Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Οί αποφυλακισμένοι του Βατοπεδίου ! Ένα μεγάλο «σκάνδαλο» πού κρύβουν τά Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης…( ΜΜΕ )




Φυλακές Κομοτηνής!

Κ
άτι έχουν να μάς πούνε σήμερα...








Πρίν λίγα σχετικώς χρόνια οί περισσότεροι από εμάς, είχαμε «αγανακτήσει» εσωτερικά, ή και εξωτερικά, από τα απανωτά δημοσιεύματα για  το «μεγάλο σκάνδαλο Βατοπεδίου…».

Ο καθένας τότε,  έριχνε και μια «πετριά» στον ηγούμενο Αρχιμανδρίτη Εφραίμ και στο Μοναστήρι του, και μετά όλες οί πετριές μαζεύονταν κι΄ έπεφταν αδιακρίτως πάνω στο Άγιο  Όρος…

Μέχρι και στον καρνάβαλο εδώ στην Πάτρα βγάλανε άρμα εμπαίζοντας τον Εφραίμ, και ήταν αυτό μια φαεινή ιδέα κάποιας πού δούλευε τότε στίς καρναβαλικές κατασκευές και παινευότανε μάλιστα για το «κατόρθωμά» της…
Αλλά δεν πρόλαβε να το χαρεί, γιατί πήρε την «αμοιβή» της και μετά την «δόξα» εκείνη, την απολύσανε κι΄ από την δουλειά της όπως μάθαμε, κι΄ ακόμα ψάχνει σήμερα αλλά δεν βρίσκει…

Τι να κάνουμε;

Πήγαινε γυρεύοντας για την άδικη διαπόμπευση ενός ανθρώπου, μοναχού μάλιστα, και «ήθελά τα, έπαθά τα…» πού λέει και ο λαός…

Έτσι λοιπόν ούτε λίγο ούτε πολύ, εμείς μοιάζαμε σαν κι΄ εκείνους τους Εβραίους πού είχαν φέρει πρωϊ πρωϊ την αμαρτωλή μοιχαλίδα μπροστά στον Χριστό και κρατώντας τις πέτρες στα χέρια τους τον είχαν ρωτήσει αν θα έπρεπε να την λιθοβολίσουν…

Εμείς όμως οί σημερινοί, είχαμε βγάλει από μόνοι μας την καταδικαστική απόφαση κι΄ είχαμε αρχίσει ήδη το λιθοβολητό χωρίς να ρωτήσουμε κανένα…

Μόνο τους δημοσιογράφους είχανε ρωτήσει οί περισσότεροι,  πού από τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης  ( ΜΜΕ ) των αφεντικών τους κάνανε τις καθημερινές λαϊκές δίκες…

Η Νομική συνέχεια είναι γνωστή, ουδέν προέκυψε για την Μονή, ο Εφραίμ δεν καταχράστηκε ούτε ένα τρύπιο σέντς, κάποιοι πολιτικοί πού με την στάση τους είχαν παγιδεύσει την Μονή πήρανε την άγουσα για τα Δικαστήρια χάνοντας ταυτόχρονα και την πολιτική αξιοπιστία τους και γενικώς  ο θησαυρός αποδείχτηκε  ένα μαύρο κάρβουνο πού μουτζούρωσε πολλούς και μερικούς ανεπανόρθωτα…

Μετά ήλθε και  η Τριμερής Ευρωπαϊκή Χούντα την οποία ζούμε και απολαμβάνουμε σήμερα…

Γιατί όμως τά λέμε όλα αυτά σήμερα;

Πηγή:  http://patrablog.blogspot.com  





Αφορμή στάθηκε το παρακάτω κείμενο ενός παρουσιαστή της Τηλεόρασης, τού  κ. Δημήτρη Καμπουράκη , πού σήμερα έχει κάτι άλλο να πεί για τις «κρυφές δουλειές και επιχειρήσεις» τού Βατοπεδίου, και πού αξίζει να τό διαβάσουμε…

Αιτία, ένα γράμμα…
           

«…Ομολογώ ότι έπεσα πάνω σ' αυτό το ενδιαφέρον θέμα εξαιτίας ενός άγνωστου τηλεθεατή μου…» 




Δημήτρης Καμπουράκης 






Μόλις λοιπόν είχε βγει από τις φυλακές Κομοτηνής, επικοινώνησε μαζί μου για να μου καταγγείλει τις πανάθλιες συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων.

