Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Λαζανάς : τούς δικάζει από τον τάφο του ! Κωφοί και άλαλοι οί 15 σύλλογοι Προστασίας μεταναστών και το «Παρατηρητήριο Ελσίνσκι»…















Με αφορμή την διαμαρτυρία της μητέρας τού αδικοχαμένου Θανάση Λαζανά πού τον έσφαξε σαν αρνί ένας Αφγανός πού μετά έγινε άφαντος και ψάχνει σήμερα μέσα στα άχυρα να τον βρεί η Ελληνική Αστυνομία
( καθ΄ ότι «ψύλλος» ο μικρός ( ; ), μας πήρε τηλέφωνο προχθές ένας άσπονδος φίλος και τακτικός αναγνώστης μας…

Και αφού έλουσε τις Ανακριτικές αρχές πού έβγαλαν ανήλικο τον φονιά ( όπως τον άλλο στην Πάρο ) «επειδή το έλεγε μόνος του ότι ήταν ανήλικος…»,  και πού σαν χάνοι κάποιοι εξ΄ αυτών τον πίστεψαν στέλνοντάς τον σε σωφρονιστικό Ξενοδοχείο απ΄ όπου πηδώντας μια μάντρα τόσκασε, μας διάβασε αγανακτισμένος την παρακάτω είδηση…

-----------------------------------------

Στρασβούργο



Τετραήμερη, επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί από την Κυριακή ο επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης Νιλς Μούιζνιεκς.





Στο πλαίσιο των καθηκόντων του, ο Λετονός επίτροπος θεωρείται βέβαιο ότι θα επισκεφθεί φυλακές, αναμορφωτήρια ανηλίκων, κέντρα κράτησης μεταναστών και αιτούντων άσυλο καθώς και ότι, θα έχει επαφές με αντιρατσιστικές οργανώσεις, προκειμένου να συγκεντρώσει στοιχεία για την άνοδο της ρατσιστικής βίας στην Ελλάδα…

Στο πρόγραμμα της επίσημης επίσκεψης του επιτρόπου στην Ελλάδα, σύμφωνα με πληροφορίες, συμπεριλαμβάνονται και συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη.
---------------------

«Έτσι λοιπόν…» μας είπε, «ούτε λίγο ούτε πολύ μας στέλνουν εδώ στην Ελλάδα, πλέον των άλλων χιλιάδων μεταναστών πού εσκεμμένως προστατεύουν, μας στέλνουν και επίτροπο ελέγχου υπέρ των λαθρομεταναστών !!!

«Μά καλά» , μας είπε, « δεν σας φαίνεται κι΄ εσάς ότι σαν πολύ κόψιμο να τούς έχει πιάσει εκεί πέρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο Στρασβούργο για τους μετανάστες, ενώ δεν δίνουν τρύπιο σέντς όταν κακοποιούνται, ληστεύονται και σκοτώνονται  από τους λαθρομετανάστες οί  Έλληνες;



Παλαιές ευτυχισμένες μέρες τού Θανάση μέ τούς γονείς του. Τούς χώρισε τό μαχαίρι ενός Ασιάτη...











Είδατε ποτέ εσείς να στέλνουν επόπτες να διερευνήσουν περιστατικά βίας, ληστειών, σφαγών, και ανατριχιαστικών εγκλημάτων πού έγιναν είς βάρος Ελλήνων πολιτών;
Ακούσατε πουθενά Ευρωπαϊκές αυστηρές ανακοινώσεις εναντίον όλων αυτών των εισαγόμενων προϊόντων του εγκλήματος;

Πού το πάει δηλαδή η Ευρωπαϊκή Ένωση;

Τι θέλει να γίνει επιτέλους η χώρα μας;

Ανάθεμα σ΄ αυτούς πού μας έβαλαν στην τότε ΕΟΚ και τους άλλους πού μας διατήρησαν και μας διατηρούν ακόμη στην Ένωση…» μας είπε.

«Τι καλό είδαμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, πού κατέφαγε τις οικονομίες μας και τώρα θα καταφάει και τις σάρκες μας ; Γιατί επιμένει αυτή, αλλά και οί πολιτικοί ΠήλιοΓούσηδες υποτελείς της να μας έχουν οπωσδήποτε μέσα στο ευρώ;

Δεν βλέπουν το χάος στο οποίο έχουμε περιπέσει από τον εναγκαλισμό μας με το Ευρωπαϊκό σύστημα;

Τι φοβούνται ότι θα πάθουμε αν φύγουμε;

Να σας πώ εγώ τι φοβούνται» συμπέρανε ο φίλος μας.

«Φοβούνται μη χάσουν τις δικές τους καταθέσεις, ομόλογα, εταιρείες, και περιουσίες τους πού τά έχουν όλα σε ευρώ είτε σε Ελβετικές είτε σε Ελληνικές Τράπεζες.

Γι΄ αυτό περιποιούνται πρώτα - πρώτα τις Τράπεζες.

Τά δικά τους λεφτά υποστηρίζουν πάση θυσία για να μή τα χάσουν. Οί υπόλοιποι Έλληνες είναι γι΄ αυτούς απλώς νούμερα και αριθμοί. 

Και όσο δεν ξεσηκώνονται είναι και επί πλέον βλάκες!» μας είπε δίνοντας τέλος στην συζήτηση…



ΥΠΑΡΧΕΙ  ΟΜΩΣ ΚΑΙ Η ΧΑΡΟΚΑΜΕΝΗ ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ  ΛΑΖΑΝΑ…
==============================



Πού  της σκότωσαν το παλληκάρι της και καμία από τις αντιρατσιστικές οργανώσεις πού τάχατες - τάχατες κόπτονται και ψοφάνε «γιά το δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα» δεν βγήκε να πεί έναν λόγο ανθρώπινης συμπαράστασης έστω, σ΄ αυτή την πονεμένη γυναίκα.

Για το θέμα αυτό ο άσπονδος φίλος έριξε πάλι τα βέλη του για κάποιες οργανώσεις:



Αντιπροσωπευτικός τύπος Φαρισαίου υποκριτή, όμοιου μέ τούς σημερινούς πού κυκλοφορούνε γύρω μας...


 

«Αλλοίμονο σ΄ αυτούς τους Υποκριτές μας είπε ( και με το «Ύψιλον» κεφαλαίο…), αυτούς τους υποκριτές και κακόγουστους ηθοποιούς  πού κοροϊδεύουν τον απλοϊκό κόσμο ως δήθεν αμερόληπτοι και δίκαιοι, πού βγαίνουνε στους δρόμους με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και πανό υποστηρίζοντας τις κακοποιήσεις μεταναστών από κάποιους αθλίους ( και ως εδώ καλά κάνουνε και συμφωνώ κι΄ εγώ μαζί τους… ) αλλ΄ όμως πού κρύβονται σαν ένοχοι και σαν λαγοί όταν πρόκειται για κακοποιήσεις Ελλήνων από μετανάστες…

«Ουαί υμίν και αλλοίμονο σ΄ αυτούς τούς Φαρισαίους  υποκριτές, πού ξεγελάνε τους ανθρώπους ότι ενδιαφέρονται τάχατες για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την δικαιοσύνη, ενώ το μόνο πού ξέρουνε  να κάνουνε καλά είναι τα πολιτικά τους παιχνίδια…


Και πού θα καταλάβουνε το λάθος τους και τον πόνο του άλλου όταν χτυπήσει το κακό και το δικό τους παιδί, όταν κτυπήσει το κακό και την δική τους πόρτα…

Ως τότε άς παίζουν  το θέατρό τους, τούς παίρνει…» μας είπε ο φίλος, κι΄ έκλεισε  το τηλέφωνο…
------------------------------


ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ...
==============


Ξέσπασε μπροστά στον τηλεοπτικό φακό η μάνα του αδικοχαμένου Θανάση Λαζανά για την πρωτοφανή απόδραση του δολοφόνου του παιδιού της, αλλά και για το στυγερό έγκλημα που δεν τιμωρήθηκε.

"Έσφαξε το παιδί μου και δεν θα πληρώσει" λέει η μητέρα του πρόωρα χαμένου Θανάση που δολοφονήθηκε στην Πάτρα από μια ομάδα αλλοδαπών που κατάφεραν να ξεφύγουν εκτός από έναν 17χρονο που ενώ αρχικά συνελήφθη κατάφερε να αποδράσει λίγο πριν την εκδίκση της υπόθεσης.

"Τι ήταν το παιδί μου; Αν ήταν το δικό τους παιδί θα τον άφηναν να φύγει; Είχε κάνει φόνο! Το έσφαξε!", λέει η μητέρα του 30χρονου.

Τον περασμένο Μάιο, ο 29χρονος Θανάσης Λαζανάς έπεσε νεκρός, κατά τη διάρκεια συμπλοκής του με μια ομάδα αλλοδαπών, στην Πάτρα. Οι αλλοδαποί κλώτσησαν το σκύλο του και όταν εκείνος αντέδρασε, τον χτύπησαν με μαχαίρι.

Ο μοναδικός δράστης που συνελήφθη, ένας ανήλικος Αφγανός διέφυγε από Μονάδα Μέριμνας Ανηλίκων 15 μερές πριν τη δίκη.

Η γυναίκα μιλώντας στον Alpha υποστηρίζει πως αρχικά δεν της είπαν την αλήθεια για την απόδραση. "Μετά μου είπαν ότι έφυγε. Τι κράτος είναι αυτό; Έναν είχαμε τον χάσαμε και αυτόν;" αναρωτιέται οργισμένη.

"Μου έσφαξε το παιδί και δεν τον είδα να τον ρωτήσω γιατί. Έναν τοίχο είδα μόνο..." καταλήγει η μάνα του αδικοχαμένου Θανάση.


Με εμφανή τη φόρτιση στα λόγια του ο Θύμιος Κόκλας, εξάδερφος του θανόντος Θανάση Λαζανά, ζητάει μέσω της «Πελοποννήσου» δικαίωση για τον άδικο χαμό του 30χρονου. Η ποινή της κάθειρξης των 15 ετών που επιβλήθηκε από το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων την Παρασκευή, ερήμην του κατηγορούμενου, καμία σημασία δεν έχει πλέον, μιας και ο δράστης της ανθρωποκτονίας έχει μάλλον διαφύγει από την Ελλάδα.

Όπως τονίζει ο κ. Κόκλας «θα μπορούσε με τη μέθοδο DNA εξ αρχής να προσδιοριστεί η ηλικία του δράστη, όπως είχε γίνει και σε άλλες περιπτώσεις». Και σημειώνει ότι ακόμα και στην περίπτωση επίθεσης από μετανάστες «δεν έχει πλέον κανένα νόημα να καλέσεις την Αστυνομία, αφού είσαι πλέον γυμνός και μόνος σου». Λόγια που κρύβουν βαθιά πίκρα, καθώς η οικογένεια του αδικοχαμένου 30χρονου προσπαθεί να συνέλθει από ένα δεύτερο σοκ από το χαμό του παιδιού: την απόδραση του δράστη.


===================

Ανακοίνωση για γέλια εξέδωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης για την περίπτωση του 17χρονου που σκότωσε εν ψυχρώ τον 29χρονο Θανάση Λαζανά και διέφυγε! Υποστηρίζει πως... το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αποφάσισε πως... δεν συντρέχει λόγος περιαιτέρω κρατήσεώς του κι έτσι μεταφέρθηκε στον Βόλο.




Αναγκαίες αλλαγές στο νόμο για τις πρόωρες αποφυλακίσεις


Σε αλλαγές στην ισχύουσα νομοθεσία υποχρεώνεται το υπουργείο Δικαιοσύνης μετά την κατακραυγή που προκάλεσε η πρόωρη απελευθέρωση του ανήλικου Αφγανού που κατηγορείται για τη δολοφονία του 29χρονου Θανάση Λαζανά, στις 19 Μαΐου στις Ιτιές Πάτρας. Εχουν προηγηθεί η απελευθέρωση στις 2 Οκτωβρίου (αντί της 7 Νοεμβρίου) του 24χρονου Γιώργου Εμερζίδη που κατηγορείται για τη δολοφονία αστυνομικών της ΔΙ.ΑΣ. στου Ρέντη (Μάρτιος 2011) και η εξαφάνιση του τρομοκράτη Νίκου Μαζιώτη μετά την αποφυλάκισή του τον Οκτώβριο του 2011, λόγω συμπλήρωσης του ανώτατου ορίου προφυλάκισης (18 μήνες). 

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αντώνης Ρουπακιώτης πρόκειται τις επόμενες ημέρες να ανακοινώσει αλλαγές στην ισχύουσα νομοθεσία με στόχο να αποτραπούν στο μέλλον παρόμοια περιστατικά.

Απαντώντας σε ερώτηση της «Κ» σχετικά με το εάν θα υπάρξει ή όχι πειθαρχική διερεύνηση της «υπόθεσης Λαζανά» (όπως συνέβη π.χ στις υποθέσεις Μαζιώτη και Εμερζίδη), πηγή της εφημερίδας δήλωσε ότι «ο υπουργός ανέθεσε σε ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς να του υποδείξουν άμεσα νομοθετικές παρεμβάσεις ώστε οι υποθέσεις να φθάνουν στα ακροατήρια πριν από την παρέλευση του χρόνου προσωρινής κράτησης».
kathimerini

Δεν υπάρχουν σχόλια: