Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Ολόκληρη Αστυνομική δύναμη με σκυλιά και πιστόλια πολιορκεί την Μονή Βατοπεδίου ! ( Αναμένονται ενισχύσεις με τάνκς και αεροπλάνα…)


«Αποκριθείς δε ο ηγεμών είπεν αυτοίς:   

τίνα θέλετε  εκ  των δύο απολύσω;  

Ιησούν ή Βαραββά ;
Οί δε είπον:  

Βαραββάν ! 

Ήν δέ ο Βαραβάς ληστής !

Λέγει αυτοίς ο Πιλάτος: τι ούν ποιήσω Ιησούν τον λεγόμενον Χριστόν; Λέγουσιν αυτώ πάντες :  

Σταυρωθήτω ! Σταυρωθήτω ! 
( κατά Ματθ. Ευαγγέλιο ΚΖ΄ 21-23 )

Έτσι λοιπόν "Βίοι παράλληλοι" σήμερα, καί : 




 Εφραίμ μέσα...



Μάκαρος ( Μάκης ) και άλλοι «παρόμοιοι…» πολιτικοί και μή, 
όλοι, έξω...








Αυτή, η παραπάνω Αγιογραφική περικοπή θα λέγαμε σήμερα ότι ταιριάζει και πάει γάντι ( κατά τό λαϊκό περί δικαιοσύνης αίσθημα ) σε κάποιους ( καί όχι όλους βέβαια ) Ιουδαίους της σύγχρονης δικαιοσύνης της εποχής μας,  πού μπορεί να καταδικάζουν άνετα τον στραγαλά καί τον κουλουρά της γωνίας και να αφήνουν ελεύθερους μεγάλους Οικονομικούς, ή και ποινικούς εγκληματίες να σουλατσάρουν μέσα κι΄ έξω στην χώρα μας, θυμίζοντας στόν λαό τον μύθο του ιστού της αράχνης πού τα μεγάλα έντομα ανέτως διαπερνούν και κάτι μικρά μόνο συλλαμβάνονται…

Το πώς αυτά τα μεγάλα «έντομα» ξεφεύγουν από τά όσα έχουν διαπράξει είναι και το μεγάλο ζητούμενο της Ελληνικής Δικαιοσύνης και Κοινωνίας σήμερα…

Έτσι λοιπόν έχουμε καί λέμε…



« Βραβευμένος ήρωας» της χρονιάς  ο Giorgos σύμφωνα με  τις Βρεττανικές εφημερίδες επειδή το paindi αυτό κατάφερε και πρόφερε σε άπταιστα Ελληνικά μόνο και μόνο την λέξη  «δημοψήφισμα», εγκληματίας ο Εφραίμ ως μόνος υπεύθυνος του ναυάγιου ολόκληρης της Ελληνικής οικονομίας! 






Άξια λοιπόν πολλών βραβείων η ηρωϊκή αυτή λέξη «δημοψήφισμα», και μάλιστα μη έχοντας και σκοπό να προχωρήσει σ΄αυτό, αλλά μόνο και μόνο πού την είπε για να τήν ακούσει ο «συνήθης κώτσος»  Ελληνικός λαός και να τον ξαναψηφίσει μεθαύριο, μας δείχνει και πώς λειτουργούν σήμερα τα ΜΜΕ  και ενδεχομένως «και πόσα παίρνουν» για να απαγγείλλουν τέτοια ποιητικά «βραβεία»…





Αλλά πέραν τούτου…

Μήπως, άραγε και  μ΄ αυτή την απόφαση, πού κάνει το ποτήρι να ξεχειλίσει, μήπως ( λέμε…),  κάποιοι στοχεύουν στην πλήρη γελιοποίηση και πολιτικοποίηση της Ελληνικής Δικαιοσύνης ώστε ελάχιστοι πιά να την εμπιστεύονται ;

==========================

Αποκλειστικό Τελευταία ώρα !




Στόν αρσανά ( λιμάνι ) τής Μονής Βατοπεδίου μοναχοί καί αστυνομικοί περιμένοντας το καράβι...



Με σκάφος εγκαταλείπει την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου, υπό πανίσχυρη αστυνομική συνοδεία, ο Ηγούμενος Αρχιμ. Εφραίμ κατευθυνόμενος προς Ιερισσό.

Τελικός προορισμός η Θεσσαλονίκη, και μετά η Αθήνα στις φυλακές Κορυδαλλού…

Ο Γέροντας παραδόθηκε στις αρχές με δική του πρωτοβουλία και δεν δέχεται να πάει σε νοσοκομείο, παρά τις συστάσεις των γιατρών.

Πάντως η σύλληψη του Αρχιμ. Εφραίμ εντός του Αγίου Όρους χωρίς την συγκατάθεση της Ιεράς Επιστασίας, παραβιάζει Διεθνείς Συνθήκες καθώς και το Σύνταγμα της Ελλάδος, το οποίο κατοχυρώνει το Καταστατικό Χάρτη του Αγίου Όρους.

Αθήνα

Στο Εφετείο έφτασε πριν από λίγη ώρα ο ηγούμενος Εφραίμ, ο οποίος μεταφέρθηκε οδικώς από το Άγιο Όρος συνοδεία αστυνομικών, προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα προσωρινής κράτησης του από Εισαγγελέα Εφετών.

Στην οδό Λουκάρεως, έξω από το Εφετείο, τον υποδέχτηκαν περίπου 300 άτομα, κάθε ηλικίας, τα οποία εξέφρασαν την υποστήριξή τους κρατώντας πλακάτ και κεριά και φωνάζοντας «άξιος!». 

Μετά την άφιξη του Εφραίμ, οι υποστηρικτές του κινήθηκαν προς τη ΓΑΔΑ, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι ο ηγούμενος θα μεταφερθεί εκεί προκειμένου να διανυκτερεύσει.

Οι εκπρόσωποι της Αθωνικής Πολιτείας εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στον Εφραίμ. Αποφάσισαν να στείλουν επιστολή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζητώντας να επανεξεταστεί το ζήτημα της προφυλάκισης του μοναχού.

«Εγώ μοναχός είμαι και φυσικά πρέπει να παραδοθώ στη Δικαιοσύνη. Δεν λυπάμαι για τον εαυτό μου. Λυπάμαι γι' αυτούς που έστησαν αυτή τη σκευωρία», φέρεται να δήλωσε ο Εφραίμ σε φίλους του μοναστηριού που τον επισκέφθηκαν.

«Τα γεγονότα έχουν θορυβήσει την Ιερά Κοινότητα. Δεν είναι ωραίο να υφίσταται μια τέτοια ταλαιπωρία ο γέροντας Εφραίμ, τον οποίο γνωρίζω προσωπικά εδώ και πολλά χρόνια. 

Σέβομαι πάντως και έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη», δήλωσε στα «ΝΕΑ» ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Ορους, Αρίστος Κασμίρογλου.

Επίσης οι Αντιπρόσωποι των Ιερών Μονών του Αγίου Όρους στην επιστολή τους, τονίζουν ότι η απόφαση προφυλάκισης προσβάλει το θρησκευτικό αίσθημα του λαού, την Αγιωτάτη Εκκλησία και τον Αγιορειτικό Μοναχισμό.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ  ΛΑΟΣ
======================   



Για σκοπιμότητες πίσω από την προφυλάκιση του ηγουμένου μίλησε τη Δευτέρα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης.

«Η απόφαση για τον Εφραίμ, είναι έμφορτος ημεδαπών και αλλοδαπών σκοπιμοτήτων. Η δικαιοσύνη πρέπει να πείθει τον κόσμο. Είναι μεν ανεξάρτητη, αδέσμευτη και ανεπηρέαστη. Όμως, πρέπει να αντιληφθούν όλοι ότι ορισμένες αποφάσεις αλληλοσυγκρούονται. 

Πρεμούρα για να μπει παραμονή των Χριστουγέννων, φυλακή ο Εφραίμ, καί ελεύθεροι πολλοί από αυτούς που έχουν διασπαθίσει το χρήμα του Ελληνικού λαού.  

Κάποια πράγματα πρέπει να ορθοτομούν τον λόγο και την πράξη» είπε ο Γιώργος Καρατζαφέρης.




ΔΗΛΩΣΕΙΣ  ΤΟΥ  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ  ΠΑΤΡΩΝ
===============================

Σχετικά με την απόφαση για την προφυλάκιση του Ηγουμένου Εφραίμ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος δήλωσε τα εξής:

«Η απόφαση να προφυλακισθή ο Ηγούμενος Εφραίμ εξέπληξε, αλλά κυρίως ελύπησε τον ευσεβή Λαό μας.

Αποδεικνύεται για μία ακόμα φορά ότι πλήττεται το κύρος του Μοναχισμού και της Εκκλησίας με ένα τρόπο που προκαλεί την κοινή λογική και το θρησκευτικό συναίσθημα, μάλιστα αυτές τις άγιες ημέρες που εορτάζουμε την Σάρκωση του Υιού και Λόγου του Θεού.
Δικαίως ο καθείς διερωτάται. 

Ο Ηγούμενος Εφραίμ είναι το πρόβλημα για την Ελλάδα σήμερα; Αυτός είναι ο επικίνδυνος για την δημόσια τάξη και ασφάλεια;

Πόσοι επικίνδυνοι κακοποιοί και εγκληματίες κυκλοφορούν ελεύθεροι και προκαλούν το δημόσιο αίσθημα;

Πόσοι αίτιοι πολλών δεινών για την Πατρίδα μας και την κοινωνία μας μένουν ατιμώρητοι; Τι πρέπει να υποθέσουμε, λοιπόν, μπροστά σε μια τέτοια κατάσταση;

Δυστυχώς για όσους από την αρχή εμηχανεύθησαν και ετεχνούργησαν το όλο ζήτημα σχετικά με την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου και ευτυχώς για τον Εφραίμ, η εν λόγω απόφαση δικαιώνει όλους εκείνους οι οποίοι από την αρχή εξέφρασαν επιφυλάξεις για την εν λόγω υπόθεση και επίστευσαν στην αθωότητα του Ηγουμένου.

Ο Ηγούμενος με τον σταυρό του αυτό, θα καταστή δυνατότερος ψυχικά και θα λάμψη περισσότερο πνευματικά.
Μετά τον Γολγοθά και την Σταύρωση ακολουθεί η Ανάσταση.

Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη αψυχολόγητα και γι’ αυτό πρέπει να ανακληθή. Πιστεύομε ότι η Δικαιοσύνη θα αρθή στο ύψος των περιστάσεων».

http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10358:2011-12-25-23-33-14&catid=13

1 σχόλιο:

Ιλαρίων είπε...

Αγαπητοί φίλοι. Υψώστε στεντόρια τη φωνή σας καί μή φοβάστε. Αυτά που συμβαίνουν στόν καιρό μας είναι ο πόλεμος του αρχηγού τού σκότους εναντίον της Ορθοδοξίας, εναντίον τῆς Εκκλησίας, αλλά μή φοβάσθε ούτε να δειλιάτε γιατί ο Κύριος θα πολεμήσει υπέρ της Εκκλησίας Του και όπως λέγει και ο Χρυσορρήμων,<>. Ματαιοπονούν οι σκοταδιστές μην τους φοφόμαστε. Εμείς ξέρουμε να αγωνιζόμαστε. Μράβο στούς αγωνιστές αυτό δείχνει ότι η Εκκλησία ζεῖ καί θα ζεί καί θα θριαμβεύσει επί του καού. Θάρρος αδελφοί καί θα νικήσει η αλήθεια.
παπαχαραλαμπος.