Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Τριάντης: γιατί «έφυγα» από την Πάτρα…



Πηγή:  http://patrablog.blogspot.com





Από το σημείο αυτό "έφυγε" ο άνθρωπός μας...







Το είπαμε και άλλες φορές, το λέμε πάλι και σήμερα.

Αυτές οί κλοπές καλωδίων, χαλκού, σιδήρου και άλλων μετάλλων στις οποίες επιδίδονται κάποιοι πρωτόγονοι και βάρβαροι  άνθρωποι, όπου για 10 ευρώ κέρδος μπορούν να βάλουν φωτιά και να κάψουν μια πολιτεία, ή να γεμίσουν ένα χωριό ολόκληρο με δηλητηριώδεις αναθυμιάσεις, νά  κλέψουν ένα αντλιοστάσιο, ή μια γραμμή τραίνου και να διαλύσουν τις συγκοινωνίες, πρέπει κάποτε να τελειώσει…



 Ρομά είναι; αλλοδαποί είναι; αλλόδοξοι είναι; αλλόφρονες είναι; Ότι κι΄ άν είναι, τώρα φόρτωσαν καί φεύγουν...

------------------------------
 

Στούς απόντες από την Βουλή τοπικούς βουλευτές  μας ( πλήν 1-2 πού κάπως κινούνται…),  και πού ενώ μισθοδοτούνται κανονικά με χιλιάδες ευρώ μηνιαίως από τον  Έλληνα φορολογούμενο πολίτη πού συνήθως πεινάει , εν τούτοις ΟΥΔΕΜΙΑ  δραστηριότητα επιδεικνύουν για την προβολή τοπικών θεμάτων και την επίλυσή τους ( εφημερ.  «Π») πρέπει επιτέλους να τονιστεί:

Ότι είναι καιρός πιά κάτι να κάνουν κι΄ αυτοί, καταθέτοντας στην Βουλή προτάσεις ώστε να αλλάξει το Νομοθετικό πλαίσιο για κλοπές ειδικού χαρακτήρα, όπως για  παρακώλυση συγκοινωνιών, επικοινωνίας, και μεταφορών, και να χαρακτηρίζονται οί κλοπές αυτές ιδιώνυμο κακούργημα με ποινή τον άμεσο εγκλεισμό των δραστών στις φυλακές, ή τουλάχιστον τον εκτοπισμό τους μέσα σε 48 ώρες σε απόμακρες περιοχές στην άλλη άκρη της χώρας, όπως γινόταν με τον Νόμο περί ζωοκλοπής παλαιότερα, χωρίς εφέσεις, αναβολές, αναστολές και άλλα τερτίπια...

Κι΄ ακόμη, να γίνεται τακτικός και αιφνιδιαστικός έλεγχος στις μάντρες σκράπ και στα χυτήρια, κλείνοντας άμεσα και ταχύτατα όσα απ΄ αυτά δέχονται χωρίς παραστατικά ύποπτα φορτία, τροφοδοτώντας έτσι και πληρώνοντας στην ουσία τους κλεφτες !

Γιατί όταν οί κλέφτες δεν έχουν πού να τα πουλήσουν καί δεν τα αγοράζει κανένας, αυτομάτως θά σταματήσουν καί να κλέβουν.





ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ,  ΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΩΤΗΡΙΑ.

ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΜΕΤΑΛΩΝ  ΕΙΝΑΙ  ΙΚΑΝΟΙ  ΝΑ  ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ  ΤΑ ΠΑΝΤΑ...

ΕΙΝΑΙ  ΚΑΙΡΟΣ ΠΙΑ ΝΑ  ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ,  ΜΕ  ΠΡΩΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟΘΕΤΕΣ  ΜΑΣ ! 


 

Με αφορή μια ξεχωριστή κλοπή άς δούμε και τα παρακάτω…

Μέρες λοιπόν τώρα ψάχναμε για να βρούμε το κλεμμένο μπρούτζινο άγαλμα – προτομή του μεγάλου ευεργέτη της Πάτρας αείμνηστου  Θεόδωρου Τριάντη, ιδρυτού της γνωστής ομώνυμης Επαγγελματοβιοτεχνικής Σχολής «Τριάντιος»  http://epal-triant.ach.sch.gr/autosch/perltempl/istoriko.html  από την οποία εκατοντάδες Πατρινόπουλα έχουν αποφοιτήσει μέχρι σήμερα και η οποία εξακολουθεί να λειτουργεί υποδειγματικά καί άριστα μέχρι τις μέρες μας…

Η προτομή αυτή βρισκόταν για χρόνια επάνω σε μαρμάρινο βάθρο σε  μικρή πλατειούλα της Τριών Ναυάρχων, μέχρι την ώρα πού κάποιος  Πακιστανός, Βούλγαρος,  Ρουμάνος, ή  ρομά,  ( γύφτος, ή  Τουρκόγυφτος όπως τους  ξέραμε παλαιότερα), φυλές ειδικευμένες σε κλοπές καλωδίων, σιδερένιων σχαρών,  βανών ποτίσματος, ξήλωμα γεφυρών, τραίνων και αεροπλάνων,  οπότε  την φόρτωσαν στόν αραμπά τους  και την απήγαγαν για να την πάνε  «βόλτα».

Μά έλα ντέ, πού δεν την κλέψανε όλες αυτές  οί παραπάνω φυλές του Ισραήλ και τα παρακλάδια τους, όπως  μέχρι τώρα πιστεύαμε.

Αλλά ;

Αλλά ο Θεόδωρος Τριάντης όπως μάθαμε από σημερινό «γράμμα» του πού «έστειλε» στο διαδίκτυο ( βλέπε παρακάτω), «έφυγε» από μόνος του από αυτή την παλιο-πολιτεία ( όπως την έχουμε καταντήσει), γιατί απλούστατα και έξω από τα δόντια, λαϊκά άς το πούμε:  

ΜΑΣ   ΣΙΧΑΘΗΚΕ !!!

=================================

Τι «λέει» ο Θόδωρος Τριάντης  ( ή, περίπου τι εννοεί, και άνευ παρεξηγήσεως εξαιρουμένων των παρόντων…) όπου με «επιστολή» του εξηγεί, γιατί «έφυγε» από την Πάτρα, και άς μη ψάχνουμε πιά να τον βρούμε …

Πατρινοί, βάλτε τον «Άκη» στην θέση μου γιατί με τά μυαλά πού έχετε αυτός μόνο σας ταιριάζει…

Η «επιστολή»
==============

«Γειά σας! Πήρα την απόφαση να σας μιλήσω για το τι πραγματικά συνέβη με μένα, μέ τήν προτομή δηλαδή του Θεόδωρου Τριάντη, στο κάτω μέρος της Τριών Ναυάρχων.

«Δεν εκλάπηκα» όπως γράφτηκε λανθασμένα, μόνος μου έφυγα !

Δεν έχω καμιά θέση μαζί σας. Αλλάξανε τα πράγματα σε αυτή τη χώρα, καί δεν νομίζω να ανήκω εδώ. Έχω κάνει και πράγματα για την πόλη σας δεν αξίζω να με έχετε γραμμένο. 


Έχω παρασκουριάσει άλλωστε και το μόνο πια που μου καταθέτετε είναι οι ακαθαρσίες των ζώων που περνάτε μαζί τους από την πλατεία. Αχ, τι φιλόζωοι που είσαστε!
Κοίταζα την αλλαγή σας, σιγά-σιγά. Δεν φτάσατε έτσι στις αυτοκτονίες και την κατάθλιψη.

Πρώτα σκοτώσατε ότι σας περιτριγύριζε. Χλευάσατε την παράδοση σας, ξεχάσατε την ιστορία σας, εγκαταλείψατε τη γη σας.

Νομίζατε πως είστε προορισμένοι να ζείτε σε εξοχικά και διώροφα. Έχετε πια πολλούς φίλους ,ελάχιστους πραγματικούς.

Μυριάδες πληροφορίες αλλά από γνώση μηδέν. Είστε κουρασμένοι χωρίς να σκάβετε, μπερδεμένοι με τα απλά. Ούτε καν στέκεστε να δείτε ποιος είμαι, αν και δεν φαίνομαι από τις κουτσουλιές.

Γελάω που παριστάνετε τους άλλους, τους εκσυγχρονισμένους μωρέ, τους μοντέρνους.

Που κάνατε την τσανάκα με το γιαούρτι yoghurt, τη χασαποταβέρνα καλαίσθητο σουβλατζίδικο και το γαλακτοπωλείο μπιστρό. Είστε τόσο μοντέρνοι που θα πληρώνετε τα βιβλία από ότι άκουσα.

Φαίνεται θα έκανα λάθος που έφτιαξα την Τεχνική σχολή στην οδό Ιωνίας. Θα είναι καινούργιο σύστημα αυτό με τα βιβλία,  και το δικό μου σχολείο ( θα φαίνεται ) πολύ παρωχημένο.

Το καταλαβαίνω είναι κουραστικό να παριστάνεις συνέχεια κάποιον άλλο. Μεγάλο το θεατρικό έργο και εγώ βαρέθηκα  να το παρακολουθώ ξανά και ξανά. Δεν μπορώ ούτε καν να μαυρογελάσω με την διάβρωσή σας.

Ξέρετε η γενιά μου προσέφερε  πράγματα στην πόλη σας και τον πονάω τον τόπο.
Αλλά αφού λοιπόν δεν ξέρετε ποιοι είσαστε εσείς, πώς θα ξέρετε για μένα;

Έφυγα λοιπόν! Μπορείτε να βάλετε άλλον στη θέση μου. Θα πρότεινα τον Άκη. Αυτό άλλωστε  είναι το πρότυπό σας.

Δεν θέλατε να τιμωρηθεί από ότι φάνηκε, γιά να υπάρξει η δικαιοσύνη. Κατά βάθος τον ζηλεύατε. Στη θέση του θέλατε να ήσασταν.
Αλλά  ό,τι και να κάνετε «η  πόλις θα σας ακολουθεί». Θα επιστρέφετε σε αυτή.

Τι και αν ντύνεστε από το Σάββατο το βράδυ με το γαμπριάτικο υποκάμισο. Όσο και να  βρίσκεστε σε αφασία κάτι αναζητείτε. Άλλωστε και το ξημέρωμα πάλι σας  βρίσκει με τα καλά σας όπως τότε. Μπορεί λίγο μεθυσμένους και τσαλακωμένους αλλά έτοιμους να γευτείτε την Κυριακή. Αυτή την Κυριακή αναζητείτε έστω και ενδόμυχα.

Κάντε λοιπόν μια βόλτα στην πλατεία.
Μπορεί να μην  βρείτε εμένα  αλλά θα βρείτε  άλλα πράγματα.

Την Κυριακή που χάσαμε. Την χαρά της διαφορετικής μέρας,  την απόλαυση της συνάθροισης που άλλοτε γέμιζε η πλατεία από ζωή. Την Κυριακή που βάζαμε τα καλά μας και παίρναμε την μέρα από τα κέρατα. Την Κυριακή που χάσατε.

Όπως με χάσατε και μένα.
Μην πτοείστε λοιπόν  με την είδηση.
«Δεν εκλάπη η προτομή». Μόνος μου (ξ)έφυγα.   

Συνεχίστε να διαβάζετε ποιά χώρισε ο Κολοκυθόπουλος και τί φόρεσε η Μογγολοπούλου. Έχετε ( πολλές τέτοιες) δουλειές άλλωστε, με μικροκλοπές τώρα θα ασχολείστε;

Προσέξτε καμία μέρα όμως  μη σας κλέψουν τη ζωή…και αυτό δεν θα ‘ναι ούτε καν είδηση ( θα σας είναι αστροπελέκι...) 


==============
Ο ΤΥΠΟΣ

21/09/2012  [12:44]

Πάτρα: Έκλεψαν την μπρούτζινη προτομή του Θεόδωρου Τριάντη στη Τριών Ναυάρχων


Την Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου, διαπιστώθηκε από τα Συνεργεία της Διεύθυνσης Συντήρησης και Αυτεπιστασίας του Δήμου Πατρέων, ότι είχε κλαπεί η μπρούτζινη προτομή ενός από τους μεγαλύτερους ευεργέτες της Πάτρας, Θεόδωρου Τριάντη, από τη συμβολή των οδών, Όθωνος Αμαλίας και Τριών Ναυάρχων.

Ο Δήμος κατήγγειλε άμεσα την κλοπή στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πάτρας, όπου και υποβλήθηκε μήνυση κατά αγνώστων.

Πέραν της αστυνομικής διάστασης της υπόθεσης, το γεγονός προκαλεί και θλίψη και αγανάκτηση. Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πρασίνου, Έργων Αυτεπιστασίας κ. Γιώργος Σιγαλός, το καταγγέλλει ως προσβολή στη μνήμη ανθρώπων, που έχουν προσφέρει στην Πάτρα, όπως ο Θεόδωρος Τριάντης, που προχώρησε σε πλήθος δωρεών μεταξύ των οποίων και το Ίδρυμα Τριάντη, στο οποίο περιλαμβάνεται η επαγγελματική σχολή Πατρών και μεγάλη κτηματική περιουσία.

Η οικογένεια που δραστηριοποιήθηκε στον τομέα της βιομηχανίας και του εμπορίου συνέβαλε σημαντικά στην τελική διαμόρφωση της Πάτρας, τονίζει ο κ. Σιγαλός και καλεί, τέτοιου είδους βανδαλισμοί, να καταγγέλλονται ως απαράδεκτοι, από σύσσωμο το πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό δυναμικό της πόλης.


VIDEO: achaianews.gr


ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ  ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ…

Μοσχολιός ( Δήμαρχος Αγρινίου ): «Κλέβουν τα καλώδια ακόμα και στο κέντρο της πόλης »
===============================

«Κάτι πρέπει να κάνει η αστυνομία,  χάνουμε υπόγεια καλώδια από σχολεία και δομές του δήμου.Κλέβουν πια και στο κέντρο της πόλης!». 

Έκλεψαν τα υπόγεια καλώδια από την περιοχή των τρένων, όπως κατήγγειλε ο δήμαρχος Αγρινίου!

Δραματική έκκληση από τον δήμαρχο του Αγρινίου Παύλο Μοσχολιό είχαμε χτες στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης, που δείχνει ανάγλυφα που βρίσκεται πλέον το θέμα των κατ’ ευφημισμόν «κυνηγών μετάλλων».

Εκατοντάδες κλεμμένα από σούπερ μάρκετ καροτσάκια τα έχουν οί λαθρομετανάστες γυρίζοντας στίς γειτονιές καί κλέβοντας οτιδήποτε...Περιμένουν  μέχρι τίς επόμενες εκλογές τούς φίλους τους στό "γνωστό" κόμμα, για να τούς βγάλει καί σύνταξη !...
 

--------------------------------

Σύμφωνα με το δήμαρχο της πόλης τού Αγρινίου, πλέον δεν κλέβονται μερικά καλώδια από τις παρυφές της πόλης αλλά γίνεται οργανωμένη επιχείρηση, ακόμα και στο κέντρο. Αυτό δείχνει-κατά τον κ. Μοσχολιό-ότι έχουν αποθρασυνθεί οι «κυνηγοί» αλλά και ότι υπάρχει πρόβλημα εποπτείας της πόλης.

«Πριν λίγες μέρες είχαμε την κλοπή της δημόσιας περιουσίας από την περιοχή των τρένων. Αυτά θα τα πληρώσει ο πολίτης. Καλώ την αστυνομία να κάνει κάτι γιατί δεν πάει άλλο. Δεν κλέβουν πλέον στις παρυφές της πόλης αλλά μέσα στον κεντρικό αστικό ιστό. Έχω καταθέσει και πάλι μηνύσεις όπως και για το νεκροταφείο Δοκιμίου. Εκεί κάναμε νομικά ότι έπρεπε αλλά πλήρωσε η εκκλησία 50 ευρώ για να πάρει πίσω τη πόρτα της! Το σημείο που έχουμε φτάσει είναι επικίνδυνο.»

Ο κ. Μοσχολιός έκανε εκ νέου έκκληση στην αστυνομία ζητώντας της αν δεν μπορεί να συλλάβει τις οργανωμένες ομάδες να συλλάβει τουλάχιστον τους κλεπταποδόχους! 

«Όλοι τους ξέρουν ποιοι είναι. Ας συλλάβουν αυτούς, δεν είναι πάνω από τρεις ή τέσσερις. Διαφορετικά σύντομα θα έχουμε άλλες χειρότερες εξελίξεις», ανέφερε. 

Να σημειωθεί ότι από ανάλογη δράση έγινε καταγγελία στο δημοτικό συμβούλιο και από την αξιωματική αντιπολίτευση ότι υπάρχουν πολλά σχολεία με κλεμμένα τα αλεξικέραυνα, τα φρεάτια των ομβρίων υδάτων, τους σωλήνες ύδρευσης και άλλες σημαντικές υποδομές…


Η ΗΛΕΙΑ ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ, ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ; ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ;
============================



ΘΕΜΑ :«Κλοπές μετάλλων από δημόσιες εγκαταστάσεις και ιδιώτες στην Ηλεία»

Κύριοι,

Οι κλοπές μεταλλικών αντικειμένων από εταιρείες μεταφορών, ενέργειας, δημόσιεςυπηρεσίες (ΔΕΗ, ΟΣΕ, ΓΟΕΒ, ΤΟΕΒ κ.λ.π) από ιδιώτες στην Ηλεία, βρίσκονται την τελευταία περίοδο σε τεράστια έξαρση.

Καθημερινά γίνονται κλοπές μετάλλων από φρεάτια Δήμων, καλώδια και λοιπά υλικά τουΔημοσίου, υλικά από αγροκτήματα, αποθήκες, κλειστά εργοστάσια και εργοτάξια,μετασχηματιστές της ΔΕΗ αγροτικών καλλιεργειών, από αντλιοστάσια και από τονΟΣΕ, γεννήτριες, ακόμα φτάσαμε και στην κλοπή θρησκευτικών αντικειμένων από εκκλησίες (καμπάνες, μανουάλια κ.λ.π.), έχουν παρατηρηθεί ακόμη και φαινόμενα βανδαλισμού προτομών και μπρούντζινων αγαλμάτων για την απόσπαση χαλκού, μετρητών νερού και άλλων εργαλείων των υλικών που περιέχουν μέταλλα ιδιαίτερης αξίας, σωλήνες αντικείμενα από οικοδομές καθώς και απόπειρες ή και κλοπές γεφυρών και με πρόσφατη κλοπή αυτήν των καλωδίων ηλεκτροφωτισμού στο 1Ο Λύκειο Πύργου με σοβαρό κίνδυνο να μην μπορεί να λειτουργήσει την νέα σχολική χρονιά.

Εξαιρετικήείναι η ζημιά που υπόκειται η ΔΕΗ αλλά και οι αγρότες του Νομού μας, όπουσύμφωνα με στοιχεία, την τελευταία διετία έχουμε 29 κλοπές μετασχηματιστών καικαλωδίων χαλκού, αξίας 210.000€.

Είναιγνωστό ότι συνετελέσθη μια τεράστια κλοπή το καλοκαίρι του 2011 στο Καρδιακαύτι Ηλείας, όπου διαλύθηκαν 6 ολόκληρες ντιζελάμαξες
Mitsubishi, βάρους 50 τόνων η κάθε μία, αδιευκρίνιστος αριθμός βαγονιώνκαι εκατοντάδες μέτρα σιδηροτροχιάς, όχι μόνο βέβαια εκεί, αλλά και σε άλλουςκλειστούς σταθμούς του ΟΣΕ.

Επιμένονταςστο θέμα του ΟΣΕ, θεωρούμε λόγω της διακοπής κυκλοφορίας των τρένων,πραγματοποιείται μια λεηλασία, τόσο από σιδηροτροχιές που προανέφερα, αλλά καιαπό χιλιάδες μέτρα καλωδίων, μετασχηματιστών και κάθε είδους μεταλλικού αντικειμένου (πίνακες κ.λ.π.) που έχουν οι κλειστοί σταθμοί του ΟΣΕ, καθώς καικατά μήκος το σιδηροδρομικό δίκτυο και οι διασταυρώσεις με το οδικό δίκτυο.

Οι κλοπές από επιχειρήσεις του Δημοσίου, όπως Δήμοι (φρεάτια, καλώδια κ.λ.π.), δημιουργούνένα τεράστιο ζήτημα οικονομικής επιβάρυνσης, με μη δυνατότητα αντικατάστασηςτων κλεμμένων αντικειμένων, λόγω οικονομικής δυσχέρειας των φορέων αυτών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η μεγάλη κλοπή που έχει συντελεστεί στονφωτισμό του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου, που όλοι παρατηρούμεδιασταυρώσεις σκοτεινές, που εκτός από το οικονομικό πρόβλημα και κόστος,υπάρχει και μεγάλος κίνδυνος για τις ανθρώπινες ζωές, καθώς έχουν πληροφορηθείότι έχουν συντελεστεί τροχαία ατυχήματα λόγω έλλειψης αυτών.

Μάλιστα τοτελευταίο διάστημα με δαπάνες της ΠΕ Ηλείας γίνεται αντικατάσταση του κλεμμένουυλικού, με μεγάλη οικονομική επιβάρυνση και σύμφωνα με καταγγελίες, γίνονταιαπόπειρες νέας κλοπής του υλικού που αντικαταστάθηκε.

Τοθέμα της κλοπής μετασχηματιστών από αγροτικές περιοχές, καθώς και από εξοπλισμότου ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ, καλωδίων και αντλητικών συγκροτημάτων, προκαλεί τεράστιο πρόβλημα στην καλλιέργεια των αγροτών, μάλιστα σε μια περίοδο που λόγω τωνκλιματολογικών συνθηκών της περιοχής μας (καύσωνας και απαίτηση μεγάλων ποσοτήτωννερού ή πλημμυρών και ανάγκη άντλησης υδάτων κ.λ.π.) κινδυνεύουν οικαλλιέργειες και οι περιουσίες συμπολιτών μας.

Πρόκειται περί λεηλασίας και μια μορφή εγκληματικότητας η οποία τα τελευταία έτη εμφανίζεται με πιο έντονη μορφή και του γεγονότος ότι οι διεθνές τιμές τουμετάλλου, όπως του χαλκού κ.λ.π. είναι ιδιαίτερα υψηλές.

Στην ανάπτυξη τουφαινομένου πιστεύουμε ότι έχει συμβάλλει η οικονομική ανέχεια, το υψηλό ποσοστό της ανεργίας, η γενικότερη οικονομική κρίση, η μεγάλη συγκέντρωση μεταναστώνστη χώρα μας, στοιχεία που έχουν οδηγήσει τα τελευταία χρόνια έναν μεγάλο αριθμό μεταναστών και ημεδαπών, κυρίως ΡΟΜΑ, στην ενασχόληση τους με τη συλλογήκαι πώληση μετάλλων προς ανακύκλωση.

Τοοικονομικό κόστος των κλοπών των μετάλλων, με τους πιο συντηρητικούςυπολογισμούς υπερβαίνει τα 3.000.000€ κατ’ έτος τα 2 τελευταία χρόνια(6.000.000€ συνολικά υπολογιζόμενα μαζί με το κόστος εργασίας εγκατάστασης )όταν αυτά πωλούνται ως απλά μέταλλα από 1/50 έως 1/40 της αρχικής τους αξίαςαποδίδοντας στους κλέπτες 120.000€ έως 150.000€ και 4πλασια κέρδη για τιςκλεπταποδόχους εταιρείες.

Τοκύριο παρεπόμενο πρόβλημα είναι να μηνυπάρχει οικονομική δυνατότητα από τα θύματα των κλοπών( Δημόσιο ή Ιδιώτες )αντικατάστασης του κλαπέντος υλικού με άλλο και έτσι να παρατηρείται τοαποκρουστικό θέαμα και πρόβλημα:

επιχειρήσεις να μένουν κλειστές , οδικό δίκτυοχωρις φωτισμό με όλους του κινδύνους πουαυτό συνεπάγεται, σχολεία να μην λειτουργούν , καλλιέργειες να καταστρέφονται,να πλημμυρίζουν περιοχές, Δημόσιος εξοπλισμός να απαξιώνεται, κατοικίες να μένουν χωρις ρεύμα και νερό, και τόσα αλλααπαράδεκτα αποτελέσματα των κλοπών .

Πιστεύουμεότι η Αστυνομία, στα πλαίσια των δυνατοτήτων της, προσπαθεί να αντιμετωπίσει τοφαινόμενο, αλλά δεν γίνεται να περιφρουρεί τους αναρίθμητους εν δυνάμειστόχους και ούτε να καταδιώκει τουςεπίσης αναρίθμητους κλέφτες. Πιστεύουμε βέβαια ότι εφόσον ενισχυθεί απόπροσωπικό και εξοπλισμό, θα μπορέσει να βελτιώσει την αντιμετώπιση τουφαινομένου.

Θεωρούμεότι η λύση του προβλήματος είναι να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο με την έννοια«για να υπάρχει κλέφτης, πρέπει να υπάρχει κλεφταποδόχος» και αυτό είναι ηαναγκαία και η ικανή συνθήκη και η λύση στο αυτονόητο.

Ηλύση του προβλήματος μπορεί να επιτευχθεί μόνο αν οι αγοραστές των κλοπιμαίων,που είναι γνωστές εταιρείες ΣΚΡΑΠ, ανακύκλωσης, χυτήρια. Τα κυκλώματα κλεπταποδοχής έχουν καθετοποιημένη οργάνωση, ξεκινούν με τις κλοπές,προωθούνται στα λεγόμενα «σκραπάδικα», που είναι συγκεκριμένα στην περιοχή μαςκαι σε όλη την Ελλάδα, με πιθανά οικονομικά τιμολόγια και καταλήγουν σε νόμιμα ή παράνομα χυτήρια όπου εξαφανίζονται τα ίχνη όλων των ενδιάμεσων εγκλημάτων.

Θεωρώ ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στον έλεγχο των επιχειρήσεων ανακύκλωσης, των μανδρών μεταλλικών υλικών και χυτηρίων, ως προς τη νομιμότητα κατοχής των υλικών των διακινητών.

Αναγκαίες παρεμβάσεις που πιθανά θαβοηθούσαν στην αντιμετώπιση αυτού του παραβατικού φαινομένου, είναι :
§ Έκδοση απαραίτητων αποφάσεων σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία που θα έχουνστόχο τον συντονισμό τους και την μείωση των κλοπών.
§ Έμφαση στον έλεγχο των επιχειρήσεων ανακύκλωσης, μανδρών μεταλλικών υλικών και χυτηρίων, ωςπρος τη νομιμότητα κατοχής των υλικών των διακινητών και η πληρωμή των συμβαλλόμενων με αυτές μονο με επιταγέςώστε να αποκοπεί ηδυνατότητα των συμμοριών να μεταπωλούν ποσότητες μετάλλου μέσω συναλλαγών σε μετρητά.
§ Διασταύρωσητων αγοραπωλησιών με τα καταγγελλόμενα στοιχεία από τα θύματα των κλοπών,πράγμα που θα οδηγήσει στην αντιμετώπιση του φαινομένου και στην διαλεύκανσητων υποθέσεων.
§ Οι πιθανοίαγοραστές των κλοπιμαίων (οι γνωστές εταιρείες ΣΚΡΑΠ ανακύκλωσης κ.λ.π.) ναυποχρεούνται καθημερινά να υποβάλλουν στην Αστυνομία κατάσταση με είδη και ποσότητες που παραλαμβάνουν και αγοράζουν.
§ Εντατικοποίησητων ελέγχων σε όλα τα Μέσα Μεταφοράς από Φορτηγά έως και ελαφρού τύπου οχήματα,που μεταφέρουν κάθε είδους μεταλλικό αντικείμενο.
§ Ναπροχωρήσει η διαδικασία που έχει ξεκινήσει από το παλιό Υπουργείο Εμπορίου για επεξεργασία ειδικής Νομοθεσίας που θα διέπει τους τρόπους που θα γίνεται ηανταλλαγή των μετάλλων.
§ Ναεπιδιωχθεί η συνεργασία στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την ανταλλαγή εμπειριών και γνώσης για το φαινόμενο αυτό, διότι υπάρχει ανάλογη εμπειρία καιπρόβλημα και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
§ Εκπόνηση καιεπικαιροποίηση ειδικών σχεδίων δράσης από την Αστυνομία, για την πρόληψη καικαταστολή των κλοπών μετάλλων και δραστηριοποίηση όλων των κλιμακίων ελέγχουτης Αστυνομίας.
§ Εντατικοποίησηκαι Αυστηροποίηση των φορολογικών και οικονομικών ελέγχων προς τις επιχειρήσειςπαρασκευής και επεξεργασίας προϊόντων μετάλλων και των εμφόρτων οχημάτωνμεταφοράς.
§ Εγγραφήσε ειδικό μητρώο των επιχειρήσεων αγοραπωλησίας μετάλλων, να υπάρχει ειδικήαδειοδότηση και να υπάρχουν όρια και κριτήρια γι’ αυτή την αδειοδότηση καθώςκαι συγκεκριμένη διαδικασία και τέλη και να καθορίζονται ποιοι θα είναι οιαδειούχοι ανακύκλωσες και οι αδειούχοι συλλέκτες και την εισαγωγή συστήματοςπιστοποιητικών ώστε να υπάρχει έναςέλεγχος στα καταστήματα που ανοίγουν κάθε μέρα για να αγοράζουν και να πωλούναυτά τα πολύτιμα μέταλλα.

Κύριοι,
Πρέπεινα προσπαθήσουμε να σταματήσει αυτή η «πληγή» για την οικονομία του τόπου μαςκαι της χώρας μας και να χτυπηθεί αποφασιστικά αυτή η εγκληματική δραστηριότηταπου και οικονομική αιμορραγία προκαλεί στο Δημόσιο, σε Οργανισμούς και στουςιδιώτες, αλλά και κινδυνεύει και η υγεία και ζωή των συμπολιτών μας.

Πρέπει να μεριμνήσετε και να προβείτε άμεσασε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να περιοριστεί με αστυνομικά μέτρα τοφαινόμενο και να εντοπιστούν με διοικητικά μέτρα οι επιχειρήσεις που καταλήγουντα κλοπιμαία, θέμα που απαιτεί κατά τη γνώμη μας γενικότερο πανελλαδικόσυντονισμό, διότι δεν είναι μόνο ένα τοπικό Ηλειακό φαινόμενο.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΗΛΕΙΑΣ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΦΥΡΑΣ

http://pyrgos-news.blogspot.com/2012/08/blog-post_3521.html




1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εγώ εχω ένα αγρόκτημα στήν περιοχή Τσουκαλέικα και ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΨΕΙ ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ 23 ΦΟΡΕΣ!!!
Εχω πάθει π'ανω απ'ο 60000Ε ζημιές και ΚΑΝΕΙΣ δέν μπορεί να τούς σταματήσει!
Η κατασταση έιναι ΤΡΑΓΙΚΗ,η Αστυνομια δεν μπορεί να κανει τίποτα διότι δεν υπάρχει Πολιτική Βούληση,ο Δήμος Πατρέων ειναι ανίκανος να βάλει τάξη οπότε θα γινει σκοτωμός στο τέλος!!!!
Οποιος εχει το ιδιο προβλημα με εμένα απο την περιοχ'η,άς επικοινωνισει μαζί μου στο τηλ.6939519180 γιά να δούμε τι μπορούμε να κανουμε με τους ΒΡΩΜΟγυφταίους-ΚΛΕΠΤΕΣ.