Ανάμεσα σε φοβερές περιγραφές για κελιά όπου «θα ντρεπόσουν να βάλεις ακόμα και τα ζώα σου» και εκκλήσεις «να κάνουμε κάτι γι' αυτό το αίσχος», μου είπε, παρεμπιπτόντως, ότι αυτός «βγήκε γιατί του πλήρωσε το Βατοπέδι τα λεφτά».

Επειδή η λέξη «Βατοπέδι» ηχεί στα δημοσιογραφικά αυτιά μας ως καμπανάκι κρυμμένης (και, καταρχήν, ύποπτης) είδησης, τον ρώτησα λεπτομέρειες.

Όπως μου είπε, είχε καταδικαστεί πέντε μήνες φυλακή για ένα μικροαδίκημα, ποινή εξαγοράσιμη.

Πλην δεν είχε τα 2.300 ευρώ να πληρώσει, οπότε τον οδήγησαν κανονικά στο κελί.

Ο δικηγόρος, που του είχε ορίσει το δικαστήριο, ήρθε σε επαφή με το μοναστήρι, το οποίο κατέθεσε τα χρήματα στο δημόσιο ταμείο και ο άνθρωπος απελευθερώθηκε αφού είχε κάτσει μέσα δέκα μέρες.

Το θέμα, μου έκανε εντύπωση και αποφάσισα να ερευνήσω λίγο παραπάνω.


Μονή Βατοπεδίου, είσοδος...







Πράγματι ο δικηγόρος (έχει το γραφείο του στη Θεσσαλονίκη) μου επιβεβαίωσε τηλεφωνικά την ιστορία, λέγοντάς μου με απόλυτη φυσικότητα ότι «πάρα πολλοί συνάδελφοι στη βόρεια Ελλάδα απευθύνονται στο Βατοπέδι, για τέτοιες περιπτώσεις».

Μου εξήγησε ότι έχουν αυξηθεί δραματικά οι άνθρωποι που παραμένουν μέσα στις φυλακές διότι οι ίδιοι ή οι οικογένειές τους δεν διαθέτουν τα 1.000 ή τα 2.000 ευρώ που θα τους απελευθερώσουν...

Πολλοί απ' αυτούς είναι κατεστραμμένοι άνθρωποι που καταδικάζονται για χρέη στο Δημόσιο ή για οικονομικά αδικήματα που σχετίζονται με την επαγγελματική τους δραστηριότητα η οποία χτυπήθηκε απ' την κρίση.

Εξέφρασα την απορία μου, που αυτό δεν έχει γίνει ευρύτερα γνωστό, για να λάβω την απάντηση ότι «πολλοί καταφεύγουν στο Βατοπέδι για βοήθεια, όμως λόγω της ιστορίας της λίμνης Βιστωνίδας αποφεύγουν να το πουν δημοσίως.».

Από τηλέφωνο σε τηλέφωνο κι από μαρτυρία σε μαρτυρία, έμαθα κάτι ακόμα πιο εκπληκτικό.

Ότι στο μοναστήρι απευθύνονται κυρίως οι διευθυντές (!) των ίδιων των φυλακών προσπαθώντας να διώξουν κάποιους κρατούμενους, όχι μόνο για ανθρωπιστικούς λόγους, αλλά και για να αποσυμφορίσουν τα σωφρονιστικά τους καταστήματα, στα οποία έχουν στοιβάξει διπλάσιους απ' όσους επιτρέπουν οι εγκαταστάσεις.

Η φυματίωση και η ηπατίτιδα σαρώνουν εκεί μέσα.


Το κάνουν, φυσικά, ατύπως αφού ο νόμος δεν προβλέπει τέτοιες αρμοδιότητες, πλην είναι μια πρακτική λύση που δεν βοηθά μόνο όσους βγαίνουν, αλλά κυρίως αυτούς που μένουν πίσω.

Όπως ήταν φυσικό, επικοινώνησα και με το Βατοπέδι, σ' ένα νούμερο που πήρα από μια εταιρεία τηλεφωνικών πληροφοριών.

Υπέβαλα επισήμως ερώτημα για το θέμα των αποφυλακίσεων (πόσες, σε ποια καταστήματα, για τι αδικήματα, ποιο ήταν το συνολικό ποσό), ώστε να έχω μια ολοκληρωμένη εικόνα. Επιφυλάχθηκαν να μου απαντήσουν.

Τρεις μέρες αργότερα, ένας μοναχός -ονόματι πατέρας Μάξιμος- μου ανακοίνωσε επισήμως, εκ μέρους της μονής, τα ακόλουθα:

«Η μονή Βατοπεδίου σπανίως δημοσιοποιεί πράξεις υποβοήθησης όσων έχουν ανάγκη, είτε πρόκειται για δράσεις που απευθύνονται σε άτομα, είτε σε μητροπόλεις, ενορίες, συλλόγους, ιδρύματα, κ.λπ.

Πολύ περισσότερο, δεν δημοσιοποιεί ονόματα ή άλλα στοιχεία ανθρώπων που βρέθηκαν στη φυλακή για διάφορους λόγους.

Επειδή όμως οι οικονομικές υπηρεσίες του ελληνικού κράτους είναι εδώ και τρία χρόνια εγκατεστημένες μέσα στο μοναστήρι και έχουν πλήρη και καθημερινή γνώση όλων των δαπανών και των λογαριασμών, όποιος θέλει μπορεί να ζητήσει και να λάβει απ' αυτές το συνολικό ποσό που έχει διατεθεί για αποφυλακίσεις.

Πάντως, μέσα στο συνολικό φιλανθρωπικό έργο της μονής, οι αποφυλακίσεις δεν αποτελούν παρά μια μικρή δράση.

Το μόνο στοιχείο που μπορούμε να γνωστοποιήσουμε, είναι ότι τους τελευταίους 30 μήνες έχουν αποφυλακιστεί, με χρήματα της μονής Βατοπεδίου, 1.118 κρατούμενοι.».

Το νούμερο 1.118 με εξέπληξε.

Έκανα αυτόματα τον πολλαπλασιασμό.

Με χίλια ευρώ μέσο όρο, το Βατοπέδι έδωσε πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ για να αποφυλακιστούν άνθρωποι που δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να το κάνουν μόνοι τους. Αν ο μέσος όρος εξαγοράς ποινής είναι διπλάσιος, το ποσό γίνεται δύο εκατομμύρια.

Απίστευτο δεν είναι;

Όταν ρώτησα πού βρίσκει τόσα χρήματα το μοναστήρι, η απάντηση ήταν η ακόλουθη:

«Είμαστε μια από τις μεγαλύτερες μονές της Ορθοδοξίας στην υφήλιο (ούτε αυτό το ήξερα) με παγκόσμια αίγλη. Από τα έσοδά μας, αφαιρούμε όσα χρειάζονται για τη λειτουργία μας, για τη φιλοξενία των επισκεπτών μας και για τη συντήρηση των κειμηλίων μας. Όλα τα υπόλοιπα διατίθενται για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
».

Ζήτησα στοιχεία από τις διάφορες κρατικές οικονομικές υπηρεσίες, αλλά δεν έβγαλα άκρη. Εμπλέκονται πολλοί φορείς, πρόκειται για φορολογικά δεδομένα αρκετών χρήσεων, ενώ οι οικονομικοί ελεγκτές δεν επιτρέπεται, εκ του νόμου, να δημοσιοποιούν στοιχεία.
Μόνο δια της πλαγίας οδού μπορώ να τα βρω και θα τα καταφέρω.

Με την ευκαιρία, ζήτησα επισήμως από τη διοίκηση του μοναστηριού και τις υπόλοιπες φιλανθρωπικές δράσεις. Περιμένω και θα ενημερώσω. Τότε θα σχολιάσω, επίσης.


του Δημήτρη Καμπουράκη


ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟ ;
===========================

"Ν": Άλλη μια πληροφορία για το έργο αγάπης του Βατοπεδίου εδώ (1 Μαΐου 2013):


Άνεργοι, ηλικιωμένοι, παιδιά, άνθρωποι ανήμποροι στα όρια της επιβίωσης περιμένουν καρτερικά στις ουρές από το πρωί για ένα πιάτο ζεστό φαγητό, προσφορά των εκκλησιών και των μοναστηριών στον πάσχοντα Έλληνα.

Υπολογίζεται ότι καθημερινά ετοιμάζονται 1,5 εκατομμύριο μερίδες φαγητού σε όλη τη χώρα γι' αυτούς που δεν έχουν τη δυνατότητα να φάνε σπίτι τους.
Καθημερινά πέρα από τις προσφορές ανώνυμων φιλεύσπλαχνων πολιτών, η Εκκλησία στο σύνολό της ξοδεύει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για την κάλυψη των αναγκών των πεινασμένων.

Με κέντρο αυτής της φιλανθρωπικής δράσης την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, πολλά μοναστήρια σε όλη την Ελλάδα προσφέρουν ανάλογα με τη δυνατότητά τους.

Πρωταγωνιστής σε αυτές τις μοναστικές εισφορές η Μονή Βατοπεδίου που στηρίζει τα συσσίτια της Αρχιεπισκοπής Αθηνών με 50.000 ευρώ το μήνα ενώ μέχρι σήμερα συνολικά έχει διαθέσει το ποσό των 800.000 ευρώ.

Τα χρήματα αυτά της μονής Βατοπεδίου δεν προέρχονται από τους λογαριασμούς που παραμένουν δεσμευμένοι μέχρι την εκδίκαση της γνωστής υπόθεσης για τη λίμνη Βιστωνίδα αλλά προέρχονται από φίλους και υποστηρικτές της μονής εντός και εκτός Ελλάδας.

Κάθε μήνα ενισχύει οικονομικά πάνω από 20 μητροπόλεις σε όλη την Ελλάδα, παρέχει σημαντική βοήθεια στην «Κιβωτό της Αγάπης» και τον πρωτεργάτη της πατέρα Αντώνιο, προμηθεύει τα κοινωνικά παντοπωλεία Θεσσαλονίκης και Μυτιλήνης ενώ ενισχύει οικονομικά οικογένειες φυλακισμένων.

Πρόσφατα προχώρησε σε αποφυλακίσεις πληρώνοντας εγγυήσεις για άτομα που δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα και παρέμεναν στη φυλακή.

Υπάρχουν και άλλα μοναστήρια όμως του Αγίου Όρους και άλλων περιοχών, που από το υστέρημά τους στηρίζουν οικονομικά τους ανήμπορους Έλληνες μέσω των κατά τόπους Μητροπόλεων και εκκλησιών.

Σημαντική υλική βοήθεια, η οποία ανέρχεται σε 1700 κιλά κοτόπουλων, απέστειλε η Ιερά Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, προς την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, για την ενίσχυση του κοινωνικού και φιλανθρωπικού έργου της Τοπικής Εκκλησίας.

Άλλο (από εδώ): Η Ιερά Μονή έγινε χορηγός εκδήλωσης πολυτέκνων, χρηματοδοτώντας με 50.000 ευρώ βραβεία σε παιδιά και γονείς (12 Μαρτίου 2013)


Βραβεία σε παιδιά και γονείς που ξεχώρισαν για το έτος που πέρασε απένειμε η Ένωση Πολυτέκνων, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο της Αθήνας με τη στήριξη της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, σύμφωνα με το agioritikovima.gr.

Παρόλο που η κρίση έχει χτυπήσει για τα καλά την πόρτα των πολύτεκνων όπως και των άλλων πολιτών η Ένωση κατάφερε να πραγματοποιήσει την ετήσια εκδήλωσή της αφού η Ιερά Μονή Βατοπαιδίου έγινε χορηγός της εκδήλωσης αυτής χρηματοδοτώντας με 50.000 ευρώ τα βραβεία.

Έτσι πραγματοποιήθηκαν οι βραβεύσεις 736 γονέων και παιδιών, μεταπτυχιακών, πτυχιούχων, εισαχθέντων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, αριστούχων μαθητών Λυκείου και Γυμνασίου. (Ολόκληρο εδώ).


Οι φυλακισμένοι και ο π. Εφραίμ...
==========================


Υπενθυμίζω ότι το διάστημα που ο Ηγούμενης της Μονής π. Εφραίμ ήταν στη φυλακή, δημοσιεύτηκε επιστολή κρατουμένων του Κορυδαλλού, που ευχαριστούσαν το Θεό για την παρουσία του Γέροντα στη ζωή τους:

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και πολλά κατηγορώ από τους κρατούμενους στην 6η πτέρυγα Kορυδαλλού!

Ο φυλακισμένος Αντώνης Παπαδάτος, εκπροσωπώντας τους κρατουμένους της 6ης πτέρυγας στις φυλακές Κορυδαλλού, έστειλε επιστολή μέσω της οποίας εκφράζει την ευγνωμοσύνη τους, προς τον Γέροντα Εφραίμ και ευχαριστεί τον Θεό που τον έφερε κοντά τους!

Η επιστολή αναφέρεται και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κρατούμενοι, όπως ο μεγάλος συνωστισμός που έχει ως συνέπεια να υπάρχουν κελιά-θαλάμοι ακόμα και με 25 κρατουμένους μέσα αλλά και στις συνθήκες υγιεινής που όπως αναφέρουν... ο κίνδυνος μετάδοσης ασθενειών όπως τύφου, χολέρας φυματίωσης είναι μεγάλος.

"Με την επιστολή αυτή θέλουμε να ευχαριστήσουμε δημοσίως τον Γέροντα Εφραίμ, που στάθηκε δίπλα μας σαν πατέρας μας με την αγάπη, την κατανόηση αλλά και την ηρεμία που μας μετέφερε όλο αυτό το διάστημα.

Με λίγα λόγια και σταράτα, παρά τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης στο Κορυδαλλό, σε μια φυλακή που δεν χωράει πάνω από 800 κρατουμένους και σήμερα ξεπερνάμε τους 2500 με συνέπεια να κοιμόμαστε ο ένας πάνω στον άλλο σε κελιά-θαλάμους με 25 άτομα μέσα, παρέα με στρατό από κατσαρίδες και ποντίκια και γάτες που έχουν τύφο, μέσα στο κρύο χωρίς θέρμανση σε μουχλιασμένους τοίχους από την υγρασία που χτίστηκαν πριν από 50 χρόνια, τρώγοντας φαγητό που δεν θα έπρεπε να τρώνε ούτε τα σκυλιά, και κάνοντας μπάνιο με παγωμένο νερό, φωνάζουμε πως υπάρχει Θεός και Τον Ευχαριστούμε που έφερε κοντά μας τον Γέροντα Εφραίμ να μας στηρίξει ψυχολογικά με τη στάση του και τον καθένα χωριστά με την πατρική στοργή του.

Υ.Γ. αλήθεια, ο Γέροντας ήρθε μόνος του στη φυλακή για να μας βοηθήσει σε μια εποχή που το κράτος είναι ανύπαρκτο για μας ή όντως ήρθε ως προφυλακισμένος???

Δηλαδή υπάρχουν τόσο ανεγκέφαλοι δικαστές που τον είδαν από κοντά και έστειλαν αυτόν τον άνθρωπο στον Κορυδαλλό?? Ήμαρτον… (όπως μας έμαθε και ο Γέροντας να λέμε…)

Κρατούμενος Αντώνης Παπαδάτος και όλη η 6η πτέρυγα του Κορυδαλλού".


Επίλογος: Όταν βγάζεις από τη φυλακή κάποιον (μιλάω για το 1ο κομμάτι του αφιερώματός μας), δεν τον βοηθάς απλώς. Αλλάζεις τη ζωή του...






Δεν υπάρχουν σχόλια: