( πλήν των βολεμένων με την τοπική κατάσταση) να λήξει η θητεία και αυτού, του ευγενικού κατά τα άλλα ανθρώπου πού σήμερα λέγεται Δήμαρχος Πάτρας, και να πάρει το καπέλο του, ή έστω το αποκριάτικο σομπρέρο του και να πάει σπιτάκι του να ιδιωτεύσει,  εν τούτους φεύ και προς τιμωρία μας ο κ. Δήμαρχος εξέφρασε τις μέρες αυτές την επιθυμία του να βάλει πάλι γιά το ίδιο αξίωμα!

Είπαμε ότι θα φύγει ελπίζοντας στο να παρουσιαστεί ένας άλλος, πιθανόν καλύτερος όχι όμως και χειρότερος αυτού…

Όμως τώρα…

Γιατί καλέ μου άνθρωπε θέλεις να μας το κάνεις αυτό, και να βάλεις πάλι για Δήμαρχος;


Γιατί άνθρωπε του Θεού θέλεις πάλι να μας τιμωρήσεις μ΄ αυτό σου το «ενδιαφέρον» ( και γιατί όχι και χούκι Δημαρχεύοντος ), και να ρίξεις πάλι σε αδράνεια και εγκατάλειψη αυτή την Πολιτεία;

Τι σού έχουμε φταίξει Δήμαρχέ μου και θέλεις πάλι να μας «φονεύσεις» ( όπως και κάποιοι άλλοι πρίν από εσένα «ιστορικοί πολιτικοί Δήμαρχοι» πλήν του Βαγγέλη του Φλωράτου πού προσπάθησε να κάνει κάτι περισσότερο αλλά δυστυχώς οί επαγγελματίες πολιτικάντηδες δεν τον άφησαν);

Αλλά φαίνεται όταν χαθεί εκείνο το αρχαίο «γνώθι σ΄ αυτόν» δυστυχώς αυτά μας συμβαίνουν !
Τι όμως «μεγάλο» (αλλά έστω και μικρό), έχει κάνει γι΄αυτή την Πολιτεία ο κ. Δήμαρχος;

Και γιατί ξεχνά τώρα ότι λόγω πολιτικής συγκυρίας και αγανάκτησης των πολιτών εκείνης της εποχής ανέβηκε τότε αυτός στην Δημαρχία…

Τώρα όμως, χωρίς εκείνη την λαϊκή αγανάκτηση πού τον ανέβασε, τί περιμένει;

Γιατί, ούτε την Ξερόλακα δεν έφερε στα ίσα της, ούτε μια στοιχειώδη καθαριότητα δεν πέτυχε, ούτε τις γούβες μπάλωσε, αλλά ούτε και τους ποντικούς από τους κάδους συμάζεψε…

Χαρτιά, κουτιά, πεταμένα παντού και γύρω από τους κάδους χάος.

Τά πετάνε οι λαθρομετανάστες και άντε τώρα με το αντιρατσιστικό πού τρώγεται ο Βενιζέλος να τους μαζέψεις!

Θα σού κάνουν και μήνυση άμα μιλήσεις…


Ακόμη, τά φανάρια ασυντόνιστα και από γωνία σε γωνία μόλις ανάψει πράσινο ανάβει αμέσως και το κόκκινο, πλήρης ακαταστασία !




Τά πεζοδρόμια σπασμένα, το κυκλοφοριακό υπό εγκατάλειψη, πάρκινγκ δεν εκσυγχρόνισε αλλά ούτε και έφτιαξε…

Η Μικρή Περιμετρική, έτοιμος κατά 90% φαρδύς δρόμος πού θα διευκόλυνε αφάνταστα τους Πατρινούς και σε 5 μόλις λεπτά θα φθάνανε από κόμβο Κουρτέση στού Μαρούδα, την έχουνε όλοι τους εγκαταλείψει καί Δήμαρχος σωπαίνει λές και δεν υπάρχει καθόλου στήν ατζέντα τών έργων !

Σπουδαίο ενδιαφέρον για τους συμπολίτες του !








Ακόμη, τις πινακίδες «GARAZ – STOP – Απαγορεύεται η Στάθμευση» ( το γράψατε κι΄ εσείς πολλές φορές) όπου εκατοντάδες Πατρινοί έχουν βάλει παράνομα και χωρίς άδεια  είς βάρος των άλλων συμπολιτών τους δεν ξεκαθάρισε, δεν έλεγξε, δεν απομάκρυνε, αφήνοντας έτσι και την Τροχαία να κάνει μηνύσεις σαν παρκάρεις μπροστά σε παράνομη πινακίδα !!!

Προσωπικά αγνοώ, ( κατέληξε ο Θανασάκης ο δάσκαλος ) τι επιτέλους άξιο λόγου έφτιαξε αυτός ο άνθρωπος εδώ, πού να έχει λόγο να ζητάει πάλι την ψήφο των Πατρινών  για Δήμαρχος !

Υποψιάζομαι όμως πώς ίσως να το λέει στ΄ αστεία, αν και εδώ πού τα λέμε υπάρχουν ακόμα πολλοί ανώριμοι πολίτες στα μέρη σας εδώ, πού πάσχουν από πολιτικό στραβισμό και ίσως ψηφίσουν πάλι εκείνους πού και η γιαγιά τους πάντοτε ψήφιζε.

«Θέλουμε Κώτσο βασιλιά κι΄ άς τρώμε πάντα ψωμί κι΄ ελιά..» πού λέει κι΄ ένα παλιό τραγούδι…

Κι΄ αυτά μέν μας είπε ο Θανασάκης ο δάσκαλος αλλά ψάχνοντας στο διαδίκτυο βρήκαμε και κάτι άλλο…

Έτσι λοιπόν :

Δημοτικοί αστυνομικοί ζώων θα μοιράζουν πρόστιμα…
=========================
( Μακάρι να γίνει αυτό καί στήν Πάτρα )

Λερώνει το σκυλάκι σας πεζοδρόμια, δρόμους, παρτέρια, πάρκα;

Κυκλοφορεί χωρίς λουρί, ή δεν έχει κάνει τα απαιτούμενα εμβόλια;

Εφεξής θα πληρώνετε πρόστιμο, καθώς αυτά -μεταξύ πολλών άλλων- αποτελούν σοβαρή παράβαση.

Οι διατάξεις του νέου νόμου 4039/12 για τα κατοικίδια καθιστούν πλήρως υπεύθυνους για τα ζώα συντροφιάς τους ιδιοκτήτες τους, ενώ από τις αρχές Απριλίου οι τοπικές αρχές, με πρώτο τον Δήμο Αθηναίων, ξεκίνησαν σειρά ελέγχων για τον εντοπισμό των παραβατών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας, Γιώργο Αναγνωστόπουλο, από τις 8 Απριλίου βγαίνουν στον δρόμο οι πρώτοι δημοτικοί αστυνομικοί που έχουν συμμετάσχει σε επιμορφωτικά σεμινάρια για την εφαρμογή του νέου νόμου.

Οπως εξηγεί, θα έχουν τα μπλοκάκια «ανά χείρας» και θα κόβουν πρόστιμα.

Η περίοδος προσαρμογής, όπως επισημαίνει, κατά την οποία ιδιοκτήτες σκυλιών λάμβαναν μια προφορική επίπληξη σε περίπτωση που δεν πρόσεχαν ως όφειλαν τους τετράποδους φίλους τους, δεν έδωσε καρπούς.

«Οι περισσότεροι συμμορφώνονταν για όση ώρα τους έβλεπε ο αστυνομικός. Μετά έκαναν τα ίδια» λέει στην «Κ» ο κ. Αναγνωστόπουλος.

Παράλειψη άμεσου καθαρισμού περιβάλλοντος από τα περιττώματα του ζώου: 100 ευρώ.

Παράλειψη προσκόμισης στον δήμο αντιγράφου του πιστοποιητικού ηλεκτρονικής ταυτοποίησης: 300 ευρώ.

Πώληση ζώου συντροφιάς σε ηλικία μικρότερη των 8 εβδομάδων: 1.000 ευρώ. Εγκατάλειψη τραυματισμένου ζώου ύστερα από τροχαίο: 300 ευρώ.

Αυτά είναι μερικά ενδεικτικά πρόστιμα που προβλέπει ο νέος νόμος, τα οποία φτάνουν μέχρι και τα 30.000 ευρώ σε περίπτωση σοβαρών παραβάσεων, όπως η κακοποίηση και ο βασανισμός των ζώων.

«Το ζώο θα πρέπει να είναι τσιπαρισμένο, να έχει κάνει όλα τα εμβόλια, ενώ απαγορεύεται να κυκλοφορεί έξω χωρίς λουρί. Αυτό πρέπει να το γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες τους.
Σε γενικές γραμμές, δεν είχαμε αντιδράσεις από φιλοζωικές οργανώσεις όσον αφορά τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών» σχολιάζει στην «Κ» ο αντιδήμαρχος Πρασίνου της Αθήνας, Αγγελος Αντωνόπουλος.

Οπως λέει, δεν είναι λίγα τα παράπονα που δέχεται ο δήμος από άτομα που έρχονται σε επαφή με ζώα συντροφιάς, τα οποία κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα σε δημόσιους χώρους και επιτίθενται σε περαστικούς, σχολιάζει ο κ. Αντωνόπουλος.

Αλλά και ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας αναφέρει: «Δεχόμαστε πολλά παράπονα από ιδιοκτήτες καταστημάτων κοντά σε πάρκα και αλάνες για ρύπανση και ηχορρύπανση από σκυλιά, αλλά και από μητέρες που φοβούνται για τα παιδιά τους όταν βγαίνουν βόλτα μαζί τους, ή από ηλικιωμένους».

Aγνοούν  υποχρεώσεις

Παρά τις σαφείς διατάξεις του νέου νόμου, οι ιδιοκτήτες τετράποδων ζώων δεν φαίνεται να έχουν καταλάβει τις νέες υποχρεώσεις τους. «Ισχύει ότι δεν μπορώ να το αφήνω χωρίς λουρί; Δεν νομίζω να ισχύει.

Και πώς μπορεί κάποιος να με ελέγξει, πώς ξέρει ότι είναι δικό μου το ζώο;» ήταν μια από τις απορίες κυρίας που βγάζει καθημερινά βόλτα τον σκύλο της στο Πεδίον του Αρεως.

Υστερα από μερικούς μήνες εφαρμογής της «αστυνόμευσης των κατοικιδίων», ο Δήμος Αθηναίων θα πραγματοποιήσει ημερίδα προκειμένου να συζητήσει και να μοιραστεί τα πρώτα αποτελέσματα με τους συναρμόδιους φορείς και άλλους δήμους.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_1_23/03/2013_515018

Δεν υπάρχουν σχόλια: