Κυριακή 1 Απριλίου 2012

S O S -- Ένα αδημοσίευτο γράμμα. Αλλάξτε την Νομοθεσία – μαζέψτε τους κλέφτες – σώστε την κοινωνία …





Άν δέν ξυπνήσουμε από τον ύπνο τής ανοησίας καί τής ψευτοδημοκρατίας Plus, πού μάς έχει αφιονίσει, σέ λίγο θα κλέβουν καί ολόκληρα τραίνα...






Τις μέρες αυτές κάποιος φίλος, με αφορμή τις επανειλημένες καταστροφές των γραμμών του Προαστιακού τραίνου από κλοπές καλωδίων, μας έστειλε μία διαμαρτυρία «προς πάσαν κατεύθυνση και ανά πάσα διεύθυνση…» όπως χαρακτηριστικά μας τονίζει…

Την είχε στείλει και σε κάποια καλή εφημερίδα αλλά δυστυχώς την απέπεμψαν σαν πρόταση και σαν είδηση και από μισή  σελίδα Α4 πού ήταν την σερβίρισαν σε δίσκο μιάς μόνο γραμμής ρίχνοντας το βάρος του θέματος εκεί πού αυτοί ήθελαν και αποσιωπόντας το σπουδαιότερο…

Κι΄ αυτό ήταν η έκκληση προς τους νομοθέτες για αλλαγή της Νομοθεσίας σε τέτοιου είδους κλοπές και η θεσμοθέτηση ποινών κακουργήματος λόγω έκθεσης ανθρώπινων ζωών σε θανάσιμο κίνδυνο…

Αυτή λοιπόν η  κλοπή καλωδίων, χαλκού, φρεατίων σιδήρου, και μετάλλων πού έχουν σχέσει με τις δημόσιες μεταφορές και επικοινωνίες και πού συνήθως γίνεται από κάποιους  Ρουμάνους,Πακιστανούς, και  ρομά όπως λέμε τώρα τελευταία τους παλαιούς γύφτους, πού ορισμένοι τους έχουν γίνει πληγή της κοινωνίας είναι μία κατάσταση πού πρέπει επιτέλους και επειγόντως να κλείσει…

Άς δούμε όμως και το γράμμα…





ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ !
=============================
  

Άκρον άωτον τού θράσους !

Κατεβάζουν ολόκληρους μετασχηματιστές δένοντάς τους με σχοινιά καί τραβώντας τους με φορτηγά !

Άν τα κάνανε αυτά σε καμία Αμερικανική Πολιτεία θα τούς είχαν ρίξει το λιγότερο 10 χρόνια κάθειρξη !

===================

" Μετά μεγάλης προσοχής αλλά και αγανακτήσεως, διάβασα το επίκαιρο πράγματι χθεσινό άρθρο της εφημερίδας σας για την κλοπή καλωδίων χαλκού του ΟΣΕ με αποτέλεσμα την ματαίωση της επέκτασης του δικτύου του Προαστιακού προς τον Άγιο Βασίλειο και τον Ψαθόπυργο…
 
Επειδή αυτό το κακό των επιδρομών «συλλογής χαλκού»  έχει πάρει μεγάλη έκταση στην χώρα μας προερχόμενο κυρίως από οργανωμένες συμμορίες πρωτόγονων ανθρώπων κυρίως Ρουμάνων γύφτων – ρομά, Πακιστανών, κλπ  πού για 100 και 200 ευρώ είναι ικανοί όλη την νύχτα να κόβουνε με σιδηροπρίονα σιδηροδρομικές γραμμές, να ανεβαίνουνε σάν τους διαόλους επάνω στις κολώνες και να κλέβουν πηνία από μετασχηματιστές της ΔΕΗ αψηφώντας ηλεκτροπληξίες, να κλέβουνε δεκάδες σιδερένια φρεάτια στους Δήμους με κίνδυνο όλο και κάποιος να πέσει μέσα και να τσακιστεί...

Ή ακόμα να κοπανάνε τοίχους και να ξηλώνουνε ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και βάνες άρδευσης από χαλκό αφήνοντας απότιστα εκατοντάδες στρέμματα πού θα κινδυνεύσουν με ξηρασία και καταστροφή χωρίς νερό, γι΄ αυτό νομίζω ότι είναι πιά καιρός η Κυβέρνηση και οί βουλευτές να φέρουν στην Βουλή Νόμο πού η κλοπή καλωδίων και υλικού Συγκοινωνιών και Επικοινωνιών να γίνει ιδιώνυμο κακούργημα όπως παλαιά η ζωοκλοπή με ποινές κάθειρξης  και χωρίς χαϊδέματα, χωρίς εξαγορά καί αναβολές, και χωρίς έφεση !

Αυτό πού συνέβη τώρα στην Πάτρα, με την κλοπή 3,5 Km καλωδίων χαλκού και την αχρήστευση της επέκτασης του δικτύου καθηλώνοντας έτσι τους κατοίκους δύο μεγάλων προαστίων, είναι ένα μικρό μόνο δείγμα της έκτασης του κακού…  

Ξέρετε τι είναι να τρέχει ο Προαστιακός, ή το ηλεκτρικό τραίνο ( στην κεντρική και βόρειο κυρίως Ελλάδα το ξέρουν καλύτερα ) και ξαφνικά να μένει μέσα στην μέση του πουθενά γιατί από επάνω του δεν βρίσκει τις εναέριες γραμμές για ρεύμα, επειδή το βράδυ πήγαν κάποιοι και τις έκλεψαν;

Ξέρετε τι συνειρμοί γεννώνται για την ποιότητα ασφάλειας μιάς χώρας τόσο από το προηγούμενο παράδειγμα όσο και από κλοπές καλωδίων του ΟΤΕ πού για να βγάλουν τον χαλκό αφήνουν ολόκληρα χωριά χωρίς τηλέφωνο, ή και ολόκληρες περιοχές χωρίς νερό κλέβοντας καινούργια αντλιοστάσια μια και δυό και τρείς φορές τα ίδια, με μια απίστευτη θρασύτητα;
 
Επιτέλους, τι να σού κάνει η Αστυνομία όταν τους κλέφτες μικρών ποινών τους «προστατεύει» στην ουσία ο Νόμος, αφήνοντάς τους ελεύθερους;
 
Και γιατί να κινδυνεύει ο Αστυνομικός να τρέχει να πιάσει τον κάθε παραβάτη, τον κάθε παλιάνθρωπο να το πούμε έτσι,  όταν το δικαστήριο αύριο θα τον αφήσει ελεύθερο;
 
Βλέποντας λοιπόν όλη αυτή την, άθλια θα έλεγα, κατάσταση αποθράσυνσης αυτής της κατηγορίας των κλεφτών πού έχουν σχέση με την ποιότητα ζωής της κοινωνίας, θεωρώ ότι πρέπει επειγόντως να γίνει αλλαγή της Νομοθεσίας με βαριές ποινές όπως είχε γίνει της ζωοκλοπής παλαιότερα, αν βέβαια θέλουμε να ζήσουμε σαν μια σωστή και σοφή κοινωνία.
 
Αν όμως θέλουμε να ζούμε μ΄ αυτή την κατάσταση πού καθημερινά λόγω ατιμωρησίας θα επιδεινώνεται, τότε άς βραβεύουμε και τους κλέφτες παραδίδοντάς τους και τα κλειδιά, για να μη κάνουνε και τον κόπο της διάρρηξης " !

Αυτά λέει το μήνυμα, καί άν κανένας τοπικός βουλευτής μάς παρακολουθεί, άς κάνει τον κόπο να φέρει το θέμα στήν Βουλή  βοηθώντας την Ελληνική κοινωνία. Αρκετά μάς ρήμαξε η  ξένη Τριανδρία, άς μή μάς ρημάζουν τώρα καί οί πρωτόγονοι Ασιάτες μέσα στήν ίδια τήν πατρίδα μας...


 
ΜΕΡΙΚΕΣ  ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΕΣ  ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ…
===========================================


Ξυπνήστε Νομοθέτες ! 

Κάντε το κακούργημα την κλοπή καλωδίων αν θέλετε να λειτουργήσει η Κοινωνία !

Χιλιάδες πολίτες σε όλη την  Ελλάδα ταλαιπωρούνται καθημερινά  εξ αιτίας της δράσης «κυνηγών»  χαλκού που κλέβουν τα καλώδια  ηλεκτροδότησης όπου κι αν  τα βρουν, βυθίζοντας στο σκοτάδι μεγάλες περιοχές!

Το τελευταίο κρούσμα καταγράφηκε στο Ηράκλειο, όπου οι δράστες έκοψαν ακόμη και τους στύλους από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στην περιοχή Ροδιά Μαλεβυζίου!
      
Οι δράστες διακινδύνευσαν τη ζωή τους, αφού χτύπησαν σε σημείο όπου βρίσκεται ο μετασχηματιστής υψηλής τάσης και γκρέμισαν τους στύλους ου τον συγκρατούσαν σαν να ήταν… δέντρα για να αρπάξουν τον χαλκό περιείχε.

Η καταστροφή προκάλεσε διακοπή της παροχής ρεύματος προς τις κεραίες των τηλεοπτικών σταθμών!

Το αποτέλεσμα ήταν να μείνει για πολλές ώρες χωρίς ρεύμα και… κινητή τηλεφωνία ολόκληρη η περιοχή και αρκετές γειτονικές περιοχές κα να μην εκπέμπουν σήμα οι τηλεοπτικοί σταθμοί.
 
Συνεργεία της ΔΕΗ βρίσκονται από νωρίς στο σημείο, προσπαθώντας να επιδιορθώσουν τη ζημιά.
  
Στην Πάτρα, συνελήφθη επ’ αυτοφώρω ένας 36χρονος Βούλγαρος τη στιγμή που είχε ανοίξει ένα φρεάτιο και ξήλωνε τα καλώδια του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού!

Πάνω του βρέθηκαν ένα κατσαβίδι και μια λάμα σιδεροπρίονου με τα οποία, όπως αποδείχθηκε, είχε ανοίξει και άλλα φρεάτια τον τελευταίο μήνα, από τα οποία άρπαξε καλώδια αξίας άνω των 15.000 ευρώ!

Σε βάρος του αλλοδαπού υπέβαλαν μήνυση οι αρμόδιοι του τομέα Ηλεκτροφωτισμού του δήμου Πατρέων.

Στο Βαρθολομιό Ηλείας, άγνωστοι «κυνηγοί» χαλκού παραβίασαν με λοστό ένα παράθυρο σε ένα κλειστό εργοστάσιο υφασμάτων και εσωρούχων και έκαναν κανονικό… πλιάτσικο!

Συνολικά, έκλεψαν 400 μέτρα καλώδια, 300 μέτρα χαλκοσωλήνες, μια λυμένη μηχανή που κατασκεύαζε υφάσματα και 13 γαζωτικές μηχανές, συνολικής αξίας 20.000 ευρώ.

 
http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=177470


A
ΛΛΟ…

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά τρείς μετασχηματιστές υψηλής τάσεις από το δίκτυο της ΔΕΗ, κατάφεραν να κλέψουν προχθές βράδυ άγνωστοι στην αγροτική περιοχή της Κάτω Τιθορέας.

Πιο συγκεκριμένα, οι κλοπές έγιναν σε τρία διαφορετικά σημεία στην αγροτική περιοχή “Καναπιτσάς” της Κάτω Τιθορέας, κοντά στο παλιό super market DIA.

Οι κλέφτες αφού ανέβηκαν στις κολώνες της ΔΕΗ, έδεσαν τους μετασχηματιστές υψηλής τάσεις με ιμάντες και στην συνέχεια με όχημα κατάφεραν να τους τραβήξουν μέχρι να αποκοπούν απο την βάση τους και να πέσουν στο έδαφος.


Στη συνέχεια αφού τους άνοιξαν έκλεψαν όλο το χαλκό που περιείχαν μέσα, περίπου 200 κιλά χαλκό ο ένας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη ΔΕΗ η ζημιά θα αποκατασταθεί σε 3 – 4 ημέρες, οπότε και θα δοθεί ξανά ρεύμα στην συγκεκριμένη περιοχή.

Τις τελευταίες ημέρες είναι πολλά τακρούσματα κλοπών στην περιοχή μας, αρκεί να θυμίσουμε οτι πριν δέκα ημέρες περίπου, χρειάστηκε μέχρι και ο Αντιδήμαρχος Τιθορέας να “κυνηγήσει” κάποιους επίδοξους κλέφτες, μέχρι να τους ακινητοποιήσει η ΟΠΚΕ, λίγο έξω απο το Μόδι.
=================


ΑΛΛΟ…


Τους σιδηροδοκούς γέφυρας επιχείρησαν να κλέψουν τρεις νεαροί


Συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι, στη Γαστούνη, τρείς άνδρες, ηλικίας 23, 22 και 14 ετών για κλοπή και διατάραξη ασφαλείας των συγκοινωνιών.

Ειδικότερα, οι τρείς δράστες ενεργώντας από κοινού, αφαιρούσαν με βαριοπούλα τους πλαϊνούς προστατευτικούς σιδηροδοκούς από γέφυρα που βρίσκεται στην επαρχιακή οδό Γαστούνης - Παλαιοχωρίου.

Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Γαστούνης που κατά τη διάρκεια της περιπολίας τους εντόπισαν τους τρεις άντρες και τους συνέλαβαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ.Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδος.
--------------------------------


Η παρατηρητικότητα ενός γείτονα και η άμεση επέμβαση της Αστυνομίας, συνέβαλαν στο να συλληφθεί ένας 38χρονος υπήκοος Αλβανίας, που έκοβε παλιές ράγες του τρένου, δίπλαστη γραμμή Πύργου – Κατακόλου.

Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Κυριακής, σε σημείο κοντά στην πόλη του Πύργου, παράλληλα με την οδό Κατακόλου.

Περίοικος που αντιλήφθηκε το γεγονός κάλεσε την Αστυνομία και άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου και της ΔΙ.ΑΣ. επενέβησαν στο σημείο.

Επ’ αυτοφώρω έπιασαν τον 38χρονο ο οποίος με βαρύ εξοπλισμό τεμάχιζε τις παλιές σιδηροτροχιές που βρίσκονταν δίπλα από τη μοναδική ενεργή γραμμή του ΟΣΕ στην Ηλεία, αυτή που οδηγεί από το Κατάκολο στην Αρχαία Ολυμπία.

Ο δράστης με τη χρήση φιαλών οξυγόνου και ειδικού φλόγιστρου είχε κόψει τέσσερις ράγες συνολικού μήκους 36 μέτρων σε 13 κομμάτια.

Όπως υποστήριξε τους αστυνομικούς σκοπός του δεν ήταν να τις κλέψει, αλλά να τις απομακρύνει από το σημείο.

Είχε λάβει όπως είπε εντολή από μια γειτόνισσα γιατί στο σημείο που βρίσκονταν οι ράγες μέσα σε αυλάκι, εμπόδιζαν την ροή του νερού.

Ωστόσο αυτή η δικαιολογία δεν έπεισε τους αστυνομικούς που συνέλαβαν το δράστη ο οποίος θα οδηγηθεί στο Αυτόφωρο σήμερα. Παράλληλα ενημερώθηκαν οι υπεύθυνοι του ΟΣΕ στον Πύργο, οι οποίοι και κατέθεσαν μήνυση για λογαριασμό του Οργανισμού για την καταστροφή του τροχαίου υλικού.

=========================

Πάτρα: Αλλοδαπός έκλεβε χαλκό, εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις


Συνελήφθη , στην Πάτρα, από Αστυνομικούς της
Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας αλλοδαπός υπήκοος Ρουμανίας,
ηλικίας 26 ετών σε βάρος του οποίου και δυο συνεργών του, οι οποίοι
αναζητούνται, σχηματίσθηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπών κατ΄
εξακολούθηση

Ειδικότερα, οι δράστες ενεργώντας από κοινού αφαίρεσαν από σταθμό του
ΟΣΕ στη Πάτρα, καλώδια χαλκού χρηματικής αξίας 100 ευρώ και τράπηκαν
σε φυγή.

Για την ανεύρεση των δραστών, ενεργηθήκαν άμεσες αναζητήσεις από
Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, με αποτέλεσμα τον
εντοπισμό και τη σύλληψη του 26χρονου.

Στη κατοχή του συλληφθέντα οι Αστυνομικοί βρήκαν τα καλώδια χαλκού που
μόλις είχε αφαιρέσει, ένα μαχαίρι με μήκος λάμας 7,5 εκατοστών και ένα
κλειδί αυτοκινήτου.

Από την έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών που
ακολούθησε, προέκυψε ότι ο 26χρονος προχθές (27-3-2012) το βράδυ, είχε
αφαιρέσει από τον ίδιο σταθμό καλώδια χαλκού χρηματικής αξίας 1000
ευρώ.

Επίσης το κλειδί του αυτοκινήτου που βρέθηκε στην κατοχή ανήκει

σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο 59χρονου ημεδαπού, το οποίο είχε αφαιρεθεί πριν
δυο χρόνια περίπου από την Πάτρα.

Ο συλληφθείς, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών,
ενώ τα καλώδια χαλκού που βρέθηκαν στη κατοχή του αποδόθηκαν στον
υπεύθυνο του Ο.Σ.Ε.
 

 



Δεν υπάρχουν σχόλια: