Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Άγιε του Θεού, Ανδρέα της Πάτρας το καύχημα, βάλε το χέρι σου γιατί χανόμαστε…





Αυτές τις δραματικές αλλά και πονηρές μέρες πού σαν πολίτες αυτής της χώρας σήμερα ζούμε, και πού δεν ξέρουμε αυριο το τι νεώτερο θα μας ξημερώσει, καλό είναι πλέον των άλλων, νά έχουμε το μυαλό μας πρώτα λίγο-πολύ και στον Θεό, αλλά και στους Αγίους της Εκκλησίας μας, και δεν θα χάσουμε !

Ο λόγος ενός μεγάλου κοσμικού και όχι βαθειά θρησκευόμενου επιστήμονα, ότι «ποτέ  δεν γνώρισα στην ζωή μου άνθρωπο πού να ζημιώθηκε και να έχασε επειδή ακολούθησε συνειδητά τον δρόμο του Θεού και της Θρησκείας…» ίσως σήμερα στην εποχή μας να κουδουνίζει κάπως χλευαστικά και παράταιρα στ΄ αυτιά μας, αλλά πού όμως δεν παύει, γι΄ αυτούς πού ξέρουν σε βάθος τα πράγματα, να εμπεριέχει καί μία μεγάλη αλήθεια…

Εμείς εδώ σαν Πατρινοί, έχουμε το επιπλέον και ξεχωριστό προνόμιο να έχει θανατωθεί στην Πόλη μας ένας από τους 12 μαθητές του Θεανθρώπου Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού και Σωτήρος του Κόσμου, πράγμα πού σε καμμία άλλη πόλη της Ελλάδας δεν συμβαίνει !




Ο Νέος Ναός τού Αγίου Ανδρέα σε ψηφιακή απεικόνιση...


 


Αλλά δυστυχώς όμως και παρ΄ όλα αυτά, παρ΄ όλη την υπάρχουσα εξωτερική ευσέβειά μας στο πρόσωπο του Αγίου Ανδρέα, παρ΄όλη την τιμητική προσκύνησή του, τις λαμπρές γιορτές, τις ευσεβείς γενικευμένες παραινέσεις του Μητροπολίτου μας « Αγαπητοί ευσεβέστατοι και Φιλόθεοι ( ; ) Πατρινοί », παρ΄όλες τις λιτανείες συνοδεία πολλών λαμπροφορεμένων Δεσποτάδων και τά φωταγωγημένα εορταστικά πανηγύρια μας, αρκετές φορές συλλαμβανόμαστε ένοχοι, παράταιροι, και προδότες θα λέγαμε αυτής της μεγάλης τιμής προς έναν μάρτυρα Απόστολο της πάλαι ποτέ ευγενούς Πολιτείας μας…

Μόνο τα επερχόμενα σε λίγο Καρναβάλια να αναφέρουμε, την «άκρα του τάφου» Εκκλησιαστική αντίδραση ( πού ισοδυναμεί με αποδοχή του κακού ( ; ) να δούμε ),  και τα όσα «μέσω τούτων, και διά τούτων…» οικτρά επακόλουθα συμβαίνουν, αρκούν για να τινάξουν στον αέρα την « Πατρινή πνευματικότητα, την ευσέβεια και την φιλοθεϊα μας…» και άς μη γελιόμαστε τώρα δά, παίρνοντας κατά γράμμα κάποιες διαπιστώσεις παλαιών πνευματικών ανθρώπων,  αλλά και  Μητροπολιτικών παραινέσεων ότι «η Πάτρα είναι μία πολύ πνευματική πολιτεία».

«Κούνια πού μας κούναγε…» και ωραία θα ήταν «να είμαστε» όπως λένε, αλλά δυστυχώς άν καί φαινόμαστε, στην πράξη « δεν είμαστε » !






Ο Άγιος Ανδρέας πού σε λίγο θα εορτάσουμε θέλει λοιπόν κάτι περισσότερο από εμάς, θέλει την επιστροφή μας στον Χριστό και την μετάνοιά μας, γιατί αν δεν γίνει αυτό και κατά ακολουθία διαδοχής «κρίσεων» πού περάσαμε, θα έλθει με μαθηματική ακρίβεια όπως πάμε «κάτι άλλο…»

Κι΄ έτσι, μετά την οικονομική Κρίση πού τώρα περνάμε πολύ φοβόμαστε ότι θα έλθει και η τελευταία, η «αιματηρή Κρίση» πού θα μας είναι, η πλέον τραγική και η πλέον επώδυνη…

Έτσι λοιπόν…
  




Το Τρίτο Μνημόνιο, οι δυσβάστακες στερήσεις του Ελληνικού λαού, και οι προφητείες του Πατροκοσμά!





Ένας  αδελφός (ο “Ενορίτης”) μας εμπιστεύθηκε τις σκέψεις του για τις καλπάζουσες πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις. Θέλησε να μείνει ανώνυμος. Σημασία δεν έχει το όνομα του γράφοντος, αλλά το περιερχόμενο των σκέψεών του. Εμείς θεωρήσαμε ότι αξίζει να σας τις παραθέσουμε. Τα σχόλια δικά σας.

ΟΜΟΘΥΜΑΔΟΝ…

Πολλοί αρχίζουν να συνειδητοποιούν πλέον  ότι  η οικονομική και κοινωνική καταστροφή της Ελληνικής κοινωνίας, μέσω  μέτρων και μνημονίων που κατά κοινή παραδοχή «δεν βάζουν πουθενά», στόχο έχει την ίδια την Ελλάδα και τον πλούτο της. Απονευρώνεται η κοινωνία και ο λαός της για να μην έχει την δύναμη να αντιδράσει στην καταλήστευση του εθνικού πλούτου.

Κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον θα γίνει και αυτό. 

Οι δανειστές της Ελλάδος,  με μέσο το νομικό και οικονομικό υπόβαθρο των μνημονίων, θα ζητήσουν να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις τους από τον εθνικό μας πλούτο. 

Θα έρθουν τότε για να «ληστέψουν» τα πετρέλαια του Αιγαίου, το φυσικό αέριο της Γαύδου, τον ερυθρό υδράργυρο που κοιτάσματά του βρίσκονται στην περιοχή των Ιμίων, τα κοιτάσματα Ουρανίου, διαμαντιών, χρυσού και πολυτίμων λίθων που υπάρχουν στην Θράκη και Μακεδονία, και γενικά τον φυσικό μας πλούτο που ανέρχεται σε ένα περίπου πεντάκις εκατομμύρια Ευρώ!

Ποσό που ισοδυναμεί με 3.000.000 φορές το όλο εξωτερικό μας χρέος που υποτίθεται ότι το δημιουργήσαμε σε 40 χρόνια.

Με άλλα λόγια το ποσόν αυτό θα έφθανε να ζούμε όπως ζούσαμε για… 120 εκατομμύρια χρόνια!!! Ποσό που ολόκληρος ο πλανήτης δεν καταναλώνει ούτε σε 1000 χρόνια!

Να λοιπόν μία καλή αιτία οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής του Ελληνικού λαού.

Να γιατί ο διεθνής Σιωνισμός, δια μέσω των Αμερικανών και των μυστικών υπηρεσιών τους, μεθοδεύουν έτσι τα πράγματα και εξαγοράζουν τις συνειδήσεις των σημερινών πολιτικών μας.

Να γιατί επήλθε σήμερα αυτή η «παγκοσμιοποίηση» και Ισλαμοποίηση της Ελλάδος με τους λαθρομετανάστες. Διότι χωρίς εθνική συνείδηση, εύκολα καταλαμβάνεται μία χώρα. Με την τεχνητή φτώχεια, εύκολα θα υποκύψουμε στον εκβιασμό για να τους τα παραχωρήσουμε προκειμένου να «ξεχρεώσουμε» για ένα κομμάτι ψωμί.

Και όμως, αυτή η «λιτότητα», η τεχνητή φτώχεια και η σημερινή φοροληστρική επιδρομή προφητεύονται εδώ και 230 χρόνια από τον άγιο Κοσμά τον Αιτωλό:

«
Θα σας ρίξουν παρά πολύ (=χρήμα, τα «πακέτα στήριξης»). Θα σας ζητήσουν να τον πάρουν πίσω, αλλά δεν θα προλάβουν…».

Γιατί όμως δεν θα προλάβουν, Άγιε του Θεού ;

Αυτό δεν μας το είπε, αλλά σήμερα εμείς με τις γεωπολιτικές εξελίξεις το υποθέτουμε…

Σήμερα με τα πρωτοφανή μέτρα λιτότητας προσπαθούν να πάρουν πίσω και με τόκο ό,τι μας έδωσαν οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ.

ΔΕΝ θα προλάβουν όμως να τα πάρουν, λέγει ο Άγιος!

Γιατί;

«Θα σας επιβάλουν μεγάλο και δ υ σ β ά σ τ α κ τ ο φόρο, αλλά δεν θα προφθάσουν (να τον εισπράξουν)».


Γιατί;

Οι  φόροι ανακοινώνονται και επιβάλλονται με ρυθμό καταιγιστικό  ήδη από τις αρχές του 2010 και κορυφώνονται με το Τρίτο Μνημόνιο που ψήφισε χθες η Βουλή με ισχνή πλειοψηφία.

Ο Πατρο-Κοσμάς το προφήτεψε και αυτό με ακρίβεια:

«Θα βάλουν φόρο στις κότες και τα παράθυρα ».

«Κότες» = ασήμαντες οικονομικές δραστηριότητες και έσοδα. Μία κότα δηλαδή που κάνει ένα αβγό θεωρείται σήμερα «παραγωγή» και έσοδα!

«Παράθυρα» = ο φόρος ακίνητης περιουσίας όπου τα σπίτια φορολογούνται ανάλογα με τον αριθμό των παραθύρων που φέρουν και που βλέπουν σε μεγάλο δρόμο!

«Παράθυρα» θεωρούνται και κάποια μικρομάγαζα, «τρύπες» όπως λέμε.

Επομένως «κότες και παράθυρα» = Υπερφορολόγηση.

Όλοι πλέον συμφωνούν ότι τα όρια και οι αντοχές του Ελληνικού Λαού εξαντλήθηκαν με τα νέα αυτά μέτρα.

Επομένως αυτός είναι ο  «μεγάλος και δυσβάστακτος φόρος», για τον οποίο μίλησε ο Πατρο-Κοσμάς ότι «δεν θα προφτάσουν»  να τον «μαζέψουν», δηλαδή να τον εισπράξουν από τον Ελληνικό λαό.

Με άλλα λόγια δεν «δεν θα προφτάσουν»  να υλοποιήσουν το Τρίτο Μνημόνιο.

Ομοίως και κατ’ αποτέλεσμα δεν θα προλάβουν να πάρουν πίσω οι δανειστές μας  και τον  «παρά τον πολύ», δηλαδή το χρήμα, τα «πακέτα στήριξης που έδωσαν στην Ελλάδα.

Το  ερώτημα όμως προβάλλει αμείλικτο:

Γιατί «δεν θα προφτάσουν»  ; Τι θα μεσολαβήσει;

Ο χρόνος βέβαια θα δώσει στην απάντηση την ώρα του, αλλά  ποία απάντηση αρχίζει άραγε να προβάλλει ως πιθανότερη;

Μήπως είναι κοντά ένας πόλεμος ; Μία φυσική καταστροφή; Ή κάτι άλλο;

Αλλά θα επανέλθουμε.

Ο Ενορίτης


( http://www.pentapostagma.gr/2012/11/blog-post_9.html#ixzz2BkfGUjBh )

Δεν υπάρχουν σχόλια: