Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

«Είμαι τυφλή, μή με πιέζετε, θα το πώ στον Σύλλογο…»









Σε ανύποπτο χρόνο  και πολύ πρίν ξεσπάσουν τα σκάνδαλα των μαϊμού συντάξεων, είχαμε αναφερθεί για την Πάτρα ως την «πολιτεία των τυφλών».

Αφορμή για το άρθρο εκείνο ήταν, ( και διαχρονικά είναι ακόμη ), αυτά τα σιδερένια τερατουργήματα, αυτά τά κόκκινα ανάγλυφα λούκια πάνω στα πεζοδρόμια, πού τά βρήκαμε προχθές βαλμένα ακόμη και μέχρι και τον Αη Γιώργη στού Λάγγουρα !

Γιά διευκόλυνση των τυφλών, μας λέγανε οί της Δημαρχίας «αρμόδιοι»…

Ποιών τυφλών όμως ;

Και πού τους βρήκε η Πάτρα τόσες εκατοντάδες τυφλούς ώστε να δικαιολογείται η τοποθέτηση ειδικών μεταλλικών στοιχείων πάνω στα πεζοδρόμια;

Βλέπετε εσείς τόσους πολλούς τυφλούς να κυκλοφορούν με λευκά μπαστούνια στους δρόμους της Πάτρας;

Όχι, ποτέ δεν είδαμε πλήν ελαχίστων πραγματικά τυφλών πού μάλιστα και οί ίδιοι μπερδεύνται και παραπατάνε όταν πατήσουνε επάνω σ΄ αυτά τα εξαμβλώματα…

Ή μήπως – μήπως κάποιοι επιτήδειοι θέλησαν με τον τρόπο αυτό να οικονομήσουν κάποιες χιλιάδες ευρώ φτιάχνοντας τέτοια «σπουδαία έργα» πού μάς τα άφησαν να τα βλέπουμε σήμερα σκοντάφτοντας καθημερινά επάνω τους και πού ακόμη και οί σόλες των παπουτσιών μας και τα πόδια μας ολόκληρα καταπονούνται πάνω σ΄ αυτά τα ανάγλυφα μεταλλικά λούκια…

Ή μήπως τα έφτιαξαν για να δικαιολογήσουν κομπίνες τυφλών όπως έγινε και στην Ζάκυνθο με τίς 750  συντάξεις τυφλής αναπηρίας ;

 

Μάλιστα, 750 συντάξεις πού τις πληρώνουμε μέχρι τώρα παρακαλώ, όλοι εμείς οί υπόλοιποι, ενώ οί «τυφλοί» ασκούσαν κανονικά το επάγγελμά τους κάνοντας μέχρι και τόν ταξιτζή !

Μας έγραφε πρό ημερών ένας φίλος Τραπεζικός της Εθνικής, για ένα παρόμοιο και εξώφθαλμο περιστατικό πού είχε πέσει στην αντίληψη του και πού όλοι το ήξεραν και το έβλεπαν και κανείς δεν μίλαγε…



« Εδώ πού δούλευα λοιπόν στην Εθνική, κάπου παραλιακά, θυμάμαι και μια τυφλή ( άς μη πώ τώρα το όνομά της ) πού την είχαμε για τηλεφωνήτρια, όπως τότε ο Νόμος πρόσταζε, και καλά έκανε.




Μέχρι καί τον εθνικό ποιητή Διονύσιο Σολωμό εκ Ζακύνθου, κάποιοι τον έβγαλαν τυφλό...



 



Αυτή λοιπόν η τυφλή πού μόνο τυφλή δεν ήτανε, έβλεπε καλύτερα από όλους μας αλλά κάποιος γιατρός φαίνεται την είχε εφοδιάσει με το αναγκαίο πασαπόρτι, δωρεάν ή επί πληρωμή δεν ξέρω, και είχε διοριστεί τηλεφωνήτρια στην Τράπεζα παίζοντας για χρόνια την στραβή τυφλόμυγα !

Αλλά επειδή σιγά – σιγά και με την νέα τεχνολογία είχε στην ουσία καταργηθεί το τηλεφωνικό κέντρο, γι΄ αυτό η κυρά καθότανε με τις ώρες κι΄ επινε στο γραφείο της τούς καφέδες της, ή  γύριζε από γραφείο σε γραφείο κουτσομπολεύοντας...

Μας έβλεπε πολλές φορές πού σκοτωνόμαστε από δουλειά με τούς πελάτες να περιμένουν κι΄ όταν της λέγαμε «βοήθησέ μας λίγο, βγάλε καμμιά φωτοτυπία…» η απάντησή της ήταν στερεότυπη « μη με πιέζετε, γιατί θα σας αναφέρω στον Σύλλογο τυφλών !»

Καθότανε 2-3 ώρες στο γραφείο, έπαιρνε μετά την τσάντα της παραμάσχαλα και γύριζε στις βιτρίνες των μαγαζιών βαδίζοντας γρήγορα γρήγορα, τρέχοντας θα λέγαμε , μέσα στους δρόμους !

Ποιά; Η «τυφλή» !

Μάλιστα, ήταν η ίδια, αυτή η «τυφλή» τηλεφωνήτρια πού τώρα έτρεχε σαν ζαρκάδι στούς δρόμους, θέλοντας ίσως να δείξει τις ικανότητές της και την υγεία της μια και ο τίτλος της τυφλής της έπεφτε φαίνεται ολίγον τι απαξιωτικός…

Παρά ταύτα όμως  δεν της ήταν καθόλου υποτιμητικό να αρμέγει κανονικά τον μισθό τής Τράπεζας, να παίρνει επίδομα τυφλής, και επί πλέον, άλλο τραγελαφικό αυτό, να παίρνει  και επίδομα «συνοδού τυφλής» τρώγοντας και πίνοντας είς βάρος των κορόϊδων.

Σε 15 χρόνια έφυγε με σύνταξη και μη την είδατε πιά…

Με κάτι τέτοια και τέτοια βούλιαξε οικονομικά η Ελλάδα, και από κάτι τέτοια θα την πληρώσουνε  τώρα δυό γενεές ακόμη από τα παιδιά μας. 

Καλά και άγια λοιπόν κάνονε τώρα και ξεκαθαρίζουν τις συντάξεις αλλά να προσέξουνε δυό πράγματα:

1ον) Να μη αδικήσουνε κανένα πραγματικά τυφλό ή ανάπηρο.

2ον) Να φτιάξουνε μία αδιάφθορη Επιτροπή Ασφαλείας ( παρακλάδι της Οικονομικής Αστυνομίας ) πού να παρακολουθεί διακριτικά περιπτώσεις αναπηρίας και τυφλότητας στον δημόσιο βίο, ώστε καμιά ψευτο«τυφλή», «κουτσή» και «αόματη» να μη παίρνει σύνταξη  κοροϊδεύοντας έτσι, όλους εμάς τους υπόλοιπους πού πληρώνουμε και γι΄ αυτούς...

Αν υπήρχε τέτοια Επιτροπή, θέλω να πιστεύω, ότι αυτή η «τυφλή» τηλεφωνήτρια πού έκανε τρέχοντας τσάρκες στους δρόμους θα είχε εντοπιστεί και θα πήγαινε σπίτι της ώσπου να πείς κύμινο..…»

Αυτά μας έλεγε αγανακτισμένος ο συνταξιούχος Τραπεζικός και ο καθένας άς βγάλει τα συμπεράσματά του.

Όμως πέραν από τα όσα έχουν αποκαλυφθεί τελευταίως, ήλθε ένα νέο δημοσίευμα πού έδωσε και συνέχεια στις μαϊμού συντάξεις τυφλών..

Έτσι λοιπόν διαβάζουμε σήμερα ότι,

« Παρά το σκάνδαλο που ξέσπασε εδώ και μήνες, πλαστά πιστοποιητικά τυφλότητας δόθηκαν σε κατοίκους της Ζακύνθου ακόμα και την περασμένη εβδομάδα, αυτή την φορά από γιατρούς της Πάτρας.

Τις καταγγελίες έκαναν ο δήμαρχος Ζακύνθου και ο πρόεδρος του σωματείου ΑΜΕΑ του Νησιού».

==================


Ο «τυφλός» που οδηγούσε με δεξιοτεχνία
Στη Θεσσαλονίκη, άλλη μια περίπτωση επιδόματος τυφλότητας που βγάζει μάτι...

Στη Δικαιοσύνη παραπέμφθηκε ένας 60χρονος, ο οποίος συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη από το ΣΔΟΕ καθώς λάμβανε επί πέντε χρόνια παράνομα επιδόματα τυφλότητας.

Όπως έγινε γνωστό, ο 60χρονος κατηγορείται ότι εισέπραττε δύο επιδόματα, ένα από το ΙΚΑ και ένα από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας του δήμου Θεσσαλονίκης. 

Από τα μέσα Ιουλίου του 2007 έως σήμερα εισέπραξε παράνομα το ποσό των 26.000 ευρώ.

Σε σχετικό πόρισμά του, το ΣΔΟΕ ανέφερε χαρακτηριστικά σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι ο 60χρονος, που παρίστανε τον τυφλό, «στάθμευε με δεξιοτεχνία το Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητό του, μήκους 4,1 μέτρων, σε χώρο στάθμευσης μήκους 4,5 μέτρων».

Στην υπόθεση εμπλέκεται και γιατρός του νοσοκομείου «ΑΧΕΠΑ» της Θεσσαλονίκης, ο οποίος φέρεται ότι χορηγούσε ψευδή πιστοποιητικά στον 60χρονο, ενώ ποινικές ευθύνες ενδέχεται να υπάρξουν και σε βάρος της συζύγου του 60χρονου, η οποία φέρεται ότι εισέπραττε επίδομα συντήρησης τυφλού.

1 σχόλιο:

ΤΖΙΝΙΣ Χ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ είπε...

Ζούμε στον πλανήτη των κανίβαλων, που όποιος προλάβει....τρώει των άλλων.

Ανθρώπινη ανωτερότητα: (Σελ.029)

Πρώτα να είσαι άνθρωπος μετά το κάτι ΑΛΛΟ,

μικρό ασήμαντο μυαλό ή διάνυα μεγάλο.

Πρώτα να είσαι άνθρωπος και υψηλής αξίας,

και όχι ν' σε συνάρτηση της ασυναρτησίας.

ΚΑΘΩΣΠΡΕΠΙΣΜΟΣ, υποκρισία, φιλοτομαρισμός ψευτιά μεγαλομανία,

είναι τα κύρια στοιχεία, στην σαπισμένη μας την κοινωνία.

Θρησκευτικά φανατισμένοι ντοπαρισμένοι πωρωμένοι, κι ως ζώα προγραμματισμένοι.

Σε ότι κάνει ο καθένας, να νομίζει πως είναι ένας,
και μοναδικός στη φύση, μέχρι να τον γονατίσει.

Το να κάνεις ότι κάνουν άλλοι άνθρωποι ανέτως ,

δεν θα πει πως είσαι κάτι και μοναδικός και σκέτος.



Με εκτίμηση ΤΖΙΝΙΣ Χ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Φιλόσοφος αντικειμενικής διαχρονικής λογικής. http://users.otenet.gr/~tzinis tzinis@otenet.gr =(Στη μαύρη λίστα;;;) Έτυχα μίας τιμητικής διακρίσεως εκ μέρους του Google, και με διέγραψε τον ιστότοπο http://www.tzinis.blogspot.com/ Αυτοί με διέγραψαν μια φορά εγώ 2. Υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που βγάζουν μανταρίνια.