Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Επιτέλους, μάθαμε την αλήθεια ! Το 2015 τελειώνει η Μικρή Περιμετρική σύμφωνα με τις δηλώσεις της Περιφέρειας…





Το επίμαχο τούνελ !

Πέφτει, ή δέν πέφτει ;



Σε προηγούμενη ανάρτησή μας είχαμε διαμαρτυρηθεί εντόνως και δικαίως νομίζουμε, γι΄ αυτή την εγκατάλειψη  κατασκευής του μοναδικού σύγχρονου δρόμου σύνδεσης εισόδου και εξόδου της πόλης μας, όπου με μία απλή διαδρομή 5΄ μόλις λεπτών θα μπορούσε κάποιος από τον κόμβο Κουρτέση να βρεθεί στην πλατεία Τσολιά, ενώ τώρα θέλει 35΄ λεπτά και βάλε χανόμενος μέσα στην κυκλοφορία, στους παράδρομους, και στα φανάρια…

Βρέθηκε κάποια καλή δημοσιογράφος και ερεύνησε το θέμα της Μικρής Περιμετρικής και από επίσημα χείλη και ευγενείς αρμόδιους μάθαμε τα εσωτερικά και απόκρυφα αυτής της μεγαλειώδους και μακροχρονίου καθυστέρησης με πρώτο και καλύτερο μυστικό ένα τούνελ πού «πέφτει σήμερα, δεν πέφτει αύριο, αλλά ίσως πέσει του χρόνου…»

Στατική ανεπάρκεια το λένε οί μηχανικοί και μακάρι να μη πέσει ποτέ, αλλά θα έπρεπε να βρεθεί και ο μηχανικός πού το έφτιαξε αν και συνταξιούχος τώρα, και να τον υποχρεώσουνε ως ποινή και διά νόμου να περνάει απ΄ αυτό το τούνελ 10 φορές την ημέρα καρδιοχτυπώντας δηλαδή μήπως και πέσει επάνω του…

Να δούμε τότε, θα ξαναέκανε το ίδιο λάθος;




Άς θυμηθούμε τώρα ότι οί  Γάλλοι φτιάξανε την γέφυρα του Ρίου και την παρέδωσαν με υπευθυνότητα και συνέπεια ένα  χρόνο νωρίτερα, χωρίς πρόβλημα στατικότητας και μάλιστα και χωρίς κανένα ατύχημα…




Γέφυρα Ρίου !

Μέ την υπευθυνότητα τών Γάλλων μηχανικών...




Και δεν μπορούμε τώρα να λέμε ότι το έργο της Μικρής Περιμετρικής θα τελειώσει το 2015 ( ζήσε Μάη μου να φάς τριφύλι ) όταν το έργο αυτό έπρεπε να έχει τελειώσει από το 2008…

Αν και, εδώ πού τα λέμε, αν υπήρχε υπηρεσία πού πραγματικά σέβεται τον πολίτη θα έπρεπε από μόνη της να έχει δώσει δημόσιες εξηγήσεις  στό γιατί σταμάτησε το έργο αλλά και ποιοί είναι υπεύθυνοι…

Κι΄ έρχονται τώρα εδώ, κάποιες Εταιρείες πού παίρνουν κοψοχρονιά και με μεγάλες εκπτώσεις τα έργα μειοψηφούντες στους  λογαριασμούς για να μακρύνουν μετά τον χρόνο παράδοσης ( γνωστό το κόλπο…), ή  να βάλουν άχρηστα υλικά, τσιμέντα διαλογής, ή Βουλγάρικα σίδερα πού  με τον πρώτο μεγάλο σεισμό θα κοπούν, πλακώνοντας και τον κόσμο…

Άς δούμε όμως τα απόκρυφα της υπόθεσης όπως βγήκαν προχθές στην δημοσιότητα…



ΠΑΕΙ ΓΙΑ  ΤΟ 2015  Η  ΜΙΝΙ  ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΗ !
==================================



Πράγματι υπάρχει πρόβλημα στατικής επάρκειας στο τού­νελ που βρίσκεται πί­σω από τον Ασύρματο» τόνι­σε στην «Π» ο αντιπεριφερειάρχης Γρηγόρης Αλεξόπουλος επιβεβαιώνοντας πλήρως το χθεσινό ρεπορτάζ της «ΠτΔ».

«Οσα γράφετε ισχύουν στο ακέραιο, και διαπιστώθηκαν προβλήματα στο τούνελ που τώρα προσπαθούμε να τα δι­ορθώσουμε.

Ο επιβλέπων μη­χανικός της Περιφέρειας έχει συνταξιοδοτηθεί χωρίς ουσι­αστικά να παραδώσει το έργο, και εμείς κάνουμε έναν αγώνα να λύνουμε κάθε φορά τα δε­κάδες προβλήματα που ανα­κύπτουν γιατί και εμείς θέ­λουμε να τελειώσει το έργο και να δοθεί στους πολίτες».

Ο αντιπεριφερειάρχης τόνι­σε πως έχουν κινηθεί όλες οι νομικές διαδικασίες που προβλέπονται για τις αβλε­ψίες, και ότι η Περιφέρεια θα προσφύγει και δικαστικά για τις περιπτώσεις εκείνες που δεν έχουν τηρηθεί τα συμ­φωνηθέντα.

«Δίνουμε», συνέχισε, «μάχη με τον χρόνο, να ξεπεράσουμε τα όσα προβλήματα υπάρχουν και να μπορέσουμε να δημο­πρατήσουμε το ένα κομμάτι από το Κάστρο ως τα Ταμπάχανα στις αρχές του Φθινο­πώρου. Υπολογίζουμε ότι σε δύο χρόνια θα έχει τελειώσει».

Ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος δι­ευκρίνισε πως στο κομμάτι αυ­τό θα περιλαμβάνεται και το επίμαχο τούνελ, όπου θα γί­νουν πρόσθετες εργασίες για να ενισχυθεί η στατική του επάρκεια και να αντιμετωπι­στεί το πρόβλημα που διαπι­στώθηκε, και που οφείλεται σε αβλεψία.

Παράλληλα, όπως είπε, υπο­λογίζεται να δημοπρατηθεί ένα ακόμα κομμάτι που θα περι­λαμβάνει όλα όσα πρέπει να γίνουν, όπως η γεωλογική δι­ολίσθηση στο πρώτο κομμάτι, και οι άλλες εργασίες δια­χωριστικά, ηλεκτροφωτισμός, νησίδες, σημάνσεις κ.λπ., που επίσης θα δημοπρατηθεί και αυτό στο επόμενο διάστημα.

«Θέλουμε» δήλωσε ο Γρηγό­ρης Αλεξόπουλος «το έργο να έχει ολοκληρωθεί ως το 2015, οπότε και λήγει το ΕΣΠΑ, ώστε να έχουμε εξασφα­λίσει τη χρηματοδότηση του και να μην μείνουν κενά και κυρίως για να είναι λειτουρ­γικός ο οδικός αυτός άξονας που θα διευκολύνει την κυ­κλοφορία στην Πάτρα, αφού θα αποσυμφορηθεί το ιστορικό κέντρο καθώς εκατοντά­δες αυτοκίνητα θα το αποφεύ­γουν».

Προσπαθώντας να δώσει ερ­μηνεία της «περιπέτειας» της Μίνι Περιμετρικής που έχει εξελιχθεί σε γεφύρι της Αρ­τας, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας είπε πως υπάρχει σο­βαρό πρόβλημα με την νομο­θεσία.

«Οποια πολιτική βού­ληση και να έχεις για να γί­νει κάτι, είναι τόσο περίπλο­κο το νομοθετικό πλαίσιο, τόσο δαιδαλώδες, που είναι αδύνατον να μην κολλήσεις και, από εκεί και πέρα, συμβαλλούσης και της γραφειοκρατίας, τα πάντα τινάζονται στον αέρα.

Θεωρώ πώς πρέπει κάποια στιγμή να αλλάξουν όλοι οι νόμοι, με τά  παραθυράκια τους και να παύσει να ισχύει η νομολογία πού ανοίγει εκατοντάδες άλλα παράθυρα.

Να γίνουν νέοι νόμοι από την αρχή, αν θέλουμε να γίνουμε ένα σύγχρονο κράτος, και κυρίως να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε, να κατασκευάσουμε έργα, νά γίνουν επενδύσεις. Με τήν υπάρχουσα νομοθεσία είναι αδύνατον» κατέληξε.


"Πελοπόννησος" -- 22.6.12


Δεν υπάρχουν σχόλια: